Apuvälineteknikko (AMK), apuvälinetekniikan tutkinto-ohjelma
Apuvälineteknikoksi voi opiskella monimuoto- tai päiväopinnoissa. Monimuoto-opinnot ovat mukana yhteishaussa, päiväopinnot vain siirto- ja joustavissa hauissa.
Apuvälineteknikoksi voi opiskella monimuoto- tai päiväopinnoissa. Monimuoto-opinnot ovat mukana yhteishaussa, päiväopinnot vain siirto- ja joustavissa hauissa.
Apuvälineteknikko on teknisen apuvälinehuollon asiantuntija. Hän tukee ihmisen toiminta- ja liikkumiskykyä apuvälineiden avulla. Apuvälineteknikko ymmärtää itsenäisen selviytymisen merkityksen ja mahdollisuudet elämän eri vaiheissa ja tietää eri sairauksien vaikutuksista toimintakykyyn.
Apuvälineteknikon koulutus Metropolia ammattikorkeakoulussa on täyspäiväistä opiskelua 3,5 vuoden ajan. Vaikka osan opinnoista voi opiskella monimuotoisesti, käytännön opiskelu ja harjoittelu vaatii säännöllistä läsnäoloa kampuksella Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksella. Opiskelu on aina päätoimista ja opiskelijalla on aktiivinen ja vastuullinen rooli oppimisprosessissa. Koulutuksessa käytetään opiskelutapoja, jotka edellyttävät opiskelijan aktiivisuutta ja vastuullisuutta sekä oman osaamisen arviointia ja kehittämistä. Opiskelu vaatii sitoutumista niin itsenäiseen opiskeluun kuin lähiopetukseen.
Ratkaisukeskeisyys ja ongelmanratkaisutaito tukevat asiakaskohtaisten haasteiden selvittämistä. Potilasturvallisuuden vaatimukset edellyttävät vastuuntuntoa ja tarkkuutta. Alalla tarvitaan myös mukautuvuutta ja halua oppia uutta.
Apuvälinetekniikan koulutuksella on pitkät perinteet Suomessa. Koulutus alkoi 1978 yhteistyössä alalla toimivien yritysten kanssa ja yhä tänä päivänäkin työelämäyhteistyö on keskeinen osa tutkinnon toimintaa. Apuvälineteknikko (AMK) -tutkintoon johtavaa koulutusta järjestetään Suomessa ainoastaan Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Alan keskeinen toimija ja kehittäjä International Society for Prosthetics and Orthotics on määritellyt kansainväliset opetukselle standardit, joita tutkinto-ohjelmassa noudatetaan.
Apuvälineteknikko on kuntoutusalan asiantuntija, jonka tehtävänä on tukea yksilöllisten apuvälineratkaisujen avulla asiakkaan toimintakykyä. Koulutuksessa opitaan arvioimaan asiakkaan toimintakykyä ja löytämään juuri hänelle sopivat apuvälineratkaisut. Apuvälineteknikon keskeisinä vastuualueina ovat kehon ulkopuolelle kiinnitettävät apuvälineet, kuten raajaproteesit ja ortoosit. Myös liikkumisen erilaiset apuvälineratkaisut, joilla poistetaan ja madalletaan liikkumisen rajoituksia, ovat keskeinen osa valmistuneen apuvälineteknikon osaamista.
Alan keskeisiä ydinosaamisalueita ovat moniammatillinen osaaminen, apuvälinetarpeen ja toimintakyvyn arviointi sekä apuvälineen tekninen valmistaminen ja sen käytön ohjausta ja opetusta asiakkaalle. Apuvälineteknikko osaa hyödyntää teknologisia ratkaisuja niin, että asiakkaan toimintaedellytykset paranevat ja hän voi elää mielekkäästi omassa arjessaan. Koulutuksessa noudatetaan WHO:n opetussuunnitelmasuosituksia potilasturvallisuudelle.
Opinnoissa omaksutaan näyttöön perustuva työskentelytapa. Apuvälineteknikon asiantuntijuus perustuu teknisten ratkaisujen, kuntoutuksen ja terveystieteiden tutkimukseen, jotka käsittelevät apuvälineiden vaikutusta ihmisten elämänlaatuun ja toimintakykyyn.
