Opiskelu
Kenelle toimintaterapian asiantuntijan YAMK-opinnot tarkoitettu?
Hyvinvoinnin edistämisen ylemmän amk-tutkinnon toimintaterapian asiantuntijan suuntautumisvaihtoehto on sinulle, jos
- haluat edistää toimintaterapiaa osana kuntoutuksen toimintakenttää
- olet kiinnostunut syventämään toimintaterapian osaamistasi sekä kehittämään toimintaterapian palveluja että hankkimaan johtamisosaamista
- haluat laajentaa asiantuntijuuttasi monialaisessa opiskelijaryhmässä yhteistyössä työelämäkumppaneiden kanssa
- olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan tutkinnon, toimintaterapeutti amk
- olet työskennellyt kaksi vuotta sosiaali- ja terveysalalla AMK- tai opistotasoisen tutkinnon jälkeen
Tarkemmat hakukelpoisuusvaatimukset ovat hakuohjeissa.
Hyvinvoinnin edistämisen ylempi amk -tutkinto-ohjelma
Hyvinvoinnin edistämisen ylemmässä amk-tutkinnossa on kolme eri suuntautumisvaihtoehtoa. Toimintaterapian asiantuntija on niistä yksi, kaksi muuta ovat työllisyyden ja työkyvyn asiantuntija ja sosiaalialan asiantuntija.
Toimintaterapian asiantuntija -koulutuksen tavoitteet
Hyvinvoinnin edistämisen (ylempi amk) -tutkinnon Toimintaterapian asiantuntijan suuntautumisvaihtoehdon opinnoissa saat syventävää ymmärrystä ja osaamista toimintaterapiasta, niin että pystyt vastaamaan tulevaisuuden asiantuntijan vaateisiin. Sinulle syntyy sekä syväosaamista toimintaterapiasta että monialaista osaamista ja kykyä toimia erilaisissa verkostoissa.
Toimintaterapian suuntautumisvaihtoehdossa korostuu kehittäminen ja johtaminen, niin että palveluista kehittyy käyttäjälähtöisiä, digitalisoituminen etenee asiakkaita palvellen, lisäksi toimintaterapiapalveluiden kehittämisessä huomioidaan sekä vastuullisuus- että kestävyysajattelu niitä uudistettaessa. Tavoitteena on myös vahvistaa opiskelijoiden kykyä toimia kansainvälisissä toimintaterapian yhteisöissä.
Opintojen keskeisenä tavoitteena on vahvistaa laaja-alaisesti toimintaterapian perusteiden ymmärrystä, niin että huomioidaan yhteiskunnalliset, kulttuuriset ja monimuotoisuuden vaikutukset toimintaterapiaan. Keskeistä on vahvistaa tutkimus-, kehittämis- ja johtamisosaamistasi.
Osaamistavoitteet opintojaksoille
Opintojakso syventää alan perusteita ja auttaa rakentamaan teoreettisia viitekehyksiä toimintaterapian ja toiminnan tieteen hyödyntämiseksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.
Opintojakso syventää kriittistä ymmärrystä yhteiskunnan, kulttuurin ja monimuotoisuuden vaikutuksesta toimintaan ja osallistumiseen yksilöiden ja yhteisöjen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi ja laajentaa käsitystä toimintaterapian kasvavasta roolista.
Opintojakso laajentaa käsitystä toimintaterapian kasvavasta roolista kestävän tulevaisuuden mahdollistajana sekä yhteiskunnan, kulttuurin ja monimuotoisuuden vaikutuksesta toimintaan ja osallistumiseen
Opintojakso syventää opiskelijan osaamista näyttöön perustuvan toimintaterapian hyödyntämiseksi terveyden ja hyvinvoinnin kehittämisessä ja tutkimuksessa.
