Muutosjohtaminen, tradenomi (ylempi AMK)
Aiemmin Liiketoiminnan kehittäminen, ylempi AMK
Aiemmin Liiketoiminnan kehittäminen, ylempi AMK
Muutos on ilmiö, joka monista toiveista huolimatta ei ole poistunut työelämästä. Päinvastoin, useiden huippujohtajien jakama näkemys on se, että muutos ei ikinä tule olemaan niin hidasta kuin se on tänä päivänä. Siksi on kriittistä ymmärtää, miten muutoksessa eläminen tehdään organisaatioille mahdollisimman kivuttomaksi ja miten haastavatkin tilanteet käännetään mahdollisuuksiksi. Hyvä johtaja nimittäin tietää, miten valmentaa organisaatio muutokseen - ja toisaalta hyvällä johtajalla on myös aina tuoreimmat muutosjohtamisen työkalut käytössään.
Liiketoiminnan kehittämisen (tradenomi YAMK) tutkinto-ohjelma sai päivityksen nimeen sekä tuoreutetun sisällön vuoden 2023 alussa. Paljon on tuttua, mutta myös jotain uutta. Tutustu tarkemmin!
Joku viisas on myös todennut, että loppujen lopuksi kaikki johtaminen on muutoksen johtamista. Toimimmepa työelämässä millaisessa roolissa tahansa, tunnistamme päivittäin tarpeita jonkin asian, tietyn työyhteisön tai vaikkapa kokonaisen liiketoiminnan muutokselle.
Muutosjohtamisen ohjelman (tradenomi YAMK) erityisyys on ohjelman sisäinen valmennusohjelma, jossa juuri sinä kehityt ja vahvistut johtamaan organisaatiota tai omaa työyhteisöäsi muutosaallokoissa. Löydät omat vahvuutesi johtajana ja saat ammattilaisten sparrausta omien kehittämiskohteidesi tunnistamiseen, analysointiin ja vahvistamiseen. Tämän ohjelman aikana vahvistat myös omia voimavarojasi ja saat työkalut, joilla pystyt auttamaan myös muita selviytymään muutostilanteissa.
“Oikeastaan muutosjohtaminenkin pitäisi romuttaa, ja puhua vain jatkuvasta oppimisesta.”
Vilma Mutka, Opi arjessa -podcast: Työssä oppiminen. Metropolia, 2022.
Mutka on kovin oikeassa. Muutoksessa eläminen edellyttää jatkuvaa uuden oppimista ja opettelua. Myös muutosta häneltä, joka muutosta johtaa. Siksi olemme tähän ohjelmaan keränneet kattavan viitekehyksen sekä työkalut, joilla muutosten läpivienti ja muutosmahdollisuuksien hyödyntäminen onnistuvat. Mutta koska muutos on pysyvää myös johtamisoppien puolella, ohjelman myötä opit löytämään uusia, omiin johtamistilanteisiisi sopivia teorioita, muutosjohtamisen työkaluja ja vaikkapa tiedolla johtamista tukevia järjestelmiä.
Pohditko, miten valmentaa organisaatiotasi kohtaamaan toimintaympäristön pyörteet? Kohtaatko muutosvoimissa kamppailevia ihmisiä, joita haluaisit tukea ja valmentaa kohti vahvempaa ja parempaa työelämää? Mietitkö, miten itse selviät kaikista työhösi liittyvistä kehittämis- ja uudistamistavoitteista?
Silloin tämä tutkinto-ohjelma on juuri sinulle. Voit hyvin olla tulosvastuullinen liiketoimintapomo, ihmisten hyvinvoinnista kiinnostunut esihenkilö, kehittämishankkeita vetävä projektipäällikkö tai vaikkapa elämänmittaista opiskelua harrastava tai itsellesi uutta urasuuntaa etsivä asiantuntija.
Sillä, millä tittelillä teet työtäsi tai missä työskentelet, ei ole väliä. Muutos on kaikkialla työelämässä ja jokaisen ammattilaisen työpöydällä. Jos olet kiinnostunut pohtimaan, miten arkisista ja vähän isommistakin muutostilanteista ei pelkästään selviydytä, vaan myös löydetään keinoja kukoistukseen, olet juuri oikea opiskelija tähän ohjelmaan.
