Opiskelu
Haluatko sukeltaa elintarvikkeiden kehittämisen maailmaan tai oppia kuinka tulevaisuuden tuotantolaitokset voivat toimia ympäristö huomioiden?
Bio- ja kemiantekniikan koulutuksesta valmistut insinööriksi. Opinnoissasi pääset yhdistämään luonnontieteen ja tekniikan. Opinnoissa yhdistämme teorian käytännön tekemiseen. Laboratoriotiloissa toteutettava opetus antaa sinulle vahvan pohjan erilaisten menetelmien ja tekniikoiden oppimiseen.
Koulutuksen keskiössä on puhdas ja kestävä tuotanto, joka on avain monien hyvinvointiin ja yhteiskunnan toimintaan vaikuttavien tuotteiden valmistuksessa. Riippumatta siitä, valitsetko pääaineeksi bio- ja elintarviketekniikan tai puhtaat tuotantoteknologiat, opiskelet kaksi ensimmäistä vuotta pääsääntöisesti yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa, ennen kuin syvennyt valitsemasi pääaineen opintoihin.
Opiskelijat hakevat suoraan pääaineisiin.
Tule mukaan oppimaan ja luomaan kestävää tulevaisuutta!
Opinnoissasi voit tutustua vaikka oluen valmistukseen
Opintojen sisältö
Ensimmäisen vuoden aikana rakennat vankan perustan insinööriopinnoille ja pääset tutustumaan laboratoriossa toteuttavien projektien kautta hakemaasi pääaineeseen. Toisena vuonna syvennät osaamistasi ja tutustut bio- ja kemiantekniikan insinöörin keskeisiin opintoihin. Kolmantena ja neljäntenä vuonna erikoistut valitsemaasi pääaineeseen ja suoritat opinnäytetyön alan yrityksessä.
Tutustu Bio- ja kemiantekniikan opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.
Bio- ja kemiantekniikan pääainevaihtoehdot
Bio- ja elintarviketekniikan pääaineessa sukellat elintarvikkeiden tuotekehitykseen ja bioteknologian maailmaan. Leivän leipomisesta tai oluen valmistuksesta lähtien ihminen on hyödyntänyt mikrobeja ja bioteknologiaa, nykypäivänä mahdollisuudet ovat rajattomat.
Pääaineen kohokohtia:
- Elintarvikkeiden kehitysprojektit: Tartu rohkeasti ruokamaailman haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Täällä pääset osaksi tuotekehitysprojekteja, joissa luodaan tulevaisuuden ruokainnovaatioita.
- Biologiset materiaalit ja prosessit: Opit tuntemaan biologisia materiaaleja ja niiden ainutlaatuisia ominaisuuksia. Täällä yhdistyvät tieteellinen tieto ja käytännön osaaminen bioteknologisten prosessien maailmassa.
- Tuotantohygienia ja mikrobiologia: Hallitset elintarviketurvallisuuden ja laatutekijät. Opit erilaisia menetelmiä, joilla voidaan tutkia mikrobeja. Ymmärrät mikrobien roolin hyötyorganismeina mutta myös niiden merkityksen pilaannuttajina ja taudinaiheuttajina. Opit menetelmiä, joilla voidaan hallita mikrobien kasvua.
- Suunnittelu ja tuotannon optimointi: Kehität taitojasi suunnitella ja ohjata elintarvikkeiden tuotantoprosesseja. Täällä pääset ratkaisemaan haasteita, jotka liittyvät niin raaka-aineiden saatavuuteen kuin ympäristönäkökohtiin.
- Koesuunnittelu ja analyysi: Yhdistät teorian ja käytännön tutkimuksen. Opettelet suunnittelemaan koeasetelmia ja analysoimaan tuloksia tilastollisten menetelmien avulla.
Bio- ja elintarviketekniikasta valmistuvan insinöörin työprofiili:
- Laatuajattelu ja vastuullisuus ohjaavat hänen työtään.
- Hänellä on käytännön osaamista tuotekehityksestä.
- Biologisten materiaalien tuntemus on hänen vahvuutensa.
- Tuotantohygienia ja mikrobiologia ovat hänen perusosaamistaan.
- Hän hallitsee suunnittelun ja ohjauksen elintarviketuotannossa.
