Bio- ja kemiantekniikka, insinööri (AMK)

Tutkintonimike
Insinööri (AMK)
Laajuus
240 opintopistettä
Kesto
4 vuotta
Opiskelupaikka
Opiskelumuoto
Opetuskieli
Suomi
Hinta
Maksuton

Opiskelu

Haluatko sukeltaa elintarvikkeiden kehittämisen maailmaan tai oppia kuinka tulevaisuuden tuotantolaitokset voivat toimia ympäristö huomioiden?

Bio- ja kemiantekniikan koulutuksesta valmistut insinööriksi. Opinnoissasi pääset yhdistämään luonnontieteen ja tekniikan. Opinnoissa yhdistämme teorian käytännön tekemiseen. Laboratoriotiloissa toteutettava opetus antaa sinulle vahvan pohjan erilaisten menetelmien ja tekniikoiden oppimiseen.

Koulutuksen keskiössä on puhdas ja kestävä tuotanto, joka on avain monien hyvinvointiin ja yhteiskunnan toimintaan vaikuttavien tuotteiden valmistuksessa. Riippumatta siitä, valitsetko pääaineeksi bio- ja elintarviketekniikan tai puhtaat tuotantoteknologiat, opiskelet kaksi ensimmäistä vuotta pääsääntöisesti yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa, ennen kuin syvennyt valitsemasi pääaineen opintoihin.

Opiskelijat hakevat suoraan pääaineisiin.

Tule mukaan oppimaan ja luomaan kestävää tulevaisuutta!

Opinnoissasi voit tutustua vaikka oluen valmistukseen

Opintojen sisältö

Ensimmäisen vuoden aikana rakennat vankan perustan insinööriopinnoille ja pääset tutustumaan laboratoriossa toteuttavien projektien kautta hakemaasi pääaineeseen. Toisena vuonna syvennät osaamistasi ja tutustut bio- ja kemiantekniikan insinöörin keskeisiin opintoihin. Kolmantena ja neljäntenä vuonna erikoistut valitsemaasi pääaineeseen ja suoritat opinnäytetyön alan yrityksessä.

Tutustu Bio- ja kemiantekniikan opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.

Bio- ja kemiantekniikan pääainevaihtoehdot

Opintojen rakenne

Pääaineiden yhteiset opinnot, 120 opintopistettä:

  • Orientoituminen bio- ja kemiantekniikkaan, 30 op
  • Syventyminen bio- ja kemiantekniikkaan, 30 op
  • Bio- ja kemiantekniikan osaajaksi, 30 op
  • Bio- ja kemiantekniikan insinööriksi, 30 op

Pääaineopinnot, 60 opintopistettä:

  • bio- ja elintarviketekniikka TAI
  • puhtaat tuotantoteknologiat

Vapaasti valittavat opinnot, 15 opintopistettä, joilla voi laajentaa osaamistaan oman mielenkiinnon mukaan. Vapaasti valittavia opintoja on mahdollisuus ottaa esimerkiksi oman tutkinnon toisesta pääaineesta, Metropolian valinnaisista opintokokonaisuuksista tai muista Metropolian tutkinto-ohjelmista tai toisten korkeakoulujen tarjonnasta.

Työharjoittelu, 30 opintopistettä

Opinnäytetyö, 15 opintopistettä

Työmahdollisuudet

Valmistunut bio- ja kemiantekniikan insinööri toimii asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä.

Hän työskentelee mm.

  • tuotekehitys- tai tutkimusinsinöörinä,
  • prosessisuunnittelijana,
  • ympäristö- tai laadunvalvojana,
  • teknisenä myyjänä
  • toisen asteen opettajana
  • työnjohtajana
  • käyttöinsinöörinä.

Mahdollisia työpaikkoja ovat esimerkiksi

  • insinööri- ja suunnittelutoimistot,
  • maahantuojat, tukkuliikkeet
  • viranomais- ja tutkimuslaboratoriot,
  • tutkimuslaitokset, laitevalmistajat,
  • laite- ja järjestelmätoimittajat sekä
  • erityyppiset tuotantolaitokset.

Kysy tutkintovastaavalta bio- ja kemiantekniikan tutkinnosta

Kysy koulutussuunnittelijalta bio- ja kemiantekniikan opinnoista

Hakeminen

  • Hakuaika
    -
    Opintojen aloitus
    kevät 2025
    • Päiväopiskelu

    Siirtohaku on suunnattu kaikille suomalaiseen korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin otetuille opiskelijoille, jotka haluavat:

    • siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulusta toiseen niin, että tutkintonimike pysyy samana tai tutkintonimike vaihtuu
      TAI
    • siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen siten, että tavoitetutkintoon liitettävä tutkintonimike vaihtuu.

    Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

    Jos siirto tapahtuu Metropolian sisällä siten, että tutkintonimike säilyy samana, kyse on tutkinto-ohjelman vaihdosta jonka ohjeet löytyvät Metropolian intranetistä (OMA).

  • Hakuaika
    -
    Opintojen aloitus
    kevät 2025
    • Päiväopiskelu

    Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.

    Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 15.11.2024 klo 15:00

    Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot

Opintojen aloitus

Opintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!

Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.

Bio- ja kemiantekniikan opintojen aloitusohjeet

Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa syksyllä 2024 alkavaan Bio- ja kemiantekniikan koulutukseen.

Koulutus järjestetään Vantaalla, Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1.

