Opiskelu
Mitä saavutat opiskelemalla tradenomiksi Metropoliassa?
Metropoliasta valmistuneet tradenomit ovat tyytyväisiä saamaansa koulutukseen. Metropolian liiketalouden opiskelijat ovat erityisen tyytyväisiä asiantuntevaan opetukseen, ryhmätyötaitojen kehittymiseen ja kansainvälistymismahdollisuuksiin. Metropoliasta valmistuneet tradenomit työllistyvät erittäin hyvin, yli 90 % on vuoden kuluttua valmistumisesta joko työelämässä tai jatko-opintojen parissa.
Liiketalouden tradenomiopinnot valmentavat sinut monipuolisiin liike-elämän asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Oppimiasi liiketalouden tietoja ja taitoja voit käyttää monipuolisesti kansainvälisen liiketoiminnan eri osa-alueilla. Opit koordinoimaan projekteja. Toimit sujuvasti erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Käytät näppärästi tietotekniikkaa sekä osaat hankkia ja soveltaa uutta tietoa. Päiväopintojen lisäksi tradenomiopinnot ovat tarjolla verkko- ja monimuoto-opintoina.
Liiketalouden alan tutkintoosi sisältyy opintoja kaikista keskeisistä liiketoiminnan osa-alueista:
- markkinointi
- laskenta ja rahoitus
- yritystoiminta
- työyhteisön kehittäminen
- yritysviestintä
Tradenomiopintojen alussa muodostat näkemyksen liiketoiminnan kokonaisuudesta. Sen jälkeen voit erikoistua
- markkinointiin
- laskentaan ja rahoitukseen
- Esihenkilötyön, henkilöstön ja toimintakulttuurin kehittämiseen
Katso lisää tietoa ja tarkemmat kurssikuvaukset opinto-oppaasta.
Millaista tradenomiksi opiskelu on?
Opiskelu on monimuotoista kontaktiopetusta ja sisältää runsaasti käytännön harjoituksia, projekteja ja erilaisia ryhmätöitä. Opintovuottasi rytmittävät valmiit lukujärjestykset, joissa luennot, tentit, pienryhmäopiskelu ja harjoitukset vuorottelevat. Valtakunnallinen Campusonline.fi-opintotarjonta mahdollistaa opiskelun myös kesällä.
"Opinnot ovat olleet monipuoliset ja kurssit käytännönläheisiä. Teoriaopintojen lisäksi kursseilla on tehty paljon erilaajuisia tehtäviä vaihtelevasti yksilö- tai ryhmätöinä."
- Mia, laskentatoimen ja rahoituksen opiskelija
Pääaineet
Markkinointi
Valitsemalla pääaineeksesi markkinoinnin, opit ymmärtämään asiakkaita ja kasvattamaan markkinoitavien tuotteiden haluttavuutta. Opit myös suunnittelemaan ja toteuttamaan tavoitteellisen markkinoinnin toimenpiteitä eri työkaluja hyödyntäen.
"Valitsin markkinoinnin pääaineekseni, koska olen kiinnostunut ihmisten käyttäytymisen ymmärtämisestä ja haluan oppia, miten vaikuttava viestintä voi luoda positiivisia kokemuksia tuotteista ja palveluista. Markkinoinnin opiskelu Metropoliassa tarjoaa minulle monipuolisen näkökulman brändin rakentamiseen ja asiakassuhteiden hallintaan."
- Santeri, markkinoinnin opiskelija"Valitsin markkinoinnin pääaineekseni, koska minua kiinnostaa kuluttajiin vaikuttaminen: miten markkinoinnilla voidaan lisätä myyntiä tai lisätä vaikkapa tietoisuutta. Haluan myös vaikuttaa asioihin."
- Minttu, markkinoinnin opiskelija
Laskentatoimi ja rahoitus
Suuntautumalla laskentatoimeen ja rahoitukseen voit kehittää osaamistasi monipuolisesti sekä taloushallinnon eri osa-alueilla että rahoituksen suunnittelussa ja sijoitustoiminnassa.
