Opiskelu
Haluatko opiskella sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi joustavasti töiden ohella?
Sähkö- ja automaatiotekniikan rooli on keskeinen nykyaikaisessa yhteiskunnassa. Alan osaajia tarvitaan niin energiantuotannossa ja -jakelussa, teollisuusautomaatiossa ja robotiikassa, uusien energiatehokkaiden ratkaisujen kehittämisessä kuin älykkäiden kotien suunnittelussa. Valmistuvien sähkö- ja automaatiotekniikka-alan insinöörien tehtäväkenttä onkin hyvin laaja. Alan insinöörit toimivat esimerkiksi suunnittelussa, tutkimuksessa, käyttöönotossa, tuotantoympäristöissä, kunnossapidossa, teknisessä myynnissä ja hankinnan asiantuntijoina sekä esihenkilöinä.
Monimuotoinen opiskelu etänä ja kampuksella
Sähkö- ja automaatiotekniikan monimuoto-opinnot on suunniteltu suoritettavaksi töiden ohella ilta- ja etäopintoina. Opetus järjestetään arki-iltaisin maanantaista torstaihin, minkä lisäksi opetusta voi olla satunnaisesti lauantaisin päiväaikaan. Etä- ja verkko-opetusta hyödynnetään laajasti monimuoto-opinnoissa, mutta täysin etänä tutkintoa ei ole mahdollista suorittaa. Lähiopetuksena Myyrmäen kampuksella Vantaalla järjestetään etenkin laboratorio- ja harjoitustöitä. Kampuksen nykyaikaiset laboratoriotilat mahdollistavat opitun soveltamisen käytäntöön. Sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoissa painotetaankin käytännönläheisyyttä, tekemällä oppimista ja ongelmaratkaisukykyä.
Sähkö- ja automaatiotekniikan asiantuntijaksi
Opinnot antavat vahvan teknisen ymmärryksen sähkö- ja automaatiotekniikasta. Opintojen ensimmäinen vuosi on kaikille opiskelijoille yhteinen, ja sen aikana suoritat yhteisiä perusopintoja ja tutustut alaan ammatillisten opintojen kautta. Ensimmäisen vuoden jälkeen valitset pääaineeksesi automaatio- tai sähkötekniikan. Oman pääaineen ammatillisten opintojen kautta rakennat perustan oman pääaineesi asiantuntijuudelle. Valinnaisilla opinnoilla voit syventää ja laajentaa osaamistasi ammatillisen kiinnostuksesi mukaisesti.
Molemmissa pääaineissa opinnot sisältävät teoriaopintoja, laboratorioharjoituksia ja projektiopintoja. Opiskeluaikaiset projektit ja pienryhmätyöskentely tekevät sinusta yhteistyötaitoisen insinöörin, joka osaa toimia erilaisissa tiimeissä niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin organisaatioissa. Opintoihin kuuluu kaikille opiskelijoille harjoittelujaksot, joiden kautta verkostoidut työelämään jo opiskelujen aikana. Opintojen lopussa tehtävä opinnäytetyö toteutetaan myös yhteistyössä yrityksen kanssa.
Tutustu tarkemmin opintojen sisältöön sähkö- ja automaatiotekniikan opetussuunnitelmassa.
Tutustu sähkö- ja automaatiotekniikan pääaineisiin
Automaatiotekniikka on välttämätöntä kaikilla teollisuuden aloilla. Automaatiotekniikan opinnoista rakentuu käytännönläheinen ja laaja-alainen tutkinto. Valmistuttuasi automaatiotekniikan insinööriksi omaat monipuoliset valmiudet alan suunnittelu-, myynti-, kunnossapito- ja johtotehtäviin. Automaatiotekniikan opinnoissa voit syventyä robotiikkaan, automaation tietotekniikkaan ja rakennusautomaatioon.
Automaation opinnoissa perehdytään mittauksiin, instrumentointiin, tiedonsiirtoon, mekatroniikkaan, robotiikkaan, automaattisiin ohjaus- ja valvontajärjestelmiin sekä erilaisiin informaatioratkaisuihin. Robotiikka, digital twin -teknologia, tekoäly ja koneoppiminen sekä VR&AR ovat uusia sovelluksia, joita hyödynnetään niin opetuksessa kuin erilaisissa hankkeissa. Tekemisen keskiössä ovat Myyrmäen kampuksen laboratoriotilat sekä Robo ja AIoT Garaget.
Automaatiotekniikan insinöörien työllisyystilanne on hyvä. Laaja-alaisuuden vuoksi voit työskennellä monenlaisissa tehtävissä lukuisilla eri toimialoilla. Valmistuneet insinöörit työllistyvät esimerkiksi tuotantolaitoksiin, insinööri- ja suunnittelutoimistoihin, tutkimuslaitoksiin sekä maahantuojille ja alan laite- ja järjestelmätoimittajille.
