Media ja elokuva, medianomi (AMK), päiväopiskelu

Tutkintonimike
Medianomi (AMK)
Laajuus
240 opintopistettä
Kesto
4 vuotta
Opiskelupaikka
Opiskelumuoto
Opetuskieli
Suomi
Hinta
Maksuton

Opiskelu

Elokuvan ja television tutkinto uudistuu!

Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma on jatkossa Median ja elokuvan tutkinto-ohjelma. Uudistettu tutkinnon opetussuunnitelma painottaa aiempaa vahvemmin audiovisuaalisen alan monipuolista ammattitaitoa ja muuttuvia työelämän tarpeita.

Millaista on opiskella mediaa ja elokuvaa?

Median ja elokuvan opintojen sisältö

Median ja elokuvan medianomit hallitsevat monipuolisesti media-alan teknistä, sisällöllistä ja tuotannollista ammattitaitoa. Medianomit toimivat laaja-alaisesti media-alan teknisissä, tuotannollisissa ja sisällöllisissä tehtävissä osana työryhmiä ja tuotanto-organisaatioita.

Median ja elokuvan tutkinto-ohjelman opinnoissa on mahdollisuus painottaa kahta eri opintosuuntaa: Tekniikka ja ilmaisu tai Tuotanto ja sisältö.

Medianomilla on perusammattitaito audiovisuaalisen alan eri alueilla ja edellytykset kasvaa itsenäiseksi, yhteistyökykyiseksi, tutkivaan työotteeseen sekä vastuulliseen toimintaan kykeneväksi ammattilaiseksi.

Medianomit toimivat innovatiivisesti ja luovasti media-alan nopeasti kehittyvässä ympäristössä ja osaavat kehittää alan toimintaympäristöjä. Tavoitteena on antaa myös alan jatko-opintokelpoisuus ja valmiudet oman ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen erilaisissa työ- ja oppimisympäristöissä.

Tutustu median ja elokuvan opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.

Opetusmuodot ja opintojen eteneminen

Ensimmäinen vuosi opiskellaan kiinteissä ryhmissä lukujärjestyksen mukaan.

Opintoihin sisältyy alan tuotannollisia, teknisiä, sisällön ja kerronnan perusteita, toimintaympäristön tuntemusta ja yleissivistäviä aineita, kuten viestintä- ja ilmaisutaidot, havainnointi- ja analysointitaidot, ryhmätyötaidot, prosessinhallinta sekä ammatillinen kehittyminen.

Opetus toteutetaan osin käytännön audiovisuaalisina projekteina. Toisena ja kolmantena vuonna opintojen valinnaisuus lisääntyy. Opiskelija voi syventää osaamistaan joko

  • tekniikkaan ja ilmaisuun (kuvan, äänen ja niiden jälkituotannon tekniseen ja ilmaisulliseen osaamiseen)
  • tuotantoon ja sisältöön (tuotannon, käsikirjoittamisen ja konseptoinnin osaamiseen)

Opetus toteutetaan monialaisissa projekteissa yhteistyössä työelämän kanssa. Neljäntenä vuonna opintoihin kuuluu työharjoittelu ja opinnäytetyö, sekä oman urapolun suunnittelu.

Kontaktiopetus järjestetään ensisijaisesti päivisin. Käytännössä opiskelijan on hyvä varata aikaa myös iltaisin itsenäiseen opiskeluun ja harjoitustöiden suorittamiseen.

Opinnäytetyö

Opintojen loppuvaiheessa opiskelija tekee työelämälähtöisen opinnäytetyön. Opinnäytetyö voidaan toteuttaa toiminnallisena työnä, jolloin yhtenä osana on käytännöllinen projekti, teos tai dokumentaatio. Opinnäytetyö sisältää aina myös kirjallisen tutkielman. Työ voidaan toteuttaa yksilöllisesti tai pienryhmässä.

Opiskele mediaa ja elokuvaa Avoimessa AMK:ssa

Median ja elokuvan tutkinto tarjoaa Avoimessa AMK:ssa opintoja vuosittain. Tarjonta löytyy Avoimen AMK:n ilmoittautumisjärjestelmästä. Tarjonnan löydät parhaiten valitsemalla Tutkinto-ohjelmasta "Median ja elokuvan tutkinto-ohjelma" ja/tai "Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma" ja toteutusajaksi "kuluva lukukausi" tai "seuraava lukukausi". Tarjonta on nähtävissä viimeistään kesä- ja joulukuussa seuraavalle kaudelle.

