Validia ja Metropolia työelämäkumppaneiksi: Etsimme yhdessä ratkaisuja sosiaali- ja terveysalan työvoimahaasteisiin

9.9.2024 - 08:00

Suomen suurin vammaispalveluyritys Validia ja Metropolia Ammattikorkeakoulu aloittavat työelämäkumppanuuden. Sopimuksella tavoitellaan erityisesti vammaispalveluiden tunnettuuden ja osaamisen lisäämistä Metropolian sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden keskuudessa, oman toiminnan kehittämistä sekä molempien osapuolten välistä asiantuntemuksen jakamista.

Kuvassa vasemmalta Metropolian Toni Nisula, Valilidan Roosa Sipari, Metropolian Simo Mustila, Validian Susanna Laine, Metropolian Heidi Stenberg ja Validian Sari Souranmaa

Vammaisille, vammautuneille ja kehitysvammaisille asumispalveluja, kuntoutusta, päivätoimintaa ja henkilökohtaista apua tarjoava Validia Oy on solminut 4.9.2024 työelämäyhteistyösopimuksen Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n kanssa.

Kumppanuuden tarkoituksena on lisätä sote-alan opiskelijoiden kiinnostusta vammaispalveluita kohtaan ja kehittää yhdessä opiskelijoiden kanssa vammaispalveluiden asiakasymmärrystä ja laatua sekä saada uusia kehitysideoita ja ratkaisuja Metropolian laajaa opintoalojen kokonaisuutta hyödyntäen.

Työelämäyhteistyö vammaisalan asiantuntijan kanssa tulee tarjoamaan niin sosiaali- ja terveysalan kuin muidenkin alojen opiskelijoille uusia avauksia harjoittelu-, työllistymis- ja opinnäytemahdollisuuksien muodossa. Myös osaamisen vastavuoroinen jakaminen sekä tutkimus- ja kehitystoiminta laajentuvat yhteistyösopimuksen myötä.

”On hienoa päästä aloittamaan yhteistyö uuden oppilaitosyhteistyökonseptimme Validia Zonen puitteissa. Metropolian laaja opintoalatarjooma luo meille hyviä mahdollisuuksia sote-alan haasteiden ratkaisemiseksi, sillä tarvetta on monien eri alojen osaajille. Tavoitteemme onkin tehdä vammaispalveluita ja Validiaa tunnetuksi sekä sote-sektoria halutummaksi työpaikaksi luomalla opiskelijoille oppimista tukevia ja kannustavia mahdollisuuksia kehittyä ja syventää omaa osaamista”, sanoo Validian viestintä- ja strategiajohtaja Susanna Laine.

Validia Zone on tila, jossa vallitsee inhimillisyyden, hyväksyvyyden ja avoimuuden kulttuuri, Validian Yhteiskunnallinen yritys ja Avainlippu -sertifikaatteihin sekä ILO-arvoihin pohjautuen. Tilassa saa työkavereiden tuella venyttää omia mukavuusalueen rajoja, jotta jonain päivänä epämukavuuksista tulisikin mukavuuksia ammatillisen kehittymisen myötä. Validia on osa Invalidiliitto-konsernia, ja yhtön voitto ohjataan vammaisten aseman parantamiseen joko Validian oman tai Invalidiliiton toiminnan kautta.

Työelämäyhteistyöllä myös Validian henkilöstön osaaminen kasvaa

Validia näkee toiminnassaan tärkeäksi hyvän asiakaskokemuksen tuottamisen ja henkilöstön asiantuntijuuden jatkuvan kehittämisen. Tuore työelämäyhteistyö avaa mahdollisuuksia oman henkilöstön tietojen ja taitojen ajan tasalla pitämiseen myös räätälöidysti. Esimerkkejä osaamisen kehittämisen tavoista ovat Metropolian tarjoamat täydennyskoulutukset tai pätevyyksiin tähtäävät opintojaksot.

”Oman henkilöstömme osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen on toiminnallemme erityisen tärkeää. Etenkin esihenkilöiden roolissa toimivien johtamisen osaaminen korostuu muutoksen aallossa elävällä sote-alalla. Kannustamme ja haluamme mahdollistaa työntekijöille monipuolisia täydennys- ja lisäkoulutusmahdollisuuksia, jota myös tämä Metropolian yhteistyö tarjoaa, kertoo Validian henkilöstöjohtaja Sari Souranmaa.

Metropolia saa kumppanuudelta mahdollisuuden syventää osaamistaan työelämälähtöisten projektien ja yhteistyöhankkeiden kautta. Kumppanuus tarjoaa Metropolian opiskelijoille ja henkilökunnalle konkreettisia tilaisuuksia työskennellä todellisten yritys- ja yhteisöhaasteiden parissa, mikä vahvistaa heidän työelämävalmiuksiaan ja lisää työllistymismahdollisuuksia valmistumisen jälkeen.

Metropolian kuntoutuksen tutkintovastaava ja lehtori Toni Nisula on iloinen kumppanuudesta, jonka myötä voidaan tiivistää yhteistyötä työelämän toimijoiden kanssa ja tarjota opiskelijoille mahdollisuus oppia suoraan alan ammattilaisilta. Kumppanuus Validian kanssa tukee myös Metropolian pyrkimystä edistää kestävää kehitystä ja yhteiskuntavastuuta

"Yhteistyön alkaminen Validian kanssa on merkittävä askel kohti syvempää yhteistyötä työelämän kanssa. Tämä kumppanuus mahdollistaa meille uusien oppimismahdollisuuksien luomisen ja tarjoaa opiskelijoillemme ainutlaatuisia kokemuksia, jotka valmistavat heitä tulevaisuuden työmarkkinoille. Odotamme innolla, mitä kaikkea voimme saavuttaa yhdessä", Nisula päättää.

Lisätietoja

Toni Nisula
Tutkintovastaava ja lehtori, kuntoutuksen osaamisala
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy
toni.nisula [at] metropolia.fi (toni[dot]nisula[at]metropolia[dot]fi)
p. 040 535 3388

Susanna Laine
Viestintä- ja strategiajohtaja
Validia Oy
susanna.laine [at] validia.fi (susanna[dot]laine[at]validia[dot]fi)
p. 050 545 8333