Opintojakso antaa valmiudet tutkimukseen perustuvan toimintaterapian suunnitteluun ja uusien laadukkaiden toimintatapojen kehittämiseen omalle asiantuntijuusalueelle toimintaterapiassa, työyhteisöissä ja väestön elinympäristöissä.
Opintojakso antaa valmiudet käyttäjäystävällisen hyvinvointi-, terveys- ja ikäteknologisten tuotteiden ja palvelujen yhteiskehittämisen ja testauksen suunnitteluun ja toteutukseen.
Valmistuttuasi osaat
Osaat keskustella kompleksisista ilmiöistä useiden toimintaterapian, toiminnan tieteen teorioiden ja empiiristen näkökulmien sekä muiden asiaankuuluvien tieteenalojen kautta. Kykenet pohtimaan kriittisesti ja perustella, mitkä toiminnan tieteen ja toiminnallisen oikeudenmukaisuuden näkökohdat ovat merkityksellisiä omalle tutkimukselle ja käytännölle.
Osaat suunnitella ja kehittää toimintaterapian työmenetelmiä ja palvelukokonaisuuksia kansalaisen yhteisön toimintaan osallistumisen, osallisuuden, toimijuuden ja toimintakyvyn edistämiseksi toimintaterapian uusia teorioita ja malleja hyödyntäen. Kehittää tutkimustietoon perustuvia toimintaterapiaa hyödyntäviä palveluja poikkialaisessa yhteistoiminnassa asiakkaan, asiakkaan lähiverkoston, kansalaisten sekä muiden toimijoiden kanssa.
Osaat suunnitella, miten tutkimustietoa voidaan hyödyntää käytännön työelämässä perustuen implementaatiotutkimuksen teoriaan. Kehittää ja johtaa kestäviä ja vastuullisia toimintatapoja työssään sekä edistää kestävyysmuutosta työyhteisössään ja yhteiskunnassa hyödyntämällä planetaarisen terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmia.
Kykenet kansainväliseen vuorovaikutukseen, viestintään ja toiminnan kehittämiseen omalla alallaan.
Osaat suunnitella, miten tutkimustietoa voidaan hyödyntää käytännön työelämässä perustuen implementaatiotutkimuksen teoriaan. Pohtia ja ehdottaa mahdollisia tapoja soveltaa ja/tai siirtää löydöksiään ammatillisiin, yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin konteksteihin toimintaterapian ja toiminnan tieteen sisällä ja ulkopuolella.
Osaat analysoida kriittisesti vallitsevia toimintatapoja ja laatia eettisiä ja johdonmukaisia suunnitelmia toimintaterapian tutkimukselliseen kehittämiseen huomioiden tulevaisuuden yhteiskunnalliset muutokset ja väestön tarpeet. Hyödynnät työssäsi kuntoutuksen/palveluiden vaikuttavuuden arvioinnin tuloksia ja keskeisimpiä työtapoja.
Osaat ottaa huomioon tutkittavan asiakasryhmän tai väestön tarpeet, odotukset ja preferenssit käyttäjäystävälliseen yhteiskehittämiseen ja testaukseen pohjaavien tuote- ja palvelukehitysprosessien kaikissa vaiheissa.
Osaat Keskustella monimutkaisista ilmiöistä yhteiskehittämisessä toimintaterapian, toiminnan tieteen teorioiden ja empiiristen näkökulmien kautta sekä ymmärtää muiden asianosaisten osallistumisen arvon.
