Opiskelu
Tartu haasteeseen, hae suuhygienistikoulutukseen!
Suun terveydenhuollon tutkinto-ohjelman opiskelijat valmistuvat suun terveydenhoitotyön asiantuntijoiksi, suuhygienisteiksi. Opetus on näyttöön perustuvaa. Kliiniset hoitotaidot, eettinen osaaminen, työyhteisöosaaminen, kehittämisosaaminen ja kansainvälinen osaaminen ovat keskeisiä suuhygienistin osaamisalueita.
Koulutus toteutuu yhteiskehittelynä metropolialueen eri toimijoiden ja organisaatioiden kanssa. Koulutuksessa ydin on työelämäläheisyys ja tavoitteena on yhteinen tiedon luominen ja työelämän kehittäminen.
Suuhygienistin ydintyötä on eri-ikäisten ja eri kulttuureista tulevien ihmisten
- suun terveyden edistäminen
- suun terveydentilan kartoittaminen
- suun infektiosairauksien ehkäisy, hoito ja kuntoutus.
Suuhygienistin osaamiseen kuuluu myös lähijohtaminen, yrittäjyys sekä kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö.
Sovinko minä suuhygienistiksi?
Suuhygienistinä tarvitset
- Hyviä ohjaus- ja vuorovaikutustaitoja
- Hienomotorisia kädentaitoja
- Silmä-käsi-koordinaatiota
Tärkeitä ominaisuuksia ovat myös
- Hyvä näkökyky
- Kolmiulotteinen hahmottaminen
- Kiinnostus suun terveyden edistämiseen
Suuhygienistin työ edellyttää edellisten lisäksi
- Huolellisuutta ja tarkkuutta
- Vastuullisuutta ja päätöksentekokykyä
- Kykyä itsenäiseen työskentelyyn
- Jatkuvaa itsensä kehittämistä
Suun kampus
Suuhygienistiksi voi opiskella päivä- ja monimuoto-opinnoissa.
Suuhygienistin opinnot sisältävät sopivassa suhteessa teoriaa, itsenäistä opiskelua sekä ohjattua harjoittelua Metropolian oppimisympäristöissä ja työelämässä. Oppiminen perustuu terveystieteiden ja hammaslääketieteen sekä niitä tukevien muiden tieteenalojen teoreettiseen ja soveltavaan tietoon.
Opetusta on pääsääntöisesti viitenä päivänä viikossa kello 8.00-18.00 välillä. Opiskelussasi vuorottelevat lähi-, simulaatio-, kliininen sekä itsenäinen opiskelu.
Opetus järjestetään pääsääntöisesti noin kolmena päivänä viikossa kello 8.00-18.00 välillä. Harjoittelujaksojen aikana työskentely kentällä on usein täyspäiväistä. Tarkempi opetusaikataulu ilmoitetaan ennen opintojen alkua. Opiskelussasi vuorottelevat lähi-, simulaatio-, kliininen sekä itsenäinen opiskelu.
Suuhygienistikoulutuksen sisältö
Suuhygienistitutkinnon alkuvaiheessa, ennen potilaiden kanssa työskentelyä, harjoittelu toteutuu simuloidussa oppimisympäristössä taitopajassa. Simulaatioympäristö muovikalloineen luo jäljitelmän kliinisestä potilaan hoitotilanteesta.
”En lähtisi opetusklinikalle ilman taitopajaa. Se valmensi harjoitteluun."
- Virpi, viidennen lukukauden opiskelija.
Hoitotaitojen kartuttua opiskelija harjoittelee kliinistä suun terveydenhoitotyötä sekä itsenäisesti että tiimityönä hammaslääketieteen opiskelijoiden kanssa Metropolian Suunhoidon opetusklinikalla. Osa harjoittelusta toteutuu myös sosiaali- ja terveysalan työympäristöissä.
”Hyvää hoitoa ja miellyttävä opiskelija - olen tyytyväinen saamaani hoitoon."
- Potilas Suunhoidon opetusklinikalta.
Suuhygienistiopintojen rakenne
Opetussuunnitelma tarjoaa suuhygienistiopiskelijalle oppijan polun, jolla voi edetä opinnoissaan joustavasti ja tehdä valintoja tutkintojen välisestä tai Metropolian yhteisestä opetustarjonnasta.
