Opiskelu
Toimintaterapeutti on kuntoutusalan asiantuntija, joka asiakkaan kanssa kumppanina työskentelee kohti ihmisen merkityksellistä ja toimivaa arkea – arkea, joka on aina enemmän kuin pelkkää pärjäämistä.
Osana opintoja opit tarkastelemaan henkilön toimintaa mahdollistavia tekijöitä. Opit keinoja tukea henkilöiden selviytymistä omassa arjessaan merkityksellisen toiminnan avulla. Opit perustamaan asiakastyösi toimintaterapian toimintakeskeiseen ja monitieteelliseen teoriataustaan sekä toimimaan henkilölähtöisesti erilaisten asiakasryhmien kanssa, joko yksilö-, ryhmä- tai yhteisökuntoutuksessa.
Toimintaterapeuttina osaat käyttää tutkittuja menetelmiä toimintakyvyn ja toimintaympäristön arvioinnissa ja sen pohjalta tehdä yhdessä asiakkaan kanssa yksilölliset tavoitteet ja suunnitelman kuntoutumisen edistämiseksi.
Osallistumisen mahdollistamiseksi toimintaterapeutti osaa muokata tai hyödyntää fyysistä, sosiaalista, teknologista sekä luontoympäristöä niin, että asiakkaan toimintamahdollisuudet paranevat ja hänen on mahdollista toimia omassa arjessaan mielekkäällä tavalla.
Opiskelu
Toimintaterapeutiksi opiskelu on monipuolista ja edellyttää kykyä sitoutua niin lähiopetukseen kuin itsenäiseen työskentelyyn. Opetus on suomeksi, mutta iso osa käytettävästä kirjallisuudesta on englanniksi. Opiskelijalla mahdollisuus myös valita opintoihinsa kansainvälisiä opintojaksoja esimerkiksi eri pituisten vaihtojaksojen kautta.
Toimintaterapian opinnot toteutuvat monimuotoisina eli opiskelet kampuksella, itsenäisesti, verkossa reaaliaikaisesti sekä oman aikataulusi mukaan. Lisäksi opintoihin sisältyy neljällä lukukaudella työelämäharjoittelu.
Pääsääntöisesti yhteistä työskentelyä kampuksella on joka toinen viikko ryhmäkohtaisen aikataulun mukaan muutaman päivän viikosta. Aikataulut ovat tiedossa lukukausi kerrallaan.
Opinnoissa omaksut näyttöön perustuvan työskentelytavan. Toimintaterapeutin asiantuntijuus perustuu toiminnan tieteeseen (occupational science), joka tutkii kaikenikäisten ihmisten ja ihmisryhmien toimintaa arjessa. Toimintaterapia ja toiminnantiede ovat kiinnostuneita toimintoihin liittyvistä yksilöllisistä valinnoista ja toiminnan merkityksestä tasapainoiselle elämälle sekä terveydelle ja hyvinvoinnille.
Tutustu toimintaterapian opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.
Harjoittelu
Toimintaterapeutin opintoihin kuuluvien harjoittelujaksojen aikana opiskelija kartuttaa osaamistaan soveltaen teoreettisesti oppimiaan tietoja ja taitoja erilaisissa työympäristöissä. Harjoittelujaksot toteutuvat opetussuunnitelman mukaisesti jaksottuen teoriaopintojen kanssa ja ovat opiskelijalle kokopäiväistä opiskelua koko harjoittelujakson ajan.
Toimintaterapeutin työtehtävät ja toimintaympäristöt
Toimintaterapeutti voi työskennellä julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla tai yrittäjänä.
Toimintaterapeutti voi työllistyä esim.
- sairaalaan
- terveyskeskukseen
- hyvinvointi- tai palvelukeskukseen
- kouluun
- päiväkotiin
- erityishuoltopiiriin
- asumisyksiköihin tai
- hyvinvointialan järjestöihin, hankkeisiin ja kehittämistehtäviin.
Toimintaterapeutteja tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän esim. ikääntyneen väestön kotona asumisen tukemisessa kotikuntoutuksessa tai kotiin vietävissä palveluissa, lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja kasvun tukemisessa ja syrjäytymisen ehkäisyssä, asiakkaiden tasapainoisen elämän mahdollistamisessa, työkyvyn arvioinnissa ja ylläpidossa sekä kuntouttavassa työtoiminnassa.
Jatkokoulutusmahdollisuuksia
Työelämässä voit kehittää asiantuntijuuttasi erikoistumis- ja täydennyskoulutuksissa sekä kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.
Toimintaterapeutin tutkinto antaa mahdollisuuden suorittaa ylemmän ammattikorkeakoulu tutkinnon (YAMK), esim.
