Uraseurantakysely vuonna 2019 valmistuneille käynnistyy 10.lokakuuta

4.10.2024 - 15:00

Mies kirjoittaa koneella

Uraseurantakysely on käynnissä 10.10.–10.11.2024

Valtakunnalliseen uraseurantayselyyn voi vastata 10.10. – 10.11.2024 välisenä aikana. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 - 15 minuuttia ja kyselyyn saa henkilökohtaisen vastauslinkin sähköpostitse ja tekstiviestitse. Vuoden 2024 uraseurantakyselyyn kutsutaan valtakunnallisesti kaikki AMK- tai YAMK-tutkinnoista vuonna 2019 valmistuneet alumnit.

Uraseurantakyselyssä kartoitetaan oman tutkinnon arvoa työelämässä sekä tyytyväisyyttä opintoihin työelämään siirtymisen jälkeen. Vuosittainen uraseurantakysely on Metropolian alumneille hyvä tilaisuus antaa palautetta työllistymisestä, urapoluista ja työssä tarvittavasta osaamisesta. Kokemukset ovat tärkeitä myös korkeakouluopintoihin hakeutuville ja opiskelijoille, jotka miettivät omia opintojaan ja tulevaisuuden urasuunnitelmiaan. Tietoja käytetään myös Metropolian opetuksen kehittämiseen.

Kyselyssä voi antaa oman näkemyksensä muun muuassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten opinnot ovat vastanneet työelämän tarpeisiin?
  • Tulevaisuuden suunnitelmat mahdollisten jatko-opintojen suhteen?
  • Kantaako AMK-opinnoista saatava osaaminen työelämässä?

Uraseurantakyselyllä kehitetään ammattikorkeakouluopintoja

Uraseurantakyselyn avulla Opetus- ja kulttuuriministeriö arvioi ammattikorkeakoulujen toimintaa. Vastausmäärät vaikuttavat myös merkittävästi ammattikorkeakoulujen rahoitukseen, joten jokainen vastaus on Metropolialle erittäin tärkeä. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.

Aikaisempien uraseurantakyselyjen tuloksiin, eri korkeakouluista valmistuneiden opiskelukokemuksiin ja urapolkuihin voit tutustua toissa.fi-sivustolla ja Opetushallinnon tilastopalvelussa Vipunen.fi-sivustolla. Uraseurantakysely tarjoaa ajantasaista työelämätietoa mm. tutkinnon suorittaneiden työllistymisestä, urapoluista ja työelämässä tarvittavasta yleisestä, eri aloille yhteisestä osaamisesta. Tiedot ovat tärkeitä niin koulutuksen kehittämisessä kuin opintojen ohjauksessa. Ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely toteutetaan samaan aikaan yliopistojen uraseurantakyselyn kanssa.

Oletko valmistunut Metropoliasta vuonna 2019?

Jos olet valmistunut Metropoliasta vuonna 2019, tulet saamaan henkilökohtaisen kutsun kyselyyn sekä tekstitiviestitse että sähköpostitse Metropolian alumnirekisterissä oleviin tietoihin pohjautuen. Kyselyn saavat kaikki vuonna 2019 AMK- ja YAMK-tutkinnoista valmistuneet.

Jos et saa uraseurantakyselyn vastauslinkkiä, voi pyytää sen lähettämällä asiasta viestiä osoitteeseen alumni [at] metropolia.fi (alumni[at]metropolia[dot]fi). Kysely toteutetaan kaikissa ammattikorkeakoulussa eri puolilla Suomea yhdessä CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n kanssa. Valtakunnallisesta ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselystä vastaavat Opetushallitus sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Toivomme, että käytät lyhkäisesti aikaasi vastaamiseen – vastauksesi on meille erittäin tärkeä!
Mikäli sinulla herää kysyttävää uraseurantakyselyyn liittyen, olethan yhteydessä alumni [at] metropolia.fi (alumni[at]metropolia[dot]fi)

Lisätietoa valtakunnallisesta uraseurantakyselystä