Apuvälineteknikko voi esimerkiksi suunnitella ja valmistaa yksilöllisesti räätälöidyn alaraajaproteesin, joka mahdollistaa asiakkaan itsenäisen liikkumisen, tai kehittää monimutkaisia ortoosiratkaisuja neurologisille asiakkaille. Apuvälineteknikoiden osaamista tarvitaan yhä enemmän erityisesti ikääntyvän väestön parissa, jossa apuvälineiden käyttö arjen toiminnallisuuden tukena korostuu entisestään.
Teknologian kehittyessä apuvälineteknikot tulevat hyödyntämään entistä enemmän uusia innovaatioita, kuten 3D mallintamista sekä tulostusta, jolloin apuvälineiden räätälöinti asiakkaan tarpeisiin nopeutuu ja tarkentuu. Myös tekoälyn sovellukset voivat tuoda uusia mahdollisuuksia apuvälinetekniikkaan, erityisesti apuvälinetarpeen arvioinnissa.
Apuvälinetekniikan tutkinto-ohjelma Metropolia Ammattikorkeakoulussa on laaja-alainen ja käytännönläheinen koulutus, joka valmistaa asiantuntijoita tukemaan ja parantamaan ihmisten toiminta- ja liikkumiskykyä erilaisten apuvälineratkaisujen avulla. Koulutus painottaa näyttöön perustuvaa tietoa ja käytännön osaamista yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.
Opintojen aikana perehdyt asiakaslähtöiseen ja moniammatilliseen työskentelyyn, mikä kattaa apuvälinetarpeiden arvioinnin ja sopivien ratkaisujen kehittämisen esimerkiksi ortoosien, proteesien ja liikkumisen apuvälineiden tuoteryhmissä. Koulutus sisältää mm.
Apuvälinetekniikan opinnoissa asiakasosaaminen on keskeinen osa koulutusta. Se tarkoittaa kykyä ymmärtää asiakkaan yksilöllisiä tarpeita ja toiveita sekä taitoa kommunikoida selkeästi. Opiskelijat oppivat huomioimaan asiakkaan toimintakyvyn kokonaisvaltaisesti ja tekemään yhteistyötä monien eri ammattiryhmien kanssa, jotta apuvälineet voidaan räätälöidä juuri käyttäjän elämänlaadun parantamiseksi.
Lääketieteellisen ja anatomian osaamisen opinnot puolestaan tarjoavat vankan perustan ihmisen kehon rakenteen ja toimintojen ymmärtämiseen. Opiskelijat oppivat kehon biomekaniikan ja sairauksien vaikutukset liikkumiseen ja toimintakykyyn.
Ratkaisukeskeisyys ja ongelmanratkaisutaito tukevat asiakaskohtaisten haasteiden selvittämistä. Potilasturvallisuuden vaatimukset edellyttävät vastuuntuntoa ja tarkkuutta. Alalla tarvitaan myös mukautuvuutta ja halua oppia uutta.
Opiskelu on aina päätoimista ja opiskelijalla on aktiivinen ja vastuullinen rooli oppimisprosessissa. Sosiaalinen kanssakäyminen ja vuorovaikutus ovat keskeisiä elementtejä tutkinto-ohjelman opetuksessa ja työelämässä. Koulutuksessa käytetään opiskelutapoja, jotka edellyttävät opiskelijan aktiivisuutta ja vastuullisuutta sekä oman osaamisen arviointia ja kehittämistä. Verkko-opiskelun avulla opiskelijat voivat perehtyä teoreettiseen taustatietoon joustavasti omassa aikataulussaan, kun taas kampuksella suoritettavat opinnot ja laboraatiot sekä työelämän harjoittelut antavat mahdollisuuden soveltaa opittua käytännössä. Tämä yhdistelmä kehittää opiskelijan valmiuksia siirtyä työelämään.