"Tiesin jo Metropoliaan hakiessani, että haluan pääaineekseni laskentatoimen ja rahoituksen, eikä mieleni muuttunut ensimmäisen opintovuoden aikana. Opinnoissa olen keskittynyt enemmän laskentatoimeen, sillä kirjanpito ja taloushallinnon tehtävät kiinnostavat. Pidän numeroista ja tarkkuutta vaativasta ajatustyöstä. Opinnot ovat olleet monipuoliset ja kurssit käytännönläheisiä. Teoriaopintojen lisäksi kursseilla on tehty paljon erilaajuisia tehtäviä vaihtelevasti yksilö- tai ryhmätöinä."
- Mia, laskentatoimen ja rahoituksen opiskelija
Esihenkilötyö, henkilöstön ja toimintakulttuurin kehittäminen
Suuntautumalla Esihenkilötyön, henkilöstön ja toimintakulttuurin kehittämiseen erikoistut henkilöstötoimintoihin, tulokselliseen esihenkilötyöhön ja strategian toimeenpanoon käytännönläheisten harjoitusten kautta.
"Valitsin Esihenkilötyön, henkilöstön ja toimintakulttuurin kehittämisen pääaineopinnot, sillä uskon vahvasti ihmisten ja toimintakulttuurin keskeiseen rooliin organisaation menestyksessä. Haluan olla mukana luomassa tulevaisuuden työyhteisöä, jossa voimme yhdessä rakentaa hyvinvointia ja positiivista toimintakulttuuria. Olen iloinen siitä, että opettajat ovat osanneet lisätä kursseihin ajankohtaisia aiheita, mikä tekee opiskelusta mielenkiintoista ja helpommin lähestyttävää."
- Siiri, esihenkilötyön, henkilöstön ja toimintakulttuurin kehittämisen opiskelija
Projekteja ja ryhmätöitä
Työelämäyhteistyö on merkittävässä roolissa. Erilaiset projektityöt ja usein tilaustyönä tehtävä opinnäytetyö kartuttavat osaamistasi omalla ammattialallasi ja valmentavat sinut itsenäiseen ja oma-aloitteiseen työskentelyyn. Opintoihisi kuuluu yrityksissä suoritettavia harjoittelujaksoja, joista syntyy hyviä käytännön kontakteja työelämään.
”Ammatinharjoittelussa koin opintojen tukevan hyvin työtehtäviäni. Koulutuksessa teoriassa opittua pääsi soveltamaan käytännössä sekä työtehtävät toivat lisää osaamista jo opittuun. Harjoittelun aikana huomasin, että työelämässä ei tule pärjäämään ilman jatkuvaa oppimista. Kokonaisuudessaan harjoittelusta sai paljon käytännön kokemusta omaa ammatillista kehittymistä ja tulevaisuutta varten.”
- Sina, tradenomi”Projektit ja ryhmätyöt vievät paljon aikaa, mutta loppupeleissä antavat tietenkin eniten oppimisen kannalta.”
- Mari, esihenkilötyön, henkilöstön ja toimintakulttuurin kehittämisen opiskelija
Kansainvälisyys liiketaloudessa
Kansainvälisyys ja runsas englanninkielinen opetustarjonta antavat sinulle erinomaiset valmiudet monikulttuurisessa ja kansainvälisessä organisaatioissa työskentelyyn. Hyödynnä tilaisuutesi vaihto-opiskeluun, projektimatkoihin, kieliopintoihin ja ulkomailla tai kansainvälisessä suomalaisessa yrityksessä tehtävään työharjoitteluun.
Metropolian yhteistyö ulkomaisten yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa tarjoaa sadoille opiskelijoille vuosittain opiskelu- tai harjoittelupaikan ulkomailla. Ja kampuksella tutustut monista eri maista tuleviin vaihto-opiskelijoihin ja ulkomaisiin luennoitsijoihin.
"Metropolia on antanut minulle enemmän kuin tutkinto. Se on antanut mahdollisuudet lähteä maailmalle ja laajentaa näkökulmaani monissa asioissa. Metropolia on myös tarjonnut kansainvälisiä verkostoja, jotka ovat avanneet minulle ovia uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin."
