Rytmimusiikin opiskelijafestivaali Arabian Yöt on täällä taas! Neljän live-konsertin kokonaisuus pitää sisällään jazzmusiikin klassikkoja, Kaj Chydeniuksen rakastettuja lauluja ja uusien lauluntekijöiden tuoretta musiikkia. Livestriimin äärellä pääsee nautiskelemaan Steely Dan -yhtyeen musiikista.
Osta liput ennakkoon: store.metropolia.fi.
Ohjelma
5.11. klo 19 Metropolia Big Band – Henry Mancini 100 vuotta
12.11. klo 19 Rakkaudella, Kaj – lauluja rakkaudesta ja rakastamisen vaikeudesta
13.11. klo 19 Nancy Wilson & Cannonball Adderley – A Tribute to One of the Classic´s!
14.11. klo 17 LIVESTREAM: The Music Of Becker & Fagen – A Salute to Steely Dan (ilmainen)
14.11. klo 19 finalfinalmix.mp3 – Musiikin tekemisen ja tuottamisen 3. vuosikurssin opiskelijoiden showcase-konsertti (vapaa pääsy)
Paikka
Arabiasali
sisäänkäynnit Muotoilijankatu 1 B ja
Hämeentie 135 D
Helsinki 56
Liput
- peruslippu 8 euroa
- eläkeläiset, työttömät, varushenkilöt 5 euroa
- opiskelijat 3,5 euroa
14.11. klo 19 vapaa pääsy
Osta liput ennakkoon: store.metropolia.fi.
Ennakkomyynti päättyy tuntia ennen konsertin alkua.
Lipunmyynti konserttipaikan ovella alkaa puoli tuntia ennen konsertin alkua. Maksuvälineenä käyvät pankki- ja luottokortit, ei käteismaksua.
Päiväkohtainen ohjelma
5.11. klo 19 Metropolia Big Band – Henry Mancini 100 vuotta
Säveltäjä Henry Mancinin (1924–1994) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Metropolia Big Band juhlistaa merkkipäivää konsertilla, jossa kuullaan Mancinin hienostuneen melodista ja svengaavaa, jazzsävyjen värittämää musiikkia. Erityisesti elokuvamusiikistaan tunnetun Mancinin keskeisestä tuotannosta ohjelmassa ovat mm. The Pink Panther Theme, Baby Elephant Walk, Charade, Days of Wine and Roses ja Moon River. Yli 20 muusikon Metropolia Big Bandia johtaa Antti Rissanen.
Ohjelma
- Peter Gunn Theme
- A Shot in the Dark
- Dreamsville
- Days of Wine and Roses
- Banzai Pipeline
- Pink Panther Theme
- Cheers!
- Moon River
- (I Love You and) Don’t You Forget It
- Charade
- The Tiber Twist
12.11. klo 19 Rakkaudella, Kaj – lauluja rakkaudesta ja rakastamisen vaikeudesta
Kaj Chydeniuksen (1939–2024) musiikki on koskettanut kuulijoiden sydämiä jo vuosikymmenten ajan, ja useista Chydeniuksen suomalaiseen runouteen ja laululyriikkaan säveltämistä lauluista onkin muodostunut todellisia ikivihreitä. Nyt näitä lauluja tulkitsevat Metropolian musiikinopiskelijat, jotka esittävät Chydeniuksen keskeistä tuotantoa omina, tuoreina sovituksinaan. Mukana ovat muun muassa pakahduttavat rakkauslaulut Sinua, sinua rakastan Aulikki Oksasen tekstiin, Jäähyväiset ja Laulu kuolleesta rakastetusta Marja-Leena Mikkolan teksteihin sekä Anu Kaipaisen runoon sävelletty Nuoruustango. Lastenmusiikkia edustavat puolestaan Kaarina Helakisan runoihin sävelletyt Magdalena ja Lounatuulen laulu. Lavalla nähdään ja kuullaan vaihtelevia kokoonpanoja pianotriosta ja jousikvartetista a cappella -lauluyhtyeeseen. Lauluvahvuuteen liittyy myös peräti kolme kuoroa!
Tervetuloa viettämään sana ja sävelen juhlaa Kaj Chydeniuksen laulujen parissa.
Esiintyjät
- Susanna Angervo, laulu
- Sanni Siiskonen, laulu
- Anna Tastula, laulu
- Pia Virtanen, laulu
- Emma Mesiä, laulu
- Viia Koivula, laulu
- Sakari Siira, laulu
- Jenna Hiipakka, harmonikka ja taustalaulu
- Leevi Koivunoro, pasuuna
- Oskari Haapalainen, rummut, perkussiot ja malletit
- Lauri Ikävalko, basso
- Susanna Mesiä, laulu ja piano
- Asta Levy, laulu ja kuoronjohto
- Liisa Koponen, viulu
- Noomi Määttä, viulu
- Kaisa Saarilehto, alttoviulu
- Anna-Sofia Parkkima, sello
- Vocapolia
- Ilolaulu
- Ogepop
Ohjaajat Susanna Mesiä ja Asta Levy.
