Kaikki uudet opiskelijat

Ota mukaan ensimmäisenä orientaatio/perehdytyspäivänä

  • kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenne käyttäjätunnuksen aktivoimista varten.
    Huom! Opiskelijatunnuksen aktivointi on mahdollista vasta orientaatio/perehdytyspäivästä alkaen.

lisäksi

  • rahaa lounasta (2,60€) varten, vain pankkikortti käy
  • Läppäri/padi/puhelin mukaan perjantaina 21.8.2020

Uuden opiskelijan tulee aktivoida käyttäjätunnus, jota hän tarvitsee kirjautuessaan Metropolian tietojärjestelmiin. Käyttäjätunnuksen aktivointi ja salasanan vaihto tapahtuu henkilökohtaisten pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla suomi.fi-palvelussa. Tutustuthan Tietohallinnon käyttäjätunnusten aktivointiohjeeseen.

Tutustu opiskelija- ja hakijapalveluihin

Opiskelija- ja hakijapalvelut on sijoitettu kolmeen toimipisteeseen, jotka auttavat opiskelijoita heidän jokapäiväisissä opiskeluun liittyvissä tarpeissaan. Liiketalouden opiskelijoita palvelee ensisijaisesti Myyrmäen kampuksen opiskelija- ja hakijapalvelut. Katso yhteystiedot ja aukioloajat 

OMA-intranetistä löytyy kaikki tarvittava opiskeluun liittyvä ohjeistus, aikataulut ja ajankohtaiset tiedotteet.

Tuudo

Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.

Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.

Kannattaa katsoa Tuudosta löytyvä osio 'uusi opiskelija'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.

Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön

Terveydenhuolto

Opintojen käynnistyttyä saat tunnukset Oma-intranettiin, josta löytyy tietoa opiskeluterveydenhuollon palveluista.

Liiketalouden tutkinto-ohjelman terveiset

Onnittelumme!

Sinut on hyväksytty tradenomiopiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulun liiketalouden tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen. Ryhmäsi tunnus on LXD20S1.

Tradenomin tutkinto on laajuudeltaan 210 opintopistettä ja tutkinnon opiskeluaika on 3,5 vuotta. Koulutus järjestetään Metropolia Ammattikorkeakoulun tiloissa Myyrmäessä, osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa. Opinnot alkavat orientointipäivillä torstaina 20.8.2020 klo 9.00. Orientointipäivillä 20.–21.8. tutustutaan muun muassa opiskeluun liittyviin käytännön asioihin. Läsnäolosi orientointipäivillä on välttämätön. Iltaisin on tutoreiden järjestämää, vapaaehtoista ohjelmaa (lisätietoa alla).

Syyslukukauden opetus alkaa 24.8.2020 ja päättyy joulukuun puolessa välissä. Kevätlukukaudella opetus alkaa 18.1.2021 ja päättyy toukokuun puoleen väliin mennessä. Voit perehtyä tarkemmin sekä opiskeluun Metropoliassa että tradenomin tutkinnon sisältöihin osoitteessa http://opinto-opas.metropolia.fi/.

Voit olla yhteydessä opintoneuvoja Mari Rupposeen 10.8. alkaen kaikissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä: mari.rupponen [at] metropolia.fi tai puhelimitse 040 179 8566. Hakuun liittyviin kysymyksiin vastaa Metropolian Opiskelija- ja hakijapalvelut.

Mikäli sinulla on runsaasti aiempia korkeakouluopintoja (yli 30 op) tai muuten tarvetta opintojen suunnitteluun, varaa aika opintoneuvojalle s-postitse. Liitä meiliin aiempien opintojen todistukset.

Valmistaudu opintojen aloitukseen seuraavilla tehtävillä:

Tutustu ryhmäsi opetussuunnitelmaan opinto-opas-sivustolla.

Vastaa e-lomakkeella aloituskyselyyn. Vastaukset kannattaa kirjoittaa ensin esim. Wordiin ja sitten kopioida lomakkeelle, jotta voit myöhemmin palata ajatuksiisi. Kysely on ehdottoman luottamuksellinen ja vastaukset näkee vain opintoneuvoja Mari Rupponen. Vastaa sinulle sopivalla avoimuudella.

Tervetuloa opiskelemaan liiketaloutta Metropoliaan!

Anne Perkiö, tutkintovastaava
Mari Rupponen, opintoneuvoja

Liiketalouden tutoreiden terveiset

Haluamme toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Metropolian liiketalouden tutkinto-ohjelmaan. Me tutorit olemme apunasi etenkin opintojesi alkutaipaleella. Meidät tunnistat orientointipäivinä T-logolla varustetuista mustista paidoista ja turkooseista haalareista.

Olemme luoneet kaikille syksyllä Metropolian liiketalouden koulutusohjelmassa aloittaville opiskelijoille yhteisen Facebook-ryhmän, johon voit halutessasi liittyä. Ryhmässä pääset näkemään tulevia opiskelukavereitasi, saat lisäinfoa sekä voit kysyä meiltä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. LXD20S1_123456-ryhmän löydät Facebookista osoitteesta https://www.facebook.com/groups/238068364100125/.

Sinulla on orientointipäivien aikana mahdollisuus ostaa opiskelijan epävirallinen univormu, opiskelijahaalarit. Varaathan mukaan käteistä (35-50€) jonojen lyhentämiseksi haalarimyynnissä.

Molempien orientointipäivien virallisen osuuden päätteeksi me tutorit olemme suunnitelleet hauskaa iltaohjelmaa, jossa pääset tutustumaan rennosti uusiin opiskelijakavereihisi. Pidäthän siis kalenterin vapaana, halutessasi vaikka illan pikkutunneille asti!

METKA on kaikkien Metropolian opiskelijoiden yhteinen opiskelijakunta. Trombi ry on puolestaan Metropolian tradenomiopiskelijoiden oma yhdistys. Sekä METKA että Trombi ajavat opiskelijoiden etuja, järjestävät unohtumattomia tapahtumia ja paljon muuta.

METKAn löydät Instagramista @metkaweb ja Facebookista Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (METKA). Trombia voit seurata Instagramissa @trombiry ja Facebookissa Trombi ry. Lisätietoja löydät myös osoitteista www.metkaweb.fi ja www.trombiry.com.

Katso opiskelijakunta Metkan sivuilta opiskelijatutoreiden terveiset.

Innolla tapaamistamme odottaen,

tutorisi ja tutorvastaavat

PS. Mikäli sinulla herää kysymyksiä missä tahansa vaiheessa, voit vapaasti ottaa yhteyttä tutorvastaaviin: Meeri Haapamäki meeri.haapamaki [at] metropolia.fi ja Sebastian Nylander sebastian.nylander [at] metropolia.fi