Siksi selvittelemmekin jo hakuvaiheessa sitä, miten suhtaudut kasvuun ja kehittymiseen sekä ihmisenä että ammattilaisena. Tämän ohjelman menestyksekäs suorittaminen edellyttää kasvun asennetta (Dweck, 2021) ja kykyä ajatella kriittisesti sekä käsillä olevista asioista että myös omista kompetensseista muutostilanteissa.
Saat jo tämän opintojakson myötä erinomaisia työkaluja selviytyä oman työarkesi muutostilanteissa, mutta kenties myös vinkkejä siihen, miten vaikkapa toimia teini-ikäisen vanhempana tai juniorijalkapallojoukkueen valmentajana. Tämäkään opiskelu ei siis mene hukkaan!
Muutosjohtamisen ohjelmassa tunnistat omia vahvuuksiasi ja kehität tietoisesti heikompia johtamisominaisuuksiasi. Opinnot käynnistyvät siis omien johtamisominaisuuksien analysoinnilla ja konkreettisen urasuunnitelman rakentamisella. Oman muutosmatkasi varrelle saat tutkittuja työkaluja johtamisen arkisiin ja haastavampiin tilanteisiin.
Oman muutospolkusi päätteeksi osaat:
Opiskelu edellyttää sinulta vain heittäytymistä omalle kehittymispolullesi sekä soveltuvaa amk-tutkintoa taustalle (katso vaatimukset Opintopolusta). Me autamme sinua löytämään oman polkusi!
Voit tutustua samalla muihin liiketalouden alan YAMK-opintoihin.
Muutosjohtamisen tutkinto-ohjelma (tradenomi ylempi AMK) koostuu kahdesta johtamisosaamista kehittävästä moduulista, opinnäytetyöstä sekä vapaavalintaisesta opinnosta.
Opinnot on mahdollista suorittaa kahdessa vuodessa, myös työn ohessa. Opetus järjestetään monimuotoisena, eli se sisältää sekä verkko-opetusta että lähiopetusta Myyrmäen kampuksella. Luennot järjestetään pääsääntöisesti ilta-aikoina, jolloin sinun ei välttämättä tarvitse järjestää työstä vapaapäiviä. Opinnoissa hyödynnetään myös virtuaalisia oppimisympäristöjä sekä digitaalisia aineistoja.
Huomaathan, että osa näistä opintojaksoista toteutetaan englanniksi, englantia äidinkielenään puhuvan opettajan toimesta (lue lisää henkilöstöstämme alempaa tältä sivulta). AMK-tutkinnon tuottama kielitaito riittää mainiosti opiskeluun!
Muuttuva toimintaympäristö -kokonaisuudessa perehdytään laaja-alaisesti toimintaympäristön ennakointiin, analysointiin ja muutosvoimien tunnistamiseen. Moduuli koostuu neljästä opintojaksosta:
Uudistavan johtamisen moduulissa opiskelet seuraavia opintoja:
Näiden moduulien opiskelun yhteydessä osallistut tutkinto-ohjelman sisäiseen valmennusohjelmaan, jonka nimi on Valmentava johtamisote (5 op). Valmennusohjelmassa vahvistat johtamiskompetenssejasi yksilöllisen kehittymissuunnitelman avulla. Saat myös ammattitaitoisten valmentajien sparrausta omalle urallesi sekä vaikkapa omien voimavarojesi tunnistamiseen ja vahvistamiseen.
Opiskelun aikana tutustut laajaan joukkoon eri aloilla työskenteleviä huippuammattilaisia, sillä he ovat sinun opiskelutovereitasi! Löydät uusia verkostoitumiskumppaneita myös alumneistamme, työelämäkumppaneistamme sekä kampuksella ja webinaareissa vierailevista organisaatioista. Tärkeä opiskelun aikainen verkosto on myös oma työpaikkasi ja vaikkapa opinnäytetyöprosessissa saattaa avautua aivan uusi näkymän omaan työpaikkaasi. Tästä mahdollisuudesta kannattaa myös ottaa hyöty irti.
Mikäli satut juuri opiskellessasi olemaan “kahden työn välissä”, etsimme sinulle mielekkään verkoston omista kontakteistamme, esimerkiksi jostain Innovaatiokeskittymästämme.
Ohjelmaan sisältyvän johtamisen valmennuspolun aikana tapaat eri alojen ammattilaisia, jotka sparraavat sinua eteenpäin omalla muutosmatkallasi. Verkoston aktiivinen laajentaminen ja näkymät myös sinulle vieraampien alojen arkeen avaavat vähintäänkin silmiä, mutta yllättävän usein myös ovia!