Ohjelma
Kaikki sävellykset Kaj Chydenius, runoilijan nimi suluissa.
- Laulu rakastamisen vaikeudesta (Marja-Leena Mikkola)
- Viimeisestä illasta (P. Mustapää)
- Magdaleenan laulu (Kaarina Helakisa)
- Tein lasinkuultavan laulun (Kaarlo Sarkia)
- Jäähyväiset (Marja-Leena Mikkola)
- Lounatuulen laulu (Kaarina Helakisa)
- Laulu kuolleesta rakastetusta (Marja-Leena Mikkola)
- Älä elämää pelkää (Kaarlo Sarkia)
- Jos rakastat (Matti Rossi)
- Sinua, sinua rakastan (Aulikki Oksanen)
- Nuoruustango (Anu Kaipainen)
- Kalliolle, kukkulalle (Trad.)
13.11. klo 19 Nancy Wilson & Cannonball Adderley – A Tribute to One of the Classic´s!
1962 julkaistu Nancy Wilson/Cannonball Adderley -albumi lienee yksi jazzin historian tunnetuimmista yhteistyöalbumeista. Laulaja Wilsonin hallitun sielukas tulkinta sekä alttosaksofonisti Adderleyn kvintetin dynaaminen ja energinen soitto yhdessä taidokkaasti valitun ohjelmiston kanssa tekevät albumista tunnelmiltaan vaihtelevan kokonaisuuden -ja todellisen klassikon.
Metropolian opiskelijayhtye - vahvistuksenaan ryhmää ohjanneet rumpali Tomi Salesvuo ja tenorisaksofonisti Pope Puolitaival - soittaa albumin ohjelmistoa alkuperäisessä järjestyksessä. Lauluosuuksista vastaa Viivi Rättyä, alttosaksofonia soittaa Paavo Huttunen.
Lavalla
- Viivi Rättyä, laulu
- Paavo Huttunen, alttosaksofoni
- Pope Puolitaival, tenorisaksofoni
- Eemil Puhakka, piano
- Elias Niskanen, kitara
- Lauri Ikävalko, basso
- Tomi Salesvuo, rummut
Yhtyeen ohjaus Tomi Salesvuo ja Pope Puolitaival.
Ohjelma
- Save You Love for Me (Buddy Johnson)
- Teaneck (Nat Adderley)
- Never Will I Marry (Frank Loesser)
- The Old Country (Nat Adderley, Curtis Lewis)
- One Man´s Dream (Joe Zawinul, Charles Wright)
- Happy Talk (Richard Rodgers, Oscar Hammerstein II)
- The Masquerade is Over (Herb Magidson, Allie Wrubel)
- Unit 7 (Sam Jones)
- A Sleepin´Bee (Harold Arlen)
14.11. klo 17 Livestream: The Music Of Becker & Fagen – A Salute to Steely Dan
Suora lähetys Metropolian Musiikin Youtube-kanavalla!
Amerikkalaisen Steely Dan -jazzrock-yhtyeen tuotantoa vuosilta 1976-1980. Ohjelmiston pääpaino on 1977 julkaistun Aja-albumin kappaleissa, joista keikalla kuullaan nimikappale Ajan ohella mm. Peg ja Josie. Vuoden 1980 Gaucho-albumilta kuullaan Babylon Sisters, yksi SD:n tunnetuimmista kappaleista. 11 muusikon kokoonpanoa on ohjannut solistina vieraileva Sami Pitkämö.
Luvassa on groovea, monikerroksisia soundeja, herkullista stemmalaulua, puhaltimia... Tervetuloa kuulolle!
Suorana lähetyksenä Arabian kulttuurikampukselta striimattava konsertti toteutetaan Metropolian elokuvan ja television ja musiikin tutkinto-ohjelmien yhteistyönä.
Lavalla
- Anna Tastula, laulu
- Sakari Siira, laulu
- Maria Trygg, laulu
- Tuomas Jauhiainen, laulu
- Antton Koski, rummut
- Donovan Lane, basso
- Elias Niskanen, kitara
- Janne Laitila, koskettimet
- Leevi Koivunoro, pasuuna
- Paavo Huttunen, saksofoni
- Aapo Räsänen, saksofoni
Yhtyeen ohjaus ja laulu Sami Pitkämö.
Ohjelma
- Babylon Sisters
- Peg
- Don’t Take Me Alive
- Black Cow
- Josie
- Kid Charlemagne
- Aja
14.11. klo 19 finalfinalmix.mp3 – musiikin tekemisen ja tuottamisen 3. vuosikurssin opiskelijoiden showcase-konsertti
Kaipaatko piristystä kaamoksen keskelle? Kiinnostaako uusi musiikki? Tule kokemaan Metropolian musiikin tekemisen ja tuottamisen 3. vuosikurssin opiskelijoiden opiskelijoiden showcase-konsertti, jossa lavalle nousee 14 artistia tulkitsemaan omaa musiikkiaan. Illan aikana kuullaan toista tusinaa toinen toistaan upeampaa kappaletta taitavien muusikkojen säestäminä. Genret vaihtelevat progesta indiepoppiin ja Suomi-RnB:hen! Alla artistit esittelevät itsensä omin sanoin ja kuvin.
