Metropolian Leiritie Open Week esittelee tulevaisuuden teknologioita lokakuussa

Julkaistu

Tervetuloa Metropolian Myyrmäen kampukselle 2.–6. lokakuuta kokemaan ja näkemään tulevaisuuden suunta. Tarjolla on paneelikeskusteluja, uusimpia innovaatioita käsin kosketeltavaksi sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja muun muassa Huoltovarmuuskeskukselta, Maanpuolustuskorkeakoululta, Teknologian tutkimuskeskus VTT:ltä ja Metropolian omilta asiantuntijoilta.

Metropolian Myyrmäen kampus.

Metropolian Myyrmäen kampuksen ovet ovat avoinna 2.–6. lokakuuta maanantaista perjantaihin klo 13.00–17.00. Viikon aikana esittelemme kampuksen toimintaa yhteistyökumppaneillemme, yrityksille, opiskelijoille ja kaikille toiminnastamme kiinnostuneille.

Mielenkiintoisten puheenvuorojen ja paneelikeskustelujen lisäksi tarjolla on makuelämyksiä sekä käsin kosketeltavia uusimpia innovaatioita. Muita teemoja ovat hybridivaikuttamiseen varautuminen, koulutusperäinen maahanmuutto, jatkuva oppiminen sekä ilmastonmuutoksen hillintä. Inspiroivia keskusteluja, verkostoitumista sekä kahvia tarjolla tapahtumaviikon jokaisena päivänä. Tapahtumat ovat maksuttomia, eivätkä vaadi ilmoittautumista.

Metropolia Ammattikorkeakoulun innovaatiokeskittymät tekevät poikkialaista yhteistyötä ja etsivät ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Metropolian Myyrmäen kampuksella toimii kaksi innovaatiokeskittymää, Puhtaat ja kestävät ratkaisut sekä Älykäs liikkuminen, joissa kehitetään uutta ruokateknologiaa, haetaan ratkaisuja kiertotalouteen ja älykkääseen liikkumiseen sekä autetaan yrityksiä hyödyntämään kestävästi uusia teknologiaa.

Leiritie Open Week 2023 tarjoaa mahdollisuuden tutustua kampuksen opetukseen, TKI-toimintaan ja yhteistyöalustoihimme, joita ovat Robo Garage, AIoT Garage, Urbanfarmlab sekä rakenteilla oleva Hiilitalli. Osoite on Leiritie 1, 01600 Vantaa. Tervetuloa!

Read about Leiritie Open Week event in English here.

Leiritie Open Week -tekstikuva.

Ohjelmassa turvallisuutta, ruokainnovaatioita, kiertotaloutta ja robotteja

Tutustu viikon kattavaan ohjelmaan ja tule paikalle haluaminasi päivinä – tai vaikka kaikkina!

Maanantai 2.10. Jatkuva oppiminen & kansainvälinen Suomi

Metropolia mukana humanitaarisessa työssä koulutuksen keinoin:

  • Oodi-project: New skills and guidance for temporary protection beneficiaries in Finland. Ohjelmistoalan uutta osaamista ja ohjausta sekä digitaitoja Suomessa oleskeleville tilapäistä suojelua saaville (Outi Lemettinen)
  • PrepProg –verkosto: Preparatory programme for higher education studies in English. (Outi Lemettinen)

Yhteiskunta ja ilmiölähtöisyys oppimisessa (Metropolian Älykkään liikenteen innovaatiokeskittymä)

  • Autonomiset modulaariratkaisut (Kari Heikkilä)
  • Älykäs autonominen liikenne (Pekko Lindblom)
  • Smart countryside mobility (Harri Miinin)
  • Digital Career Boost –koulutukset (Pekko Lindblom)

Tiistai 3.10. Geopolitiikka murroksessa - kuinka varaudumme?

