Pilotointiprosessi systeemisesti kestävien ruokaratkaisuiden kehittämiseen ja kaupallistamiseen käyttäjälähtöisesti ja urbaaniin ympäristöön.
Tavoitteemme
Food SystemiCity -ohjelma kokoaa yhteen startupit, tutkijatiimit, isot yritykset, maataloustuottajat ja kaupungin toimijat, joilla on mahdollisuus yhdessä luoda uusiin kytköksiin perustuvaa liiketoimintaa lokaalin urbaanin ruokajärjestelmän rakentamisessa.
Ohjelmassa kehitetään, tuotetaan ja pilotoidaan uusi poikkisektorinen malli ja toimintatapa systeemisten kestävyysinnovaatioiden/-ratkaisujen/tarjoamien synnyttämiseen kaupunkikontekstissa.
Ohjelma tuottaa tulokseksi uuden prosessimallin systeemisesti kestävien ruokaratkaisuiden pilotointiin, eli kehittämiseen ja kaupallistamiseen käyttäjälähtöisesti ja urbaaniin ympäristöön.
Ohjelma fasilitoi
- Näitä toimialoja kytkevien uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamista ruokajärjestelmän kestävyysmurroksessa
- uusiin kytköksiin perustuvien uusien ratkaisujen yhteiskehittämistä (ideointi ja konseptointi) toimijoiden kesken
- Systeemisten ratkaisujen KV-mentoreiden hakemista kehittäjätiimeille/case-projekteille -pilotointimahdollisuuksien löytämistä tiimeille/caseille (PK-seudun testbedit) kaupungin ”byrokratian” kehittämistä esteestä mahdollistajaksi
- Yhteistarjoamien potentiaalin evaluointia (kestävyys ja liiketoimintapotentiaali)
- Systeemiajattelun kehittämistä kaikille toimijoille – edistetään järjestelmämuutosten liiketoimintamahdollisuuksiin tarttumista myös hankkeen jälkeen
Toteutamme hankkeen yhdessä
Pääkoordinaattorina toimii Helsingin yliopisto. Hanketta toteuttavat Metropolia Ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus, VTT ja Aalto-yliopisto.
Yhteystiedot
Jaakko Lehtonen
Projektipäällikkö
Jaakko.Lehtonen2 [at] metropolia.fi (Jaakko[dot]Lehtonen2[at]metropolia[dot]fi)
Puh. 040 060 6313