- Proud, laskentatoimen ja rahoituksen opiskelija
Liiketalouden kansainväliset yhteistyökorkeakoulut
Jatko-opiskelumahdollisuudet
Tradenomitutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua suorittamaan ylemmän korkeakoulututkinnon ammattikorkeakoulujen ylempään amk-tutkintoon tai yliopistojen kaksivuotiseen maisteriohjelmaan. Jatko-opinnot ulkomailla ovat myös mahdollisia!
Lue lisää ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta Opintopolussa
Koulutuksen sijanti
Toistaiseksi liiketalouden koulutus järjestetään Metropolian Myyrmäen kampuksella, mutta todennäköisesti vuonna 2026 käynnistyvien toimitilojen uudelleenjärjestelyiden myötä on mahdollista, että koulutus siirtyy Myllypuron kampukselle.
Opiskelijoiden kokemuksia tradenomiopinnoista
Kysyttävää tradenomikoulutuksesta opolta?
Kysyttävää tradenomikoulutuksesta tutkintovastaavalta?
Hakeminen
- Hakuaika-Opintojen aloitussyksy 2025
- Päiväopiskelu
Hakuohjeet ja valintaperusteet
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.
Hakemusmaksu
Tammikuusta 2025 alkaen korkeakoulujen tutkintoon johtavaan koulutukseen hakeutuvilta muilta, kuin EU/ETA-alueen kansalaisilta tai heihin rinnastettavilta tullaan keräämään hakeutumisen yhteydessä 100 euron hakemusmaksu. Opetushallitus kerää hakemusmaksun Opintopolun hakulomakkeella hakeutumisen yhteydessä. Hakemusmaksut otetaan käyttöön hauissa, jotka alkavat 1.1.2025 tai myöhemmin haettaessa koulutuksiin, jotka alkavat 1.8.2025 tai sen jälkeen. Suomen tai EU:n kansalaisilta ei peritä hakemusmaksua.
More about application fee in Studyinfo.fi .
Kysyttävää hakemusmaksuista? Ota yhteyttä applicationfee [at] oph.fi (applicationfee[at]oph[dot]fi)Hakemusmaksu ei takaa, että sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa.
Todistusvalinnassa osa opiskelijoista valitaan ammattikorkeakouluihin ylioppilastutkinnon, kansainvälisen EB-, IB- ja RP/DIA-tutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon (1.8.2015 alkaen suoritetut ammatilliset perustutkinnot) perusteella. Tulet automaattisesti huomioiduksi todistusvalinnassa hakemuksella ilmoittamiesi pohjakoulutustietojen perusteella. Ammattikorkeakoulujen todistusvalinta on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi. Tarkemmat tiedot siitä kuinka kyseinen tutkinto-ohjelma todistusvalintaa käyttää löytyvät Opintopolusta; tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon AMK-valintakoevalinnassa, sinun tulee osallistua ammattikorkeakoulujen yhteiseen digitaaliseen AMK-valintakokeeseen, joka on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi.
Koe järjestetään 26.5.–28.5.2025 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.
Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.Ohjeita Metropoliassa järjestettävään AMK-valintakokeeseen osallistuville julkaistaan myöhemmin.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valintakokeeseen valmistautuminen
Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun osoittamissa tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen.
Enemmän tietoja AMK-valintakokeesta, laitteistovaatimuksista ym. sivustolla ammattikorkeakouluun.fi. Tutustu ennen koetta sivuston ohjeisiin.AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.
Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa
Ohjeet yksilöllisiin järjestelyihin sivulla www.ammattikorkeakouluun.fi.
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025Hae nyt!
- Päiväopiskelu
Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 30.4.2025 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Ennakkotehtävä/Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella 1.11.2024-30.4.2025
Ennakkotehtävä
Ennakkotehtävänä tulee palauttaa:
1. Motivaatiokirje, jolla osoitat, että olet sitoutunut ja motivoitunut suorittamaan tutkinnon. Palauta kirje pdf-muodossa (pituus max. 1 A4). Tuo motivaatiokirjeessä esille, minkä takia juuri sinun olisi hyvä saada opiskelupaikka. Voit hyödyntää näitä esimerkkikysymyksiä:
- Miksi valitsit Metropolia Ammattikorkeakoulun ja liiketalouden tutkinto-ohjelman?
