Opiskelu
Opiskele ajoneuvotekniikan ammattilaiseksi
Oletko kiinnostunut työskentelystä ajoneuvojen parissa? Kouluttaudu insinööriksi (AMK) ja löydä paikkasi autotekniikan huipulta. Metropolia on Suomessa edelläkävijä ympäristömyönteisemmän autoilun kehittäjänä: vähäpäästöiset polttomoottorit, hybridit ja sähköautot ovat Metropoliassa arkipäivää.
Millaista on opiskella ajoneuvotekniikkaa?
Opintojen tavoitteet
Ajoneuvotekniikka tarjoaa monipuolisen ja käytännönläheisen koulutuksen lukuisille eri autotekniikan toimialoille. Opintojen sisällöt vastaavat työelämän haasteisiin ja opetus on suunniteltu yhdessä autoalan yritysten kanssa. Opinnoissa yhdistyy vahva matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen käytännönläheisyyteen ja tekemällä oppimiseen. Tutkintoon sisältyy erilaisia autoprojekteja, joista laajin on yritystoimeksiantona tehtävä. Heti opintojen alussa johdantoprojektissa pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan kilpa-ajoneuvon.
Opintojen sisältö ja toteutustapa
Opintojen alussa keskityt luomaan vahvan luonnontieteellisen ja teknisen osaamisen. Perehdyt ajoneuvon tekniikkaan ja siihen liittyviin ilmiöihin. Opiskelet lisäksi viestintää ja kieliä sekä yritystoimintaan liittyviä asioita. Ensimmäisenä vuonna valitset syventäväksi ammattialaksi ajoneuvojen jälkimarkkinoinnin, autosähkötekniikan tai ajoneuvosuunnittelun. Toisena ja kolmantena vuonna perehdyt valitsemasi ajoneuvotekniikan syventävän ammattialan asioihin, mikä kattaa reilun viidenneksen tutkinnon laajuudesta.
Monialainen Metropolia tarjoaa paljon vaihtoehtoja tehdä opintopolusta persoonallisen: kolmantena tai neljäntenä vuonna voit valita itseäsi kiinnostavan valinnaisen opintokokonaisuuden tutkintoosi. Opinnot sisältävät myös työharjoittelua, jota voit suorittaa joustavasti kesäisin tai opintojen loppuvaiheessa.
Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti päiväopintoina: lähiopetus pidetään pääosin klo 8 – 16. Koulutus sisältää lähiopetusta, laboratorio-, harjoitus- ja projektitöitä, ohjattua itseopiskelua sekä verkko-opintoja.
Tutustu ajoneuvotekniikan opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.
Suuntautumisvaihtoehdot
Ajoneuvojen jälkimarkkinointi
Valitset syventäväksi ammattialaksi jo ensimmäisenä opiskeluvuotenasi ajoneuvojen jälkimarkkinoinnin, autosähkötekniikan tai ajoneuvosuunnittelun.
Jälkimarkkinointipainotteisen autoinsinöörin tutkinnon jälkeen työpaikkasi on automaahantuojan tai autoliikkeen palveluksessa, esimerkiksi korjaamo-, huolto-, tai varaosapäällikkönä. Seuraat autotekniikan kehitystä aitiopaikalta ja olet päivittäin yhteydessä ulkomaiseen päämieheesi. Viihdyt asiakaspalvelussa ja haluat luoda uraa omien ansioittesi kautta.
Jälkimarkkinoinnin opintoihin kuuluu paljon työssäoppimista. Opinnoissa korostetaan asiakaspalvelun ja esimiesvalmiuksien sekä korjaamon toiminnan ja talouden osaamisen kehittymistä.
Autosähkötekniikka
Vain Metropoliassa pystyt autoinsinöörin opinnoissa suuntautumaan sähkötekniikkaan ja elektroniikkaan. Autosähköinsinöörinä olet autoalan tarvitsema uuden tekniikan asiantuntija. Olet syvällisesti perehtynyt sekä sähkötekniikkaan että ajoneuvojen tulevaisuuden ratkaisuihin. Auton informaatiojärjestelmät ja mekatroniikka ovat ominta alaasi.