  • Turvallisuusympäristön muutoksen vaikutukset Suomen huoltovarmuuteen, toimitusjohtaja Janne Känkänen, Huoltovarmuuskeskus
  • Informaatiovaikuttaminen osana hybridiuhkiamme, sotilasprofessori, everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtinen, Maanpuolustuskorkeakoulu

Keskiviikko 4.10. Ruokaa maasta, ilmasta ja vedestä – uudet ruokainnovaatiot

  • Pop-up ravintoloita: maista innovatiivista ruokaa!
  • Soluruuantuotanto, Anneli Ritala, VTT
  • Kiertotaloutta hyönteisistä, Henna Pitkänen ja Tiina Siimekselä, JAMK
  • Vähäarvoisesta kalasta arvotuotteita, Jaakko Hiidenhovi, Luonnonvarakeskus

Torstai 5.10. Business Vantaa, klusteritoiminta ja Metropolian TKI-toiminta yhdistävät yritykset, opiskelijat ja asiantuntijat

  • Avoimet innovaatiot rakennetussa ympäristössä, Mervi Abell & Sami Jokelainen
  • Ruokahävikin vähentäminen ja hyödyntäminen ravitsemispalveluissa, Mari Itkonen & Heidi Nikula
  • Vantaan kaupunki: Santeri Raappana, Mika Lammi, Yrjö Myllylä, Jussi Shemeikka, Sergey Troshkov, Panu Vuorimaa, Ulla Boer, Anu Salmela ja Laila Bröcker
  • klo 8.30–11.30 Demotila: Tehokkuutta ja innovaatioita kiertotaloudesta -työpaja, Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (REACT, Etelä-Suomi) -hanke
  • Myyrmäen hanketoiminta esittäytyy. Kanava opintopisteille, innovaatioiden keksimiseen ja kehittämiseen, osaamista sekä kokemuksen kartuttamista.

Perjantai 6.10. Robotit ja tekoäly tulevat!

  • AutoJoe-mobiilirobotti, opiskelijaklubi Garage Clubin esittely ja dronenäytös
  • 3D-tulostamista innovatiivisilla materiaaleilla tekoälyavusteisesti
  • Pyöreän pöydän keskusteluita aiheista robotiikka, tekoäly ja uudet teknologiat. Miltä tulevaisuutemme näyttää? (Petri Kanerva, Google, Mikko Heikkilä, Beckhoff ja Pia Eng­ström, Robotiikkakampus)
  • Avoimet ovet Garageissa, joissa esillä jo toteutettuja yhteistyöprojekteja.


Perjantaina klo 17.00 eteenpäin ohjelmassa on päivän päätteeksi pizzaa ja sauna. Saunan ohessa on vapaata ohjelmaa sekä mm. Beckhoffin pitämä yritysinfo.

Lue koko ohjelma tapahtumasivulta.

Lisätiedot:

Merja Rehn
Innovaatiojohtaja, Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymä, Metropolia Ammattikorkeakoulu
merja.rehn [at] metropolia.fi (merja[dot]rehn[at]metropolia[dot]fi)

Metropolia Ammattikorkeakoulu on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen Suomen suurin ammattikorkeakoulu. Koulutamme kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Muodostamme 17 200 opiskelijan ja yli 1 000 asiantuntijan yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat.

Olemme korkeakoulutuksen rohkea uudistaja ja rakennamme kestävää tulevaisuutta tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Ratkaisijakorkeakouluna tuemme tuoretta ajattelua, uusia innovaatioita sekä rohkeita kokeiluja. Vuosittain toteutamme yli 100 tutkimus- ja kehityshanketta, yhteiskunnan ja ihmisen parhaaksi. Metropolian liikevaihto tilikaudella 2022 oli 111,1 miljoonaa euroa, josta liiketoiminnan osuus oli 5,7 miljoonaa euroa.

Metropolian Myyrmäen kampus on kansainvälisen liiketalouden ja tekniikan opetuksen ydin, jossa tarjotaan opetusta pian 19 tutkinnossa. Myyrmäen kampuksella toimii 4 yhteistyöalustaa, jotka tarjoavat lokaation yritysten ja korkeakoulun yhteiseen tutkimus ja kehittämistyöhön.