Tehokas energiantuotanto, uusiutuvat energiaratkaisut, älykäs sähköverkko, energiansiirto ja energiatehokas sähkön käyttö ovat nykypäivän sähköisen maailman edellytyksiä. Sähkötekniikan opinnot avaavat monipuoliset työllistymismahdollisuudet. Sähköinsinöörit toimivat esimerkiksi suunnitteluun, tutkimukseen, urakointiin, kunnossapitoon ja esimiestyöhön liittyvissä tehtävissä.
Sähkötekniikassa voit syventyä kiinteistöjen sähkötekniikan ja sähkövoimatekniikan teemoihin. Kiinteistöjen sähkötekniikassa saat monipuoliset valmiudet sähköteknisten järjestelmien käyttöön, suunnitteluun, urakointiin, kehittämiseen ja rakentamiseen. Erityisenä painopisteenä on kiinteistöjen uusimmat ohjaus- ja valvontajärjestelmät sekä energiatehokkuusratkaisut. Sähkövoimatekniikassa syvennyt monipuolisesti sähköverkkoihin, sähkönjakeluun ja teollisuuden sähköjärjestelmiin, sähkökäyttöihin sekä sähkösuunnittelutehtäviin.
Sähköverkkotekniikka keskittyy sähköenergian välittämiseen sähkön kuluttajien ja tuottajien välillä. Sähköverkkojen jatkuva kehittäminen ja uudistaminen on ajankohtaista uusien teknologioiden, kaupungistumisen, ilmaston lämpenemisen ja sähköisen ajoneuvokannan kasvun vuoksi. Tulevaisuuden älykkäät sähköverkot tarjoavat mielenkiintoisia näkymiä ja työtehtäviä sähköinsinööreille.
Sähkökäytöt keskittyvät sähköenergian muuttamiseen mekaaniseksi energiaksi. Sähkökäyttöön liittyy kiinteästi taajuusmuuttajatekniikka, jolla sähkömoottorin pyörimisnopeutta ja muita ominaisuuksia voidaan säätää tarkasti ja energiatehokkaasti. Tekniikkaa käytetään tuottamaan energiaa sähköverkkoon aurinko- ja tuulivoimaloissa ja sähköauton akkuun latauspisteessä. Suomalainen sähkökäyttötekniikka on maailman huippua, ja lähialueellamme on useita merkittäviä alan teollisia toimijoita.
Sähkötekniikan insinöörien työllisyystilanne on hyvä. Valmistuneet työllistyvät esimerkiksi energia- ja sähköverkkoyhtiöihin, teollisuusyrityksiin sekä urakointiyrityksiin ja suunnittelutoimistoihin.
Esimerkki sähkö- ja automaatiotekniikan projektista
Kysyttävää sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelusta?
Hakeminen
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025
- Monimuoto-opiskelu
Siirtohaku on suunnattu kaikille suomalaiseen korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin otetuille opiskelijoille, jotka haluavat:
- siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulusta toiseen niin, että tutkintonimike pysyy samana tai tutkintonimike vaihtuu
TAI - siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen siten, että tavoitetutkintoon liitettävä tutkintonimike vaihtuu.
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Jos siirto tapahtuu Metropolian sisällä siten, että tutkintonimike säilyy samana, kyse on tutkinto-ohjelman vaihdosta jonka ohjeet löytyvät Metropolian intranetistä (OMA).
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025
- Monimuoto-opiskelu
Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 15.11.2024 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
- Hakuaika-Opintojen aloitussyksy 2025
- Monimuoto-opiskelu
Hakuohjeet ja valintaperusteet
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.
Todistusvalinnassa osa opiskelijoista valitaan ammattikorkeakouluihin ylioppilastutkinnon, kansainvälisen EB-, IB- ja RP/DIA-tutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon (1.8.2015 alkaen suoritetut ammatilliset perustutkinnot) perusteella. Tulet automaattisesti huomioiduksi todistusvalinnassa hakemuksella ilmoittamiesi pohjakoulutustietojen perusteella. Ammattikorkeakoulujen todistusvalinta on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi. Tarkemmat tiedot siitä kuinka kyseinen tutkinto-ohjelma todistusvalintaa käyttää löytyvät Opintopolusta; tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon AMK-valintakoevalinnassa, sinun tulee osallistua ammattikorkeakoulujen yhteiseen digitaaliseen AMK-valintakokeeseen, joka on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi.
Koe järjestetään 26.5.–28.5.2025 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.
Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.Ohjeita Metropoliassa järjestettävään AMK-valintakokeeseen osallistuville julkaistaan myöhemmin.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valintakokeeseen valmistautuminen
Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun osoittamissa tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen.