Teoriaopintojen lisäksi koulutukseen sisältyy yhteensä 75 op ammattitaitoa edistävää harjoittelua, joka voi toteutua mm. työpajatyöskentelynä, harjoitustunteina, projekteina ja työelämäharjoitteluna.
Apuvälinetekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelman rakenne on seuraava:
Näistä 210 op opinnoista Metropolian kaikille opiskelijoille yhteiset opintoja on 40 op sekä apuvälinetekniikan, fysioterapian, jalkaterapian ja osteopatian opiskelijoilla on kuntoutukseen, toimintakykyyn ja anatomiaan liittyviä yhteisiä opintoja 30 op.
Apuvälineisiin liittyviä substanssiopintoja on yhteensä 75 op sekä työelämäharjoittelua 35 op.
Opintojen alussa opiskelija laatii henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jonka perusteella opiskelija voi valita omia kiinnostuksen kohteita ja ammatillista kehittymistä tukevia valinnaisia opintokokonaisuuksia. Myös opinnäytetyön aiheen valinta voi tukea syventymistä tiettyyn aihealueeseen. Varsinainen erikoistuminen tapahtuu peruskoulutuksen jälkeen täydennyskoulutusten ja erikoistumisopintojen kautta.
Tutustu apuvälinetekniikan opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.
Monimuoto-opinnot ovat mukana yhteishaussa, päiväopinnot vain siirto- ja joustavissa hauissa.
Osa opinnoista suoritetaan verkossa ja osa kampuksella päiväsaikaan. Opiskelua tapahtuu säännöllisesti myös kampuksella arkipäivisin.
Osa opinnoista tapahtuu kampuksella arkisin päiväsaikaan, osa verkossa.
Ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia soveltaa tietojaan ja taitojaan opintoihin liittyvässä kehittämistehtävässä. Opinnäytetyössä opitaan tunnistamaan oman alan keskeisiä kehittämiskohteita tai ongelmakokonaisuuksia ja niiden ratkaisuvaihtoehtoja, työelämän ja sen kehittämisen vaatimuksia ja soveltamaan oman alan tutkimustietoa ja työtapoja uusiin ja muuttuviin tilanteisiin.
Opinnäytetyö on tekijänsä luova työprosessi ja se tehdään joko yksilötyönä, parityönä. Työssä on mahdollista hyödyntää myös koulutusalojen välisen yhteistyön tuomaa monialaisuuden lisäarvoa. Opinnäytetyöt tehdään aina yhteistyössä työelämän kanssa.
Apuvälineteknikkotutkinnon suorittanut saa Valviralta luvan käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä. Apuvälineteknikko työskentelee apuvälineratkaisujen asiantuntijana eri sektoreilla, kuten hyvinvointialueiden apuvälinekeskuksissa ja muissa terveydenhuollon organisaatioissa. Hän voi työskennellä yksityisenä ammatinharjoittajana tai apuvälineiden valmistuksessa sekä myynti- ja markkinointitehtävissä apuvälinealan yrityksissä.
Valmistut apuvälineteknikoksi, joka on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran rekisteröimä nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö. Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattioikeuksia Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvirasta.
Apuvälinetekniikan tutkinto-ohjelma on kansainvälisesti akreditoitu ja täyttää koulutukselle asetetut kansainväliset kriteerit koulutuksen korkeimmalla tasolla Prosthetist/Orthotist. Akreditointi: The International Society for Prosthetics and Orthotics (ISPO) Akreditointi edistää myös kansainvälistä työllistymistä ja tutkintojen vertailua.
Yhteistyö ulkomaisten korkeakoulujen ja organisaatioiden kanssa mahdollistaa opiskelijoille opiskelu- tai työharjoittelupaikan ulkomailla. Kansainvälistä kokemusta voi hankkia myös lähtemättä omalta kampukseltaan, tätä kutsutaan kotikansainvälistymiseksi.
Vähintään kahden vuoden työkokemuksen jälkeen voit hakea mm. seuraaviin ylempiin korkeakoulututkintoihin:
Näiden lisäksi voit myös hakea yliopistotutkintoihin tai ulkomailla järjestettäviin maisteritasoisiin koulutuksiin.
