Konetekniikka, insinööri (AMK)

Tutkintonimike
Insinööri (AMK)
Laajuus
240 opintopistettä
Kesto
4 vuotta
Opiskelupaikka
Opiskelumuoto
Opetuskieli
Suomi
Hinta
Maksuton

Opiskelu

Kiinnostavatko konealan monipuoliset tehtävät?

Konetekniikan ala perustuu korkeaan teknologiaan ja osaamiseen ympäristöarvot huomioiden. Konetekniikan opiskelijana olet näköalapaikalla kehittämässä ympäristömyönteisempiä teknisiä ratkaisuja. Perehdyt vihreän siirtymän aihepiireihin ja saat valmiudet kehittyä rakentamaan tulevaisuuden kestävää taloutta ja kasvua ekologisesti, fossiilivapaasti ja luonnonvaroja ylikuluttamatta.

Konetekniikan insinöörinä sinulla on hyvät työllistymismahdollisuudet monipuolisiin tekniikan alan työtehtäviin. Konetekniikan tutkinto-ohjelma antaa sinulle valmiudet toimia useilla eri teollisuuden aloilla kone-, tuotekehitys- ja metalliteknologian tehtävissä.

Opintojen tavoitteet

Kehity kanssamme monipuoliseksi osaajaksi! Käytössäsi ovat modernit ohjelmistot ja asiantuntevat opettajat. Projektit ja yritysten kanssa toimiminen tuottavat erinomaiset valmiudet tuleviin työtehtäviin. Opinnoissa yhdistyy vahva matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen käytännönläheisyyteen ja tekemällä oppimiseen.

Opintojen sisältö ja toteutustapa

Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti päiväopintoina: lähitunnit pidetään pääosin klo 8–16. Lähiopetuksen lisäksi opinnot sisältävät laboratorio-, harjoitus- ja projektitöitä, ohjattua itseopiskelua sekä verkko-opintoja.

Opintojen alussa keskityt luomaan vahvan luonnontieteellisen ja teknisen osaamisen. Valitun suuntautumisvaihtoehdon opinnot alkavat kolmantena lukuvuotena, jonka jälkeen syvennyt valitun ammattialan erikoisosaamiseen.

Tutustu konetekniikan opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.

Valittavanasi kolme suuntautumisvaihtoehtoa

Konetekniikan suuntautumisvaihtoehdot ovat koneautomaatio, koneensuunnittelu sekä valmistus- ja tuotantotekniikka.

Koneautomaatio

Koneautomaatio on tekniikkaa pullonpalautusautomaateista monimutkaisiin teollisuuden robottijärjestelmiin ja teollisen internetin sovellutuksiin. Siellä missä laitteen tai järjestelmän pitää toimia itsenäisesti tai käyttäjää ohjaavasti, tarvitaan koneautomaation ratkaisuja.

Koneautomaatio sisältää mekaniikkaa, elektroniikkaa ja ohjaustekniikkaa sekä sulautettuja järjestelmiä. Koneautomaation koulutus antaa opiskelijalle valmiudet toimia teollisuuden sekä palvelusektorin automaatiojärjestelmien suunnittelussa, myynnissä ja ylläpidossa. Myös liikkuvan kaluston kuten nosturien, veneiden ja trukkien järjestelmiä opiskellaan koneautomaatiossa.

Koneensuunnittelu

Koneensuunnittelun suuntautumisvaihtoehdossa koulutetaan insinöörejä, jotka osaavat ottaa huomioon asiakkaiden tarpeet ja suunnitella innovatiivisia, käyttäjäystävällisiä, helposti valmistettavia ja ympäristöystävällisiä tuotteita sekä johtaa tuotekehitysprojekteja.

Opinnoissa painottuvat tuotekehitys, materiaali- ja valmistustekniikka, teknillinen mekaniikka, tietokoneavusteinen suunnittelu CAD (Computer-aided Design) ja simulointi.