Opetustarjonta koostuu vähintään viiden opintopisteen (op) laajuisista opintojaksoista. Opinnoista 50 op on kaikille terveysalan tutkinto-ohjelmille yhteisiä ja loput tutkinnon omia opintoja. Monialaisuus oppimisessa toteutuu muun muassa siten, että opiskelijalla on mahdollisuus 15 op laajuiseen monialaiseen, valinnaiseen opintokokonaisuuteen.
Opetustarjonta on suunniteltu siten, että opiskelijalla on mahdollisuus opiskella 30 op lukukautta kohden. Oppimisen lähtökohtana käytetään ammatillisesta käytännöstä nousevia tilanteita ja ongelmia, joihin etsitään näyttöön perustuvia ratkaisuja.
Suuhygienistitutkinnon opintokokonaisuudet ovat:
- vuosi: Terveyden edistäminen ja suun terveydenhoitotyön kehittävä osaaminen 60 op
- vuosi: Kliinisen suun terveydenhoitotyön kehittävä osaaminen 60 op
- vuosi: Kuntouttavan ja yhteisöllisen suun terveydenhoitotyön kehittävä osaaminen 60op
- vuosi: Itsenäisen ja konsultatiivisen suun terveydenhoitotyön kehittävä osaaminen 30 op
Tutustu suuhygienistin päiväopintojen opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.
Tutustu suuhygienistin monimuoto-opintojen opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.
Kansainvälisyys suuhygienistiopinnoissa
Kansainvälisyys kuuluu jokaisen opiskelijan opintoihin
- kansainvälisenä opiskelijavaihtona (lyhyet ja pitkät vaihdot),
- harjoitteluna tai
- kotikansainvälisinä opintoina, kuten englannin- ja suomenkielisten tutkinto-ohjelmien yhteisinä opintoina tai avointen kansainvälisten verkkoympäristöjen opintoina.
Suun terveydenhuollon tutkinto-ohjelman kansainvälisiä yhteistyökumppaneita on
- Yhdysvalloissa
- Australiassa
- Belgiassa
- Hollannissa
- Portugalissa ja
- Ruotsissa.
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Suun terveydenhuollon tutkinto-ohjelma tekee laajaa yhteistyötä pääkaupunkiseudun terveydenhuollon organisaatioiden kanssa. Kumppaneita ovat mm.
- pääkaupunkiseudun hyvinvointialueet
- Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS)
- Helsingin yliopisto sekä useat yksityiset yritykset.
Yhteistyökumppaneita ovat lisäksi Suomen Suuhygienistiliitto ry ja Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto ry.
Suuhygienistit työelämässä
Suuhygienistit työelämässä
Suuhygienistit työllistyvät hyvin. Suuhygienisti voi työskennellä perusterveydenhuollossa kliinisessä potilastyössä terveyskeskuksessa tai yksityisillä hammaslääkäriasemilla. Suuhygienisti voi toimia myös esimiestehtävissä. Hän voi toimia halutessaan itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yrittäjänä. Lisäksi suuhygienisti voi työskennellä alan kaupallisissa yrityksissä myynti- ja tuotekehitystehtävissä.
Pätevyys
Suuhygienistin ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu ammattihenkilö. Opiskelija hakee tutkinnon suoritettuaan oikeutta ammatinharjoittamiseen Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralta.
Jatko-opintomahdollisuudet
Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus hakeutua suorittamaan
- ylempi ammattikorkeakoulututkinto, esim.
- yliopisto-opinnot) ja
- erikoistumisopintoja.
Kysy tutkintovastaavalta suuhygienistin opinnoista
Kysy opinto-ohjaajalta suuhygienistikoulutukseen hakemisesta
Hakeminen
- Hakuaika-Opintojen aloitussyksy 2025
- Monimuoto-opiskelu
Hakuohjeet ja valintaperusteet
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.
Hakemusmaksu
Tammikuusta 2025 alkaen korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutuvilta muilta, kuin EU/ETA-alueen kansalaisilta tai heihin rinnastettavilta tullaan keräämään hakeutumisen yhteydessä 100 euron hakemusmaksu. Opetushallitus kerää hakemusmaksun Opintopolun hakulomakkeella hakeutumisen yhteydessä. Hakemusmaksut otetaan käyttöön hauissa, jotka alkavat 1.1.2025 tai myöhemmin haettaessa koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2025 tai sen jälkeen. Suomen tai EU:n kansalaisilta ei peritä hakemusmaksua.