- Miksi haluat opiskella päivä- tai monimuotototeutuksessa?
- Kuinka voit yhdistää opinnot muihin elämänalueisiin?
- Onko tutkinnon suorittaminen realistista elämäntilanteessasi?
2. Opintosuunnitelma, jossa arvioit aiempien opintojesi vastaavuutta Metropolia Ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman opintojaksoihin.
Opinto-opas löytyy täältä Opetussuunnitelmat - Metropolia Ammattikorkeakoulu. Suunnittele, miten suoritat tutkinnon loppuun. Tallenna suunnitelma Excel-taulukkoon, johon olet koonnut jo suorittamasi opintojaksot ja vertaa niitä Metropolian opetussuunnitelman opintojaksoihin eli tunnista toisiaan vastaavat opintojaksot (laajuudet voivat poiketa toisistaan). Laske kokonaislaajuus opinnoille siten, että suoritetut + Metropolian opetussuunnitelman mukaiset opinnot ovat yhteensä 210 op (pakolliset, ammatilliset, valinnaiset, harjoittelu ja opinnäytetyö).
Palautusohjeet
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee täyttää hakulomake osoitteessa opintopolku.fi. Ennakkotehtävä palautetaan hakemuksen liitetiedostona ja tulee liittää hakemukselle hakemuksen lähettämishetkellä.
Tehtävät palautetaan ohjeistuksen mukaisesti, vain tehtävänannossa mainittu tiedostoformaatti.
Ennakkotehtävä palautetaan hakemuksen liitetiedostona ja tulee liittää hakemukselle hakemusta lähetettäessä.
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025Hae nyt!
- Päiväopiskelu
Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille (esim. polkuopinnot/väyläopinnot, sekä muut avoimen opinnot). Metropolian opinnoiksi katsotaan kaikki opinnot, jotka kirjataan Metropolian opintorekisteriin ja avoimen opinnoiksi katsotaan kaikki sellaiset opinnot, joita ei ole suoritettu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeudella.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 30.4.2025 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Hyödyllisiä linkkejä
Kysyttävää hakemisesta?
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Opintojen aloitus
Opintojen aloitus Metropoliassa
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
- Intel i5/i7 prosessori (vähintään 8 gen), AMD Ryzen 5/7 tai vastaavan tehoinen suoritin
- RAM 8 GB muistia
- SSD-kovalevy min. 256 GB
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
- Työpaikkailmoituksia
- Työelämätapahtumia ja webinaareja
- Urasuunnittelu- ja työnhakuvinkkejä
- Tietoa yrityksistä
Kirjautuminen
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta - Elämässä.fi
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu - Elämässä.fi
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
- Kela palvelee myös Instagramissa asiakkaita arkipäivisin klo 10-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Kelaan kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.
Tervetuloa aloittamaan liiketalouden opinnot Metropoliaan!
Onnittelumme opiskelupaikan johdosta! Hienoa, että olet valinnut Metropolian.
Sinut on hyväksytty tradenomiopiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulun liiketalouden tutkinto-ohjelman päiväopintoihin. Ryhmäsi tunnus on LXD24S1.
Tradenomin tutkinto on laajuudeltaan 210 opintopistettä ja tutkinnon opiskeluaika on 3,5 vuotta. Koulutus järjestetään Metropolian Myyrmäen kampuksella, osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa.
Opinnot alkavat orientointipäivillä torstaina 22.8.2024 klo 9.00. Orientointipäivillä 22.–23.8. tutustutaan muun muassa opiskeluun liittyviin käytännön asioihin. Läsnäolosi orientointipäivillä on välttämätöntä. Iltaisin on tutoreiden järjestämää, vapaaehtoista ohjelmaa. Sinulla on mahdollisuus myös ostaa opiskelijan epävirallinen univormu, opiskelijahaalarit päivien aikana (hinta 35-50€).