- Mielenterveystyön kehittäminen ja johtaminen
- Hyvinvointijohtaminen kehittyvissä sote-palveluissa
- Ikääntyneiden palvelujen kehittäminen ja johtaminen
Toimintaterapeutin tutkinnolla voit hakeutua yliopistoon ulkomaille suorittamaan toimintaterapian maisterin tutkinnon ja sitä kautta voit jatkaa opintoja tohtoriopiskelijaksi. Suomessa maisteriopintoja voi suorittaa eri tieteen alojen yliopistoissa.
Kysy tutkintovastaavalta toimintaterapeuttiopinnoista
Kysy opinto-ohjaajalta toimintaterapeuttiopintoihin hakemisesta
Hakeminen
- Hakuaika-Opintojen aloitussyksy 2025
- Monimuoto-opiskelu
Hakuohjeet ja valintaperusteet
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.
Hakemusmaksu
Tammikuusta 2025 alkaen korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutuvilta muilta, kuin EU/ETA-alueen kansalaisilta tai heihin rinnastettavilta tullaan keräämään hakeutumisen yhteydessä 100 euron hakemusmaksu. Opetushallitus kerää hakemusmaksun Opintopolun hakulomakkeella hakeutumisen yhteydessä. Hakemusmaksut otetaan käyttöön hauissa, jotka alkavat 1.1.2025 tai myöhemmin haettaessa koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2025 tai sen jälkeen. Suomen tai EU:n kansalaisilta ei peritä hakemusmaksua.
More about application fee in Studyinfo.fi .
Kysyttävää hakemusmaksuista? Ota yhteyttä applicationfee [at] oph.fi (applicationfee[at]oph[dot]fi)Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.
Todistusvalinnassa osa opiskelijoista valitaan ammattikorkeakouluihin ylioppilastutkinnon, kansainvälisen EB-, IB- ja RP/DIA-tutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon (1.8.2015 alkaen suoritetut ammatilliset perustutkinnot) perusteella. Tulet automaattisesti huomioiduksi todistusvalinnassa hakemuksella ilmoittamiesi pohjakoulutustietojen perusteella. Ammattikorkeakoulujen todistusvalinta on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi. Tarkemmat tiedot siitä kuinka kyseinen tutkinto-ohjelma todistusvalintaa käyttää löytyvät Opintopolusta; tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon AMK-valintakoevalinnassa, sinun tulee osallistua ammattikorkeakoulujen yhteiseen digitaaliseen AMK-valintakokeeseen, joka on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi.
Koe järjestetään 26.5.–28.5.2025 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.
Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.Ohjeita Metropoliassa järjestettävään AMK-valintakokeeseen osallistuville julkaistaan myöhemmin.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valintakokeeseen valmistautuminen
Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun osoittamissa tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen.
Enemmän tietoja AMK-valintakokeesta, laitteistovaatimuksista ym. sivustolla ammattikorkeakouluun.fi. Tutustu ennen koetta sivuston ohjeisiin.AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.
Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa
Ohjeet yksilöllisiin järjestelyihin sivulla www.ammattikorkeakouluun.fi.
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025
- Monimuoto-opiskelu
Hakuohjeet ja valintaperusteet
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Syksyn 2024 yhteishaussa 28.8.2024 klo 8:00 - 11.9.2024 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) korkeakoulututkintoon, tammikuussa alkaviin opintoihin.. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet ja paljon muuta.
Todistusvalinnassa osa opiskelijoista valitaan ammattikorkeakouluihin ylioppilastutkinnon, kansainvälisen EB-, IB- ja RP/DIA-tutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon (1.8.2015 alkaen suoritetut ammatilliset perustutkinnot) perusteella.Tulet automaattisesti huomioiduksi todistusvalinnassa hakemuksella ilmoittamiesi pohjakoulutustietojen perusteella. Ammattikorkeakoulujen todistusvalinta on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi. Tarkemmat tiedot siitä kuinka kyseinen tutkinto-ohjelma todistusvalintaa käyttää löytyvät Opintopolusta; tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon AMK-valintakoevalinnassa, sinun tulee osallistua ammattikorkeakoulujen yhteiseen digitaaliseen AMK-valintakokeeseen, joka on kuvattu osoitteessa ammattikorkeakouluun.fi.
Koe järjestetään 28.10.-30.10.2024 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.
Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.Ohjeita Metropoliassa järjestettävään syksyn AMK-valintakokeeseen osallistuville julkaistaan myöhemmin.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valintakokeeseen valmistautuminen
Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun osoittamissa tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen.
