Toisen asteen yhteistyö

toinen aste

Palvelut toisen asteen opiskelijoille

Opinnot

Kurkistuskurssit

Kenelle: toisen asteen opiskelijoille.

Hinta: maksuton.

Sisältö: kurkistuskurssit, nimensä mukaisesti, kurkistavat eri aloihin. Kurkistuskurssien avulla tutustut valintasi mukaan sosiaali- ja terveysalan, tekniikan, liiketalouden ja kulttuurin tutkintoihin. Kurssien laajuus on 1-5 opintopistettä.

Kurssien avulla voit saada varmuutta koulutusvalintaasi, tietoa eri alojen suuntauksista ja löytää omat vahvuutesi. Kurkistuskursseja on saatavana joko itsenäisesti suoritettavaksi tai ryhmille.

Polkuopinnot

Kenelle: Ammattikoulussa opiskeleville, jotka tähtäävät tutkintokoulutukseen, mutta eivät ole vielä saaneet opiskelupaikkaa.

Hinta: 15€ opintopistettä kohden.

Sisältö: Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot sisältävät pääsääntöisesti tutkinnon 1. lukuvuoden tai lukukauden opinnot. AMK-tutkinnoissa polkujen laajuus on yleensä 30-60 opintopistettä ja YAMK-tutkinnoissa 15-30 opintopistettä.

Polkujen tarkoituksena on tarjota vaihtoehtoinen väylä tutkintoon, sillä ne suoritettuaan voi hakeutua tutkinto-opiskelijaksi avoimen amk:n opintojen perusteella. Huom! Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen suorittaminen ei johda suoraan hyväksyntään tutkinto-opiskelijaksi.

Katso lisätietoja avoimen amk:n verkkosivuilta

Väyläopinnot

Kenelle: Ammattikouluopiskelijoille. Väyläopinnot on tarkoitettu Metropolian yhteistyöoppilaitosten opiskelijoille. Opinnoista sovitaan aina etukäteen oman oppilaitoksen kanssa.

Hinta: 15€ opintopistettä kohden.

Sisältö: Väyläopinnot antavat toisen asteen opiskelijalle mahdollisuuden tutustua ammattikorkeakouluopintoihin ja syventää osaamista alalta. Opiskelu Metropoliassa on monimuotoista ja joustavaa luokka- ja verkko-opetusta, joka sisältää käytännön harjoituksia ja ryhmätöitä.

Mikäli suoritat opintoja 30-60 op, saat hakukelpoisuuden väylän hakuun kyseiseltä alalta. Väylähaussa opiskelijat valitaan opintomenestyksen ja haastattelun perusteella. Opinnot voidaan hyväksilukea osaksi tulevia korkeakouluopintojasi.

Tarjolla olevat väyläopinnot:

Tieto-ja viestintätekniikan väyläopinnot (60 op)

Merkonomin väyläopinnot (30 op)

Tulossa syksyllä 2021:

Ajoneuvo- ja konetekniikan väyläopinnot (30 op)

Lähihoitajaopiskelijan (sairaanhoito ja huolenpito osaamisala) väyläopinnot (30 op)

 

Kysy lisätietoja: jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi 

Etä- ja kampusvierailut

Webinaari

Kenelle: toisen asteen oppilaitoksille.

Hinta: maksuton.

Sisältö: Tarjoamme toisen asteen oppilaitoksille mahdollisuuden tutustua toimintaamme ja tarjontaamme virtuaalisesti. Webinaari sisältää tilaajan toiveen mukaisesti esimerkiksi:

  • Metropolian yleisesittelyn
  • Tietyn koulutusalan esittelyn
  • Tietoa hakemisesta
  • Metropolian opiskelijan kokemuksia
  • Vastauksia oppilaitoksenne kysymyksiin

Jos haluat raottaa ovea Metropoliaan virtuaalisesti, ota yhteyttä jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Kampusvierailut

Kenelle: opiskelijaryhmille, opettajille, opinto-ohjaajille tai huoltajille.

Hinta: maksuton.

Sisältö: Kampuskierroksella voidaan tutustua Metropoliaan yleisesti tai keskittyä tiettyyn alaan ja sen oppimisympäristöihin. Erilliset huoltajienillat tarjoavat huoltajille mahdollisuudet tutusta ammattikorkeakouluopiskeluun ja Metropoliaan, jotta he osaavat tukea nuorta opiskelupaikan valinnassa.

Ota yhteyttä jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Vierailu oppilaitoksessasi

Kenelle: pääkaupunkiseudun oppilaitoksille, joissa hakuvaiheessa olevia opiskelijoita.

Hinta: maksuton.

Sisältö: Metropolian edustaja saapuu paikan päälle kertomaan toiveiden mukaisesti opiskelusta ammattikorkeakoulussa, hakuprosessista ja eri koulutusaloista.

Ota yhteyttä jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi

Hakijatapahtumat

Metropolia Sprint

Kenelle: Toisen asteen opiskelijoille.

Hinta: maksuton.

Sisältö: Metropolia Sprint on toisen asteen opiskelijoille toteutettu rastikierros Metropolian eri kampuksilla. Kierroksella tutustutaan erilaisten toiminnallisten tehtävien avulla eri aloihin ja kampukseen. Rasteilla mukana Metropolian opiskelijoita.

Seuraava ajankohta: kevät 2022, Arabian kampus

AMK-kampuspäivä

Tutustu viiteen ammattikorkeakouluun yhden päivän aikana!

Pohditko parhaillaan tulevaisuuden opiskelupaikkaa? Mitä ammattikorkeakoulut voisivat tarjota sinulle? Missä opetetaan juuri sinua kiinnostavaa alaa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia virtuaalisessa AMK-kampuspäivä -tapahtumassa.

Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulut (Arcada, Diak, Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia) avaavat ovensa marraskuiseksi perinteeksi muodostuneessa AMK-kampuspäivässä torstaina 11.11.2021.  Tapahtuma järjestetään viime vuoden tapaan verkkotapahtumana. Ilmoittaudu AMK-kampuspäivään tämän linkin kautta.

Maksuton tapahtuma on suunnattu korkeakouluopinnoista kiinnostuneille, erityisesti toisen asteen opiskelijoille, mutta tapahtuma on avoin ja kaikki ovat tervetulleita!

Lisätietoja saat AMK-kampuspäivän verkkosivulta

Studia-messut

Studia 23.–24.11.2021

Studia on Suomen suurin lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu opiskelu- ja uratapahtuma. Pääset tutustumaan tapahtumassa Suomen yliopistoihin, korkeakouluihin ja lähes kaikkiin ammattikorkeakouluihin. Metropolia AMK on mukana tapahtumassa.

Kun ammatinvalinta askarruttaa, Studia auttaa. Tapahtuma vastaa Mitä opiskella -kysymykseen niin lukion jälkeen kuin muissakin elämän vaiheissa.

Lisätietoja saat Studia -messujen verkkosivuilta

Oletko pitämässä välivuotta?

Metropolia tarjoaa välivuotta pitäville erilaisia palveluita ja opintoja. Ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia jatkuvaoppiminen [at] metropolia.fi -osoitteeseen ja me löydämme juuri sinulle sopivia vaihtoehtoja. 

Viisi nuorta aikuista istuskelemassa nurmikolla. Yksi henkilöistä näyttää muille puhelintaan.