Opiskelu
Tradenomiksi monimuoto-opinnoissa
Liiketalouden tradenomin monimuoto-opinnot on ensisijaisesti suunnattu työssäkäyville aikuisille, joilla on esimerkiksi merkonomin tutkinto tai liiketalouden alan opintoja suoritettuna. Tradenomin tutkinnon opiskeluaika on 3,5 vuotta, mutta muun muassa koulutustaustasta, työkokemuksesta ja elämäntilanteesta riippuen opinnot voi suorittaa nopeammassakin aikataulussa. Monimuoto-opinnot edellyttävät omatoimisuutta ja itsenäistä työskentelyotetta.
Opintojen alusta alkaen saat apua henkilökohtaisen opintosuunnitelman tekemisessä. Henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa on mahdollista huomioida koulutus- ja työkokemus, elämäntilanne sekä kiinnostuksen kohteet ja tavoitteet työelämässä. Aiemmin suoritetuilla korkeakoulutasoisilla opinnoilla voi saada hyväksilukuja ja aiemmin hankittua työn kautta saatua osaamista voi tunnistaa osaksi tutkintoa. HOPS muokkautuu opintojen aikana tekemiesi valintojen mukaan.
Koulutuksen aikana saat laaja-alaisen osaamisen yritystoiminnasta ja hyvät valmiudet monialaiseen ja kansainväliseen yritystoimintaan. Monimuoto-opinnoissa ei ole ammatillista pääainetta vaan yhteiset ammatilliset opinnot, jotka pitävät sisällään opintojaksoja esimiestyötä, henkilöstötyöstä, laskentatoimesta, rahoituksesta ja markkinoinnista.
Joustavat opinnot
Opintojaksot suoritetaan joustavasti monipuolisia pedagogisia menetelmiä käyttäen. Opinnot sisältävät niin luentoja, tenttejä, oppimistehtäviä, harjoituksia, pienryhmätyöskentelyä kuin projekteja.
Opintojaksot kestävät joko yhden periodin tai lukukauden. Periodissa on seitsemän viikkoa opetusta ja mahdollinen tenttiviikko. Opintojaksoilla on joko lähiopetusta Myyrmäen kampuksella tai verkko-opetusta tilanteen edellyttämällä tavalla. Opetusta on iltaisin klo 17 alkaen ja joskus myös lauantaisin. Opetusta on 3-4 iltana viikossa, mutta määrä voi vaihdella henkilökohtaisen opintosuunnitelman ja opintojen vaiheen mukaan. Lähiopetuksen sijaan voit jollain opintojaksolla valita myös oppimistavaksi enemmän itsenäisen työskentelytavan.
Halutessasi voit ottaa opintoja myös liiketalouden päiväopintojen tai muiden korkeakoulujen verkko-opintojen tarjonnasta. Voit hyödyntää työelämän kokemustasi ja viedä myös työpaikallesi ajankohtaista uutta tietoa.
Tradenomiopintojen sisältö ja rakenne
Liiketalouden opinnoissa opit analysoimaan yritystoimintaa ja markkinoita sekä kehittämään sen perusteella uusia toimintatapoja. Harjoitat projekti- ja tiimityöskentelytaitojasi, opit tarttumaan aktiivisesti erilaisiin tehtäviin ja toimimaan erilaisissa verkostoissa.
Lisäksi saat hyvät henkilökohtaiset valmiudet toimia tulevaisuuden työyhteisön vastuullisena jäsenenä. Opintojen aikana kehität myös omia viestintä-, vuorovaikutus- ja tiedonhankintataitojasi ja saat ajanmukaiset tietotekniset valmiudet.
Työharjoittelu raportoidaan ohjatusti Uraportfoliona, mikäli opiskelijalla on vähintään kolme vuotta liiketalouden alan työkokemusta.
