A-Insinöörien liiketoiminta laajeni ja osaaminen vahvistui Metropolian rakentamisen ympäristöasiantuntijan koulutuksessa

30.4.2022 - 09:00

Elli KinnunenMetropolian kiinteistö- ja rakennusala on Suomen suurin rakennusalan ammattilaisten kouluttaja. Tarjoamme osaamista mm. tietomallinnukseen, terveelliseen rakentamiseen ja kuntotutkimuksiin. Tutkimme myös älyrakennuksia, joista esimerkkinä Skanskan ja ABB:n yhteistyössä Metropolian kanssa ylläpitämä SmartLab -hanke, joka kehittää arkea helpottavia, resurssiviisaita ratkaisuja kiinteistöjen ja asuintalojen elämänkaaren kaikkiin vaiheisiin.

Nämä mielessään kestävän kehityksen teknologiavastaava Elli Kinnunen A-Insinööreiltä hakeutui lisäkouluttautumaan Metropolian kiinteistö- ja rakennusalalle vuonna 2021. Elli kävi Rakentamisen ympäristöasiantuntija -koulutuskokonaisuuden etäopiskeluna.

Päivittäisessä työssään Elli on tottunut ratkomaan kestävään kehitykseen liittyviä rakentamisen haasteita. Kestävän kehityksen teknologiavastaavana hän kehittää työkaluja ja ohjeita A-Insinöörien rakennesuunnittelijoille, joiden avulla suunnittelijat pystyvät integroimaan ympäristövastuun heidän päivittäiseen tekemiseen kuormittamatta kuitenkaan suunnitteluprosessia liikaa. Kestävän kehityksen projektipäällikkönä Elli toteuttaa projektiryhmän kanssa mm. rakennusten elinkaaren hiilijalanjälkeen ja kiertotalouteen liittyviä hankkeita.

- Minulla oli käynnistymässä ensimmäinen kiertotaloushanke ja tarvitsin uutta oppia sitä varten. Valitsin Metropolian, koska olen kuullut paljon hyvää Metropolian rakennusalan täydennyskoulutuksista.

Koulutuksessa Elli opiskeli töiden ohessa alan asiantuntijoiden opetuksessa ympäristöasiantuntijuutta (LEED, BREEAM ja RTS), vähähiilistä rakentamista ja kiertotaloutta. Koulutuksessa mm. Ympäristöministeriön hallitussihteeri Mikko Koskela johdatti ympäristöluokitusten lainsäädäntöön kansallisella- ja EU-tasolla, ja Senaatti-kiinteistöjen Mirkka Rekola keskusteli ympäristöasiantuntijan muuttuvasta toimenkuvasta.

- Sain Rakentamisen ympäristöasiantuntija -koulutuksessa paljon uutta tietoa erityisesti ympäristöasiantuntijan toimenkuvasta. Ympäristöasiantuntijan kenttä on laaja: tehtävät voivat käsittää valitun ympäristöjärjestelmän koordinoinnin lisäksi ELINK18- tehtäväluettelon tehtävät ja hiililaskelmat. Myös hyvinvointiluokitukseen liittyvät tehtävät voivat joissakin hankkeissa kuulua ympäristöasiantuntijalle.

Kuinka koulutus hyödytti hänen organisaatiotaan, ja kenelle Elli suosittelee koulutusta?

A-Insinöörit- Koulutuksen ansiosta pystyimme aloittamaan työpaikallani uuden palvelun ympäristöasiantuntijana sekä toimimaan mm. RTS-konsultteina. Rakentamisen ympäristöasiantuntija -koulutus sopii niille, jotka hakevat tietoutta rakentamisen alan trendeistä ja niiden kehityksestä. Osaamiseni ja ymmärrykseni ympäristöasiantuntijuudesta rakennusalan kontekstissa lisääntyi. Suosittelen koulutusta kaikille, jotka haluavat lisätä asiantuntemustaan rakentamisen ympäristöasioista.

Lisätietoja

Rakentamisen ympäristöasiantuntija -täydennyskoulutus

Kiinteistö- ja rakennusalan täydennyskoulutukset