More about application fee in Studyinfo.fi .
Kysyttävää hakemusmaksuista? Ota yhteyttä applicationfee [at] oph.fi (applicationfee[at]oph[dot]fi)Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.
Todistusvalinnassa osa opiskelijoista valitaan ammattikorkeakouluihin ylioppilastutkinnon, kansainvälisen EB-, IB- ja RP/DIA-tutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon (1.8.2015 alkaen suoritetut ammatilliset perustutkinnot) perusteella. Tulet automaattisesti huomioiduksi todistusvalinnassa hakemuksella ilmoittamiesi pohjakoulutustietojen perusteella. Ammattikorkeakoulujen todistusvalinta on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi. Tarkemmat tiedot siitä kuinka kyseinen tutkinto-ohjelma todistusvalintaa käyttää löytyvät Opintopolusta; tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon AMK-valintakoevalinnassa, sinun tulee osallistua ammattikorkeakoulujen yhteiseen digitaaliseen AMK-valintakokeeseen, joka on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi.
Koe järjestetään 26.5.–28.5.2025 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.
Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.Ohjeita Metropoliassa järjestettävään AMK-valintakokeeseen osallistuville julkaistaan myöhemmin.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valintakokeeseen valmistautuminen
Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun osoittamissa tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen.
Enemmän tietoja AMK-valintakokeesta, laitteistovaatimuksista ym. sivustolla ammattikorkeakouluun.fi. Tutustu ennen koetta sivuston ohjeisiin.AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.
Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa
Ohjeet yksilöllisiin järjestelyihin sivulla www.ammattikorkeakouluun.fi.
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025
- Monimuoto-opiskelu
Hakuohjeet ja valintaperusteet
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Syksyn 2024 yhteishaussa 28.8.2024 klo 8:00 - 11.9.2024 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) korkeakoulututkintoon, tammikuussa alkaviin opintoihin.. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet ja paljon muuta.
Todistusvalinnassa osa opiskelijoista valitaan ammattikorkeakouluihin ylioppilastutkinnon, kansainvälisen EB-, IB- ja RP/DIA-tutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon (1.8.2015 alkaen suoritetut ammatilliset perustutkinnot) perusteella.Tulet automaattisesti huomioiduksi todistusvalinnassa hakemuksella ilmoittamiesi pohjakoulutustietojen perusteella. Ammattikorkeakoulujen todistusvalinta on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi. Tarkemmat tiedot siitä kuinka kyseinen tutkinto-ohjelma todistusvalintaa käyttää löytyvät Opintopolusta; tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon AMK-valintakoevalinnassa, sinun tulee osallistua ammattikorkeakoulujen yhteiseen digitaaliseen AMK-valintakokeeseen, joka on kuvattu osoitteessa ammattikorkeakouluun.fi.
Koe järjestetään 28.10.-30.10.2024 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.
Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.Ohjeita Metropoliassa järjestettävään syksyn AMK-valintakokeeseen osallistuville julkaistaan myöhemmin.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valintakokeeseen valmistautuminen
Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun osoittamissa tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen.
Enemmän tietoja AMK-valintakokeesta, laitteistovaatimuksista ym. sivustolla ammattikorkeakouluun.fi. Tutustu ennen koetta sivuston ohjeisiin.AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.
Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa
Ohjeet yksilöllisiin järjestelyihin sivulla www.ammattikorkeakouluun.fi.
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025
- Monimuoto-opiskelu
Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille (esim. polkuopinnot/väyläopinnot, sekä muut avoimen opinnot). Metropolian opinnoiksi katsotaan kaikki opinnot, jotka kirjataan Metropolian opintorekisteriin ja avoimen opinnoiksi katsotaan kaikki sellaiset opinnot, joita ei ole suoritettu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeudella.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 31.12.2024 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Hyödyllisiä linkkejä
Kysyttävää hakemisesta?