Enemmän tietoja AMK-valintakokeesta, laitteistovaatimuksista ym. sivustolla ammattikorkeakouluun.fi. Tutustu ennen koetta sivuston ohjeisiin.AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.
Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa
Ohjeet yksilöllisiin järjestelyihin sivulla www.ammattikorkeakouluun.fi.
Hyödyllisiä linkkejä
Kysyttävää hakemisesta?
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Opintojen aloitus
Opintojen aloitus Metropoliassa
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
- Intel i5/i7 prosessori (vähintään 8 gen), AMD Ryzen 5/7 tai vastaavan tehoinen suoritin
- RAM 8 GB muistia
- SSD-kovalevy min. 256 GB
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
- Työpaikkailmoituksia
- Työelämätapahtumia ja webinaareja
- Urasuunnittelu- ja työnhakuvinkkejä
- Tietoa yrityksistä
Kirjautuminen
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta - Elämässä.fi
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu - Elämässä.fi
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
- Kela palvelee myös Instagramissa asiakkaita arkipäivisin klo 10-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Kelaan kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.
Sähkö- ja automaatiotekniikan monimuoto-opintojen aloitus
Tervetuloa opiskelemaan sähkö- ja automaatiotekniikan monimuoto-opintoja! Opintojen tavoitteena on Insinööri (AMK) -tutkinto, jonka laajuus on 240 opintopistettä. Tutkinnon laajuus vastaa neljän vuoden opintoja. Sähkö- ja automaatiotekniikan opinnot järjestetään Myyrmäen kampuksella. Opintoryhmäsi tunnus on TXJ24S2, ellei sinua aikaisempien korkeakouluopintojen perusteella siirretä ylemmille vuosikursseille.
Aloitusinfo maanantaina 12.8.2024
Ennen varsinaisen opetuksen alkua järjestetään uusien opiskelijoiden aloitusinfo, johon jokaisen opiskelijan tulee osallistua. Infotilaisuus pidetään maanantaina 12.8.2024 klo 17.00 alkaen auditoriossa MMB101 Metropolia Ammattikorkeakoulun Myyrmäen kampuksella.
Infotilaisuuden alustava ohjelma:
- Metropolia Ammattikorkeakoulu oppilaitoksena
- Helpdeskin palvelut ja käytössä olevat tietojärjestelmät
- Sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelma
- Hyväksiluvut aikaisempien opintojen perusteella
- Opiskelijakunta Metka ja opiskelijatutorit esittäytyvät
- Kampukseen tutustuminen
Mikäli saavut Myyrmäen kampukselle autolla, niin huomioithan, että Metropolialla ei ole omaa pysäköintialuetta. Myyrmäen kampuksen opiskelijat voivat toistaiseksi hyödyntää Energia Areenan ympäristössä olevia pysäköintipaikkoja. Rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme saapumaan kampukselle julkista liikennettä käyttäen.
Jokaisen opiskelijan on erittäin tärkeää osallistua aloitusinfoon, jotta opinnot saadaan heti hyvin käyntiin. Mikäli et kuitenkaan pysty osallistumaan infotilaisuuteen, ilmoita asiasta etukäteen koulutussuunnittelija Hanna Järviselle (sähköposti: hanna.jarvinen [at] metropolia.fi (hanna[dot]jarvinen[at]metropolia[dot]fi), puh. 040 543 2795).
Korvaavuudet ja hyväksiluvut aikaisempien opintojen perusteella
Aloitusinfossa käydään läpi opiskelijoiden henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) laatimista. HOPSiin kuuluu mahdollisten hyväksilukujen ja korvaavuuksien kirjaaminen aikaisempien, vähintään samantasoisten opintojen perusteella. Hyväksilukuhakemukset tehdään sähköisesti, joten skannaa todistuksesi jo etukäteen sähköiseen muotoon (pdf).
Mikäli sinulla on paljon aikaisempia korkeakoulutasoisia opintoja, niin lähetä aikaisemmat opintosuoritusotteesi mahdollisimman pian sähköpostitse tutkintovastaava Raisa Kalliolle raisa.kallio [at] metropolia.fi (raisa[dot]kallio[at]metropolia[dot]fi). Tämä sujuvoittaa opintojesi aloitusta. Kerrothan sähköpostissa oman nimesi ja ryhmätunnuksesi (TXJ24S2) ja nimeä liite sen sisällön mukaan (esim. etunimi.sukunimi_todistus_HAMK.pdf).
Työharjoittelun hyväksiluvut käsitellään myöhemmin syksyn aikana eli älä liitä sähköpostiin mukaan työtodistuksiasi.