Molempien orientointipäivien virallisen osuuden päätteeksi tutorit ovat suunnitelleet hauskaa iltaohjelmaa, jossa pääset tutustumaan rennosti uusiin opiskelijakavereihisi. Pidäthän siis kalenterin vapaana, halutessasi vaikka illan pikkutunneille asti!
Syyslukukauden opetus alkaa 26.8.2024 ja päättyy joulukuun puolessa välissä. Kevätlukukaudella opetus alkaa 13.1.2025 ja päättyy toukokuun puoleen väliin mennessä.
Voit olla yhteydessä opinto-ohjaaja Mari Rupposeen 9.8. alkaen kaikissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä: mari.rupponen [at] metropolia.fi (mari[dot]rupponen[at]metropolia[dot]fi) tai puhelimitse 040 179 8566. Hakuun liittyviin kysymyksiin vastaa Metropolian Opiskelija- ja hakijapalvelut.
Mikäli sinulla on runsaasti aiempia korkeakouluopintoja (yli 30 op) tai muuten tarvetta opintojen suunnitteluun, varaa aika opinto-ohjaajalle jo ennen opintojen alkua s-postitse mari.rupponen [at] metropolia.fi (mari[dot]rupponen[at]metropolia[dot]fi). Liitä meiliin aiempien opintojen todistukset.
Tervetuloa opiskelemaan liiketaloutta Metropoliaan!
Anne Perkiö, tutkintovastaava
Mari Rupponen, opinto-ohjaaja
Oletko vailla asuntoa?
Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas tarjoaa opiskelijoille edullisia vuokra-asuntoja opiskelupaikkojen läheisyydestä. Hoasilla on reilut 10 000 asuntoa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Voit hakea Hoasin asuntoa mikäli opiskelusi on päätoimista, tutkintoon johtavaa ja opintotukeen oikeuttavaa. Myyrmäessä Hoasilla on on neljä eri kohdetta, joista lähin tien toisella puolella! Vuokran määrään vaikuttaa muun muassa asunnon koko, sijainti, kiinteistön ikä sekä tehdyt perusparannukset. Hae asuntoa heti, kun opiskelupaikkasi on varmistunut.
Tietoa opintojen aloituksesta ja toimista, jotka sinun tulee tehdä ennen opintojen alkua
Tutustu opiskeluun ja opetussuunnitelmaan
Voit perehtyä tarkemmin sekä opiskeluun Metropoliassa että tradenomin tutkinnon sisältöihin opinto-oppaassa.
Opinnot alkavat orientointipäivillä to 22.8. - pe 23.8.
Ota mukaan ensimmäisenä orientaatiopäivänä
- kuvallinen henkilöllisyystodistus
- rahaa lounasta (3,10€) varten, vain pankkikortti käy
- Läppäri/padi mukaan perjantaina 25.8.
- Otathan huomioon, että koulumme lähistöllä on erittäin niukasti paikoitustilaa, suosittelemme saapumaan julkisilla kulkuvälineillä.
Tee seuraavat toimet elokuun puolessa välissä, viimeistään ennen opintojen alkua
Tutustu Oma-intranetiin ja päivitä tietosi
OMA-intranetistä löytyy kaikki tarvittava opiskeluun liittyvä ohjeistus, aikataulut ja ajankohtaiset tiedotteet sekä mahdollisuus tilata todistuksia. Päivitä osoitetietosi ja katso tuleva ryhmäsi: LXD24S1_1, _2, _3, _4, _5 tai _6 (tiedot päivittyvät elokuussa). Kun ryhmätietosi on tallennettu, pääset tarkastelemaan tulevaa lukujärjestystäsi lukkarikoneessa.
Kirjaudu Moodleen ja liity Startti liiketalouden opintoihin-työtilaan
Saat tunnukset elokuussa ryhmätietojen päivityksen jälkeen. Työtilassa saat tietoa ja ohjausta opintoihin liittyvien käytännön asioiden ja työkalujen osalta jo ennen opintojen alkua. Kurssin suorittaminen on pakollinen osa opintoja, joten aloita suorittaminen ajoissa!
Tervetuloa opiskelemaan liiketaloutta Metropoliaan!
Tervetuloa opiskelemaan Metropoliaan!