Kaikille aloittaville sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijoille on laitettu ohjeviesti ja kutsu 7.1 järjestettävään perehdytyspäivään maanantaina 4.1. Viesti on laitettu sähköpostiin, jonka opiskelija on ilmoittanut Opintopolku-palvelun hakemuksella. Jos et ole saanut viestiä, olethan yhteydessä koulutussuunnittelijaan: jenni.pollonen [at] metropolia.fi 

Sähkö- ja automaatiotekniikan opinnot keväällä 2021 aloittaville

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelmaan tammikuussa 2021! Opintojen tavoitteena on Insinööri (AMK) -tutkinto, jonka laajuus on 240 opintopistettä. Tutkinnon laajuus vastaa neljän vuoden opintoja.

Sähkö- ja automaatiotekniikan opinnot järjestetään Myyrmäen kampuksella, Leiritie1, Vantaa Pääkaupunkiseudun koronatilanteesta johtuen kevätlukukauden 2021 teoriaopetus järjestetään pääsääntöisesti etäopiskeluna.

Ennen opintojen alkua 

Vahvistaaksesi opiskelupaikkasi sinun tulee ottaa se vastaan hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä teet samalla myös lukuvuosi-ilmoittautumisen.Tutustuthan huolellisesti ohjeisiin Opintojen aloitus -sivulla.  

Uusien opiskelijoiden perehdytyspäivä torstaina 7.1.2021

Pahentuneen koronatilanteen vuoksi perehdytyspäivä 7.1.2021 järjestetään etänä Zoom-sovelluksen kautta. 

Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäiville, jotta opiskelu saadaan heti sujuvasti käyntiin ja opiskelun alkuun liittyvät käytännön asiat selviävät. Jos et pääse osallistumaan perehdytyspäiville, ilmoita siitä etukäteen koulutussuunnittelijalle. Perehdytyspäivän aikana muun muassa tutustutaan tutkinnon opintoihin ja opiskelijan palveluihin sekä ilmoittaudutaan kevään kursseille.

Kutsu perehdytyspäivän Zoom-tilaisuuteen lähetetään sähköpostiisi viimeistään viikolla 1. Seuraathan siis aktiivisesti sähköpostia, jonka ilmoitit Opintopolun hakemuksellasi. Sähköpostin kutsussa annetaan tarkemmat ohjeet perehdytyspäivään.

Zoom-sovelluksen lataaminen

Zoom-tilaisuuteen osallistuminen on helpointa Zoom-sovelluksella. Sovelluksen voi ladata ja asentaa tietokoneelle Zoomin sivuilta. Sovelluksen asentaminen on mahdollista myös Zoom-tilaisuuteen liittymisen yhteydessä, kun avaat tilaisuuden järjestäjän lähettämän kokouslinkin selainohjelmassa. Sovelluksella voit liittyä Zoom-tilaisuuteen ilman, että luot tilin ja kirjaudut sisään Zoomiin. Lisätietoja Zoomista Metropolian tietohallinnon sivuilla.

Tulet tarvitsemaan Zoomia myös etäopinnoissa. Perehdytyspäivien aikana käydään läpi ja otetaan käyttöön etäopetuksen työkaluja, joten osallistuthan perehdytyspäivään tietokoneella, etkä esimerkiksi puhelimen kautta.

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 11.1.2021

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 11.1.2021.

Kevätlukukauden opinnot järjestetään koronatilanteesta johtuen tämän hetkisen tiedon mukaan pääosin etäopintoina, mutta opintoja voidaan järjestää myös lähiopetuksena. Etäopinnotkin vaativat läsnäoloa opetuksessa, joka järjestetään maanantaista perjantaihin pääosin klo 8-17 välillä. Tarkemmat lukujärjestykset selviävät perehdytyspäivillä.

Opintojen sisältö

Tutkintoon sisältyy kaikille yhteisiä 1. vuoden opintoja, pääainekohtaisia opintoja, innovaatioprojekti, kieli- ja viestintäopintoja, sivuaineopintoja sekä työharjoittelua ja opinnäytetyö. Tutustu jo ennen opintojen alkua sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan ja pääainevaihtoehtoihin

Aikaisemman osaamisen tunnistaminen (AHOT)

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijana voit halutessasi hakea aiemmalle osaamiselle tunnistamista ja tunnustamista (AHOT) eli virallista hyväksyntää osaksi tutkintoa pakollisiin tai vapaasti valittaviin opintoihin, mikäli sinulla on opetussuunnitelman tavoitteita vastaavaa osaamista ennen opintoja. Opintojen perusteella hyväksilukuja voidaan tehdään vain korkeakouluopinnoista. 

Jos sinulla on merkittävä määrä hyväksilukuja aikaisempien opintojen perusteella, kannattaa opintojen korvaavuudet ja hyväksiluvut selvittää ja hakea heti opintojen alussa. Olethan yhteydessä koulutussuunnittelijaan jo ennen koulun alkua, jos olet suorittanut aikaisemmin yli 30 opintopistettä tekniikan alan korkeakouluopintoja. 

Lisätietoja

Opiskelua koskevia lisätietoja antaa koulutussuunnittelija Jenni Pöllönen, jenni.pollonen [at] metropolia.fi, puh. 040 3345099. 

Tervetuloa opiskelemaan Metropoliaan - nähdään perehdytyspäivillä!

Opiskelijatutoreiden terveiset

 Katso opiskelijakunta Metkan sivuilta opiskelijatutoreiden terveiset.