Paljon hyväksilukuja saavat opiskelijat (esim. aiempi insinööritutkinto, paljon suoritettuja insinööri AMK -opintoja, DI-opintoja) saatetaan siirtää jo aikaisemmin opintonsa aloittaneiden ryhmiin joko automaatiotekniikan tai sähkövoimatekniikan pääaineryhmiin. Mainitse sähköpostin yhteydessä, kummasta pääaineesta olet ensisijaisesti kiinnostunut (automaatiotekniikka vai sähkövoimatekniikka). Huomioithan, että aikaisemmin aloittaneiden ryhmien opetussuunnitelma on hieman erilainen kuin ryhmän TXJ24S2.
Opinnot alkavat tiistaina 13.8.2024
Opetus alkaa tiistaina 13.8. klo 17.00 orientoivilla opinnoilla etänä Zoom-sovelluksen kautta.
Opetus toteutetaan 2-3 arki-iltana viikossa klo 17–20.15. Lisäksi muutaman kerran vuodessa on lähiopetusta lauantaisin. Voit etukäteen tutustua ryhmätunnuksellasi TXJ24S2 lukujärjestykseen Lukkarikoneen kautta. Opetus sisältää lähi- ja etäopetusta, laboratorio-, harjoitus- ja projektitöitä sekä ohjattua itseopiskelua. Laboratorioharjoitukset ovat ryhmäjakoisia. Opintojen lähiopetus toteutetaan Myyrmäen kampuksella Vantaalla. Teoriaopetus pidetään pääosin etäopetuksena ja laboratorio- ja harjoitustyöt kampuksella.
Opintojen ensimmäinen vuosi on kaikille ryhmän opiskelijoille yhteinen. Ensimmäisen vuoden jälkeen opinnoissa on mahdollista suuntautua joko automaatiotekniikkaan tai sähkötekniikkaan. Tutustu ensimmäisen vuoden opintoihin ja opetussuunnitelmaan Metropolian opinto-oppaan kautta.
Zoom-sovelluksen lataaminen
Metropoliassa käytetään paljon Zoomia (ja Teamsiä) etäopetuksen välineenä. Zoom-tilaisuuteen osallistuminen on helpointa Zoom-sovelluksella. Sovelluksen voi ladata ja asentaa tietokoneelle Zoomin sivuilta. Lisätietoja Zoomista löydät Metropolian tietohallinnon sivuilta.
Ensimmäisellä orientaatiotunnin aikana käydään läpi ja otetaan käyttöön etäopetuksen työkaluja. Osallistuthan etätunneille aina tietokoneella, etkä esimerkiksi puhelimen kautta.
Lisätietoja
Jos sinulle herää lisäkysymyksiä, niin otathan yhteyttä!
Hanna Järvinen
Koulutussuunnittelija
hanna.jarvinen [at] metropolia.fi (hanna[dot]jarvinen[at]metropolia[dot]fi)
puh. +358 40 543 2795
Henkilökohtainen opintosuunnitelma
Aikaisempien korkeakouluopintojen perusteella opiskelijaksi valituilla opinnot alkavat aiempien opintojen tunnistamisella ja henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) laatimisella. Hyväksiluvut vaikuttavat siihen, minkä ryhmän mukana aloitat opinnot.
Tutkinnon koulutussuunnittelijat neuvovat opintojen aloittamiseen, kun opiskelupaikka on vastaanotettu ja sinut on kirjattu tutkinto-opiskelijaksi Metropolian opiskelijarekisteriin. Voit olla sähköpostitse yhteydessä omaan koulutussuunnittelijaasi (yhteystiedot alla), kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi. Metropolian opiskelija- ja hakijapalvelut ohjeistavat opiskelupaikan vastaanottamisessa.
Tutkinnon sisältö ja opintojaksokuvaukset löytyvät Sähkö- ja automaatiotekniikan opetussuunnitelmasta Opinto-oppaasta.
Koulutussuunnittelijan yhteystiedot
Hanna Järvinen, hanna.jarvinen [at] metropolia.fi (hanna[dot]jarvinen[at]metropolia[dot]fi)
Henkilökohtainen opintosuunnitelma
Avoimen AMK:n opintojen perusteella opiskelijaksi valituilla opinnot alkavat aiempien opintojen tunnistamisella ja henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) laatimisella.
Voit olla sähköpostitse yhteydessä omaan koulutussuunnittelijaasi (yhteystiedot alla), kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi. Koulutussuunnittelija neuvoo opintojen aloittamiseen ja hyväksilukuihin liittyvissä asioissa. Metropolian opiskelija- ja hakijapalvelut ohjeistavat opiskelupaikan vastaanottamisessa.
Tutkinnon sisältö ja opintojaksokuvaukset löytyvät Sähkö- ja automaatiotekniikan opetussuunnitelmasta Opinto-oppaasta.
Koulutussuunnittelijan yhteystiedot
Hanna Järvinen, hanna.jarvinen [at] metropolia.fi (hanna[dot]jarvinen[at]metropolia[dot]fi)