Ryhmätunnuksesi määräytyy hakukohteen mukaisesti ja se on joko:

TXM24S1BE Bio- ja elintarviketekniikka tai

TXM24S1PT Puhtaat tuotantoteknologiat.

Toivotamme sinulle onnea ja menestystä opinnoissasi!

Ennen opintojen alkua

Vahvistaaksesi opiskelupaikkasi sinun tulee ottaa se vastaan hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä teet samalla myös lukuvuosi-ilmoittautumisen. Tutustuthan huolellisesti ohjeisiin Opintojen aloitus -sivulla.

Pidäthän huolen, että olet aktivoinut käyttäjätunnuksen Metropolian OMA-järjestelmään. Tarvitset käyttäjätunnusta orientaatiopäivänä. Aktivoinnin voi tehdä aikaisintaan elokuun alussa. Ohjeet ja linkki tunnuksen aktivointiin.

Käythän lukemassa ohjeet kannettavan tietokoneen hankintaan.

Uusien opiskelijoiden perehdytyspäivät ke 14.8 ja to 15.8.2024

Opinnot alkavat perehdytyspäivillä. Bio- ja kemiantekniikan uusien opiskelijoiden kaksipäiväiset perehdytyspäivät järjestetään 14.-15.8.2024 Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa. Uusille opiskelijoille on lähetetty sähköpostilla perehdytyspäivien tarkempi aikataulu . Mikäli et ole saanut aikataulua sähköpostiisi, niin olethan koulutussuunnittelija Liisa Heikkilään yhteydessä.

Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäiville, jotta opiskelu saadaan heti käyntiin tehokkaasti ja kaikki opiskelun alkuun liittyvät käytännön asiat selviävät. Perehdytyspäivän tarkoituksena onkin tutustua opiskelukäytänteisiin, talon tapoihin, korkeakoulun tiloihin ja tietysti opiskelukavereihin, tutoreihin sekä henkilökuntaan.

Valmistauduthan ottamaan perehdytyspäiville mukaan henkilötodistuksen, verkkopankkitunnukset sekä oman kannettavan tietokoneesi!

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 19.8.2024

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 19.8.2024. Lukujärjestys löytyy osoitteesta https://lukkarit.metropolia.fi/ Oman lukujärjestyksesi löydät ryhmätunnuksella TXM24S1BE ja TXM24S1PT. Oman ryhmäsi saat tietää orientaatiopäivillä. Opinnot vaativat läsnäoloa opetuksessa, joka järjestetään Myyrmäen kampuksella maanantaista perjantaihin pääosin klo 8-17 välillä. Tarkemmat syksyn lukujärjestykset selviävät perehdytyspäivillä.

Opinnot

Insinööritutkinnon laajuus on 240 op. Tutkintoon sisältyy kaikille pakollisia perusopintoja, pääainekohtaisia ja sivuainekohtaisia opintoja sekä työharjoittelua ja opinnäytetyö.

Opetussuunnitelmaan ja opintotarjontaan tutustutaan tarkemmin ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana. Voit kuitenkin jo ennen opintojen aloitusta tutustua Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan ja pääaineisiin opinto-oppaan kautta.

Ennen opintojen alkua

Ennen opintojen alkua olisi hyvä käydä kertaamassa matematiikan, kemian ja fysiikan opintoja:

Ennakkoon hankittavat oppikirjat

  • Syksyn kemian opetuksessa oppikirjana tullaan käyttämään "Tekniikan kemia" (Hänninen et al), 16. uudistettu painos (2022)
    kirja suositellaan hankittavaksi jo ennakkoon

Lisätietoja

Mikäli sinulla on kysyttävää opintojen aloituksesta tai opiskelusta, ota yhteyttä koulutussuunnittelija Liisa Heikkilään (puh. 050 327 1063, sähköposti liisa.heikkila [at] metropolia.fi (liisa[dot]heikkila[at]metropolia[dot]fi)).

Jos sinulla on aikaisempia korkeakouluopintoja ja haluat keskustella niiden hyväksyttämisestä tulevaan tutkintoosi, lähetä opintosuoritusote sähköpostilla tutkintovastaava Jarmo Palmille (jarmo.palm [at] metropolia.fi (jarmo[dot]palm[at]metropolia[dot]fi)) ja sovi keskusteluaika ennen varsinaisten opintojen alkua (yhteydenotot 1.8. alkaen).

Tapaamisiin perehdytyspäivillä!

Pysäköintiohjeet kampukselle

Kampuksella ei ole omaa pysäköintialuetta. Myyrmäen opiskelijat voivat toistaiseksi hyödyntää väliaikaiseen pysäköintiin Energia-areenan ympäristössä olevia pysäköintipaikkoja. Rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme saapumaan kampukselle julkista liikennettä käyttäen.

Oletko vailla asuntoa?

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas tarjoaa opiskelijoille edullisia vuokra-asuntoja opiskelupaikkojen läheisyydestä. Hoasilla on reilut 10 000 asuntoa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Voit hakea Hoasin asuntoa mikäli opiskelusi on päätoimista, tutkintoon johtavaa ja opintotukeen oikeuttavaa. Myyrmäessä Hoasilla on on neljä eri kohdetta, joista lähin tien toisella puolella! Vuokran määrään vaikuttaa muun muassa asunnon koko, sijainti, kiinteistön ikä sekä tehdyt perusparannukset. Hae asuntoa heti, kun opiskelupaikkasi on varmistunut osoitteessa https://hoas.fi/

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.