Metropolia sopii täydellisesti insinöörin hieman käytännönläheisempään ja joustavaan opiskeluun.

30.4.2024 - 09:00

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Nimeni on Rasmus Riikonen, monille tuttu Metropolian Myyrmäen kampukselta. Olen nyt opiskellut Metropoliassa miltei vuoden verran päivätoteutuksen ansiosta. Asun Vantaalla melko lähellä kampustani, joka mahdollistaa nopean ja helpon liikkumisen koulusta kotiin & vice versa.

Tutkinto-ohjelmani on yksi Metropolian laajimmista, sähkö- ja automaatiotekniikka. Tutkinto kestää noin 3–4 vuotta, riippuen omasta performanssistani.

Rasmus Riikonen opiskelee insinööriksi

Miten päädyit sähkö- ja automaatiotekniikan opintoihin? Mikä on unelmatyösi?

Alun perin valitsinkin tutkintoni enemmän aikataulun takia. Suomen Puolustusvoimat kutsuivat pois koko vuodeksi 2022, eikä opiskelujen aloittaminen puolen vuoden odotuksen jälkeen vaikuttanut tehokkaalta. Sähkö- ja automatiikka -ohjelma kuitenkin mahdollisti opiskelujen aloituksen jo tammikuussa 2023, joka sopi täydellisesti aikatauluun. Oma perheeni on vakaata insinööri- ja diplomi-insinöörilinjaa vaalinut, joten tuntui sopivalta hakea koulutukseen, johon löytyisi apua ja asiantuntevia neuvonantajia heti lähipiiristä.

Metropolia paljasti itsensä minulle vasta yhteishaun aikoihin, vuonna 2021. Aikaisemmin olin tietenkin kuullut Metropoliasta siellä opiskelevilta tuttavilta, sekä ystäviltä, jotka aikoivat hakea Myyrmäen kampukselle tulevaisuudessa. Vaikka suurin osa lähipiiristäni suuntasi yliopistoon, en koskaan kokenut itseäni niin akateemiseksi, että olisin lähtenyt samaan suuntaan.

Lopullinen työpaikka ja päämäärä ovat vielä melko epäselviä. Ensimmäisen vuoden opiskelijana onkin se hyvä, ettei maailman tarvitse vielä olla valmis. Elektroniikka on kuitenkin aine, joka kutsuu, ja sitä kautta toivon pääseväni myös asiaankuuluvaan ammattiin.

Mikä sinua inspiroi Metropoliassa opiskelussa?

Metropolia sopii täydellisesti hieman käytännönläheisempään ja joustavaan opiskeluun, joka ei vaadi sinulta 8 tuntia päivässä opiskeluun sekä kampuksella että kotona. Kun suoritat kurssisi ajallaan ja tehokkaasti, aikaa jää muihin asioihin, kuten osa-aikaistöihin tai työharjoitteluiden hakuun.

Lempipaikkasi kampuksella?

Kampuksella omat suosikkini ovat pakosti suuret luentosalit, jotka sijaitsevat A- ja B-siivessä. Niissä työskentelen usein luokkalaisteni kanssa luentojen jo loputtua, tai siirrymme yhteen useista eri loosseista, jotka ovat varattu opiskelijoiden käyttöön pitkin kampuksen käytäviä.

Helsingissä oma henkilökohtainen vapaa-ajanvietto paikkani on Jätkäsaaren ja Kaivopuiston väliin jäävä katutaipale, jonka varrelta löytyy monta erilaista kahvilaa ja istumapaikkaa. Meri on kivenheiton päässä, joka tarjoaa iltaisin käsittämättömät näkymät.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Koska Myyrmäen kampus on vain viiden kilometrin päässä, pyöräily on ainoa oikea kulkutapa. Kun on jo valmiiksi alkulämmittelyn tehnyt, kuntosalilla tai uimahallissa käyminen koulupäivän jälkeen on miltei pakollista. Mikäli opiskelujen rinnalta ehtii istumaan iltaa kavereiden kanssa, ovat pokeri, Black Jack ja lautapelit usein illan sana.

Sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelu Metropoliassa

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin opinnoissa painotetaan käytännönläheisyyttä, tekemällä oppimista, ongelmaratkaisukykyä, yhteistyötaitoja, kansainvälisyyttä, pääaineen syvällistä osaamista sekä erikoistumista. Sivuaineopinnot tukevat puolestaan laaja-alaisuutta ja varmistavat monipuolisuudellaan sen, että valmistuneilla insinööreillä on vankka soveltava ja ympäristöystävällinen ote alaansa. Opinnot ovat laajuudeltaan 240 opintopistettä ja ne on suunniteltu suoritettavaksi neljässä vuodessa.

Lue lisää sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusohjelmasta