Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa syksyllä 2020 alkavaan Bio- ja kemiantekniikan koulutukseen.

Koulutus järjestetään Vantaalla, Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1.

Ryhmätunnuksesi on TXM20S1.

Toivotamme sinulle onnea ja menestystä opinnoissasi!

Ennen opintojen alkua

Vahvistaaksesi opiskelupaikkasi sinun tulee ottaa se vastaan hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä teet samalla myös lukuvuosi-ilmoittautumisen. Tutustuthan huolellisesti ohjeisiin Opintojen aloitus -sivulla.

Uusien opiskelijoiden perehdytyspäivä 20.8.2020

Uusille opiskelijoille järjestetään perehdytyspäivä to 20.8.2020 osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa (Myyrmäen yksikkö). Aiemmin ilmoitetusta tiedosta poiketen, perehdytyspäivät järjestetään yksipäiväisenä eivätkä ne tule sisältämään lähtötietotestiä.

Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäivään, jotta opiskelu saadaan heti käyntiin tehokkaasti ja kaikki opiskelun alkuun liittyvät käytännön asiat selviävät. Perehdytyspäivän tarkoituksena onkin tutustua opiskelukäytänteisiin, talon tapoihin, oppilaitoksen tiloihin ja tietysti opiskelukavereihin, tutoreihin sekä henkilökuntaan.

Alla näet perehdytyspäivää koskevan aikataulun. Saat sähköpostitse tarkemman ohjeistuksen sekä tiedon kumpaan ryhmään tulet kuulumaan viimeistään ma 17.8.2020.

Ryhmä A
torstai 20.8.2020


9.00 Ilmoittautuminen A-aulassa
9.15–10.15 Tutkinto-ohjelmaan ja opintoihin tutustuminen
10.15–12.15 Kampukseen tutustuminen ja ruokailu
12.15–13.45 Tietojärjestelmäkoulutus

Ryhmä B
torstai 20.8.2020


10.15 Ilmoittautuminen A-aulassa
10.30–11.30 Tutkinto-ohjelmaan ja opintoihin tutustuminen
11.30–13.30 Kampukseen tutustuminen ja ruokailu
13.30–15.00 Tietojärjestelmäkoulutus

Valmistauduthan ottamaan perehdytyspäiville mukaan henkilötodistuksen, verkkopankkitunnukset sekä oman kannettavan tietokoneesi!

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 24.8.2020

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 24.8.2020. Lukujärjestys löytyy osoitteesta https://lukkarit.metropolia.fi/ 

Oman lukujärjestyksesi löydät ryhmätunnuksella TXM20S1. Lukujärjestyksistä ja ryhmäjaoista tiedotetaan tarkemmin perehdytyspäivien aikana.

Opinnot

Insinööritutkinnon laajuus on 240 op. Tutkintoon sisältyy kaikille pakollisia perusopintoja, pääainekohtaisia ja sivuainekohtaisia opintoja sekä työharjoittelua ja opinnäytetyö. Opintojen ensimmäinen syyslukukausi on kaikille Bio- ja kemiantekniikan opiskelijoille sama, jonka jälkeen valitaan pääaine.

Opetussuunnitelmaan ja opintotarjontaan tutustutaan tarkemmin ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana. Voit kuitenkin jo ennen opintojen aloitusta tutustua Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan ja pääaineisiin opinto-oppaan kautta.

Ennen opintojen alkua olisi hyvä käydä kertaamassa kemian ja fysiikan opintoja alla olevista linkeistä:

Fysiikka:
https://opetus.tv/fysiikka/fy1/ osio "Fysiikka luonnontieteenä"

Kemia:
https://opetus.tv/kemia/ke1/ osio "Ihminen ja elinympäristön kemia"

Ennakkoon hankittavat oppikirjat:

  • Syksyn kemian opetuksessa oppikirjana tullaan käyttämään "Tekniikan kemia" (Hänninen et al), 14. uudistettu painos (2018) TAI 14.-15. painos. Helsinki: Edita (kirja suositellaan hankittavaksi jo ennakkoon)
  • Insinöörin MATEMATIIKKA. Helsinki: Edita (Tuomenlehto, A., Holmlund, E., Huuskonen, M., Makkonen, H., Surakka, J.) 2014 tai uudempi versio (kirjaa käytetään oheislukemistona eikä hankinta ole pakollinen).

Lisätietoja

Mikäli sinulla on kysyttävää opintojen aloituksesta, ota yhteyttä tutkintovastaava Arto Yli-Penttiin (puh. 040 358 2208, sähköposti arto.yli-pentti [at] metropolia.fi). Yhteydenotot mielellään 10.8. alkaen.

Jos sinulla on aikaisempia korkeakouluopintoja ja haluat keskustella niiden hyväksyttämisestä tulevaan tutkintoosi, lähetä opintosuoritusote sähköpostilla tutkintovastaava Arto Yli-Pentille (arto.yli-pentti [at] metropolia.fi) ja sovi keskusteluaika ennen varsinaisten opintojen alkua.

Tapaamisiin perehdytyspäivillä!   

Pysäköintiohjeet kampukselle

Mikäli saavut Myyrmäen yksikköön autolla, niin huomioithan, että Metropolian pysäköintialue sijaitsee Rajatorpantien pohjois- ja Raappavuorentien länsipuolella ). Oikea pysäköintialue on merkitty kyltein Metropolian henkilökunnalle ja opiskelijoille.

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijakunta Metkan sivuilta opiskelijatutoreiden terveiset.