Opiskelu
Miksi suorittaa osteopatian YAMK- tutkinto?
Tutkinto on suunniteltu ponnahduslaudaksi osteopaateille tutkimuksen, koulutuksen, elinkeinoelämän sekä sosiaalisen tai poliittisen vaikuttamisen maailmaan painottuen opiskelijan omien kiinnostuskohteiden mukaisesti. Kaksivuotinen koulutus pyrkii luomaan kiehtovan polun, jonka myötä osteopaatti saa laajentaa ja kehittää omaa synteesiä ajankohtaisista osteopaattisista aiheista. Tämä edistää vahvemman ammatillisen identiteetin kehittymistä ja edistää tietoisuutta osteopaattisesta terveydenhoidosta yhteiskunnallisella tasolla.
Tämä Ylempi AMK-tutkinto osteopatiassa on laatuaan ensimmäinen Pohjoismaissa. Tutkinto-ohjelma on luotu osteopaateille, jotka haluavat edistää ammatillista osaamistaan ja tehdä moniammatillista yhteistyötä terveydenhuollon saralla nostaakseen osteopatiapalveluiden laatua ja tietoisuutta osteopatiasta alana.
Yhdessä olemme muovaamassa osteopatian tulevaisuutta.
Mitä opiskellaan?
Opetussuunnitelmassa paneudutaan seuraaviin osa-alueisiin:
- Kliininen näkökulma: tutkitaan osteopaattisen hoidon vaikutusmekanismien tutkimustietoa hyödyntäen ja kriittisen ajattelun näkökulmasta sekä kehitetään ammatillista käytännön osaamista
- Tutkimuksellinen näkökulma: luodaan rakentava keskusteluympäristö avoimelle kyselylle, keskustelulle ja kehittämiselle laajentaen tietopohjaa tutkimusmenetelmistä ja taidoista sekä tehdään opinnäytetyö
- Palvelu- ja hallinnollinen näkökulma: kehitetään kokonaisvaltaista, turvallista, ihmislähtöistä lähestymistapaa osteopatiapalveluiden kokonaisuuteen vahvistaen osaamista johtajuuden, palvelumuotoilun ja hallinnon aloilla
Elämme aikaa, jona ihmislähtöinen terveydenhuolto on tärkeä suuntaus terveyden hallinnassa. On tärkeää, että osteopatia ammattikuntana ottaa paikkansa terveydenhuollon kentällä aktiivisesti ja positiivisesti, osana kokonaisuutta. Osteopatian ylempi AMK- tutkinto on suunniteltu mahdollistamaan, tukemaan ja sitouttamaan osteopaatteja heidän soveltaessaan osaamistaan ja suunnistaessaan tässä uudessa terveydenhuollon kehityssuunnassa. Tämä ohjelma tunnistaa ja lähestyy nykypäivän osteopaatilta vaadittuja ydinosaamisalueita mahdollistaen työskentelyn oleellisena osana terveydenhuollon kenttää.
Osteopatian ylempi AMK-tutkinto tekee yhteistyötä Master’s Degree Programme in Health Business Managementin kanssa. Tämä moniammatillinen lähestymistapa on oleellinen osa koko tutkinto-ohjelmaa. Yhteistyö rohkaisee ja tukee kommunikaatiota terveydenhoitoalan ammattilaisten kesken lisäten osteopatiatietoisuutta terveydenhoidossa yleisellä tasolla.
Yhteistyötä edistää näyttöä hyödyntävän lähestymistavan syventäminen läpi koko opintosuunnitelman. Perusteluna tälle on osteopatian tarve alana reflektoida teoreettisia mallejaan ja integroida ne ajankohtaiseen ja olennaiseen tutkimustietoon. Nämä tavoitteet saavuttaakseen ohjelma pyrkii luomaan rakentavan foorumin avoimelle kyselylle, keskustelulle ja uusien teoreettisten käsitteiden luomiselle. Opiskelijoita rohkaistaan tutkailemaan ja reflektoimaan kriittisesti osteopaattisen hoidon selitysmekanismeja näyttöä hyödyntävästä näkökulmasta. Opiskelijoiden oletetaan hyödyntävän myös muiden alojen tutkimusnäyttöä.
Tutkimus- ja kehittämistaitojen osaamista painotetaan vahvasti heti ohjelman alusta alkaen. Näitä osaamisalueita tuetaan läpi koko opinnäytetyöprosessin kulminoituen valmiiseen opinnäytetyöhön. Tämän merkittävän työn aihe muotoutuu opiskelijan kiinnostuksen kohteiden mukaan ja on hyvin antoisa ja tärkeä osa ohjelmaa.
Osteopatian ylemmän AMK-tutkinnon opetussuunnitelma Opinto-opas-sivustolla.
Kysy osteopatian Master's-opinnoista tutkintovastaavalta
Kysy osteopatian Master's-opinnoista opinto-ohjaajalta
Opintojen aloitus
Opintojen aloitus Metropoliassa
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
- Intel i5/i7 prosessori (vähintään 8 gen), AMD Ryzen 5/7 tai vastaavan tehoinen suoritin
- RAM 8 GB muistia
- SSD-kovalevy min. 256 GB
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
- Työpaikkailmoituksia
- Työelämätapahtumia ja webinaareja
- Urasuunnittelu- ja työnhakuvinkkejä
- Tietoa yrityksistä
Kirjautuminen
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta - Elämässä.fi
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu - Elämässä.fi
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
- Kela palvelee myös Instagramissa asiakkaita arkipäivisin klo 10-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Kelaan kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.