- Koesuunnittelu ja tilastolliset menetelmät ovat osa hänen työkalupakkiaan.
Kestävä kehitys ja innovaatiot teollisuudessa
Puhtaat tuotantoteknologiat -pääaineessa pääset syventymään raaka-aineiden, tuotteiden ja tuotantoprosessien maailmaan. Opinnoissa tutustutaan kemiallisiin ja biopohjaisiin materiaaleihin ja niiden tuotantoprosesseihin. Kemiatekniikan osaajana sinusta kehittyy tuotantoprosessien asiantuntija. Kemianteollisuus on maailmanlaajuinen vaikuttaja, ja täällä sinäkin opit alasta, jolla on merkitystä kestävän kehityksen mukaisen yhteiskunnan rakentumisessa
Pääaineen kohokohtia:
- Moderni tuotantolaitos: Saat vankan ymmärryksen modernin tehtaan suunnittelusta ja toiminnasta. Täällä luodaan tulevaisuuden tehtaita, joissa kestävän kehityksen periaatteet ovat avainasemassa.
- Aine- ja energiavirtojen ekologinen hallinta: Opiskelet, miten prosessiteollisuuden virta- ja energiamääriä hallitaan ekologisesti. Käytännön harjoitukset vievät sinut syvemmälle ekologisen tuotannon saloihin. Näin pystytään hallitsemaan kokonaisvaltaisesti raaka-aineiden kierrätys ja sivuaineiden hyödyntäminen.
- Resurssitehokas tuotantolaitosten suunnittelu: Syvennät ymmärrystäsi nykyaikaisen tuotantolaitoksen suunnittelusta kestävän kehityksen näkökulmasta. Täällä luodaan suunnitelmia, jotka ovat sekä taloudellisia että ympäristöystävällisiä.
- Tulevaisuuden tuotantolaitos: Tutustut uusimpiin innovaatioihin ja teknologioihin, jotka tehostavat uusien tuotantolaitosten suunnittelua. Näistä ovat esimerkkejä uusimmat tehdasmallien visualisoinnin teknologiat (VR/AR). Opit hallitsemaan prosessiriskejä ja varmistamaan turvallisen tuotannon.
- Uusiutuvien raaka-aineiden käsittely: Opit hyödyntämään uusiutuvia raaka-aineita kestävässä tuotannossa. Täällä luodaan ratkaisuja, jotka säästävät luontoa ja luovat uutta arvoa. Keskeinen kohde on biopohjaisten raaka-aineiden hyödyntämismahdollisuudet.
- Bio- ja kemiantekniikan ilmiöt ja reaktorit: Pääset tutkimaan biopohjaisten materiaalien käsittelyä ja reaktioiden hallintaa. Oikeat reaktorivalinnat ja katalyytit ovat tässä merkittävässä roolissa. Kehität taitojasi kustannustehokkaaseen ja ympäristöystävälliseen tuotantoon.
Puhtaat tuotantoteknologiat pääaineesta valmistuvan insinöörin työprofiili:
- Kestävä kehitys ja vastuullisuus näkyvät hänen työssään.
- Työelämälähtöinen lähestymistapa ja käytännön osaaminen ovat hänen vahvuuksiaan.
- Hän hallitsee kemianteollisuuden prosessit ja osaa suunnitella moderneja tuotantoprosesseja.
- Nykyaikaiset ja uusimmat suunnittelutyökalut ovat hänen arkipäiväänsä.
- Kunnossapito ja automaatio ovat osa hänen osaamistaan, ja hän ymmärtää niiden merkityksen tuotannon optimoinnissa.
Opintojen rakenne
Pääaineiden yhteiset opinnot, 120 opintopistettä:
- Orientoituminen bio- ja kemiantekniikkaan, 30 op
- Syventyminen bio- ja kemiantekniikkaan, 30 op
- Bio- ja kemiantekniikan osaajaksi, 30 op
- Bio- ja kemiantekniikan insinööriksi, 30 op
Pääaineopinnot, 60 opintopistettä:
- bio- ja elintarviketekniikka TAI
- puhtaat tuotantoteknologiat
Vapaasti valittavat opinnot, 15 opintopistettä, joilla voi laajentaa osaamistaan oman mielenkiinnon mukaan. Vapaasti valittavia opintoja on mahdollisuus ottaa esimerkiksi oman tutkinnon toisesta pääaineesta, Metropolian valinnaisista opintokokonaisuuksista tai muista Metropolian tutkinto-ohjelmista tai toisten korkeakoulujen tarjonnasta.
