Näin toimimme Covid-19-koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi

HyMy-kylä on auki ja toiminta jatkuu viranomaisohjeita aktiivisesti noudattaen. Huolehdimme toiminnassamme hyvästä hygieniasta, turvaväleistä ja asianmukaisesta suojavarustuksesta.

Saat meiltä tarvittaessa kasvomaskin ja suojakäsineet käynnin ajaksi. Tulethan vain terveenä opetusasiakkaaksi.

Metropolian yleiset koronaohjeet

Link to Content

Käynti opetusasiakkaana apuvälineteknikko-opiskelijan vastaanotolla

Apuvälineteknikko-opiskelijat suorittavat HyMy-kylässä käytännön harjoittelua sekä opintoihin liittyviä projekteja, joiden tarkoituksena on harjoitella ammatin kannalta keskeisiä asiakastyöskentelyn käytäntöjä. Käytännön oppimistilanteet toteutuvat ohjaavan opettajan valvonnassa ja oppimistilanteessa saattaa olla mukana vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.

Mitä opetusasiakaskäynnillä apuvälineteknikko-opiskelijan luona tapahtuu?

Ensimmäisellä käynnillä apuvälineteknikko-opiskelija tekee apuvälinetarpeen arvioinnin yhdessä opetusasiakkaan kanssa. Käynnin perusteella suunnitellaan ja valmistetaan yksilöllinen apuväline, esimerkiksi tukipohjallinen tai harrastamiseen liittyvä apuväline. Apuvälineteknikko-opiskelija ohjaa apuvälineen käytössä ja tarvittaessa sovitaan seurantakäynnistä. Käynnillä opetusasiakas saa myös lisätietoja ja jatkosuosituksia. 

Perinteisten menetelmien rinnalla käytössämme on uusinta teknologiaa, kuten sähköistä mallintamista, jyrsintää ja 3D-tulostamista.

Yksilölliset tukipohjalliset jalan ongelmiin

Saatat tarvita yksilölliset tukipohjalliset esimerkiksi alaraajojen kipu- ja väsymystilojen tai virheasentojen ja kuormitusvirheiden vuoksi. Mahdollisia syitä ovat myös mortonin neurooma, plantaarifaskiitti, lattajalka, vaivaisenluu, vasaravarvas, varvasamputaatiot jne.

Tukipohjallisten kokonaishinta 120 € sisältää 

 • arviointikäynnin
 • pohjallisten suunnittelun ja valmistuksen
 • sovituksen
 • kontrollikäynnin kolmen kuukauden sopivuustakuulla.

Toisen parin tukipohjallisia saa puoleen hintaan eli 60 eurolla.

Mitä apuvälineteknikko tekee?

Apuvälineteknikko on teknisen apuvälinehuollon asiantuntija. Hän tukee ihmisen toiminta- ja liikkumiskykyä apuvälineiden avulla. Apuvälineteknikko ymmärtää itsenäisen selviytymisen merkityksen ja mahdollisuudet elämän eri vaiheissa ja tietää eri sairauksien vaikutuksista toimintakykyyn.

Apuvälineteknikon vastuualueina ovat mm.

 • ympäristönhallinnan ja kommunikaation laitteistot
 • raajaproteesit
 • ortoosit
 • liikkumisen apuvälineet
 • erityisjalkineet ja pohjalliset
 • päivittäisiin toimintoihin liittyvät apuvälineet sekä
 • tuki- ja liikuntaelinsairauksissa käytettävät hoidolliset apuvälineet.
Tallennettu 22.1.2020 - 15:09