Jussi-patsaat Metropolian elokuvan ja television tutkinto-ohjelman kolmelle alumnille

28.3.2023 - 12:00

Jussi-gaalassa juhlitaan vuosittain elokuvaa ja palkitaan sen tekijöitä. Tänä vuonna 24. maaliskuuta järjestetyssä gaalassa peräti kolme Metropolia Ammattikorkeakoulun kasvattia palkittiin Jussi-patsailla.

Vuoden dokumentti -kategoriassa parhaan tuottajan palkinnon sai alumnimme Marianne Mäkelä Karaokeparatiisi -dokumentista, jossa yhdistyvät aitous ja tavallisten ihmisten kohtalot. Dokumentissa käsitellään karaoken kautta suuria teemoja elämän pyörteistä aina yksinäisyydestä kuolemaan ja epäoikeudenmukaisuudesta rakkauteen. Dokumentin ohjasi Einari Paakkanen.

Parhaan käsikirjoituksen Jussin puolestaan sai Metropolian alumni Daniela Hakulinen Tytöt, tytöt, tytöt -elokuvasta yhdessä käsikirjoittajaparinsa Ilona Ahdin kanssa. Alli Haapasalon ohjaama elokuva kahmi peräti kahdeksan ehdokkuutta ja palkintojakin kertyi lopulta neljä kappaletta.

Vuoden lyhytelokuva -Jussi meni Metropolian alumnille Iiti Yli-Harjalle. Kaikki äitini puhelut -dokumenttianimaatiossa äiti yrittää selviytyä puhelimitse saapuvien absurdien vaatimusten kanssa.

Palkinto oli Iitille jo toinen lyhyen ajan sisään, sillä maaliskuussa hän sai myös Risto Jarva -palkinnon toisesta lyhytelokuvastaan. Jussi-patsas oli hyvää jatkoa menestyksekkäälle tekemiselle. “Jo Jussi-ehdokkuus tuntui aivan uskomattomalta, saati sitten voitto”, iloitsee Iiti.

Media-alan ammattilaiseksi Metropoliasta

Kaikki kolme Jussi-palkittua ovat valmistuneet AMK-medianomeiksi Metropolian elokuvan ja television koulutusohjelmasta. Tutkintovastaava Aura Kaarivuo Metropolian Arabian kampukselta onnittelee lämpimästi voittajakolmikkoa.

”Metropolia on kouluttanut media-alan ammattilaisia jo pitkän aikaa, ja alumneja työskentelee tuotannoissa aloittelijoista johtajiin asti. On upeaa seurata aluminien menestystä! Palkittujen lisäksi elokuvien ja dokumenttien työryhmissä on työskennellyt laaja joukko sekä opiskelijoita että alumneja”, Aura kertoo tyytyväisenä.

Iiti Yli-Harja tuulettamassa voittoaan Jussi-palkintonsa kanssa gaalassa.

Iiti Yli-Harja voittamansa Jussi-patsaan kanssa. Kuva: Iiti Yli-Harja.

Medianomin AMK-tutkintoa opiskellaan Arabian kulttuurikampuksella Helsingissä

Elokuva ja television AMK-tutkinto antaa valmiudet ja ammattitaidon toimia elokuvan, television, radion ja verkkomedian sisällöntuotannon ja teknisen toteuttamisen eri tehtäväalueilla. Medianomi voi työskennellä esimerkiksi media-alan tuotantoyhtiöissä, mediataloissa tai itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Tutustu tarkemmin Arabian kulttuurikampukseen

Lue lisää Elokuva- ja televisio -AMK-tutkinnosta ja katso seuraavat hakuajat

Katso Jussi-gaalan tiedote voittajista

Lue lisää Jussi-palkinnoista