Opiskelu
Haluatko kehittyä todelliseksi hankintaosaajaksi ja hankintajohtajaksi?
Opinnot kansainvälisessä ja monialaisessa Procurement Master-tutkinto-ohjelmassa (suomeksi Hankintatoimi YAMK) -tutkinto-ohjelmassa valmentavat hankinnan ja oston ammattilaiseksi ja johtajaksi. Koulutus syventää hankintatoimen ja toimittajasuhteiden kehittämisen ja hankintojen strategisen johtamisen osaamista sekä taitoja hyödyntää hankintatoimeen ja ostoihin liittyviä teknologioita, analytiikkaa ja kestävän kehityksen periaatteita hankinnoissa.
Koulutuksen kärkiteemat tutkinto-ohjelmassa liittyvät
- arvon luomiseen asiakkaalle koko toimitusketjun hallintaa kehittämällä
- hankinnan strategisen roolin vahvistamiseen
- teknologian hyödyntämiseen tehokkaiden hankintojen mahdollistajana
- vastuullisiin ja kestäviin hankintoihin
- sisäiseen ja toimittajayhteistyöhön
- innovaatioiden hyödyntämiseen hankinnoissa
- sekä siihen miten myydä hankintaan liittyvä business case muulle organisaatiolle.
Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa, taitoja ja kompetensseja, joita opiskelija voi hyödyntää ja soveltaa
- yrityksen ulkoisten resurssien hallinnassa
- toimittajaverkoston hallinnassa sekä
- hankintaprosessin ja hankintaorganisaation kehittämisessä.
Opinnot kehittävät myös opiskelijan yleisiä johtajuus- ja liiketoimintakompetensseja, koska niihin kuuluu liiketalouden syventäviä opintoja mm. strategisesta johtamisesta, projektijohtamisesta, palvelumuotoilusta, laatujohtamisesta, kestävästä kehityksestä ja näiden lisäksi menetelmäopintoja.
Opiskele työelämälähtöisesti kokonaan verkossa
Opetus ja opiskelu toteutetaan täysin verkossa pääasiassa iltaisin 17:00-20:00 EET ja lauantaisin. Koulutus palvelee erityisesti niiden opiskelijoiden tarpeita, jotka haluavat etäopiskelua ja suorittaa maisteritasoisen tutkinnon työn ohessa. Digitaalinen oppimisympäristö ja työkalut mahdollistavat vuorovaikutuksen opettajien, muiden opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa aikavyöhykkeestä ja paikasta riippumatta. Opiskelijoilla on kuitenkin mahdollisuus osallistua orientaatiopäivään Myyrmäen kampuksella Suomessa.
Valinnaisuus yhdistettynä intensiiviseen opinnäytetyöskentelyyn mahdollistaa myös kokoaikaisen opiskelun. Vaihto-opiskelumahdollisuuksia on lisäksi tarjolla.
Postauksen on kirjoittanut vuonna 2022 Procurement-tutkinto-ohjelmasta valmistunut opiskelijamme.
Monialainen ja kansainvälinen opiskeluympäristö
Monialainen opiskelijaryhmä koostuu liiketalouden ja tekniikan alan asiantuntijoista, joilla on moninainen työkokemus ja kulttuuri- ja kielitausta. Liiketalouden alan opiskelijoilla ylempi ammattikorkeakoulututkinto on laajuudeltaan 90 opintopistettä ja tekniikan alan opiskelijoilla 60 opintopistettä.
Ero opintopisteiden määrässä johtuu edeltävän AMK-tutkinnon laajuudesta, joka on 240 opintopistettä insinööreillä ja 210 liiketalouden alalla. Opintojaksoilla voi olla mukana opiskelijoita myös Julkiset hankinnat, Muutosjohtaminen sekä Business Informatics YAMK-ohjelmistamme.
Procurement Master of Business Administration liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto on laajuudeltaan 90 opintopistettä. Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi 1.5–2 vuodessa työn ohessa. Opiskelijalla on oikeus suorittaa opintonsa tutkinnon opetussuunnitelman ja hyväksytyn henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.
Opintojen sisältö:
Professional Procurement Studies 30 ECTS
- Procurement Operations and Strategy 5 ECTS
- Collaboration and Negotiation Skills 5 ECTS
- Supplier Relationship Management 5 ECTS
- Procurement Analytics and Technology 5 ECTS
- Contract and Risk Management 5 ECTS
- Sustainable Procurement 5 ECTS
Advanced Business Studies 15 ECTS
- Strategic Management and Transformation 5 ECTS
- 2 of the following Advanced Business Studies 10 ECTS
- Project Management 5 ECTS
- Circular Economy 5 ECTS
- Digital Service Design 5 ECTS
- Quality Management 5 ECTS
Elective studies, 10 ECTS
Research Methods and Skills 5 ECTS opintojakso linkittyy opinnäytetyön aloitukseen
Master’s Thesis, 30 ECTS.
Opinnot ja opinto-ohjaus on järjestetty siten, että opiskelijat voivat suorittaa tutkinnon 1,5 lukuvuodessa. Lukukausimaksuvelvollisille opiskelijoille aiheutuu kustannuksia vain 1,5 vuoden ajalta, jos he valmistuvat tässä ajassa. Jos opinnot jatkuvat pidempään, peritään heiltä lisämaksuja.
Katso kaikki Procurement MBA-koulutuksen opintojaksot ja niiden sisällöt Opinto-oppaasta.