Autosähköinsinöörin monipuolinen koulutus mahdollistaa laaja-alaisen työuran. Voit toimia ajoneuvojen sähkösuunnittelijana, vastata teknisestä kaupasta, koulutuksesta tai jälkimarkkinoinnin moninaisista tehtävistä.
Autosähkötekniikan opinnot järjestetään englanniksi yhteistyössä Degree Programme in Automotive Electrics -tutkinto-ohjelman kanssa.
Ajoneuvosuunnittelu
Syvällinen kiinnostus autoja kohtaan saa sinut valitsemaan ajoneuvojen tekniikkaan painottuvan insinöörin uran. Haluat asiantuntijaksi, joka tuntee kehittyvän autotekniikan läpikotaisin, hallitsee suunnitteluperusteet ja osaa myös soveltaa tietojaan. Opiskeluaikaiset autoprojektit ja aktiivinen työskentely autolaboratoriossa tarjoavat oivan harjoittelukentän, jossa opit toimimaan tiimissä ja saat tuntuman yritysmaailmaan.
Ajoneuvosuunnittelusta työllistyy enimmäkseen automaahantuojalle tai merkkiliikkeeseen. Suomessa on myös runsaasti erilaista ajoneuvojen valmistusta, joiden suunnittelutehtäviin ajoneuvosuunnittelun suuntautuminen antaa monipuoliset valmiudet työllistyä.
Uutisia ajoneuvotekniikan projekteista
Kysyttävää ajoneuvotekniikan opiskelusta?
Hakeminen
- Hakuaika-Opintojen aloitussyksy 2025
- Päiväopiskelu
Hakuohjeet ja valintaperusteet
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.
Hakemusmaksu
Tammikuusta 2025 alkaen korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutuvilta muilta, kuin EU/ETA-alueen kansalaisilta tai heihin rinnastettavilta tullaan keräämään hakeutumisen yhteydessä 100 euron hakemusmaksu. Opetushallitus kerää hakemusmaksun Opintopolun hakulomakkeella hakeutumisen yhteydessä. Hakemusmaksut otetaan käyttöön hauissa, jotka alkavat 1.1.2025 tai myöhemmin haettaessa koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2025 tai sen jälkeen. Suomen tai EU:n kansalaisilta ei peritä hakemusmaksua.
More about application fee in Studyinfo.fi .
Kysyttävää hakemusmaksuista? Ota yhteyttä applicationfee [at] oph.fi (applicationfee[at]oph[dot]fi)Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.
Todistusvalinnassa osa opiskelijoista valitaan ammattikorkeakouluihin ylioppilastutkinnon, kansainvälisen EB-, IB- ja RP/DIA-tutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon (1.8.2015 alkaen suoritetut ammatilliset perustutkinnot) perusteella. Tulet automaattisesti huomioiduksi todistusvalinnassa hakemuksella ilmoittamiesi pohjakoulutustietojen perusteella. Ammattikorkeakoulujen todistusvalinta on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi. Tarkemmat tiedot siitä kuinka kyseinen tutkinto-ohjelma todistusvalintaa käyttää löytyvät Opintopolusta; tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon AMK-valintakoevalinnassa, sinun tulee osallistua ammattikorkeakoulujen yhteiseen digitaaliseen AMK-valintakokeeseen, joka on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi.
Koe järjestetään 26.5.–28.5.2025 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.
Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.Ohjeita Metropoliassa järjestettävään AMK-valintakokeeseen osallistuville julkaistaan myöhemmin.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valintakokeeseen valmistautuminen
Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun osoittamissa tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen.
Enemmän tietoja AMK-valintakokeesta, laitteistovaatimuksista ym. sivustolla ammattikorkeakouluun.fi. Tutustu ennen koetta sivuston ohjeisiin.AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.
Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa
Ohjeet yksilöllisiin järjestelyihin sivulla www.ammattikorkeakouluun.fi.
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025
- Päiväopiskelu
Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 10.12.2024 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025
- Päiväopiskelu
Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille (esim. polkuopinnot/väyläopinnot, sekä muut avoimen opinnot). Metropolian opinnoiksi katsotaan kaikki opinnot, jotka kirjataan Metropolian opintorekisteriin ja avoimen opinnoiksi katsotaan kaikki sellaiset opinnot, joita ei ole suoritettu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeudella.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 30.11.2024 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Hyödyllisiä linkkejä
Kysyttävää hakemisesta?
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Opintojen aloitus
Opintojen aloitus Metropoliassa
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
- Intel i5/i7 prosessori (vähintään 8 gen), AMD Ryzen 5/7 tai vastaavan tehoinen suoritin
- RAM 8 GB muistia
- SSD-kovalevy min. 256 GB
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
- Työpaikkailmoituksia
- Työelämätapahtumia ja webinaareja
- Urasuunnittelu- ja työnhakuvinkkejä
- Tietoa yrityksistä
Kirjautuminen
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta - Elämässä.fi
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu - Elämässä.fi
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
- Kela palvelee myös Instagramissa asiakkaita arkipäivisin klo 10-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Kelaan kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.
Ajoneuvotekniikan opintojen aloitusohjeet
Tervetuloa opiskelemaan ajoneuvotekniikkaa!
Ennen opintojen alkua
Tutustuthan huolellisesti ohjeisiin Opintojen aloitus-sivulla.
Pidäthän huolen, että olet aktivoinut käyttäjätunnuksen Metropolian OMA-järjestelmään 14.8. mennessä. Tarvitset käyttäjätunnusta orientaatiopäivänä. Aktivoinnin voi tehdä aikaisintaan elokuun alussa. Ohjeet ja linkki tunnuksen aktivointiin
Käythän lukemassa ohjeet kannettavan tietokoneen hankintaan.
Uusien opiskelijoiden perehdytyspäivät järjestetään 14. - 15.8.2024
Ajoneuvotekniikan uusille opiskelijoille järjestetään perehdytyspäivät ke 14.8. - to 15.8 Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa. Uusille opiskelijoille lähetetään sähköpostilla perehdytyspäivien tarkempi aikataulu elokuun alkupuolella, joten seuraathan opintopolkuun ilmoittamaasi sähköpostia säännöllisesti.
Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäiviin, jotta opiskelu saadaan heti käyntiin tehokkaasti ja kaikki opiskelun alkuun liittyvät käytännön asiat selviävät. Perehdytyspäivien tarkoituksena onkin tutustua opiskelukäytänteisiin, talon tapoihin, korkeakoulun tiloihin ja tietysti opiskelukavereihin, tutoreihin sekä henkilökuntaan.
Valmistauduthan ottamaan perehdytyspäiville mukaan henkilötodistuksen, verkkopankkitunnukset sekä oman kannettavan tietokoneesi!
Lukujärjestykset
Lukujärjestys on Lukkarikoneessa ja lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa ma 19.8.2024 . Oman lukujärjestyksesi löydät ryhmätunnuksella A24A, A24B tai A24C. Oman ryhmäsi saat tietää perehdytyspäivillä.
Opinnot
Insinööritutkinnon laajuus on 240 op. Tutkintoon sisältyy pakollisia ja vapaasti valittavia opintoja sekä työharjoittelua ja opinnäytetyö. Opintojen ensimmäinen vuosi on kaikille aloittaville opiskelijoille sama, jonka jälkeen valintaan pääaine.
Tutkinnon sisältö ja opintojaksokuvaukset ovat kolmen ammatillisen pääaineen mukaan nimetyissä opetussuunnitelmissa, tunnus TXN24S1.
