Terveys ja hyvinvointi
Huolehdimme koko korkeakouluyhteisön terveydestä ja hyvinvoinnista. Jokaisella metropolialaisella on oikeus terveelliseen opiskelu- ja työskentely-ympäristöön, sekä vastuu huolehtia omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Meillä on kannustava ilmapiiri, joka tukee hyvinvointia.
Teemme ennaltaehkäisevää työtä, arviointia ja seurantaa, jota ovat muun muassa säännölliset henkilöstötutkimukset, kehityskeskustelut, terveystarkastukset, hyvä esihenkilötyö, virkistystoiminta ja opiskelijoiden osalta opiskelijahyvinvointipalveluiden työ.
Fyysinen ja psyykkinen turvallisuus
Jokaisella metropolialaisella on oikeus myös fyysisesti ja psykologisesti turvalliseen opiskelu- ja työskentely-ympäristöön. Teemme laaja-alaista ja ennakoivaa turvallisuustyötä tavoitteen saavuttamiseksi. Tässä työssä jokaisen metropolialaisen panos on tärkeää. Turvallisuus on meidän yhteinen asiamme.
Metropolian turvallisuudesta vastaavat johtoryhmästä koostuva ammattikorkeakoulun turvallisuusjohto sekä opiskelijaturvallisuusryhmä. Meillä jokaisella metropolialaisella on velvollisuus edesauttaa turvallisuuden säilymistä omalla toiminnallamme, ilmoittaa vaara-, uhka- ja onnettomuustilanteista ja ryhtyä kykyjemme mukaisiin torjunta- ja pelastustehtäviin.
Miten toimin?
Yleiset ohjeet
Pidän aktiivisesti huolta omasta ja muiden hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta.
En tule kipeänä tai päihtyneenä kampuksille.
Noudatan Metropolian turvallisuusoppaan ohjeistuksia.
Perehdyn kampukseni turvallisuus- ja pelastussuunnitelmaan ja kokoontumispaikkaan intranetissä.
Käytän suojavarusteita ohjeiden mukaisesti ja huolehdin siitä, että muutkin toimivat samoin.
Perehdyn koneiden ja laitteiden käyttöohjeisiin ja noudatan niitä. Pyydän apua ja kysyn, jos en osaa käyttää laitteita turvallisesti.
Henkilöstö
Tunnen työhyvinvoinnin ja -terveyden palvelut sekä turvallisuus- ja riskienhallintapalvelut
Opiskelijat
Tunnen opiskeluhyvinvoinnin ja -terveyden palvelut opiskelijan oppaassa ja otan yhteyttä tarvittaessa Metropolian opintokuraattoreihin, opintopsykologeihin tai hyvinvointivalmentajiin, jotka tukevat ja opastavat henkilökohtaiseen elämään, jaksamiseen tai opiskeluun liittyvissä haasteissa.