Procurement Master of Engineering tekniikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto on laajuudeltaan 60 opintopistettä. Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi 1- 1,5 vuodessa työn ohessa. Opiskelijalla on oikeus suorittaa opintonsa tutkinnon opetussuunnitelman ja hyväksytyn henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.
Opintojen sisältö:
Professional Procurement Studies 20 ECTS
- Procurement Operations and Strategy 5 ECTS
- Supplier Relationship Management 5 ECTS
- Procurement Analytics and Technology 5 ECTS
- Sustainable Procurement 5 ECTS
Elective studies 5 ECTS
Research Methods and Skills 5 ECTS opintojakso linkittyy opinnäytetyön aloitukseen
Master’s Thesis, 30 ECTS
Opinnot ja opinto-ohjaus on järjestetty siten, että opiskelijat voivat suorittaa tutkinnon yhden lukuvuoden aikana. Lukukausimaksuvelvollisille opiskelijoille aiheutuu kustannuksia vain yhden vuoden ajalta, jos he valmistuvat tässä ajassa. Jos opinnot jatkuvat pidempään, peritään heiltä lisämaksuja.
Katso kaikki Procurement MEng-koulutuksen opintojaksot ja niiden sisällöt Opinto-oppaasta.
Opintosuunnitelma julkaistaan myöhemmin.
Opinnäytetyö
Ylemmän AMK-tutkinnon opinnäytetyö (30 op) muodostuu oppilaan suunnittelemasta ja toteuttamasta tutkimus- ja kehitysprojektista. Se on luonteeltaan tutkimuksellinen kehittämishanke aidossa yritys- ja työympäristössä, jonka tavoitteena on vastata todelliseen kehittämistarpeeseen esimerkiksi opiskelijan omalla työpaikalla.
Tätä projektia työstäessään oppilas soveltaa tutkimus-, kehitys- ja projektinjohtamistaitojaan sekä johtamis-, ryhmätyö- ja verkostoitumistaitojaan, yhdistäen näin työssään tutkimus- ja kehittämistoiminnan.
Työmahdollisuudet
Syntyvät tiedot, taidot ja kompetenssit antavat sinulle valmiudet hankintojen johtamiseen, toimittajarajapinnan aktiiviseen hoitamiseen sekä materiaalien, komponenttien, koneiden, palveluiden ja osaamisten hankintaan ja ostoihin liittyviin työtehtäviin monilla eri toimialoilla. Lisäksi vahvistat opinnoissa muuta johtamis- ja liiketoimintaosaamistasi.
Procurement Master-tutkinnon ja koulutuksen suorittaneena voit toimia muun muassa
- hankintatoimen ja ostojen suunnittelu- ja johtotehtävissä
- vaativissa hankintatoimen ja ostojen kehittämisprojekteissa
- materiaalien, komponenttien, koneiden ja laitteiden, tarvikkeiden ja palveluiden, oikeuksien ja osaamisten hankinnan ja ostojen asiantuntijana.
Miten haen Procurement maisteriohjelmiin?
Opintojen hakuohjeet julkaistaan ohjelman englanninkielisellä sivulla.
Kevään ensimmäinen yhteishaku kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin on 8-22.1.2025. Lisätietoja Studyinfo.
Mediassa hankintojen YAMK-opinnoista
Helsinki Timesin artikkeli Procurement-opiskelijasta: London-based Mindaugas Jočbalis studied for an online master’s degree in procurement and sourcing: “Find your future path, no matter the location” 20.12.2022
Master's degrees in applied sciences tied to higher income - Yle News 27.8.2019
Avoimen AMK:n Väyläopinnot: Procurement Path
Voit aloittaa opinnot myös Avoimen AMK:n väyläopintojen kautta. Avoimen väylän opintojen laajuus on 15 opintopistettä samoja opintojaksoja kuin tutkinto-opiskelijoiden opetussuunnitelmassa.
Haku syksyllä 2025 alkaviin avoimen väylän opintoihin alkaa kesäkuussa 2025. Lue lisää Avoimen AMK:n väyläopinnoista
Haku avoimen amk:n 15 opintopisteen opintokokonaisuuteen “Developing Procurement Function” on 11.11.2024-5.1.2025. Lue lisää tästä Avoimen AMK:n opintokokonaisuudesta.
Opiskelijoiden kokemuksia Procurement-koulutuksesta
Kysyttävää Procurement-opintojen sisällöstä tutkintovastaavalta?
Kysyttävää opintosuunnitelmasta tai ylemmistä AMK-opinnoista?
Lähetä kysymyksesi opintoneuvoja Carita Liukkoselle, mbsmasters [at] metropolia.fi (mbsmasters[at]metropolia[dot]fi).
Opintojen aloitus
Opintojen aloitus Metropoliassa
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
- Intel i5/i7 prosessori (vähintään 8 gen), AMD Ryzen 5/7 tai vastaavan tehoinen suoritin
- RAM 8 GB muistia
- SSD-kovalevy min. 256 GB
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
- Työpaikkailmoituksia
- Työelämätapahtumia ja webinaareja
- Urasuunnittelu- ja työnhakuvinkkejä
- Tietoa yrityksistä
Kirjautuminen
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta - Elämässä.fi
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu - Elämässä.fi
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
- Kela palvelee myös Instagramissa asiakkaita arkipäivisin klo 10-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Kelaan kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.
Procurement Master's-opintojen aloitus
Opintojen aloitusohjeet julkaistaan englanninkielisellä sivulla.