Opintojen sisältö
Hyvinvoinnin edistämisen (ylempi amk) -tutkinnon Toimintaterapian asiantuntijan suuntautumisvaihtoehdossa opiskelet seuraavat opintokokonaisuudet ja -jaksot:
Suuntautumisvaihtoehdon ydinopinnot 30 op
Toimintaterapeutti tulevaisuuden asiantuntijana
- Toiminnan tiede hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen perustana 5 op
- Osallistumisen, hyvinvoinnin ja mielekkään toiminnan mahdollistaminen 5 op
- Toimintaterapia globaalissa maailmassa 5 op
Toimintaterapeutti hyvinvoinnin ja terveyden kehittäjänä ja tutkijana
- Näyttöön perustuva toimintaterapia 5 op
- Toimintaterapian kehittäminen ja vaikuttavuus 5 op
- Käyttäjäystävällinen tuote- ja palvelukehitys sekä käyttöönotto 5 op
Täydentävät opinnot 30 op
Opiskelija valitsee täydentäviä opintoja sosiaali- ja terveysalan tarjontakoreista omien opiskelutavoitteiden mukaisesti. Opiskelija saa ohjausta tutoropettajalta täydentävien opintojen valintaan.
Täydentävät opinnot sisältävät johtamisopintoja, tutkimus- ja kehittämisopintoja sekä muita ajankohtaisia sosiaali- ja terveysalan ilmiöihin liittyviä opintoja.
Tarjonta tiedossa viimeistään alkuvuodesta 2025.
Opinnäytetyö 30 op
Opintoihin sisältyy 30 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö. Opinnäytetyössä kehität sekä omaa osaamistasi että toimintaterapiaa ja sen palveluja.
Opintojen toteutustapa
Opinnot toteutetaan yhteistyössä työelämän asiantuntijoiden kanssa, kehittäen toimintaterapian palveluja. Oppimistehtävät hyödyttävät sekä sinun osaamistavoitteitasi että työelämän kehittämistarpeita.
Tutkinto on mahdollista suorittaa työn ohella. Varaudu siihen, että kaikki opinnot eivät ole täysin itsenäisiä ja omaan tahtiin suoritettavia opintoja. Muistathan myös, että uuden oppiminen ja ylemmän amk:n opinnot vaativat aikaa ja voimavaroja.
Toimintaterapian asiantuntijan suuntautumisvaihtoehtosi 30 opintopisteen opinnot toteutuvat verkko-opintoina seuraavasti:
Osa opetuksesta järjestetään etäopetuksena ennalta määriteltyyn aikaan verkkoyhteyden kautta. Nämä tilaisuudet sisältävät alustuksia ja yhteistä ryhmätyöskentelyä sekä osaamisen jakamista. Tiettyyn aikaan läsnäoloasi vaativat ajankohdat pyritään aikatauluttamaan edellisellä lukukaudella. Opinnot toteutuvat kolmen ammattikorkeakoulun yhteistoteutuksena. Metropolian lisäksi mukana on Turun ja Jyväskylän ammattikorkeakoulut.
Hyvinvoinnin edistämisen yamk-opiskelijan täydentävien opintojen 30 opintopisteen opintojen toteutustapa vaihtelee opintojaksojen välillä.
Voit vapaasti valita 5 opintopistettä ylemmän amk:n tasoisia opintoja joko Metropolian yamk-tarjonnasta tai muiden korkeakoulujen tarjonnasta, CampusOnline / Ripa.
Opinnäytetyö 30 op aloitetaan ensimmäisellä lukukaudella. Opinnäytetyöprosessi etenee tekemäsi suunnitelman mukaisesti nimetyn opettajan ohjauksessa.
Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää toimintaterapian palveluja sekä osaamista. Voit liittää opinnäytetyösi oman työyhteisösi palvelujen kehittämiseen. Opinnäytetyön voit tehdä myös Metropolian ja sidosryhmien yhteisissä tutkimus- ja kehittämishankkeissa, joita tehdään Metropolian innovaatiokeskittymissä.
Opinnäytetyön voit tehdä joko yksin tai yhdessä toisen yamk-opiskelijan kanssa. Opinnäytetyösi on tutkimuksellinen kehittämisprosessi, joka edellyttää tutkimusprosessin ja tutkimusmenetelmien hyvää hallintaa.