Koulutus antaa vankan perustan koneteknillisen yritystoiminnan eri osa-alueille, esimerkiksi suunnitteluun, tietokoneavusteiseen simulointiin ja myyntitehtäviin.

Koneensuunnitteluinsinöörin toimenkuvaan kuuluu konstruktiivisten ongelmien ratkaiseminen, joka edellyttää luovuuden, oma-aloitteisuuden ja yhteistyökyvyn lisäksi syvällistä perehtyneisyyttä koneenrakennustekniikan erityiskysymyksiin.

Valmistus- ja tuotantotekniikka

Valmistus- ja tuotantotekniikan suuntautumisvaihtoehdossa koulutetaan insinöörejä, jotka ovat sisäistäneet tuotannon eräänä yrityksen tärkeimmistä taloudellisista prosesseista. Tuotantotekniikan insinöörit osaavat suunnitella ja johtaa tuotteen valmistusta, hallitsevat nykyaikaiset tuotantomenetelmät sekä pystyvät johtamaan tuotantotyöhön osallistuvia ihmisiä.

Valmistus- ja tuotantotekniikan opinnoissa painottuu tuotannon suunnittelu ja johtaminen sekä automaattisen tuotannon erilaiset älykkäät ratkaisut. Lisäksi opinnoissa syvennetään tietoa erilaisista valmistusmenetelmistä.

Valmistus- ja tuotantotekniikan insinööri työskentelee teollisuustuotannon erilaisissa tuotannonsuunnittelu- ja johtotehtävissä sekä tuotantotiimien vetäjänä.

Oletko kiinnostunut kansainvälisistä tehtävistä?

Konetekniikasta valmistuneet voivat toimia asiantuntijana myös kansainvälisissä tehtävissä. Meillä on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja suorittaa osa opinnoista ulkomaisissa korkeakouluissa, mikä monipuolistaa osaamistasi ja täydentää kansainvälisyystaitojasi.

Kysyttävää konetekniikan insinööritutkinnosta?

Kysyttävää konetekniikan opiskelusta?

Hakeminen

  • Hakuaika
    -
    Opintojen aloitus
    syksy 2025
    • Päiväopiskelu

    Hakuohjeet ja valintaperusteet

    Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.

    Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.

    Hakemusmaksu

    Tammikuusta 2025 alkaen korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutuvilta muilta, kuin EU/ETA-alueen kansalaisilta tai heihin rinnastettavilta tullaan keräämään hakeutumisen yhteydessä 100 euron hakemusmaksu. Opetushallitus kerää hakemusmaksun Opintopolun hakulomakkeella hakeutumisen yhteydessä. Hakemusmaksut otetaan käyttöön hauissa, jotka alkavat 1.1.2025 tai myöhemmin haettaessa koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2025 tai sen jälkeen. Suomen tai EU:n kansalaisilta ei peritä hakemusmaksua.

    More about application fee in Studyinfo.fi .
    Kysyttävää hakemusmaksuista? Ota yhteyttä applicationfee [at] oph.fi (applicationfee[at]oph[dot]fi)

    Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.

  • Hakuaika
    -
    Opintojen aloitus
    kevät 2025
    • Päiväopiskelu

    Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.

    Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 10.12.2024 klo 15:00

    Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

  • Hakuaika
    -
    Opintojen aloitus
    kevät 2025
    • Päiväopiskelu

    Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille (esim. polkuopinnot/väyläopinnot, sekä muut avoimen opinnot). Metropolian opinnoiksi katsotaan kaikki opinnot, jotka kirjataan Metropolian opintorekisteriin ja avoimen opinnoiksi katsotaan kaikki sellaiset opinnot, joita ei ole suoritettu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeudella.

    Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 30.11.2024 klo 15:00

    Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot

Opintojen aloitus

Opintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!

Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.

Konetekniikan opintojen aloitusohjeet