Sosiaali- ja terveysalan kestävä johtaminen ja kehittäminen, ylempi AMK

Tutkintonimike
Bioanalyytikko / Ensihoitaja / Fysioterapeutti / Kätilö / Röntgenhoitaja / Sairaanhoitaja / Sosionomi / Suuhygienisti / Terveydenhoitaja / Toimintaterapeutti / Optometristi / Jalkaterapeutti/ Apuvälineteknikko/ Tradenomi (ylempi AMK)
Laajuus
90 opintopistettä
Kesto
1,5-2 vuotta
Opiskelupaikka
Opiskelumuoto
Opetuskieli
Suomi

Opiskelu

Tutkinto-ohjelman tarkoituksena on kouluttaa sosiaali- ja terveysalan johtajia (erityisesti lähi- ja keskijohto) sekä asiantuntijoita hyvinvointialueiden, erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon, sosiaalialan sekä yksityisen alan tarpeisiin. Tutkinto-ohjelma on monialainen ja opiskelijat tulevat sekä liiketalouden alalta että sosiaali- ja terveysalalta. Keskeisiä tekijöitä ovat ymmärrys ja tuntemus sote-alan palvelujärjestelmistä, kestävän johtamisen erityispiirteistä, palvelujen johtamisen ja asiakkaiden osallisuudesta, yhteistyöverkostojen merkityksestä ja digitalisaation mahdollisuuksista.

Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia työelämän kehittämis-, johtamis- ja liiketoimintatehtävissä, joiden pätevyysvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Valmistuttuasi voit työskennellä sosiaali- ja terveysalan organisaatioiden johto- ja esihenkilötehtävissä sekä sekä asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.

Kenelle koulutus soveltuu?

Sosiaali- ja terveysalan kestävä johtaminen ja kehittäminen tutkinto-ohjelman ylempään korkeakoulututkintoon johtavat opinnot on tarkoitettu sinulle, jos

  • olet jo työelämässä ja sinulla on vähintään kahden vuoden työkokemus tutkintoasi vastaavalta alalta
  • olet suorittanut tradenomin tai sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon, muun soveltuvan korkeakoulututkinnon tai vastaavan opistoasteen tutkinnon.
  • haluat syventää ja laajentaa erikoisosaamistasi sosiaali- ja terveysalalle
  • toimit tällä hetkellä tai pyrit tulevaisuudessa esihenkilötehtäviin

Mitä opit koulutuksen aikana?

Koulutus antaa sinulle valmiudet sote-palvelujen kestävään johtamiseen ja kehittämiseen hyvinvointialueiden, erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon, sosiaalialan, kolmannen sektorin sekä yksityisen alan tarpeisiin.

  • Syvennyt kestävän johtamisen erityispiirteisiin sosiaali- ja terveysalalla.
  • Syvennät osaamistasi sote-alan palvelujärjestelmistä.
  • Sisäistät yhteistyöverkostojen ja asiakasosallisuuden merkityksen sote-palvelujen johtamisessa.
  • Hyödynnät digitalisaation mahdollisuuksia sote-palvelujen kehittämisessä ja esihenkilötyössä.
  • Osaat kehittää organisaation toimintaa muuttuvissa toimintaympäristöissä sekä toimia kansallisissa ja kansainvälisissä sosiaali- ja terveysalan verkostoissa.

Opintojen rakenne

90 opintopisteen tutkinto koostuu:

  • Sosiaali- ja terveysalan kestävän johtamisen ja kehittämisen ydinopinnot
  • Sosiaali- ja terveysalan kestävän johtamisen ja kehittämisen täydentävät opinnot
  • Opinnäytetyö

Opetus toteutetaan verkkopainotteisena, johon sisältyy opiskelua verkko-oppimisympäristöissä itsenäisesti ja yhteisöllisesti sekä lähiopetusta, jossa osallistuminen etäyhteydellä on myös mahdollinen. Lähiopetuspäiviä on kuukausittain sijoittuen pääsääntöisesti arkisin päiväaikaan. Opintojen suorittaminen vaatii sinulta ajanhallintaa, itseohjautuvuutta sekä englannin kielen ja tietotekniikan perustaitoja.

Kysy opinnoista tutkintovastaavalta

Hakeminen

  • Hakuaika
    -
    Opintojen aloitus
    syksy 2025
    • Liiketalous
    • Sosiaali- ja terveysala

    Hakuohjeet ja valintaperusteet

    Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.

    Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.

    Hakemusmaksu

    Tammikuusta 2025 alkaen korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutuvilta muilta, kuin EU/ETA-alueen kansalaisilta tai heihin rinnastettavilta tullaan keräämään hakeutumisen yhteydessä 100 euron hakemusmaksu. Opetushallitus kerää hakemusmaksun Opintopolun hakulomakkeella hakeutumisen yhteydessä. Hakemusmaksut otetaan käyttöön hauissa, jotka alkavat 1.1.2025 tai myöhemmin haettaessa koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2025 tai sen jälkeen. Suomen tai EU:n kansalaisilta ei peritä hakemusmaksua.

    More about application fee in Studyinfo.fi .
    Kysyttävää hakemusmaksuista? Ota yhteyttä applicationfee [at] oph.fi (applicationfee[at]oph[dot]fi)

    Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot

Opintojen aloitus

Opintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!

Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.

Tutkinto-ohjelmakohtaiset aloitusohjeet

Ohjeet julkaistaan keväällä 2025.