Etsitkö kansainvälisiä osaajia organisaatiosi tarpeisiin?

Onko yritykselläsi haussa ammattilainen, jolla on lisäksi erityisosaamista uusista markkina-alueista? Vai haluatko tehostaa näkyvyyttäsi kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden keskuudessa, jo ennen kuin he siirtävät tuoreen osaamisensa työmarkkinoille? Tai etsitkö yksinkertaisesti parasta matchia yrityksesti tarpeisiin?

Tutustu Metropolian laajaan joukkoon kansainvälisiä osaajia

Yhteistyössä kanssamme pääset verkostoitumaan:

 • englanninkielisten AMK- ja YAMK- tutkinto-ohjelmiemme noin 1100 kansainvälisen opiskelijan ja
 • noin 1500 muun korkeasti koulutetun ja usein vuosien työkokemuksella varustetun maahanmuuttaja kanssa Metropolian SIMHE-palveluiden kautta.

Kansainväliset osaajat tuovat organisaatioosi osaamisensa ja verkostonsa. Moninaisuus tuo myös muuta lisäarvoa yrityksellesi, mm. luovuutta ja innovaatiota sekä laajempaa asiakasymmärrystä.

Tavoita kansainväliset opiskelijat JobTeaser-uraportaalissa

JobTeaser-uraportaali on Metropoliassa käytössä englanninkielisten tutkintojen kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille*.

Mitä JobTeaser -portaali tarjoaa yrityksellesi?

Portaalissa voit:

 • julkaista työ- ja harjoittelupaikkailmoituksia tai opinnäytetyöpaikkoja opiskelijoille
 • tehostaa työnantajabrändiäsi luomalla yritysprofiilin 
 • markkinoida yrityksesi tapahtumia ja muita verkostoitumismahdollisuuksia opiskelijoille
 • tutustua korkeakoulujen kansainvälisten osaajien profiileihin

Julkaise avoimia paikkoja tai luo yritysprofiili maksutta

Yritykselläsi on kaksi tapaa hyödyntää JobTeaseria Metropolia kansainvälisten opiskelijoiden kanssa:

 1. Haluatko julkaista pelkkiä ilmoituksia avoimista paikoista? JobTeaserissa voit seurata koko prosessia: kuinka monta klikkausta ilmoitus on kerännyt ja kuinka monta opiskelijaa on hakenut kyseistä tehtävää. Halutessasi voit myös muokata ilmoitusta tai arkistoida sen. Metropolia tarkistaa kaikki ilmoitetut paikat muutaman päivän sisällä paikan ilmoittamisesta.

  Luo rekrytoijatili ja julkaise ilmoituksesi Metropolian portaalissa!
   
 2. Haluatko paikkojen ilmoittamisen lisäksi luoda yrityksellesi oman profiilin? Luomalla yritysprofiilin voit kertoa yrityksestäsi tarkemmin potentiaalisille hakijoille, jotta he osaavat kohdentaa hakemuksensa tehokkaammin. Pääset myös tutustumaan opiskelijoiden osaajaprofiileihin. 

  Luo työnantajatili, mainosta profiiliasi ja julkaise ilmoituksesi Metropolian portaalissa!

Valitse yrityksellesi sopiva vaihtoehto ja löydä teille sopiva osaaja!

JobTeaser-portaali on otettu syksyn 2020 aikana käyttöön myös muissa korkeakouluissa pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa. Metropolian linkkien kautta tavoitat Metropolian kansainväliset opiskelijat.

*) Nursing- ja Social Services -tutkinnot sekä suomenkieliset tutkinnot eivät ole toistaiseksi palvelussa mukana.

Muita yhteistyön mahdollisuuksia yrityksellesi

Tarjoamme mm. seuraavia mahdollisuuksia organisaatiosi toiminnan kehittämiseen yhteistyössä Metropolian kanssa:

Kuva neljästä opiskelijasta työskentelemässä kannettavilla tietokoneilla.

Vinkkejä ja tietoa työnantajayhteistyön rakentamiseen

Työnantajabrändisi kehittäminen kansainvälisten osaajien parissa avaa sinulle pääsyn uuteen joukkoon motivoituneita asiantuntijoita Suomessa. Alta löydät lisätietoja ja vinkkejä erilaisista mahdollisuuksista lähteä rakentamaan yhteistyötä.

Ota meihin yhteyttä ja autamme sinua löytämään parhaat tavat rakentaa verkostojanne!

