Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy aloittaa osaa henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut

4.9.2023 - 13:00

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy aloittaa osaa henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut. Muutosneuvottelut koskevat TKI-palveluissa, TKI-hankkeissa ja projektihallinnossa työskentelevää hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöä sekä opetushenkilöstöstä yliopettajia, joilla on toistaiseksi voimassa oleva yliopettaja-nimike.

”Haluamme vastata entistä paremmin yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin. Tavoitteemme on, että Metropolian oppimistoiminta, TKI-toiminta ja liiketoiminta tekevät entistä tiiviimpää yhteistyötä. Niiden johtamista suunnitellaan uudistettavaksi niin, että tavoitteista vastaavilla johtajilla on myös suoraan organisaation osaaminen ja taloudelliset resurssit käytettävissä tulosten saavuttamiseen. Johtamisen uudistaminen tapahtuu vaiheittain”, toteaa Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

”Lisäksi Metropolian tavoitteena on osana prosessia selkiyttää ja tehostaa yliopettajan tehtäväkuvia siten, että ne entistä paremmin vastaavat nykystrategiamme mukaisiin tavoitteisiin. Tehtäväkuvien painopistealueet voisivat jatkossa olla esimerkiksi tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa; yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, sidosryhmä- ja kumppanuustyössä; tai opetuksen ja oppimisen kehittämistehtävissä”, kertoo Konkola.

Neuvottelut käynnistyvät 11.9.2023, ja kestävät lähtökohtaisesti kuusi viikkoa. Tavoitteena on, että toimintojen uusi organisaatio tulee voimaan 1.1.2024 alkaen.

Metropolian tämänhetkisen arvion mukaan enintään 35 työntekijän nykyisen työsuhteen ehtoihin voisi tulla olennaisia ehtomuutoksia tai tämänhetkinen tehtäväkokonaisuus voisi lakata itsenäisenä kokonaisuutena. Jokaiselle em. työntekijälle voitaisiin irtisanomisen vaihtoehtona tämänhetkisen arvion mukaan tarjota toista tehtävää.

Metropolian tämänhetkinen arvio on, että harkittava muutos ei johtaisi organisaatiossa kokonaishenkilöstöresurssin vähentymiseen. Metropolian henkilöstömäärä on noin 1 000.

Lisätietoja:

Riitta Konkola
toimitusjohtaja-rehtori