Konservaattori (ylempi AMK)

Tutkintonimike
Konservaattori (ylempi AMK)
Laajuus
60 opintopistettä
Kesto
1 vuosi
Opiskelupaikka
Opiskelumuoto
Opetuskieli
Suomi
Hinta
Maksuton

Opiskelu

Konservoinnin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tutkintonimike on konservaattori (ylempi amk), englanniksi Master of Culture and Art.

Koulutuksen sisältö

Koulutukseen sisältyy pakollisia, syventäviä ja vapaasti valittavia opintoja sekä opinnäytetyö.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tavoitteena on kehittää työelämän edellyttämiä tietoja asianomaiselta alalta sekä syventää ja laajentaa tarvittavia teoreettisia tietoja alan vaativissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä toimimista varten.

Opiskelijalle muodostuu syvällinen kuva alasta, sen asemasta työelämässä ja alan yhteiskunnallisesta merkityksestä sekä valmius alan tutkimustiedon ja ammattikäytännön kehityksen seuraamiseen ja erittelyyn. Opiskelijaa valmennetaan elinikäiseen oppimiseen ja jatkuvaan oman ammattitaidon kehittämiseen mm. työelämässä vaadittavaan hyvään viestintä- ja kielitaitoon.

Tutustu konservoinnin ylemmän AMK-tutkinnon opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.

Koulutuksen toteutustapa

60 opintopisteen laajuinen tutkinto on suunniteltu suoritettavaksi vuodessa työn ohessa. Koulutus järjestetään monimuoto-opetuksena.

Pätevyys

Ylempi amk-tutkinto tuottaa saman yleisen kelpoisuuden julkiseen virkaan tai tehtävään kuin yliopistossa suoritettava ylempi korkeakoulututkinto.

Kysyttävää konservoinnin ylemmästä AMK-tutkinnosta?

Hakeminen

  • Hakuaika
    -
    Opintojen aloitus
    syksy 2025
    • Kulttuuri

    Hakuohjeet ja valintaperusteet

    Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.

    Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.

    Hakemusmaksu

    Tammikuusta 2025 alkaen korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutuvilta muilta, kuin EU/ETA-alueen kansalaisilta tai heihin rinnastettavilta tullaan keräämään hakeutumisen yhteydessä 100 euron hakemusmaksu. Opetushallitus kerää hakemusmaksun Opintopolun hakulomakkeella hakeutumisen yhteydessä. Hakemusmaksut otetaan käyttöön hauissa, jotka alkavat 1.1.2025 tai myöhemmin haettaessa koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2025 tai sen jälkeen. Suomen tai EU:n kansalaisilta ei peritä hakemusmaksua.

    More about application fee in Studyinfo.fi .
    Kysyttävää hakemusmaksuista? Ota yhteyttä applicationfee [at] oph.fi (applicationfee[at]oph[dot]fi)

    Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot

Opintojen aloitus

Opintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!

Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.

Konservoinnin YAMK-opintojen aloittaminen

Ohjeet julkaistaan seuraavan ryhmän aloittaessa.