Koulutuksen rakenne (laajuus 210 op)
- Perusopinnot ja orientointi 65 op
- Yhteiset ammatilliset opinnot 65 op
- Työharjoittelu 30 op
- Innovaatioprojekti 10 op
- Valinnaiset / Vapaasti valittavat (sis. kieli 5 op) 25 op
- Opinnäytetyö 15 op
Perusopinnot
- IT -työvälineet 5 op
- Kansantalous 5 op
- Laskentatoimi 5 op
- Liiketalouden matematiikka ja tilastollinen analyysi 5 op
- Liikeviestintä englanniksi 5 op
- Markkinointi 5 op
- Oikeuden perusteet ja sopimusoikeus 5 op
- Orientointi ja ammatillisen osaamisen rakentaminen 5 op
- Rahoitus 5 op
- Toimitusketjun hallinta 5 op
- Tulevaisuuden työyhteisö 5 op
- Vastuullinen liiketoiminta 5 op
- Yritysviestintä 5 op
Yhteiset ammatilliset opinnot
- Strateginen johtaminen 5 op
- Vastuullinen esimiestyö 5 op
- Työlainsäädäntö 5 op
- Työyhteisön moninaisuus 5 op
- HR strategisena kumppanina 5 op
- Controller-toiminta 5 op
- Tilinpäätösanalyysi 5 op
- Asiakaslähtöisen palvelukokemuksen kehittäminen 5 op
- Markkinointiviestinnän kehittäminen 5 op
- Digitaalinen liiketoiminta 5 op
- Kehittämis- ja tutkimusmenetelmät 5 op
- Kansainväliset viestintä- ja verkostoitumistaidot 5 op
- Affärssvenska 5 op
Työelämäyhteistyö
Työelämäyhteistyö on olennainen osa opintoja. Voit tehdä oppimistehtäviä ja projektitöitä työnantajayritykseesi tai johonkin toiseen organisaatioon. Työssä hankittua osaamista voit myös opinnollistaa ja sisällyttää tutkintoon.
Kansainvälisyys
Kansainvälisyys ja englanninkielinen opetustarjonta antavat sinulle erinomaiset valmiudet kansainvälisessä organisaatiossa työskentelyyn. Voit lähteä vaihto-opiskelijaksi johonkin lukuisista vaihto-opintokohteistamme tai osallistua viikon lyhytvaihtoihin partnerikouluissamme Euroopassa.
Usein kysytyt kysymykset
Metropolia AMK:n liiketalouden monimuoto-opinnot eivät ole täysin etänä suoritettavia vaan osa opintojaksoista toteutetaan lähiopetuksena kampuksella. Meille kannattaa hakeutua, jos pystyy pääsääntöisesti olemaan paikalla parina iltana viikossa.
Opintojaksoilla ei ole pääsääntöisesti läsnäolovelvoitetta, mutta opintojakson toteutustavasta ja sisällöstä riippuen voidaan edellyttää läsnäoloa tunneilla. Esimerkiksi kielten ja viestinnän opinnot perustuvat läsnäoloon. Kaikkien opintojaksojen materiaalit ovat intrassamme opiskelijoiden saatavilla.
Tutkinnon ja kahden vuoden työkokemuksen jälkeen voi hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Valmistumisen jälkeen voi hakea myös yliopistojen tradenomeille suunnattuihin maisteriohjelmiin.
Kysyttävää tradenomin monimuoto-opinnoista opinto-ohjaajalta?
Kysyttävää tradenomin monimuoto-opinnoista tutkintovastaavalta?
Hakeminen
- Hakuaika-Opintojen aloitusSyksy 2024
- Monimuoto-opiskelu
Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille (esim. polkuopinnot/väyläopinnot, sekä muut avoimen opinnot). Metropolian opinnoiksi katsotaan kaikki opinnot, jotka kirjataan Metropolian opintorekisteriin ja avoimen opinnoiksi katsotaan kaikki sellaiset opinnot, joita ei ole suoritettu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeudella.
Hakuaika: 1.5.2024 klo 8:00- 31.10.2024 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025
- Monimuoto-opiskelu
Hakuohjeet ja valintaperusteet
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Syksyn 2024 yhteishaussa 28.8.2024 klo 8:00 - 11.9.2024 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) korkeakoulututkintoon, tammikuussa alkaviin opintoihin.. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet ja paljon muuta.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon AMK-valintakoevalinnassa, sinun tulee osallistua ammattikorkeakoulujen yhteiseen digitaaliseen AMK-valintakokeeseen, joka on kuvattu osoitteessa ammattikorkeakouluun.fi.
Koe järjestetään 28.10.-30.10.2024 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.
Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.Ohjeita Metropoliassa järjestettävään syksyn AMK-valintakokeeseen osallistuville julkaistaan myöhemmin.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valintakokeeseen valmistautuminen
Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun osoittamissa tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen.
Enemmän tietoja AMK-valintakokeesta, laitteistovaatimuksista ym. sivustolla ammattikorkeakouluun.fi. Tutustu ennen koetta sivuston ohjeisiin.AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.
Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa
Ohjeet yksilöllisiin järjestelyihin sivulla www.ammattikorkeakouluun.fi.
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025
- Monimuoto-opiskelu
Siirtohaku on suunnattu kaikille suomalaiseen korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin otetuille opiskelijoille, jotka haluavat:
- siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulusta toiseen niin, että tutkintonimike pysyy samana tai tutkintonimike vaihtuu
TAI - siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen siten, että tavoitetutkintoon liitettävä tutkintonimike vaihtuu.
