Tuotantotalous, insinööri (AMK), monimuoto-opiskelu

Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Tutkintonimike
Insinööri (AMK)
Laajuus
240 opintopistettä
Kesto
4 vuotta
Opiskelupaikka
Opiskelumuoto
Opetuskieli
Suomi
Hinta
Maksuton

Opiskelu

Tuotantotalous yhdistää tekniikan ja liiketoiminnan osaamisen

Tuotantotalouden insinöörin tekniikan tuntemus yhdistyy yritystaloudelliseen osaamiseen. Sinusta tulee yritystoiminnan kehittäjä. Koulutus antaa valmiuksia toimia esimies- ja johtotehtävissä sekä kansainvälisissä toimintaympäristöissä. Koulutuksen tavoitteena on, että opit organisoimaan, suunnittelemaan ja kehittämään tieto-, raha- ja materiaalivirtoja sekä ymmärtämään niiden merkitys yrityksen toiminnalle. Tavoitteenasi on tuottavuuden ja tehokkuuden parantaminen tai uuden liiketoiminnan kehittäminen.

Tekniikka ja yritystalous yhdistyvät hyvin opinnoissa ja opit opintojen aikana:

  • miten yritysten toimintaa kehitetään
  • miten yritys hallitsee kustannuksiaan ja kilpailee markkinoilla
  • miten yritystä johdetaan ja miten tehdään oikeita päätöksiä
  • miten yhdistää perinteistä insinööriosaamista digitalisaation mahdollisuuksiin
  • Osaamisellasi on kysyntää sekä yrityksissä että julkishallinnossa.

Tuotantotalouden insinööri on yksi työmarkkinoiden kilpailukykyisimmistä tutkinnoista. Metropolian tuotantotalouden insinöörit työllistyvät erinomaisesti. OKM:n mittariston mukaan vuonna 2017 tutkinnon suorittaneista työllisiä on yli 95%.

Mahdollisia työtehtäviä ovat erilaiset teollisuuden, palveluyritysten ja julkishallinnon kehitys-, suunnittelu-, hankinta-, myynti-, palvelu-, projekti- ja esimiestehtävät.

Tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi

  • kehityspäällikkö
  • tuotannonsuunnittelija
  • hankintainsinööri
  • myynti-insinööri
  • palvelupäällikkö
  • projektipäällikkö
  • laatupäällikkö.

Opintojen toteutus

Koulutus antaa loistavan mahdollisuuden opiskella työn ohessa. Monimuotototeutuksessa opinnot ovat etäopetuspainotteisia. Verkkoluennot ovat klo 17-20.30 välisenä aikana, samoin mahdollinen lähiopetus. Tentit pidetään kampuksella. Opintoihin liittyvät projektit voi tehdä omaan työhön liittyen.

Opetuskieli on suomi. Koulutusmateriaalia voi olla englanniksi.

Päivätyön ohessa opiskeleminen ja opinnoissa menestyminen vaativat hyvää motivaatiota, sinnikkyyttä ja ajanhallintataitoja.

Henkilökohtainen opintosuunnitelma ja hyväksiluvut

Aikaisempia opintoja hyväksiluetaan soveltuvin osin ja henkilökohtaiset opintosuunnitelmat laaditaan opiskelijoiksi valituille loppukesästä/alkusyksystä ennen opintojen alkua. Opetussuunnitelmista näet mitä opintoja tutkintoon sisältyy ja voit arvioida mitä aikaisemmista opinnoistasi voisi olla mahdollista hyväksilukea.

Tutustu tuotantotalouden monimuotokoulutuksen opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.

Opinnoissa tarvitaan oma kannettava tietokone

Opiskelijalla tulee olla käytössä oma kannettava tietokone. Jos sinulla on jo oma kannettava tietokone, voit aloittaa opintosi käytössäsi olevalla tietokoneella. Jos olet hankkimassa uutta kannettavaa, lue tietohallinnon laitesuositus.

Kaikkia tuotantotalouden opinnoissa käytettäviä ohjelmia ei ole käytettävissä MAC -tietokoneissa. Tästä syystä opiskelijoille suositellaan PC:tä. Lisätietoja saat tutkintovastaava Nina Hellmanilta, nina.hellman [at] metropolia.fi (nina[dot]hellman[at]metropolia[dot]fi).

Etäopetusta varten suositellaan kuulokemikrofonin käyttöä/hankkimista.

Opiskelijoiden kokemuksia tuotantotalouden monimuoto-opinnoista

Kysyttävää tuotantotalouden monimuoto-opinnoista?

Opintojen aloitus

Opintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!

Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.

