Rakennustekniikka, insinööri (ylempi AMK)
Rakennustekniikan (ylempi AMK) -tutkinto-ohjelman opinnot suuntautuvat korjausrakentamiseen.
Rakennustekniikan (ylempi AMK) -tutkinto-ohjelman opinnot suuntautuvat korjausrakentamiseen.
Lähitulevaisuudessa korjausrakentamisen osuutta lisäävät
Korjausrakentamisen muita tärkeitä alueita ovat
Tutkinto-ohjelman sisältö perustuu opintojen työelämäläheisyyteen ja osittain ilmiöpohjaiseen oppimiseen. Käsiteltävät ilmiöt ovat mm. ilmaston muutos ja kestävä kehitys. Opintojen harjoitustyöt liittyvät yleensä opiskelijoiden työtehtäviin. Osa opinnoista on yhteydessä soveltuvin osin Metropolian innovaatiokeskittymiin ja siellä mahdollisesti käynnissä oleviin projekteihin.
Koulutuksen rakenne:
Yhteisten opintojen pääpaino on tutkimusvalmiuksissa ja rakennusfysiikassa.
Koulutuksen aikana opiskelijoille tarjotaan korjausrakentamisen opintojaksoja
Vapaasti valittavat opinnot antavat mahdollisuuden suunnata opintoja oman ura- ja kehityssuunnitelman mukaisesti. Niihin voi sisällyttää opintoja Metropolian omasta tai muiden yliopistojen ja korkeakoulujen YAMK-tasoisten ohjelmien tarjonnasta. Rakennustekniikassa on tarjolla korjausrakentamisen tietomallinnukseen ja projektinhallintaan liittyviä opintojaksoja.
Opinnäytetyö on itsenäisesti tehtävä tutkimuksellinen työ ja se yleensä liittyy työelämän kehittämiseen.
Tutustu rakennustekniikan YAMK -koulutuksen opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.
Opetus toteutetaan monimuoto-opetuksena ja opiskelu on mahdollista suorittaa työn ohessa. Lähiopetusjaksoja on noin kaksi kertaa kuukaudessa torstaisin ja perjantaisin päivällä.
Syntyvät tiedot, taidot ja kompetenssit antavat sinulle valmiudet toimia korjausrakentamisen hankkeissa asiantuntijana tai projektinjohtajana suunnittelussa tai toteutuksessa.
Koulutuksessa suoritettuja opintojaksoja voi hyödyntää haettaessa esim. kosteusvauriokuntotutkijan tai rakennusterveysasiantuntijan pätevyyttä.
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.
Tammikuusta 2025 alkaen korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutuvilta muilta, kuin EU/ETA-alueen kansalaisilta tai heihin rinnastettavilta tullaan keräämään hakeutumisen yhteydessä 100 euron hakemusmaksu. Opetushallitus kerää hakemusmaksun Opintopolun hakulomakkeella hakeutumisen yhteydessä. Hakemusmaksut otetaan käyttöön hauissa, jotka alkavat 1.1.2025 tai myöhemmin haettaessa koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2025 tai sen jälkeen. Suomen tai EU:n kansalaisilta ei peritä hakemusmaksua.
More about application fee in Studyinfo.fi .
Kysyttävää hakemusmaksuista? Ota yhteyttä applicationfee [at] oph.fi (applicationfee[at]oph[dot]fi)
Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee tehdä ennakkotehtävät. Ennakkotehtävä toimitetaan hakuaikana 11.3.- 25.3.2025 sähköisen yhteishakulomakkeen liitetiedostona 25.3.2025 klo 15:00 mennessä. Tiedostoformaatit tehtävänannon mukaisesti.
Ennakkotehtävät julkaistaan 14.2.2025.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee suorittaa tutkinto-ohjelman oma valintakoe hyväksytysti Opintopolussa kuvatulla tavalla. Valintakoekutsut lähetetään noin viikkoa ennen valintakoetta sähköpostitse hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
Tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin ja lisätietoihin valintakokeesta Opintopolussa.
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
Olet saanut ylemmän AMK-tutkinnon opiskelupaikan Rakennustekniikan tutkinto-ohjelmasta, suuntautumisvaihtoehtona korjausrakentaminen (Myllypuron kampus, Helsinki) .
Toivotamme sinulle onnea ja menestystä tulevissa opinnoissasi!
Tutustu tähän tiedotteeseen huolella ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.
Opintojen aloittamiseen liittyvä uusien opiskelijoiden perehdytyspäivä (YAMK-opiskelijat, rakennustekniikan tutkinto-ohjelma, korjausrakentaminen) järjestetään perjantaina 30.8.2024 klo 12-17 (viikko 35) Myllypuron kampuksella, sali MPC3001. Käynti C-osaan B-osan portaikon ja hissien kautta.
Tutustu myös alla olevaan ohjeeseen, jos opetuksessa on joitakin poikkeusjärjestelyjä.
Huomaa, että Metropolian Myllypuron kampuksella ei ole opiskelijapaikoitusta. Lähimmät ilmaiset parkkipaikat löytyvät Myllypuron Pallomylly-liikuntahallin läheisyydestä. Myllypuroon on myös hyvät julkiset liikenneyhteydet, mm. metroasema on aivan kampuksen vieressä.
Jokaisen opiskelupaikan vastaanottavan opiskelijan edellytetään olevan paikalla perehdytyspäivänä heti tilaisuuden alkaessa ja osallistuvan koko iltapäivän ohjelmaan.
Ota perehdytyspäivänä mukaan
Perehdytyspäivänä kerrotaan opintojen aloittamiseen liittyvistä käytännön asioista, opintojen aikatauluista, opintojen sisällöstä sekä jaetaan opiskeluun liittyvää materiaalia ja käyttäjätunnukset sähköisiin järjestelmiin. Perehdytyspäivänä tutustutaan mm. Metropolian Oma-järjestelmään ja Moodle-oppimisympäristöön.
Opintojen lähiopetuspäivät ovat perehdytyspäivän lisäksi torstaisin ja perjantaisin (opetus alkaa klo 8 tai 9 ja loppuu klo 16) seuraavilla viikoilla: syksy 2024 viikot 36, 38, 39, 41, 43, 45, 47, 48, 49, 50 ja 51 sekä kevät 2025 viikot 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 19 ja 20.
Tarkempi syksyn opintojaksojen aikataulu jaetaan aloituspäivänä. Vapaasti valittavien opintojen mukaisesti ei kaikilla ole opetusta joka viikko torstaina tai perjantaina. Muutokset aikatauluun ovat mahdollisia.
Katso lisätietoja opinnoista Moodle-työtilasta. Moodle-työtilaan on pääsy vierailijana, avain ja salasana on ryamk2024.
Kaikki opetuksen ajankohdat ja tilat löytyvät lukkarikoneesta. Syötä ryhmä-kohtaan tunnus T1024S6.
Opintojen rakenne ja opintojaksojen OPS-kuvaukset löytyvät Metropolian opinto-oppaasta.
YAMK-opintoihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä tutkintovastaavaan maanantaista 12.8.2024 alkaen:
yliopettaja Hannu Hakkarainen
GSM +358 40 334 5897
hannu.hakkarainen [at] metropolia.fi (hannu[dot]hakkarainen[at]metropolia[dot]fi)