Haluatko hahmottaa paremmin osaamistasi ja oivaltaa uusia uramahdollisuuksia Suomessa? Tai haluatko oppia uutta?

Metropolian SIMHE-palveluissa (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) autamme sinua löytämään oman polkusi kohti tavoitteitasi ja onnistumaan urasi suunnittelemisessa Suomessa.

Yksilöllisiä palveluja - tunnista ja kehitä osaamistasi sekä löydä uramahdollisuutesi

Meiltä saat:

  • henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa koulutus- ja urapolullesi
  • apua osaamisen tunnistamiseen 
  • tukea verkostoitumiseen työnantajien kanssa
  • luentoja, työpajoja ja tapahtumia sekä
  • kouluttautumismahdollisuuksia.

Palvelumme ovat erikoistuneet korkeakoulutukseen sekä kansainvälisiin asiantuntijoihin suomalaisilla työmarkkinoilla. Tarjoamme palveluja kaikkien alojen osaajille.

Maahanmuuttajille räätälöidyt palvelumme ovat sinulle, joka

  • asut Suomessa
  • olet motivoitunut rakentamaan koulutus- ja urapolkuasi Suomessa ja
  • olet suorittanut toisen asteen tutkinnon ja haluat hakea suomalaiseen korkeakouluun tai olet opiskellut yksittäisiä opintoja tai tutkinnon korkeakoulussa

Asutko muualla kuin pääkaupunkiseudulla? Suomessa SIMHE-palveluja tarjoaa yhdeksän korkeakoulua. Tarkista Opetushallituksen sivuilta, onko asuinkuntasi lähellä tarjolla alueellisesti erikoistuneita palveluja. Olet joka tapauksessa tervetullut myös Metropolian SIMHE-palveluihin!

Tutustu palveluihimme

Henkilökohtainen ohjauskeskustelu

Henkilökohtaisessa ohjauskeskustelussa SIMHE-uravalmentajan kanssa kartoitat osaamistasi sekä sopivaa opiskelu- ja urapolkua sinulle, omiin tarpeisiisi perustuen.

Guidance Generalia -ohjausluennot

Guidance Generaliat ovat kaikille maahanmuuttajille avoimia luentoja. Aiheet auttavat sinua löytämään koulutusvaihtoehtoja ja kehittämään uramahdollisuuksiasi Suomessa.

Osaamisen tunnistaminen

Miten pääset alkuun omien osaamistesi tunnistamisessa? Metropolia tarjoaa myös tietyillä aloilla asiantuntijan tekemää osaamisen tunnistamisen palvelua rajatulle kohderyhmälle.

Koulutusmahdollisuudet ja osaamisen täydentäminen

Haluatko opiskella suomen kieltä tai kehittää ammattialasi osaamista? Metropoliassa sinulla on laaja valikoima vaihtoehtoja yksittäisistä opintojaksoista kokonaisiin ohjelmiin ja tutkintoihin.

Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus

Haluatko hakea opiskelemaan suomen kielellä suomalaiseen ammattikorkeakouluun? Metropolia tarjoaa sinulle korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta. Opetus on suomeksi.

Vinkkejä tiedonhakuun

Sinulle on saatavilla paljon tietoa polkusi löytämiseen Suomessa. Keräsimme sinulle muutamia vinkkejä ja linkkejä avuksesi, kun pohdit mm. ammattipätevyyttäsi, opiskelua, työllistymistä, yrittäjyyttä tai suomen kielen osaamisesi kehittämistä.

Tietoa kotoutumisen asiantuntijoille

Työskenteletkö kansainvälisten asiantuntijoiden kotoutumisen tai työllistymisen parissa? Metropoliassa on kehitetty SIMHE-toimintoja jo vuodesta 2016 lähtien ja olemme tuottaneet lukuisia hankkeita, julkaisuja ja seminaareja ohjaus- ja neuvontapalvelujen lisäksi.

SIMHE-palveluiden henkilötietojen käsittely ja asiakasrekisteri

Keräämme asiakkaista henkilötietoja asiakaspalvelua ja toiminnan tilastointia varten. Tutustu tietosuojaselosteisiin:

Tallennettu 4.3.2021 - 13:49