Kokemus on myös osoittanut, että YAMK-opiskelu Metropolian Business Schoolissa tarkoittaa monille myös uusia työtehtäviä ja uralla etenemistä. Tämä on toki ensisijaisesti kiinni opiskelijasta itsestään. Emme jätä sinua kuitenkaan yksin urakysymystesi kanssa, vaan autamme tarjoamalla mm. uraohjausta sekä sparrausta vaikkapa CV:n päivittämiseen.
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuustaitojasi pääset kehittämään esimerkiksi vieraskielisen kirjallisuuden ja tutkimuksen avulla, kansainvälisten opettajien kautta (osa opetuksesta toteutetaan englanniksi) ja vaikkapa osallistumalla kansainvälisiin opetustilanteisiin. Voit myös osallistua Business Schoolimme kansainvälisiin seminaareihin ja tapahtumiin tai vaikkapa lähteä lyhyelle tai pidemmälle vaihtojaksolle johonkin ulkomaisista partnerikohteistamme!
Metropolia Business Schoolissa tapaat opiskelijoita muista liiketoimintakulttuureista ja taustoista, sillä meillä on myös useita englanninkielisiä ohjelmia.
Opinnäytetyössä kehität oman organisaatiosi toimintaa ja varmennat muutoksen aitoa syntymistä. Halutessasi voit myös toteuttaa opinnäytetyön Metropolian tai sen sidosryhmien tutkimus- ja kehittämishankkeissa, esim. yhteistyössä Metropolian innovaatiokeskittymien kanssa.
Muutosjohtamisen edeltävän ohjelman Liiketoiminnan kehittämisen opinnäytetöihin voit tutustua Theseus-palvelussa sekä kirjastossamme. Tässä muutama maistiainen:
Toistaiseksi liiketalouden koulutus järjestetään Metropolian Myyrmäen kampuksella, mutta todennäköisesti vuonna 2026 käynnistyvien toimitilojen uudelleenjärjestelyiden myötä on mahdollista, että koulutus siirtyy Myllypuron kampukselle.
Lähetä kysymyksesi opintoneuvoja Carita Liukkoselle, mbsmasters [at] metropolia.fi (mbsmasters[at]metropolia[dot]fi).
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.
Tammikuusta 2025 alkaen korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutuvilta muilta, kuin EU/ETA-alueen kansalaisilta tai heihin rinnastettavilta tullaan keräämään hakeutumisen yhteydessä 100 euron hakemusmaksu. Opetushallitus kerää hakemusmaksun Opintopolun hakulomakkeella hakeutumisen yhteydessä. Hakemusmaksut otetaan käyttöön hauissa, jotka alkavat 1.1.2025 tai myöhemmin haettaessa koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2025 tai sen jälkeen. Suomen tai EU:n kansalaisilta ei peritä hakemusmaksua.
More about application fee in Studyinfo.fi .
Kysyttävää hakemusmaksuista? Ota yhteyttä applicationfee [at] oph.fi (applicationfee[at]oph[dot]fi)
Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.
Opiskelijavalinnat tehdään valintakurssista saatujen pisteiden perusteella. Opiskelijavalinta edellyttää, että valintakurssi on suoritettu hyväksytysti. Aloituspaikat täytetään valintakurssista saatujen pisteiden mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Ohjeet valintakurssille ilmoittaumiseen julkaistaan 14.2.2025 mennessä.
Tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin Opintopolussa.
Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 30.4.2025 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella, syksyllä 2024 alkavat opinnot:hakuaika 1.11.2024 klo 08:00 - 30.4.2025 klo 15:00
Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Kappas-hanke tutki taannoin korkeakouluopiskelijoiden geneerisiä taitoja. Hankkeen keskeinen havainto oli yllättäen se, että jopa 60 prosentilla korkeakouluopiskelijoista ns. geneeriset taidot (ml. kriittinen ajattelu) ovat korkeintaan tyydyttävällä tasolla. (lue lisää täältä: https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/162666) Samaan aikaan geneeriset taidot nähdään kuitenkin aivan keskeisinä opiskelun ja työelämän taitoina.