Matematiikan kertausta uusille opiskelijoille
Sinun on mahdollista kerrata ja vahvistaa matematiikan perusasioita uusille opiskelijoille tarkoitetussa Moodle työtilassa. Moodleen kirjautumista varten tarvitset Metropolia tunnukset, jotka voit aktivoida aikaisintaan 1.8. Katso täältä ohjeet ja tunnuksen aktivointiin. Harjoiteltavat asiat ovat sellaisia, jotka olisi hyvä osata jo ennen opintojen alkua. Pääset työtilaan täältä: https://moodle.metropolia.fi/course/view.php?id=1994. Työtilassa tehdyt tehtävät, eivät vaikuta mihinkään arvosanoihin, vaan niiden tarkoitus on auttaa palauttamaan mieleen aiemmin (peruskoulussa ja lukiossa/ammattioppilaitoksessa) opittuja asioita ja antaa opiskelijalle tietoa omasta osaamisesta.
Aikaisemman osaamisen tunnustaminen ja tunnistaminen
Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijana voit halutessasi hakea aiemmalle osaamisellesi tunnistamista ja tunnustamista (AHOT) eli virallista hyväksyntää osaksi tutkintoa, mikäli sinulla on opetussuunnitelman tavoitteita vastaavaa osaamista ennen opintoja.
Olet voinut hankkia osaamisen esimerkiksi aiemmin suoritetuissa korkeakouluopinnoissa.
Opintojen hyväksiluvut kannattaa selvittää ja hakea heti opintojen alussa. Suunnittelet yhdessä koulutussuunnittelijan kanssa henkilökohtaisen opintosuunnitelman etenkin, jos sinulla on haettavanasi paljon hyväksilukuja.
Saat tietoa aiheesta lisää perehdytyspäivillä.
Pysäköintiohjeet kampukselle
Kampuksella ei ole omaa pysäköintialuetta. Myyrmäen opiskelijat voivat toistaiseksi hyödyntää väliaikaiseen pysäköintiin Energia-areenan ympäristössä olevia pysäköintipaikkoja. Rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme saapumaan kampukselle julkista liikennettä käyttäen.
Opiskelijatutoreiden terveiset
Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Oletko vailla asuntoa?
Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas tarjoaa opiskelijoille edullisia vuokra-asuntoja opiskelupaikkojen läheisyydestä. Hoasilla on reilut 10 000 asuntoa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Voit hakea Hoasin asuntoa mikäli opiskelusi on päätoimista, tutkintoon johtavaa ja opintotukeen oikeuttavaa. Myyrmäessä Hoasilla on neljä eri kohdetta, joista lähin tien toisella puolella! Vuokran määrään vaikuttaa muun muassa asunnon koko, sijainti, kiinteistön ikä sekä tehdyt perusparannukset. Hae asuntoa heti, kun opiskelupaikkasi on varmistunut osoitteessa: https://hoas.fi/
Ole yhteydessä koulutussuunnittelijaan, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi Metropolian Hakijapalveluiden lähettämien ohjeiden mukaisesti.
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelman koulutussuunnittelija antaa ohjeet uuden opiskelijan opintojen aloittamiseen, kun tutkinto-opiskelupaikka on vastaanotettu ja opiskelija on kirjattu tutkinto-opiskelijaksi Metropolian opiskelijarekisteriin.
Tutkinto-opinnot alkavat aiempien opintosuoritusten hyväksilukumenettelyllä, jossa opiskelija katsoo aiemmat opintosuorituksensa läpi yhdessä koulutussuunnittelijan tai tutkintovastaavan kanssa. Hyväksilukumenettelyn pohjalta laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS). Koulutussuunnittelija ohjaa henkilökohtaisen opintosuunnitelman ja hyväksilukuhakemuksen tekemisessä.
Tutkinnon sisältö ja opintojaksokuvaukset löytyvät opetussuunnitelmasta.
Koulutussuunnittelija: Nadja Marjomaa, nadja.marjomaa [at] metropolia.fi (Nadja[dot]Marjomaa[at]metropolia[dot]fi)