Metropolia mukaan VAMOS-verkostoon, joka vie suomalaista älykkään liikkumisen osaamista maailmalle

6.9.2024 - 08:37
Robottibussi liikenteessä.
Metropoliassa on testattu muun muassa robottibussien soveltuvuutta osana liikennejärjestelmää.

Metropolia Ammattikorkeakoulu on liittynyt suomalaiseen VAMOS-verkostoon (Ecosystem for Autonomous Mobility in Smart Spaces). Verkosto koostuu suomalaisista yrityksistä ja oppilaitoksista, jotka kehittävät autonomista liikkumista älykkäissä ympäristöissä. Sen tavoitteena on viedä suomalaista älykkään liikkumisen osaamista maailmalle.

Verkoston on perustanut valmistavan teollisuuden innovaatioalusta DIMECC Oy, joka muun muassa osallistuu alan kansainvälisiin tapahtumiin ja hankehakuihin.

Metropolian projektipäällikkö ja älykkään liikkumisen teemavastaava Oscar Nissin kertoo, että Metropolia on jo tehnyt tiivistä yhteistyötä monen VAMOS-verkostossa mukana olevan yrityksen kanssa.

“Moni opiskelijamme työllistyy valmistuttuaan näihin yrityksiin. Verkoston jäsenenä pääsemme tekemään yhteistyötä entistä vahvemmin. Metropolian käytännönläheisen tutkimustyön kautta voimme tarjota omaa osaamistamme ja infrastruktuuriamme myös kumppanien käyttöön”, Nissin sanoo.

Metropolian Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymässä tutkitaan älykästä liikkumista ja liikkumisen teknologian murroksen vaikutusta yhteiskuntaan käytännön tasolla. Metropolian tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa (TKI) tehdään ilmiölähtöisissä innovaatiokeskittymissä, joissa Metropolian opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit kehittävät ja pilotoivat uusia ratkaisuja.

TKI-toiminta on poikkialaista yhteistyötä yhteiskunnallisten ja globaalien ilmiöiden parissa. Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymä etsii ratkaisuja myös muun muassa kestävään ruokajärjestelmään, kiertotalouteen, teollisuuteen ja puhtaan teknologian (cleantech) kehittämiseen. Lue lisää innovaatiokeskittymästä.

Lisätiedot:

Oscar Nissin
Projektipäällikkö, älykkään liikkumisen teemavastaava
Metropolia Ammattikorkeakoulu
oscar.nissin [at] metropolia.fi (oscar[dot]nissin[at]metropolia[dot]fi)