Teollisen muotoilun opiskelija Viivi Mellin: On todella palkitsevaa, kun saa itse tehdyn valmiin työn käsiinsä

28.2.2024 - 14:20

Viivi MellinViivi Mellin opiskelee ensimmäistä vuotta teollista muotoilua.

Ennen teollista muotoilua opiskelin kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alaa AMK:ssa. Siellä tajusin, että minua kiinnostaa enemmän pakkaukset ja tuotteiden suunnittelu, kuin tutkintoon varsinaisesti kuuluvat asiat. Muutenkin kiinnitän paljon huomiota ympärilläni oleviin asioihin ja pohdin ratkaisuja puutteellisiin kohtiin. Kaveri vinkkasi minulle, että teollinen muotoilu saattaisi olla minun juttu ja tässä sitä nyt ollaan, Viivi kertoo.

Viivin mukaan opinnot ovat olleet hyvin monipuolisia ja ensimmäisen vuoden opinnot ovat tähän asti olleet hyvin käytännönläheisiä.

Paljon käsillä tekemistä ja CAD-ohjelmistoilla puuhaamista. On ollut hauska päästä kokeilemaan eri asioita ja tutustua erilaisiin työvälineisiin. Olen myös sivusta päässyt seuraamaan toisen vuoden opintoja, ne tulevat olemaan teoreettisempia kuin ensimmäisen vuoden opinnot, hän kertoo.

Viivin mielestä opinnoissa on ollut parasta monipuoliset kurssit ja niiden mukana mahdollisuus kokeilla eri asioita. Sekä se, että on päässyt itse suunnittelemaan ja toteuttamaan omia töitään.

Se on todella palkitsevaa, kun saa itse tehdyn valmiin työn käsiinsä. Uudet ystävät ovat myös olleet ehdottomasti opintojen kohokohtia. Kouluun on ollut helppo asettua, kun on ystäviä eri aloilta ja eri vuosikursseilta, Viivi kertoo.

Viivin mukaan Arabian kampuksen oppimisympäristöt ovat todella viihtyisät:

Teollisen muotoilun tilat varsinkin, sillä meidän tilat ovat opintojemme tapaan hyvin monipuoliset. Pajat ovat ehdoton lemppariosuus, siellä tulee todella inspiroitunut fiilis. Koko kampuksella on inspiroiva ja lämmin tunnelma. Täällä voi hengailla mielellään ihan muuten vaan!

Viivi suosittelee teollisen muotoilun opintoja kaikille luoville ja ratkaisukeskeistä näkökulmaa omaaville ihmisille. Kaikille, jotka nauttivat vuorovaikutuksesta muiden kanssa, sillä keskusteleminen ja ideoiden vaihtaminen on olennainen osa muotoilua. Sekä kaikille niille, jotka ovat koskaan halunneet muuttaa ideansa joksikin konkreettiseksi.

Teollisen muotoilun opinnot ottaa palasia suuresta osaa muista muotoilun aloista. Kaikista aiemmista tiedoista, taidoista ja/tai kiinnostuksen kohteista on hyötyä teollisessa muotoilussa, niistä voi aina ammentaa jotakin, hän kertoo.

Valintakoeohjeet kannattaa Viivin mukaan ehdottomasti lukea tarkasti, jotta tietää mitä ottaa mukaan ja tietää missä on ja mihin aikaan.

Tehtäviä tehdessä ei kannata lähteä miettimään, että sinulta odotetaan jotain tiettyä. Omaperäisyys on valttia. Epäonnistumisen tunteet valintakokeen aikana ei tarkoita sitä, että peli on menetetty. Luotto itseensä ja omaan visioon on tärkeintä, Viivi summaa lopuksi.

Lisätietoja

Teollisen muotoilun opiskelu