Työharjoittelu, 30 opintopistettä
Opinnäytetyö, 15 opintopistettä
Työmahdollisuudet
Valmistunut bio- ja kemiantekniikan insinööri toimii asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä.
Hän työskentelee mm.
- tuotekehitys- tai tutkimusinsinöörinä,
- prosessisuunnittelijana,
- ympäristö- tai laadunvalvojana,
- teknisenä myyjänä
- toisen asteen opettajana
- työnjohtajana
- käyttöinsinöörinä.
Mahdollisia työpaikkoja ovat esimerkiksi
- insinööri- ja suunnittelutoimistot,
- maahantuojat, tukkuliikkeet
- viranomais- ja tutkimuslaboratoriot,
- tutkimuslaitokset, laitevalmistajat,
- laite- ja järjestelmätoimittajat sekä
- erityyppiset tuotantolaitokset.
Hakeminen
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025
- Päiväopiskelu
Siirtohaku on suunnattu kaikille suomalaiseen korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin otetuille opiskelijoille, jotka haluavat:
- siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulusta toiseen niin, että tutkintonimike pysyy samana tai tutkintonimike vaihtuu
TAI - siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen siten, että tavoitetutkintoon liitettävä tutkintonimike vaihtuu.
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Jos siirto tapahtuu Metropolian sisällä siten, että tutkintonimike säilyy samana, kyse on tutkinto-ohjelman vaihdosta jonka ohjeet löytyvät Metropolian intranetistä (OMA).
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025
- Päiväopiskelu
Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 15.11.2024 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Hyödyllisiä linkkejä
Kysyttävää hakemisesta?
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Opintojen aloitus
Opintojen aloitus Metropoliassa
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
- Intel i5/i7 prosessori (vähintään 8 gen), AMD Ryzen 5/7 tai vastaavan tehoinen suoritin
- RAM 8 GB muistia
- SSD-kovalevy min. 256 GB
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
- Työpaikkailmoituksia
- Työelämätapahtumia ja webinaareja
- Urasuunnittelu- ja työnhakuvinkkejä
- Tietoa yrityksistä
Kirjautuminen
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta - Elämässä.fi
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu - Elämässä.fi
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
- Kela palvelee myös Instagramissa asiakkaita arkipäivisin klo 10-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Kelaan kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.
Bio- ja kemiantekniikan opintojen aloitusohjeet
Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa syksyllä 2024 alkavaan Bio- ja kemiantekniikan koulutukseen.
Koulutus järjestetään Vantaalla, Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1.
Ryhmätunnuksesi määräytyy hakukohteen mukaisesti ja se on joko:
TXM24S1BE Bio- ja elintarviketekniikka tai
TXM24S1PT Puhtaat tuotantoteknologiat.
Toivotamme sinulle onnea ja menestystä opinnoissasi!
Ennen opintojen alkua
Vahvistaaksesi opiskelupaikkasi sinun tulee ottaa se vastaan hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä teet samalla myös lukuvuosi-ilmoittautumisen. Tutustuthan huolellisesti ohjeisiin Opintojen aloitus -sivulla.
Pidäthän huolen, että olet aktivoinut käyttäjätunnuksen Metropolian OMA-järjestelmään. Tarvitset käyttäjätunnusta orientaatiopäivänä. Aktivoinnin voi tehdä aikaisintaan elokuun alussa. Ohjeet ja linkki tunnuksen aktivointiin.
Käythän lukemassa ohjeet kannettavan tietokoneen hankintaan.
Uusien opiskelijoiden perehdytyspäivät ke 14.8 ja to 15.8.2024
Opinnot alkavat perehdytyspäivillä. Bio- ja kemiantekniikan uusien opiskelijoiden kaksipäiväiset perehdytyspäivät järjestetään 14.-15.8.2024 Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa. Uusille opiskelijoille on lähetetty sähköpostilla perehdytyspäivien tarkempi aikataulu . Mikäli et ole saanut aikataulua sähköpostiisi, niin olethan koulutussuunnittelija Liisa Heikkilään yhteydessä.
Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäiville, jotta opiskelu saadaan heti käyntiin tehokkaasti ja kaikki opiskelun alkuun liittyvät käytännön asiat selviävät. Perehdytyspäivän tarkoituksena onkin tutustua opiskelukäytänteisiin, talon tapoihin, korkeakoulun tiloihin ja tietysti opiskelukavereihin, tutoreihin sekä henkilökuntaan.
Valmistauduthan ottamaan perehdytyspäiville mukaan henkilötodistuksen, verkkopankkitunnukset sekä oman kannettavan tietokoneesi!
Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 19.8.2024
Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 19.8.2024. Lukujärjestys löytyy osoitteesta https://lukkarit.metropolia.fi/ Oman lukujärjestyksesi löydät ryhmätunnuksella TXM24S1BE ja TXM24S1PT. Oman ryhmäsi saat tietää orientaatiopäivillä. Opinnot vaativat läsnäoloa opetuksessa, joka järjestetään Myyrmäen kampuksella maanantaista perjantaihin pääosin klo 8-17 välillä. Tarkemmat syksyn lukujärjestykset selviävät perehdytyspäivillä.
Opinnot
Insinööritutkinnon laajuus on 240 op. Tutkintoon sisältyy kaikille pakollisia perusopintoja, pääainekohtaisia ja sivuainekohtaisia opintoja sekä työharjoittelua ja opinnäytetyö.
Opetussuunnitelmaan ja opintotarjontaan tutustutaan tarkemmin ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana. Voit kuitenkin jo ennen opintojen aloitusta tutustua Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan ja pääaineisiin opinto-oppaan kautta.
Ennen opintojen alkua
Ennen opintojen alkua olisi hyvä käydä kertaamassa matematiikan, kemian ja fysiikan opintoja:
- Matematiikka: Opetus-tv-sivustolta osio Luvut ja lukujonot
- Fysiikka: Opetus-tv-sivustolla osio Fysiikka luonnontieteenä
- Kemia: Opetus-tv-sivustolla osio Ihminen ja elinympäristön kemia
Ennakkoon hankittavat oppikirjat
- Syksyn kemian opetuksessa oppikirjana tullaan käyttämään "Tekniikan kemia" (Hänninen et al), 16. uudistettu painos (2022)
kirja suositellaan hankittavaksi jo ennakkoon
Lisätietoja
Mikäli sinulla on kysyttävää opintojen aloituksesta tai opiskelusta, ota yhteyttä koulutussuunnittelija Liisa Heikkilään (puh. 050 327 1063, sähköposti liisa.heikkila [at] metropolia.fi (liisa[dot]heikkila[at]metropolia[dot]fi)).
Jos sinulla on aikaisempia korkeakouluopintoja ja haluat keskustella niiden hyväksyttämisestä tulevaan tutkintoosi, lähetä opintosuoritusote sähköpostilla tutkintovastaava Jarmo Palmille (jarmo.palm [at] metropolia.fi (jarmo[dot]palm[at]metropolia[dot]fi)) ja sovi keskusteluaika ennen varsinaisten opintojen alkua (yhteydenotot 1.8. alkaen).
Tapaamisiin perehdytyspäivillä!
Pysäköintiohjeet kampukselle
Kampuksella ei ole omaa pysäköintialuetta. Myyrmäen opiskelijat voivat toistaiseksi hyödyntää väliaikaiseen pysäköintiin Energia-areenan ympäristössä olevia pysäköintipaikkoja. Rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme saapumaan kampukselle julkista liikennettä käyttäen.
Oletko vailla asuntoa?
Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas tarjoaa opiskelijoille edullisia vuokra-asuntoja opiskelupaikkojen läheisyydestä. Hoasilla on reilut 10 000 asuntoa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Voit hakea Hoasin asuntoa mikäli opiskelusi on päätoimista, tutkintoon johtavaa ja opintotukeen oikeuttavaa. Myyrmäessä Hoasilla on on neljä eri kohdetta, joista lähin tien toisella puolella! Vuokran määrään vaikuttaa muun muassa asunnon koko, sijainti, kiinteistön ikä sekä tehdyt perusparannukset. Hae asuntoa heti, kun opiskelupaikkasi on varmistunut osoitteessa https://hoas.fi/
Opiskelijatutoreiden terveiset
Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.