Kriittinen ajattelu on esimerkiksi kykyä ajatella asioita monesta eri näkökulmasta, erilaisten ongelmien tunnistamista, analysointia sekä erityisesti niiden ratkaisua. Silloin emme siis ajattele aidosti kriittisesti, kun ainoastaan esitämme omia mielipiteitämme jostain asiasta. Kriittinen ajattelu vaatii nimittäin asioihin perehtymistä, omien mahdollisten ennakkoasenteiden reflektoimista ja myös esimerkiksi muiden ihmisten huolellista kuuntelua. (EACH-hanke, 2020)
Tässä tehtävässä pääset osoittamaan omaa kriittisen ajattelun taitoasi! Muista myös, että kaikkia taitoja voi kehittää.
Tutki ilmastonmuutokseen liittyvää argumentointia ja perusteluja eri näkökulmista. Esitä tasapainoinen ja perusteltu näkemys nykytilanteesta. Käytä tietolähteitä argumentoinnin tukena ja merkitse lähteet tekstiin sekä erilliseen lähdeluetteloon.
Voit kirjoittaa tämän tehtävän myös englannin kielellä.
Tehtävän pituus on kaksi sivua (ykkösrivivälillä) + lähdeluettelo.
Ennakkotehtävä palautetaan hakemuksen liitetiedostona ja tulee liittää hakemukselle hakemuksen lähettämishetkellä.
Ennakkotehtävä palautetaan hakemuksen liitetiedostona ja tulee liittää hakemukselle hakemusta lähetettäessä.
Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille (esim. polkuopinnot/väyläopinnot, sekä muut avoimen opinnot). Metropolian opinnoiksi katsotaan kaikki opinnot, jotka kirjataan Metropolian opintorekisteriin ja avoimen opinnoiksi katsotaan kaikki sellaiset opinnot, joita ei ole suoritettu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeudella.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 30.4.2025 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
Lämpimät onnittelut! Sinut on hyväksytty opiskelemaan tradenomin ylempää AMK-tutkintoa (Master of Business Administration) Muutosjohtamisen tutkinto-ohjelmaan Metropolia Ammattikorkeakouluun. Koulutus järjestetään Metropolia Ammattikorkeakoulun Myyrmäen kampuksella (Leiritie 1, 01600 Vantaa). Tutkinnon laajuus on 90 op ja opintojen kesto on 2 vuotta.
Opinnot alkavat orientaatiotilaisuudella keskiviikkona 21.8.2024 klo 17-20. Orientaatio toteutetaan Myyrmäen kampuksella tilassa MMC104 ja kutsu tilaisuuteen lähetetään sähköpostitse uusille opiskelijoille.
Orientaatiotilaisuus auttaa sinut hyvään alkuun - tule mukaan!
Opinnot alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 17.00. Syksyn opetus toteutetaan opintojaksojen suunnitelman mukaisesti joko etä- tai lähiopetuksena tai näiden yhdistelmänä.
Syksyllä 2024 toteutetaan seuraavat ensimmäiselle opiskeluvuodelle ajoitetut opinnot (muutokset aikatauluissa mahdollisia):
Syksyn lukujärjestykseen on mahdollista tutustua tarkemmin lukkarikoneessa (ryhmän koodi L1424S6).
Henkilökohtainen opintosuunnitelma laaditaan syksyn 2024 aikana. Toisessa orientaatioillassa 3.10.2024 klo 17.00, joka järjestetään Myyrmäen kampuksella tilassa MMC104, keskustellaan tarkemmin opintojen suunnittelusta, henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta (HOPS) ja opinnäytetyöprosessin käynnistämisestä. Jos haluat keskustella tulevien opintojen aikatauluista ja suunnittelusta jo etukäteen, esimerkiksi haluaisit opiskella tiiviimmissä tahdissa, voit olla yhteydessä koulutussuunnittelija Carita Liukkoseen. Caritan tavoitat 5.8. alkaen mbsmasters [at] metropolia.fi (mbsmasters[at]metropolia[dot]fi).
Myyrmäen kampuksella ei ole omaa pysäköintialuetta. Opiskelijat voivat toistaiseksi hyödyntää väliaikaiseen pysäköintiin Energia-areenan (Rajatorpantie 23, 01600 Vantaa) ympäristössä olevia pysäköintipaikkoja. Rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme saapumaan kampukselle julkista liikennettä käyttäen.
Raisa Varsta
tutkintovastaava
raisa.varsta [at] metropolia.fi (raisa[dot]varsta[at]metropolia[dot]fi)
puh. 0400 171 517
Carita Liukkonen
koulutussuunnittelija, opintoneuvoja
mbsmasters [at] metropolia.fi (mbsmasters[at]metropolia[dot]fi)
puh. 040 683 7148