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Opintojen aloitus
Opintojen aloitus Metropoliassa
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
- Intel i5/i7 prosessori (vähintään 8 gen), AMD Ryzen 5/7 tai vastaavan tehoinen suoritin
- RAM 8 GB muistia
- SSD-kovalevy min. 256 GB
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
- Työpaikkailmoituksia
- Työelämätapahtumia ja webinaareja
- Urasuunnittelu- ja työnhakuvinkkejä
- Tietoa yrityksistä
Kirjautuminen
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta - Elämässä.fi
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu - Elämässä.fi
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
- Kela palvelee myös Instagramissa asiakkaita arkipäivisin klo 10-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Kelaan kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.
Suuhygienistiopintojen aloitus
Tervetuloa opiskelemaan suun terveydenhuoltoa ja onnittelut, sillä suuhygienistin tutkinto on yksi suosituimmista sote-alan ammateista! Näiden opintojen myötä tutustut monipuolisesti suun terveydenhuollon kenttään ja suuhygienistin erilaisiin työtehtäviin.
Opintojen aloitus
Tervetuloa aloittamaan opinnot 8.1.2025 klo 9.00 Digistartilla. Tapaaminen pidetään etänä Zoomissa. Linkki etäopetukseen: https://metropolia.zoom.us/j/65060248871. Löydät linkin myös Zoomiin lukujärjestyksen kalenterivarauksesta. Kopioi Zoom-linkki selaimeen ja pääset liittymään Zoom-huoneeseen. Metropolian käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen luentoa.
Opinnot jatkuvat ti 14.1.2025 tilassa MPB5020 Myllypuron kampuksella osoitteessa Myllypurontie 1, 00920 Helsinki. Kampus sijaitsee aivan Myllypuron metroaseman veressä. Suosittelemme saapumista julkisilla liikennevälineillä. Kampuksen ympäristössä on rajoitetusti pysäköintipaikkoja.
Opiskelijatutorit ovat vastaanottamassa sinua oppilaitoksemme aulassa 14.1. klo 9.00 ja opastavat sinut oikeaan luokkatilaan!
Ota mukaasi kortti (esim. kirjastokortti, huom. ei pankkikorttia), jonka voit aktivoida päivän aikana kulkukortiksi ja näin pääset kulkemaan kampuksella.
Lukujärjestys
Kevätlukukauden lukujärjestys on luettavissa osoitteessa: https://lukkarit.metropolia.fi
Oman ryhmäsi lukujärjestyksen löydät tunnuksella SXP25K2
Ryhmänne tutoropettajana toimii lehtori Saija Pitkäniemi.
Lähtökohtaisesti opetusta järjestetään ke-pe ja näin ollen ma-ti ovat opetuksettomia päiviä, jolloin on mahdollista käydä halutessaan työssä. Opintojen edetessä opetusta voi kuitenkin olla myös useampana kuin kolmena päivänä viikossa ja myös noina opetuksettomina päivinä.
Opinnot alkavat Oppimisen ja opiskelun valmiudet -opintojaksolla.
Ryhmätunnus
SXP25K2
Opetussuunnitelma
Opetussuunnitelmaan voit tutustua opinto-oppaassa Metropolian sivuilla.
(Suun terveydenhuollon tutkinto-ohjelma, monimuotoinen toteutus)
Opiskelijan opas
Suosittelemme, että tutustut etukäteen näihin uusien opiskelijoiden sivuihin sekä Opiskelijan oppaaseen, josta saat tietoa vaikkapa opiskeluhyvinvointipalveluista Metropoliassa. Opiskelijan oppaan löydät täältä:
https://opiskelija.oma.metropolia.fi/group/pakki/opiskelijan-opas
Muistathan aktivoida Metropolian käyttäjätunnukset. Mahdolliset sähköpostiviestit lähetetään opiskelijoille aina Metropolian osoitteella.
Yhteyshenkilöt
tutoropettaja lehtori Saija Pitkäniemi (saija.pitkaniemi (at) metropolia.fi)
tutkintovastaava Riikka Jokimäki (riikka.jokimaki (at) metropolia.fi)
opinto-ohjaaja Paula Lindqvist (paula.lindqvist (at) metropolia.fi)
TERVETULOA METROPOLIAAN! NÄHDÄÄN TAMMIKUUSSA!