Löydä asiantuntijoita eri kestoisiin työsuhteisiin

 • Ilmoita avoimet paikkasi englanniksi korkeakouluihin ja löydä soveltuvat vastavalmistuneet! Joka vuosi noin 4000 kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa valmistuu Suomesta. Vähintään puolet heistä haluavat ensisijaisesti jäädä Suomeen töihin. Metropolian valmistumisvaiheen opiskelijat tavoitat JobTeaserista.
 • Etsitkö osa-aikaisia työntekijöitä tai kesätyöntekijöitä? Kansainväliset opiskelijat etsivät jatkuvasti joustavia mahdollisuuksia tehdä töitä opintojen ohella. Ilmoita paikkasi Metropolian JobTeaser-portaaliin.
 • Tarjoa harjoittelupaikka. Kaikki AMK-tutkinnot sisältävät pakollisen harjoittelun. Kansainväliset opiskelijat ovat erittäin motivoituneita rakentamaan verkostojaan ja työkokemustaan Suomessa harjoittelun kautta. Tämä on sinulle helppo tapa kokeilla kansainvälisen osaajan työllistämistä lyhyeksi ajaksi. Ilmoita harjoittelupaikkasi tai harjoitteluohjelmasi Metropolian JobTeaser-portaaliin.
 • Etsitkö kansainvälisiä asiantuntijoita, joilla on jo valmis tutkinto? SIMHE-palvelut eri korkeakouluissa ympäri Suomea antavat ohjaus- ja neuvontapalveluja korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille. Ota yhteyttä meihin SIMHE-Metropoliassa ja hyödynnä myös Jobs in Finland -portaali. Muista myös, että ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijoilla on jo korkeakoulututkinto ja myös vähintään kaksi vuotta työkokemusta - Metropolian YAMK-opiskelijat löydät JobTeaserista!
 • Osallistu matching-tapahtumaan, joita järjestetään säännöllisin väliajoin. Katso Tulevat tapahtumat -osio tällä sivulla.

Verkostoidu ja edistä innovaatioita

 • Onko yritykselläsi tutkimus- ja kehitystarpeita? Anna opinnäytetyön toimeksianto AMK- tai YAMK-opiskelijalle kaipaamistasi aiheista. Kansainvälinen opiskelija voi tuoda arvokkaita huomioita organisaatioosi, alan asiantuntijamme ohjaamana tutkiessaan aihetta kanssanne osana opintojaan. Ilmoita toimeksiantosi Metropolian JobTeaser-portaaliin.
 • Anna projektihaaste saadaksesi uusia kehitysideoita lyhyessä ajassa. Projektitoimeksiannot ovat erinomainen ja helppo tapa käynnistää yhteistyö. Metropoliassa kaikki AMK-tutkinnot sisältävät innovaatioprojektin, ja lisäksi opinnot sisältävät lukuisia muita alakohtaisia projekteja. Jaa projekti-ideasi - saat vastauksena innovatiivisia ratkaisuja moninaiselta opiskelijaryhmältä. Lue aiemmista kokemuksista blogikirjoituksesta. Jos haluat työskennellä tietyn tutkinto-ohjelman kanssa, ota yhteyttä soveltuvaan tahoon.
 • Jaa kansainvälisille osaajille verkostovinkkisi. Verkostot ovat Suomessa avain työllistymiseen ja uusimman tiedon seuraamiseen. Vinkkisi voi avata tärkeitä mahdollisuuksia! Postaa vinkkisi sosiaaliseen mediaan tagaamalla #finlandworks.
 • Onko teillä pohdittu laajempaa tutkimus- ja kehitystoimintaa yhteistyössä korkeakoulun kanssa? Metropoliassa opiskelijoita osallistetaan hankkeisiin aina, kun soveltuvaa. Näin työelämäkumppanit saavat myös tuoreita ideoita ja samalla arvokkaita verkostoja ja kumppanuuksia tulevaisuuteen. Tutustu Metropolia innovaatiokeskittymiin - olisimmeko me teille match?
 • Muista myös oman henkilöstösi koulutustarpeet. Korkeakoulut ja muut toimijat Talent Boost -verkostossa tarjoavat jatkuvasti koulutuksia kansainvälistymiseen ja kansainväliseen työvoimaan liittyen. Seuraa sosiaalisessa mediassa #talentboost keskustelua ja saat tiedot mahdollisuuksista!

