Ihanaa työskennellä kannustavien ja taitavien ihmisten kanssa, sanovat sisustusarkkitehtuurin opiskelijat

3.3.2022 - 09:00

Oona Vilen ja Iines PetterssonIines Pettersson ja Oona Vilén ovat sisustusarkkitehtuurin toisen vuosikurssin opiskelijoita.

Iines kertoo olleensa aina luova ja tykänneensä piirtämisestä, maalaamisesta ja suunnittelusta. Iineksen mielenkiinto sisustusarkkitehtuurin alaa kohtaan syttyi Opintopolku-palvelussa alan kuvausta lukiessa.

Oona puolestaan mainitsee sisustamisen, vaatteiden ja muotoilun kiinnostaneen ala-asteelta alkaen. Luovalle alalle hakeminen tuntui siis itsestään selvältä vaihtoehdolta.

Kumpikin halusi nimenomaan pääkaupunkiseudulle opiskelemaan. Käytännönläheisyyttä painottava ammattikorkeakoulu tuntui hyvältä vaihtoehdolta ja siksi opiskelupaikaksi valikoitui Metropolia Ammattikorkekoulu.

Tytöt kuvailevat opintoja monipuolisiksi. Opiskelu on vaatinut kovaa työtä ja pitkiä päiviä.

– Sanoisin, että opiskelu on ollut tähän saakka vuoristorataa, mutta positiivisella tavalla. Välillä on paljon töitä ja tekee iltoja koulussa, mutta niistäkin on selvitty. Aina opintojakson lopussa on tuntunut palkitsevalta, sillä on nähnyt lopputuloksen kovasta työstään, kuvailee Oona.

– Jo ekan vuoden jälkeen tuntui, että oli oppinut todella paljon. Toiset opintojaksot ovat olleet kevyempiä ja toiset rankempia, mutta jokaisesta on oppinut paljon ja kova työ on aina lopulta palkittu, Iines jatkaa.

Iineksen ja Oonan mielestä opiskelu on kovin erilaista lukioon verrattuna.

– Koska peruskoulun ja lukion käynyt on tottunut lukemiseen ynnä muuhun tämä luovuudessa pyöriminen ja asioitten suunnitteleminen on tuntunut ihanalta, Oona kuvailee.

Iines kertoo ottaneensa etukäteen selvää opintojen rakenteesta ja opiskeltavista aineista. Yllättävää molemmille on ollut kuitenkin se, kuinka laajasti sisustusarkkitehtuuria tarkastellaan opinnoissa sekä kuinka moneen asiaan sisustusarkkitehtuurilla oikeasti vaikutetaan ja kuinka paljon asioita kuuluu ottaa huomioon, kun aloittaa suunnitteluprosessin.

– Yllätyin miten pitkiä päiviä joskus joutuu tekemään, Iines mainitsee.

Sekä Iines että Oona kuvailevat Metropolian opiskeluilmapiiriä todella hyväksi. He kuvaavat luokan henkeä ihanaksi ja omia luokkatovereitaan auttavaisiksi, yhteistyökykyisiksi ja hyvin keskenään toimeen tulevaksi.

– Meillä on uskomattoman hyvä luokka, sanoisin että paras ikinä. On ihanaa työskennellä niin kannustavien, taitavien ja upeiden ihmisten kanssa, sanoo Oona.

Tulevaisuuden suhteen tytöt ovat avoimia, sillä useat polut tuntuvat kiinnostavan.

– Olen pitkään ajatellut haluavani työskennellä julkitilojen parissa. En kuitenkaan halua sulkea vielä näin alussa mitään vaihtoehtoja pois, kiteyttää Iines.

Lisätietoja

Sisustusarkkitehtuurin opiskelu