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Jos siirto tapahtuu Metropolian sisällä siten, että tutkintonimike säilyy samana, kyse on tutkinto-ohjelman vaihdosta jonka ohjeet löytyvät Metropolian intranetistä (OMA).
Ennakkotehtävä
Ennakkotehtävänä tulee palauttaa:
1. Motivaatiokirje, jolla osoitat, että olet sitoutunut ja motivoitunut suorittamaan tutkinnon. Palauta kirje pdf-muodossa (pituus max. 1 A4). Tuo motivaatiokirjeessä esille, minkä takia juuri sinun olisi hyvä saada opiskelupaikka. Voit hyödyntää näitä esimerkkikysymyksiä:
- Miksi valitsit Metropolia Ammattikorkeakoulun ja liiketalouden tutkinto-ohjelman?
- Miksi haluat opiskella päivä- tai monimuotototeutuksessa?
- Kuinka voit yhdistää opinnot muihin elämänalueisiin?
- Onko tutkinnon suorittaminen realistista elämäntilanteessasi?
2. Opintosuunnitelma, jossa arvioit aiempien opintojesi vastaavuutta Metropolia Ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman opintojaksoihin.
Opinto-opas löytyy täältä: Opetussuunnitelmat - Metropolia Ammattikorkeakoulu. Suunnittele, miten suoritat tutkinnon loppuun. Tallenna suunnitelma Excel-taulukkoon, johon olet koonnut jo suorittamasi opintojaksot ja vertaa niitä Metropolian opetussuunnitelman opintojaksoihin eli tunnista toisiaan vastaavat opintojaksot (laajuudet voivat poiketa toisistaan). Laske kokonaislaajuus opinnoille siten, että suoritetut + Metropolian opetussuunnitelman mukaiset opinnot ovat yhteensä 210 op (pakolliset, ammatilliset, valinnaiset, harjoittelu ja opinnäytetyö).
Palautusohjeet
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee täyttää hakulomake osoitteessa opintopolku.fi. Ennakkotehtävä palautetaan hakemuksen liitetiedostona ja tulee liittää hakemukselle hakuajan päättymiseen 15.05.2024 klo 15:00 mennessä.
Tehtävät palautetaan ohjeistuksen mukaisesti, vain tehtävänannossa mainittu tiedostoformaatti.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon siirtohaun valinnassa, sinun tulee täyttää hakulomake osoitteessa opintopolku.fi. Ennakkotehtävät toimitetaan sähköisen hakulomakkeen liitetiedostoina hakuajan päättymiseen 15.11.2024 klo 15:00 mennessä
Tehtävät palautetaan ohjeistuksen mukaisesti, vain tehtävänannossa mainitut tiedostoformaatit.
Ennakkotehtävät julkaistaan hakuajan alkuun mennessä.
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025Hae nyt!
- Monimuoto-opiskelu
Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 30.4.2025 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Ennakkotehtävä/Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella 1.11.2024-30.4.2025
Ennakkotehtävä
Ennakkotehtävänä tulee palauttaa:
1. Motivaatiokirje, jolla osoitat, että olet sitoutunut ja motivoitunut suorittamaan tutkinnon. Palauta kirje pdf-muodossa (pituus max. 1 A4). Tuo motivaatiokirjeessä esille, minkä takia juuri sinun olisi hyvä saada opiskelupaikka. Voit hyödyntää näitä esimerkkikysymyksiä:
- Miksi valitsit Metropolia Ammattikorkeakoulun ja liiketalouden tutkinto-ohjelman?
- Miksi haluat opiskella päivä- tai monimuotototeutuksessa?
- Kuinka voit yhdistää opinnot muihin elämänalueisiin?
- Onko tutkinnon suorittaminen realistista elämäntilanteessasi?
2. Opintosuunnitelma, jossa arvioit aiempien opintojesi vastaavuutta Metropolia Ammattikorkeakoulun opetussuunnitelman opintojaksoihin.
Opinto-opas löytyy täältä Opetussuunnitelmat - Metropolia Ammattikorkeakoulu. Suunnittele, miten suoritat tutkinnon loppuun. Tallenna suunnitelma Excel-taulukkoon, johon olet koonnut jo suorittamasi opintojaksot ja vertaa niitä Metropolian opetussuunnitelman opintojaksoihin eli tunnista toisiaan vastaavat opintojaksot (laajuudet voivat poiketa toisistaan). Laske kokonaislaajuus opinnoille siten, että suoritetut + Metropolian opetussuunnitelman mukaiset opinnot ovat yhteensä 210 op (pakolliset, ammatilliset, valinnaiset, harjoittelu ja opinnäytetyö).
Ennakkotehtävä palautetaan hakemuksen liitetiedostona ja tulee liittää hakemukselle hakemusta lähetettäessä.