Kehitä työnantajabrändiäsi

 • Kutsu kansainvälisten osaajien ryhmä (virtuaaliselle) vierailulle yritykseesi. Voit kertoa osaamistarpeistasi ja tarjolla olevista urapoluista, mutta voit samalla myös jakaa alaasi liittyvää tietoa ja osallistua näin tulevaisuuden ammattilaisten osaamisen kehittämiseen. Tällaiset vierailut ovat olleet hyvin suosittuja opiskelijoiden parissa. Ota yhteyttä tai julkaise vierailukutsu JobTeaser-portaalissa.
 • Järjestä työpaja työnhausta vaikka edes kymmenelle kansainväliselle osaajalle. Työnhaun käytännöt voivat olla varsin erilaisia eri maissa, joten paikallisen rekrytoijan vinkit ovat erinomaisen arvostettuja. Tämä kehittää myös saamiesi hakemusten laatua! HR-asiantuntijoiden jakamat vinkit ovat saaneet erinomaista palautetta opiskelijoilta. Voit osallistua Metropolian järjestämään työpajaan, julkaista tapahtuman sosiaalisessa mediassa ja voit myös hyödyntää Metropolian JobTeaser-uraportaalia tähän.
 • Jos yrityksesi rekrytoi harjoittelijoita tai opinnäytetyöntekijöitä jo säännöllisesti, miksi et paketoisi sitä kansainvälisille opiskelijoille suunnatun ohjelman muotoon? Näin saat lisättyä näkyvyyttäsi ja vaikuttavuuttasi ja teet samalla hakuprosessin helpommaksi hallita. Jaa linkki ohjelmaasi Metropolian JobTeaserissa ja saat näkyvyyttä ohjelmallesi. Samalla teet näkyväksi aktiivisen roolisi kansainvälisten opiskelijoiden työllistämisessä.
 • Järjestä career speed dating -tapahtuma, jos rekrytoit osaajia useisiin tehtäviin! Näin tapaat lyhyessä ajassa paljon motivoituneita hakijoita ja edistät näkyvyyttäsi. Lyö paikka/työkalu ja aika lukkoon ja kerro tilaisuudesta alueesi oppilaitokselle. Voit myös julkaista tapahtumia Metropolian JobTeaser-portaalissa.
 • Jaa aktiivisesti kokemuksiasi yhteistyötä kansainvälisten osaajien ja oppilaitosten parissa. Kirjoita blogiteksti, julkaise video tai jaa postaus sosiaalisessa mediassa. Monimuotoiseen työvoimaan panostaminen on välttämättömyys nykypäivän Suomessa. Näytä esimerkkiä, tule mukaan #talentboost keskusteluun ja rohkaise kollegoja alallasi!

Osaamisen kehittäminen kansainvälisten osaajien kanssa

 • Kokeile mentorointia! Kokeneen ammattilaisen jakamat ajatukset paikallisesta toimintaympäristöstä ja -kulttuurista ovat ensiarvoisen tärkeitä kansainväliselle osaajalle. Tarkista, onko omassa opinahjossasi mentorointiohjelmaa, mutta monia muitakin mahdollisuuksia on. Lue vinkkejä blogikirjoituksesta. Voit lähteä itse mentoriksi tai kannustaa mentorointiin myös omassa työyhteisössäsi - mentorointi kehittää myös monenlaisia valmiuksia mentorille!
 • Jaa omaa ammattilaisosaamistasi pienelle ryhmälle tulevaisuuden osaajia, pienimuotoisesti ja kertaluontoisesti. Voit kertoa esim. omasta urapolustasi ja alalla tarvittavista osaamisista sekä hyödyllisistä verkostoista. Voit kertoa kokemuksistasi esimerkiksi osana alumnitoimintaa tai ota meihin yhteyttä. Voit myös järjestää session yksinkertaisesti sosiaalisen median kautta ja tägätä ehdotukseesi #finlandworks.
 • Jaa tietoa hyödyllisistä tapahtumista puolin ja toisin. Korkeakoulut järjestävät säännöllisesti seminaareja ja tilaisuuksia, joissa on mahdollisuus oppia uutta ja rakentaa verkostoja niin henkilöstöön kuin opiskelijoihin. Muista myös kutsua paikallisen oppilaitoksen osallistujia mukaan yrityksesi tapahtumiin. Seuraa Metropoliaa sosiaalisessa mediassa ja ota meihin yhteyttä.
 • Ehdota asiantuntijavierailua omalta alaltasi tai oman asiantuntijuutesi alueelta. Näin jaat alasi tietoutta opiskelijoille ja samalla tarjoat positiivisen kohtaamisen paikallisen työnantajan kanssa. Ota meihin yhteyttä ja autamme sinua löytämään oikeat yhteyshenkilöt.
 • Ole kansainvälisyyden lähettiläs verkostoissasi! Avaa keskusteluja tiimipalavereissa, jaa kokemuksia sosiaalisessa mediassa ja rohkaise ammattikuntasi kollegoja pohtimaan kansainvälisten osaajien kanssa tehtävää oppilaitosyhteistyötä.

Lisää palveluja yrityksesi kansainvälistymisen tueksi

Osaajien etsiminen

Neuvonta kansainvälisiin rekrytointeihin

Rahoitus

Organisaatiosi kansainvälistymisen kehittäminen

Palveluja kansainvälisille työntekijöillesi

Kysyttävää kansainvälisistä osaajistamme? 

Ota yhteyttä, niin ohjaamme sinut oikeiden asiantuntijoiden ja palveluiden ääreen!

Elsa Mäki-Reinikka
Yrityskoordinaattori / SIMHE-Metropolia
elsa.maki-reinikka [at] metropolia.fi 
+358 40 620 7052

Tallennettu 2.10.2020 - 13:13