Metropolian tutkimus- ja kehityspalvelut yrityksille

Palvelutyypit

Kolme opiskelijaa työskentelee älykoti SmartLabissa.

Toimeksiannot

Olemme toimineet monen yrityksen kumppanina ja ratkoneet haasteet hyödyntäen Metropolian monipuolista asiantuntemusta ja erikoislaitteita. Voimme yhdistää hankkeeseen opiskelijoita, kuten esimerkiksi teimme Biofore Concept Car hankkeessa.

Opiskelija tekee muistiinpanoja kirjasta läppärin ääressä.

Opinnäytetyöt

Opinnäytetyöt ovat erinomainen tapa tehdä täsmärekrytointi yritykseesi. Opinnäytetyön laajuus on 10 työviikkoa, jonka aikana yrityksesi pääsee seuraamaan opiskelijan kypsyyttä työtehtävään. Vuosittain Metropoliassa tehdään lähes 3000 opinnäytetyötä kulttuurin, liiketalouden ja tekniikan aloilla sekä sosiaali- ja terveysalalla.

Metropolian monipuolisiin opinnäytetöihin voit tutustua Theseus-tietokannassa.

Neljä opiskelijaa tekee ryhmätyötä Myllypuron kampuksen sohvilla.

Opiskelijaprojektit

Metropolian kaikki opiskelijat tekevät kolmantena opiskeluvuotenaan noin 5 hengen ryhmissä työelämälähtöisen lukukauden kestävän opiskelijaprojektin. Projektin kautta yrityksesi saa merkittävää näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa. Projektien kautta monet yritykset ovat löytäneet hyvän kesäharjoittelijan, josta on kasvanut erinomainen työntekijä.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyön poikkeuksellinen veroetu vuosina 2022-2027

Vuosina 2022-2027 Metropolialta ostettu TKI-palvelu oikeuttaa 150% lisävähennykseen eli vähennyksen saa tehdä 2.5 kertaisena'. Jos siis ostat Metropolialta palveluita 100 000 eurolla, niin voit vähentää 250 000 euroa!

Verohallinnon ohje tutkimus- ja kehittämistoiminnan lisävähennyksestä.

Mikäli hanke sisältää omaa työtä tai ostopalveluja muilta kuin tutkimusorganisaatioilta, voit verotuksessa vähentää tutkimus- ja kehittämistoiminnan yhdistelmävähennyksellä kulut näiden osalta puolitoistakertaisena, mutta Metropolialta hankitun TKI-palvelun voit vähentää 2,5 kertaisena.

Verohallinnon ohje tutkimus- ja kehittämistoiminnan yhdistelmävähennyksestä.

Esimerkkejä kehitysympäristöistä

Metropolialla on useita erilaisia kehitysympäristöjä, joissa voi testata ja toteuttaa yhteistyöprojekteja, tässä esimerkkejä niistä.

Helsinki XR Center

Arabian kampuksella toimii XR-teknologioiden osaamisen keskittymä Helsinki XR Center, jossa kohtautetaan luovia tiimejä, startup-yrityksiä sekä suurempia XR-toimijoita ja rahoittajia.

Electria

Electria Factory on Metropolian elektroniikan valmistustehdas. Tuotanto skaalautuu yksittäiskappaleista tuhansiin. Toimimme yhteistyössä Metropolian eri tutkinto-ohjelmien kanssa ja kauttamme jalostuu osaavia ammattilaisia teollisuuden tarpeisiin.

Ajoneuvo- ja konetekniikan tuotekehityspalvelut – Koskelo Workshop

Koskelo Workshop on ainutlaatuinen ja joustava projektityötila ajoneuvo- ja konetekniikan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan tuotekehitysprojekteille.

Garage-seinämaalaus.

Garage - robotiikka- ja tekoälypajat

Garaget ovat pajoja, joissa yritykset voivat nostaa kilpailukykyään ja vastata globaaleihin haasteisiin robotiikan, tekoälyn ja uusien teknologioiden avulla.

SmartLab

Myllypuron kampuksella sijaitseva SmartLab on asumista palvelevan teknologian kehittämiseen ja testaukseen suunniteltu asunto, joka toimii myös koekenttänä innovaatioprojekteissa ja opinnäytetöissä.

Metropolia Proof Health -testaus- ja tutkimuspalvelut

Metropolia Proof Health tarjoaa yrityksille modernin ympäristön, joustavat prosessit sekä laaja-alaisen asiantuntemuksen pre-kliiniseen testaukseen, validointiin sekä verifiointiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Pekka Hautala

Erityisasiantuntija Pekka Hautala
p. 050 048 3786
Pekka.Hautala [at] metropolia.fi (Pekka[dot]Hautala[at]metropolia[dot]fi)

Sampo Nurmentaus

Tutkimuspäällikkö Sampo Nurmentaus
040 776 9772
Sampo.Nurmentaus [at] metropolia.fi (Sampo[dot]Nurmentaus[at]metropolia[dot]fi)