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.
Tammikuusta 2025 alkaen korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutuvilta muilta, kuin EU/ETA-alueen kansalaisilta tai heihin rinnastettavilta tullaan keräämään hakeutumisen yhteydessä 100 euron hakemusmaksu. Opetushallitus kerää hakemusmaksun Opintopolun hakulomakkeella hakeutumisen yhteydessä. Hakemusmaksut otetaan käyttöön hauissa, jotka alkavat 1.1.2025 tai myöhemmin haettaessa koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2025 tai sen jälkeen. Suomen tai EU:n kansalaisilta ei peritä hakemusmaksua.
More about application fee in Studyinfo.fi .
Kysyttävää hakemusmaksuista? Ota yhteyttä applicationfee [at] oph.fi (applicationfee[at]oph[dot]fi)
Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.
Todistusvalinnassa osa opiskelijoista valitaan ammattikorkeakouluihin ylioppilastutkinnon, kansainvälisen EB-, IB- ja RP/DIA-tutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon (1.8.2015 alkaen suoritetut ammatilliset perustutkinnot) perusteella. Tulet automaattisesti huomioiduksi todistusvalinnassa hakemuksella ilmoittamiesi pohjakoulutustietojen perusteella. Ammattikorkeakoulujen todistusvalinta on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi. Tarkemmat tiedot siitä kuinka kyseinen tutkinto-ohjelma todistusvalintaa käyttää löytyvät Opintopolusta; tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon AMK-valintakoevalinnassa, sinun tulee osallistua ammattikorkeakoulujen yhteiseen digitaaliseen AMK-valintakokeeseen, joka on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi.
Koe järjestetään 26.5.–28.5.2025 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.
Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.
Ohjeita Metropoliassa järjestettävään AMK-valintakokeeseen osallistuville julkaistaan myöhemmin.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valintakokeeseen valmistautuminen
Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun osoittamissa tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen.
Enemmän tietoja AMK-valintakokeesta, laitteistovaatimuksista ym. sivustolla ammattikorkeakouluun.fi. Tutustu ennen koetta sivuston ohjeisiin.
AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.
Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa
Ohjeet yksilöllisiin järjestelyihin sivulla www.ammattikorkeakouluun.fi.
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
Onnittelut opiskelupaikastasi ja lämpimästi tervetuloa opiskelemaan apuvälineteknikoksi!
Opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 klo 11.30–13.30 tutkintojen yhteisellä digistartilla, joka toteutetaan etänä zoomin välityksellä. Linkin zoomiin saat lähempänä ajankohtaa. Muistathan aktivoida käyttäjätunnuksen ennen starttia.
Torstaina 20.8.2024 klo 9.00 alkaen opinnot jatkuvat tutoropiskelijoiden infolla Myllypuron kampuksella tilassa MPA5020.
Ota mukaasi kortti (esim. kirjastokortti, huom. ei pankkikorttia), jonka voit aktivoida aloituspäivän aikana kulkukortiksi ja näin pääset kulkemaan kampuksella.
SXA24S1
Syyslukukauden lukujärjestys on luettavissa ryhmätunnuksella SXA24S1 osoitteessa: https://lukkarit.metropolia.fi
Opinto-oppaaseen voit tutustua Metropolian sivuilla:
https://opinto-opas.metropolia.fi/88094/fi/108/70302/3542
(apuvälinetekniikan tutkinto-ohjelma, päivätoteutus)
Suosittelemme, että tutustut etukäteen näihin uusien opiskelijoiden sivuihin sekä Opiskelijan oppaaseen, josta saat tietoa vaikkapa opiskeluhyvinvointipalveluista Metropoliassa. Opiskelijan oppaan löydät täältä:
https://opiskelija.oma.metropolia.fi/group/pakki/opiskelijan-opas
Tutoropettaja Tomi Nurminen (tomi.nurminen [at] metropolia.fi (tomi[dot]nurminen[at]metropolia[dot]fi))
Tutkintovastaava, lehtori Toni Nisula (toni.nisula [at] metropolia.fi (toni[dot]nisula[at]metropolia[dot]fi))