Enemmän tietoja AMK-valintakokeesta, laitteistovaatimuksista ym. sivustolla ammattikorkeakouluun.fi. Tutustu ennen koetta sivuston ohjeisiin.AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.
Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa
Ohjeet yksilöllisiin järjestelyihin sivulla www.ammattikorkeakouluun.fi.
Hyödyllisiä linkkejä
Kysyttävää hakemisesta?
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Opintojen aloitus
Opintojen aloitus Metropoliassa
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
- Intel i5/i7 prosessori (vähintään 8 gen), AMD Ryzen 5/7 tai vastaavan tehoinen suoritin
- RAM 8 GB muistia
- SSD-kovalevy min. 256 GB
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
- Työpaikkailmoituksia
- Työelämätapahtumia ja webinaareja
- Urasuunnittelu- ja työnhakuvinkkejä
- Tietoa yrityksistä
Kirjautuminen
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta - Elämässä.fi
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu - Elämässä.fi
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
- Kela palvelee myös Instagramissa asiakkaita arkipäivisin klo 10-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Kelaan kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.
Toimintaterapiaopintojen aloitus
Onnittelut opiskelupaikastasi!
Opinnot alkavat torstaina 9.1.2025 klo 9 Myllypuron kampuksella, tilassa MPC4013 kaikille yhteisellä, pakollisella perehdytyksellä. Mahdollisen pakollisen esteen tai sairastumisen vuoksi perehdytyspäivän poissaolosta ilmoitus sähköpostitse tutkintovastaava Jasu Forssille (jasu.forss [at] metropolia.fi (jasu[dot]forss[at]metropolia[dot]fi)). Suosittelemme saapumista julkisilla liikennevälineillä, sillä kampuksen ympäristössä on rajoitetusti pysäköintipaikkoja.
Torstaina 9.1 ja perjantaina 10.1. ovat ensimmäiset läsnäoloa edellyttävät lähiopetuspäivät klo 9 alkaen.
Tammikuussa 2025 aloittavan ryhmän tunnus on SXI25K2 ja ryhmän opetusaikataulut löytyvät joulukuusta alkaen Lukkarikoneesta.
Kevään kursseille ilmoittaudutaan opettajan ohjeistuksella orientaation yhteydessä.
Lukujärjestyksiin on merkitty vain lähipäivät ja läsnäoloa vaativat etäyhteyksin toteutuvat oppimistilanteet. Opintojaksojen sisältö ja suoritustavat käydään läpi aina kunkin opintojakson orientaatiossa, missä läsnäolo on pakollinen. Myös mahdollisiin poissaoloihin liittyvät käytännöt kerrotaan opintojaksokohtaisesti orientaatiossa. Lähtökohtaisesti edellytämme läsnäoloa kaikkeen lukujärjestykseen merkittyyn opetukseen.
Etänä tapahtuvaan itsenäiseen opiskeluun (ei merkintöjä lukujärjestyksessä) kuuluu opiskelua verkko-oppimisympäristössä, kirjallisuuteen perehtymistä ja oppimistehtävien tekemistä. Opiskelija vastaa siitä, että hänen viikoittainen työaikansa riittää monimuoto-opiskeluun lähipäivien ohella. Oppimistehtäviä tehdään myös ryhmä- ja tiimityöskentelynä, osin etäyhteyksiä hyödyntäen. Oppimistehtävissä pienryhmät aikatauluttavat itse oman työskentelynsä lähipäivien lisäksi.
Huomioitavaa ennen opintojen aloitusta:
Metropolian järjestelmätunnusten aktivointi lukukauden alettua 1.1.2025. Aiemmin opiskelupaikan saaneet poissaolevana olleet voivat aktivoida tunnukset heti.
Terapeuttisen toiminnan perusteet opintojaksoon liittyvä ennakkotehtävä. Palautus viimeistään maanantaina 6.1.2025
Toimintaterapian tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan tutustuminen.
Yleistä tietoa mahdollisten aiempien opintojen hyväksiluvusta ja opintojen suunnittelusta löytyy yleisellä tasolla tietoa. Toimintaterapian tutkinto-ohjelman käytänteet hyväksiluvuissa kerrotaan opiskelijoille opintojen alussa.
Suosittelemme, että tutustut etukäteen Opiskelijan oppaaseen, josta saat tietoa mm. opiskelusta ja opiskelijapalveluista Metropoliassa.
Tervetuloa Metropoliaan!
Yhteyshenkilöt:
Toimintaterapian tutkintovastaava Jasu Forss (jasu.forss [at] metropolia.fi (jasu[dot]forss[at]metropolia[dot]fi))