Tuotantotalouden monimuoto-opintojen aloitus: Orientaatioilta maanantaina 12.8.2024 klo 17:00 alkaen

Uusien monimuotokoulutuksen tutkinto-opiskelijoiden orientaatiotilaisuus järjestetään maanantaina 12.8.2024 klo 17:00 - n. 19:00 verkossa Zoom-videoneuvottelusovelluksella. Tilaisuudessa käydään läpi opiskelukäytänteitä, opetussuunnitelmaa, opintotarjontaa ja aikaisempien opintojen hyväksilukuja.

Ole hyvä, ja ilmoita sähköpostilla Bella Erlalle viimeistään 9.8.2024 jos et voi osallistua tilaisuuteen lainkaan. Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi(at)metropolia.fi.

Tilaisuuteen osallistuville lähetetään lisätiedot tilaisuudesta viimeistään viikolla 32 opintopolku.fi-palveluun ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Jos osoitteesi on vaihtunut, niin ilmoita uusi osoite sähköpostilla Bellalle.

Zoom-sovelluksen asentaminen

Asenna Zoom-sovellus laitteellesi jo ennen orientaatioiltaa. Zoomin voi asentaa mobiililaitteille sovelluskaupasta ja tietokoneelle Zoomin Download Centeristä. Sovelluksen asentaminen on mahdollista myös kokoukseen liittymisen yhteydessä, kun avaat kokouslinkin selainohjelmassa. Sovelluksella voit liittyä Zoom-kokoukseen ilman, että luot tilin ja kirjaudut sisään Zoomiin. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta asentaa Zoom-sovellusta, voit käyttää Zoomia myös tietokoneen selainohjelmassa. Zoom toimii varmimmin Chrome-selaimessa. Selainkäyttö edellyttää kirjautumista Zoom-tilille. Luo siis itsellesi Zoom-tili ennen perehdytyspäiviä, jos käytät Zoomia selaimella.

Sähköiset palvelut Metropoliassa

Tutustu Metropolian Tietohallinnon kokoamaan Opiskelijan selviytymisoppaaseen.

Opetuksen alkaminen, opetussuunnitelma ja lukujärjestys

Syyslukukauden opinnot alkavat 19.8.2024 alkavalla viikolla.

Monimuotototeutuksessa opinnot ovat etäopetuspainotteisia. Verkkoluennot ovat klo 17-20.30 välisenä aikana (samoin mahdollinen lähiopetus). Tentit ja mahdollinen lähiopetus järjestetään Metropolian Karamalmin kampuksella, osoitteessa Karaportti 2, 02610 Espoo.

Tutustu monimuotokoulutuksen opetussuunnitelmaan Metropolian opetussuunnitelmat-sivulla.

Tutustu oman ryhmäsi lukujärjestykseen lukkarikoneessa. Palvelu näyttää lukujärjestyksen viikkokohtaisesti. Kirjoita palvelun vasemmassa laidassa olevaan Haku-ruutuun opetusryhmän tunnus TXQ24S2.

Lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia eli tarkista mahdolliset päivitykset ennen opintojen alkua.

Syksyn 2024 ajoitus:

  • 1. lähiopetusperiodi = 19.8.- 13.10.2024
  • Projekti- ja itseopiskeluviikko 14.10. - 20.10.2024, jolloin ei ole pakollista opetusta.
  • 2. lähiopetusperiodi = 21.10. - 15.12.2024
  • Projekti- ja itseopiskeluviikko 16.12.- 22.12.2024, jolloin ei ole pakollista opetusta
  • Lomaviikko 23.12.- 29.12.2024
  • Projekti- ja itseopiskeluviikot 1.-12.1.2025.

Lomamatkat kannattaa sijoittaa projekti-ja itseopiskeluviikoille tai lomaviikolle.

Kevätlukukauden 2025 opetus alkaa 13.1.2025.

Aikaisempien opintojen hyväksi lukeminen

Opiskelijoille laaditaan henkilökohtaiset opintosuunnitelmat (HOPS), joissa aikaisemmat opinnot on hyväksi luettu haun yhteydessä toimitettujen todistusten perusteella. Alustavat opintosuunnitelmat lähetetään opiskelijoille sähköpostilla elokuun alussa. Opiskelijan on mahdollista varata aika hops-keskusteluun. Keskustelut käydään ennen orientaatioiltaa ja ajanvarauksesta kerrotaan sähköpostitse.

Hyväksiluku-asioita käydään läpi orientaatioillassa 12.8.2024.

Aurinkoista ja virkistävää kesää!

Terveisin,

Nina Hellman, tutkintovastaava

Bella Erla, koulutussuunnittelija (opintojen ohjaus, tavoitettavissa 1.8. alkaen)

Henkilökunnan sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]metropolia[dot]fi)