Koulutusmallin osa-alueet
Vastuu (Responsibility)
Selkeät vastuut ja velvollisuudet organisaatiokohtaisesti. Koulutusmallin ensimmäisessä osassa avataan lakisääteiset vastuut ja velvollisuudet organisaation eri tasoilla toimiville henkilöille. Tämä auttaa varmistamaan, että jokainen tietää oman roolinsa ja vastuunsa työturvallisuuden ylläpitämisessä.
Osaaminen (Competence)
Esihenkilöiden vastuiden ja kompetenssien varmistaminen. Koulutusmallin toisessa osassa keskitytään esihenkilöiden osaamisen varmistamiseen ja kehittämiseen. Tämä sisältää muun muassa tarkistuslistojen avulla toteutettavan osaamiskartoituksen, joka auttaa tunnistamaan mahdolliset osaamisvajeet ja kehitystarpeet.
Aktivointi (Activation)
Työntekijöiden turvallisuuskäytäntöjen kehittäminen vuorovaikutteisesti. Koulutusmallin kolmannessa osassa keskitytään työntekijöiden aktivointiin ja heidän turvallisuuskäytäntöjensä kehittämiseen. Tämä tapahtuu vuorovaikutteisen prosessin kautta, jossa työntekijät osallistuvat aktiivisesti turvallisuuskäytäntöjen kehittämiseen ja parantamiseen.
Perehdyttäminen (Induction)
Uusien työntekijöiden perehdyttäminen ja osaamisen varmistaminen. Koulutusmallin neljännessä osassa keskitytään uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja heidän osaamisensa varmistamiseen. Tämä auttaa varmistamaan, että uudet työntekijät pääsevät nopeasti mukaan työyhteisöön ja voivat toimia turvallisesti ja tehokkaasti.