Näin toimimme Covid-19-koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi

HyMy-kylä on auki ja toiminta jatkuu viranomaisohjeita aktiivisesti noudattaen. Huolehdimme toiminnassamme hyvästä hygieniasta, turvaväleistä ja asianmukaisesta suojavarustuksesta.

Saat meiltä tarvittaessa kasvomaskin ja suojakäsineet käynnin ajaksi. Tulethan vain terveenä opetusasiakkaaksi.

Metropolian yleiset koronaohjeet

Link to Content

Käynti opetusasiakkaana jalkaterapeuttiopiskelijalla

Jalkaterapeuttiopiskelijat suorittavat HyMy-kylässä käytännön harjoittelua, jonka tarkoituksena on harjoitella ammatin kannalta keskeisiä asiakastyöskentelyn ammattikäytäntöjä. Käytännön oppimistilanteet toteutuvat ohjaavan opettajan valvonnassa ja oppimistilanteessa saattaa olla mukana vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.

Mitä opetusasiakaskäynnillä jalkaterapeuttiopiskelijan luona tapahtuu?

Ensimmäisellä käynnillä selvitetään opetusasiakkaan jalkojen terveydentila erilaisilla alaraajojen ja jalkaterän tutkimuksilla. Käynti jalkaterapian opetusasiakkaana voi sisältää esimerkiksi yksilöllisten tukipohjallisten valmistusta, iho- ja kynsimuutoksiin liittyviä toimenpiteitä, terapeuttisen harjoittelun ohjausta, manuaalista käsittelyä sekä alaraajojen ja jalkojen asentojen ja linjauksien tutkimista. 

Käynnillä opetusasiakas saa myös lisätietoa ja ennaltaehkäiseviä neuvoja jalkojen terveyteen liittyen.  Käynnillä kartoitetaan opetusasiakkaan tilanne ja laaditaan jatkosuunnitelma. 
 

Hinnasto

Opiskelija- ja eläkeläiskortilla alennus -20%. 

Jalkaterapiapalveluiden hinnasto
KestoHinta
Arviointikäynti jalkaterapiaopiskelijalla45-60 minuuttia30 €
Pikapohjalliset50 €
Iho- ja kynsimuutosten käsittely40 €
Varvasortoosit (sis. seurantakäynnin)50 €
Kynnen oikaisu (sis. seurantakäynnin)50 €
Kemiallinen kynnen tai syylän poisto (sis. seurantakäynnin)50 €
Yksilöllinen harjoiteohjelma50 €

Hyvä tietää ennen opetusasiakaskäyntiä

Mitä on opetusasiakkuus? 

HyMy-kylän opetusasiakkaaksi ovat tervetulleita kaikki henkilöt ilman lähetettä. Opetusasiakas on henkilö, joka toimii oppimistilanteessa asiakkaana ja mahdollistaa ammatin kannalta käytännön työtä vastaavan asiakaskohtaamisen toteutumisen. 

Opetusasiakkaiden kanssa opiskelijoiden on mahdollista harjoitella oppimistilanteessa, ohjaavan opettajan valvonnassa 

  • vuorovaikutusta
  • ammatillisia taitoja
  • asiakastilanteissa toimimista
  • monialaista yhteistyötä
  • dokumentointia
  • tiedon keräämistä

Opetusasiakaskäyntiin sisältyy opetusta ja käynnin aikana opiskelija käy ohjauskeskusteluja ohjaavan opettajan kanssa. Opiskelijan tekemän tutkimis- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja. Tästä syystä haastattelu, tutkiminen ja muut oppimistilanteen tehtävät ovat tavallista hitaampia.

Jos opetusasiakas näyttää alle 13-vuotiaalta, hänen ikänsä tarkistetaan, koska alle 13-vuotiailta tarvitaan vanhemman suostumus toimintaan osallistumiseen. 

Vakuutus

Metropolialla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä
 

Tallennettu 22.1.2020 - 15:28