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025Hae nyt!
- Monimuoto-opiskelu
Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille (esim. polkuopinnot/väyläopinnot, sekä muut avoimen opinnot). Metropolian opinnoiksi katsotaan kaikki opinnot, jotka kirjataan Metropolian opintorekisteriin ja avoimen opinnoiksi katsotaan kaikki sellaiset opinnot, joita ei ole suoritettu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeudella.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 30.4.2025 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
- Hakuaika-Opintojen aloitussyksy 2025
- Monimuoto-opiskelu
Hakuohjeet ja valintaperusteet
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon AMK-valintakoevalinnassa, sinun tulee osallistua ammattikorkeakoulujen yhteiseen digitaaliseen AMK-valintakokeeseen, joka on kuvattu osoitteessa Ammattikorkeakouluun.fi.
Koe järjestetään 26.5.–28.5.2025 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.
Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.Ohjeita Metropoliassa järjestettävään AMK-valintakokeeseen osallistuville julkaistaan myöhemmin.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.
Valintakokeeseen valmistautuminen
Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun osoittamissa tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen.
Enemmän tietoja AMK-valintakokeesta, laitteistovaatimuksista ym. sivustolla ammattikorkeakouluun.fi. Tutustu ennen koetta sivuston ohjeisiin.AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.
Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa
Ohjeet yksilöllisiin järjestelyihin sivulla www.ammattikorkeakouluun.fi.
Hyödyllisiä linkkejä
Kysyttävää hakemisesta?
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Opintojen aloitus
Opintojen aloitus Metropoliassa
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
- Intel i5/i7 prosessori (vähintään 8 gen), AMD Ryzen 5/7 tai vastaavan tehoinen suoritin
- RAM 8 GB muistia
- SSD-kovalevy min. 256 GB
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
- Työpaikkailmoituksia
- Työelämätapahtumia ja webinaareja
- Urasuunnittelu- ja työnhakuvinkkejä
- Tietoa yrityksistä
Kirjautuminen
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta - Elämässä.fi
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu - Elämässä.fi
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
- Kela palvelee myös Instagramissa asiakkaita arkipäivisin klo 10-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Kelaan kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.
Tervetuloa opiskelemaan liiketaloutta Metropoliaan!
Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty opiskelemaan tradenomin tutkintoa liiketalouden tutkinto-ohjelman monimuoto-opintoihin. Tradenomin tutkinto on laajuudeltaan 210 opintopistettä ja tutkinnon opiskeluaika on 3,5 vuotta.
Koulutus järjestetään Metropolian Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa. Opinnoissa on sekä lähi- että verkko-opetusta.
Opintojen aloitus
Opinnot alkavat orientoinnilla tiistaina 7.1.2025 klo 17.00 -20.00. Orientointi-illoissa 7.–9.1.2025 tutustut muun muassa opiskeluun liittyviin käytännön asioihin, opetussuunnitelmaan, opiskelutaitoihin ja opiskelijapalveluihin. Orientointi-illoissa pääset tutustumaan myös opiskelijatutoreihisi ja -kollegoihisi. Orientointi-illoista tiistaina ja keskiviikkona ollaan kampuksella, torstai-illan orientointi on etäyhteyksin Zoomissa. Orientoinnin tarkempi ohjelma, luokkatiedot ja linkki Zoomiin ilmoitetaan opiskelijaksi valituille lähempänä orientointia.
Lukujärjestys
Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 13.1.2025. Kevätlukukauden lukujärjestys on nähtävissä lukkarikoneesta joulukuun alusta alkaen (ryhmä LXD25K2).
Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS)
Jokaisen uuden opiskelijan kanssa käydään HOPS-keskustelu opintojen alettua ja samalla käydään läpi aiemmin hankittua osaamista.
Mutta mikäli sinulla on suoritettuna hyvä määrä liiketalouden alan korkeakouluopintoja, kannattaa jakaa Oma opintopolku-palvelun kautta aiemmat opintosi opinto-ohjaaja Katja Hänniselle ja varata aika henkilökohtaiseen keskusteluun joko joulukuun viikoille 50-51 tai tammikuun viikolle 2. Hyväksiluvut on hyvä selvittää ennen opintojen alkamista.
Muutenkin voit olla yhteydessä opintoihin liittyvissä kysymyksissä Katja Hänniseen, katja.hanninen [at] metropolia.fi (katja[dot]hanninen[at]metropolia[dot]fi). Hakuun liittyviin kysymyksiin vastaa Metropolian Opiskelija- ja hakijapalvelut.
Tervetuloa opintojen pariin, tavataan tammikuun orientointi-illoissa!
Anne Perkiö, tutkintovastaava, Katja Hänninen, opinto-ohjaaja sekä tutorit