Kaikki tarjolla olevat opintojaksot ovat 5 opintopistettä. Opinnot suoritetaan omassa tahdissa etäopintoina, ellei alla ole toisin mainittu.

Lue lisää Avoimesta AMK:sta.

KUJA FM - Metropolian opiskelijaradio

Syksyllä 2024 nettiradiotaajuuksilla soi Arabian kampusradio - yhteisön oma ääni! Median ja elokuvan tarjoamalla opintojaksolla Arabian kampuksen opiskelijat tutkinto-ohjelmasta riippumatta suunnittelevat, tuottavat ja toteuttavat omia radiolähetyksiä ajalle 23.9.-9.10.2024.

KUJA FM:n lähetystä pääset kuuntelemaan osoitteessa taajuusmedia.fi/kujafm

Kysyttävää median ja elokuvan opinnoista?

Yhteistyökumppaneitamme

Hakeminen

  • Hakuaika
    -
    Opintojen aloitus
    syksy 2025
    • Päiväopiskelu

    Hakuohjeet ja valintaperusteet

    Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.

    Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.

    Hakemusmaksu

    Tammikuusta 2025 alkaen korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutuvilta muilta, kuin EU/ETA-alueen kansalaisilta tai heihin rinnastettavilta tullaan keräämään hakeutumisen yhteydessä 100 euron hakemusmaksu. Opetushallitus kerää hakemusmaksun Opintopolun hakulomakkeella hakeutumisen yhteydessä. Hakemusmaksut otetaan käyttöön hauissa, jotka alkavat 1.1.2025 tai myöhemmin haettaessa koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2025 tai sen jälkeen. Suomen tai EU:n kansalaisilta ei peritä hakemusmaksua.

    More about application fee in Studyinfo.fi .
    Kysyttävää hakemusmaksuista? Ota yhteyttä applicationfee [at] oph.fi (applicationfee[at]oph[dot]fi)

    Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot

Opintojen aloitus

Opintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!

Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.

Median ja elokuvan opintojen aloitus

Onneksi olkoon ja tervetuloa Metropoliaan Median ja elokuvan tutkinto-opiskelijaksi!

Orientaatiojakso

Opinnot alkavat maanantaina 19.8.2024 klo 9.00 orientaatiojaksolla Arabian kampuksella osoitteessa Hämeentie 135 D.

Orientaatiojakson (19.-23.8.) aikana opetuspäivät kestävät pääsääntöisesti klo 9.00–16.00, mutta varaudu siihen, että aikoihin saattaa tulla pieniä muutoksia. Orientaatiojaksolla läsnäolo on pakollinen!

Orientaatiojaksolla käsiteltäviä asioita ovat mm:

  • Opetussuunnitelma
  • Lukujärjestys
  • Tutkinto-ohjelman omat säännöt ja käytännöt
  • Tutkinto-ohjelman henkilökunta, toimipisteet ja organisaatio
  • AHOT (aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen)
  • HOPS (henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman laatiminen)
  • Metropolian tietotekniset järjestelmät
  • Opiskelijapalvelujen, terveydenhoitajan ja opiskelijajärjestöjen esittelyt
  • Kirjastoinfo

Muistathan ottaa ensimmäisenä opiskelupäivänä mukaasi henkilöllisyystodistuksen ja verkkopankkitunnukset (tai käytössäsi olevan mobiilivarmenteen). Aloittavien opiskelijoiden henkilöllisyys tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä, ja verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta tarvitaan Metropolian tietojärjestelmien käyttäjätunnusten aktivoimiseen.

Tässä vaiheessa toivotamme hyvää ja lämmintä kesää. Tapaamisiin elokuussa!

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää opintojen aloittamiseen tai sisältöihin liittyen, voit olla yhteydessä 12.8.2024 lähtien:

koulutussuunnittelija Satu Attila
satu.attila [at] metropolia.fi (satu[dot]attila[at]metropolia[dot]fi)

tutkintovastaava Aura Kaarivuo
aura.kaarivuo [at] metropolia.fi (aura[dot]kaarivuo[at]metropolia[dot]fi), puh. 040 179 7459

Metropolian hakijapalvelut vastaa hakuprosessiin ja opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyviin kysymyksiin myös kesän aikana:
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
puh. 040 712 5100

Tapaamisiin elokuussa!

Opiskelijatutoreiden terveiset

Tutorkirjeet - METKA