Työelämäyhteistyö ja uramahdollisuudet
Sinulla on opintojen jälkeen mahdollisuus työllistyä esimerkiksi seuraaviin työtehtäviin:
- hanke- ja projektityö (suunnittelija- ja päällikkötaso),
- hyvinvoinnin, kuntoutuksen, työllistymisen, teknologian ja toimintaterapian asiantuntija- ja kehittämistehtävät,
- johtamistehtävät (lähinnä lähiesimiestasolla).
Voit sijoittua niin julkiselle, yksityiselle kuin ja kolmannelle sektorille. Myös yrittäjyyteen opinnot antavat hyvän valmiuden.
Kysy tutkintovastaavalta Hyvinvoinnin edistämisen YAMK-opinnoista!
Kouluttajatiimi
Kouluttaja
Toini Harra
Yliopettaja
YTT, toimintaterapeutti, coach ja työnohjaaja. Yhteistoiminnan ja -kehittelyn tutkija ja kehittäjä kansainvälisissä ja kansallisissa hankkeissa.
Näytä profiili People FinderissaKouluttaja
Annariika Anundi
Lehtori
Työskentelen toimintaterapian tutkinto-ohjelman lehtorina ja vastaan tutkinto-ohjelmamme opinnäytetöistä.
Näytä profiili People FinderissaKouluttaja
Johanna Holvikivi
Yliopettaja
Osaamisen johtaminen Strateginen johtaminen Hyvinvoinnin johtaminen Pedagoginen kehittäminen
Näytä profiili People FinderissaHakeminen
- Hakuaika-Opintojen aloitussyksy 2025
- Sosiaali- ja terveysala
Hakuohjeet ja valintaperusteet
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.
Hakemusmaksu
Tammikuusta 2025 alkaen korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutuvilta muilta, kuin EU/ETA-alueen kansalaisilta tai heihin rinnastettavilta tullaan keräämään hakeutumisen yhteydessä 100 euron hakemusmaksu. Opetushallitus kerää hakemusmaksun Opintopolun hakulomakkeella hakeutumisen yhteydessä. Hakemusmaksut otetaan käyttöön hauissa, jotka alkavat 1.1.2025 tai myöhemmin haettaessa koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2025 tai sen jälkeen. Suomen tai EU:n kansalaisilta ei peritä hakemusmaksua.
More about application fee in Studyinfo.fi .
Kysyttävää hakemusmaksuista? Ota yhteyttä applicationfee [at] oph.fi (applicationfee[at]oph[dot]fi)Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee tehdä ennakkotehtävät. Ennakkotehtävä toimitetaan hakuaikana 11.3.- 25.3.2025 sähköisen yhteishakulomakkeen liitetiedostona 25.3.2025 klo 15:00 mennessä. Tiedostoformaatit tehtävänannon mukaisesti.
Ennakkotehtävät julkaistaan 14.2.2025.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee suorittaa tutkinto-ohjelman oma valintakoe hyväksytysti Opintopolussa kuvatulla tavalla. Valintakoekutsut lähetetään noin viikkoa ennen valintakoetta sähköpostitse hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
Tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin ja lisätietoihin valintakokeesta Opintopolussa.
Hyödyllisiä linkkejä
Kysyttävää hakemisesta?
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Opintojen aloitus
Opintojen aloitus Metropoliassa
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
- Intel i5/i7 prosessori (vähintään 8 gen), AMD Ryzen 5/7 tai vastaavan tehoinen suoritin
- RAM 8 GB muistia
- SSD-kovalevy min. 256 GB
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
- Työpaikkailmoituksia
- Työelämätapahtumia ja webinaareja
- Urasuunnittelu- ja työnhakuvinkkejä
- Tietoa yrityksistä
Kirjautuminen
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta - Elämässä.fi
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu - Elämässä.fi
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
- Kela palvelee myös Instagramissa asiakkaita arkipäivisin klo 10-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Kelaan kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.
Toimintaterapian asiantuntijan opintojen aloitus
Ohjeet päivitetään lähempänä uuden ryhmän aloitusta.