Aamu Aurinko
21-vuotias Aamu Aurinko on rovaniemeläislähtöinen musiikintekijä, jonka kappaleet kuljettavat kuulijan pohjoisen luonnon maisemiin – aina meren rannalta tunturin laelle. Unenomaisessa musiikissa yhdistyy rakkaus suomen kielellä leikittelyyn, sekä muun muassa jazzista, progesta ja kansanmusiikista ammentava tyyli.
Enniainoa
Enniainoan musiikki on herkkää ja modernia englanninkielistä pop-musiikkia, joka ammentaa vaikutteita soulista ja indie-musiikista. Hän säveltää ja sanoittaa kappaleensa itse sekä toimii myös tuottajana korostaen tekijyyden merkitystä musiikissaan. Hänen inspiroijinaan toimivat muun muassa Jorja Smith, Sabrina Claudio ja Lana Del Rey. Tavoitteenaan hänellä on nousta yhdeksi suomalaisen musiikin vientituotteista.
Don Simeon
Don Simeon on suomalainen supertuottaja, jonka musiikille ominaista on autenttinen amerikkalainen RnB -soundi yhdistettynä suomenkielisiin teksteihin. Omaa soundiaan etsiessään hän on menettänyt täysin kykynsä olla groovaamatta. Don Simeon kirjoittaa ja tuottaa biisinsä itse alusta loppuun.
Hannaeerika
Hannaeerika on laulaja-lauluntekijä, jonka kappaleissa yhdistyy leikki ja herkkyys. “Mielestäni mielenkiintoisinta mitä lauluntekijä voi tehdä, on kirjoittaa siitä, mikä on itselle rehellistä.” Hannaeerikan pian julkaistava single “pikkusiskolle” käsittelee sisaruusrakkautta ja siskouden kaiken kestävää sidettä. Ensi vuonna artisti julkaisee pehmeyttä ja lempeyttä juhlistavan ep:n.
Iida Nättinen
Iida Nättisen musiikki sekoittelee intohimoisesti piirteitä mm. FleetwoodMacistä, Calvin Harrisistaja Avril Lavignesta ja Imogen Heapistä. Kappaleissa yhdistyy herkkyys, energia, huumori ja asenne. ”Musiikkini tasapainoittelee haavoittuvaisuuden ja asenteen välillä, tavoitteena yhdistää ja osoittaa ihmisille, että ollaan kaikki samassa veneessä ” Nättinen julkaisee uuden EP:nsä aivan näillä näppäimillä.
Jenna Hiipakka
Jenna on helsinkiläistynyt muusikko ja lauluntekijä, joka istuttaa kuulijansa alas pohdintojen ja tarinoiden ääreen. Hänen englanninkielinen tuotantonsa ammentaa indie/pop/folk ja singer-songwriter-tyyleistä tuoden esiin rakkauden kipuilun ja herkkyyden mielenmaisemia.
Jussi Pitkänen
Jussi Pitkänen on omintakeiselle tyylilleen omistautunut musiikintekijä. Hänen tuotoksissaan korostuu ja yhdistyy kielisoittimien vankka edustus sekä filmaattinen äänimaisema.
Lassi Weiste
Lassi Weiste on musiikkituottaja ja laulunkirjoittaja, joka on viime aikoina ammentanut musiikkiinsa inspiraatiota yöjunista, kiireisistä ihmisistä ja Egotripistä. Näistä on syntynyt sointuja ja melodioita, joista osa kuullaan nyt ensimmäistä kertaa.
Lotta Ahlbeck
Lotta Ahlbeck on tuottaja-viulisti ja lauluntekijä, joka on viime aikoina nauttinut eniten cowrite-työskentelystä ja tuotantojen rakentamisesta muiden tekemiin biiseihin. Konsertissa kuulemme poikkeuksellisesti hänen omaa sävelkynäänsä ilman tiimikavereiden kirjoituspanosta. Lotan sydäntä lämmittävät folk, ABBA, indie sekä vaikeiden aiheiden lähestyminen lämpimällä keveydellä.
Paju Kai
Paju Kai rakasti pienenä äänien matkimista ja päätyi sen kautta tekemään musiikkia englanniksi. Tuottaja-lauluntekijä ammentaa inspiraationsa 90-luvun rnb:stä, dream popista sekä ylivirittyneestä päästään.
Paju Kai julkaisi lokakuussa 2024 yksinäisyyttä ja eskapismia käsittelevän EP:nsä “RAISED BY THE INTERNET”.
Saaga
Saagan musiikki on pehmeän melankolista makuuhuonepoppia. Laulujen ytimessä ovat sanoitukset, joissa käsitellään esim. yksinäisyyttä ja rakkautta. Saaga julkaisi esikoisalbuminsa ”Äänimerkki” kesällä 2024.
Tomi Raikaslehto
Muusikko, musiikintekijä ja nyt myös erilaisten sattumusten jälkeen soolouraa käynnistelevä Tomi Raikaslehto vannoo progressiivisuuden nimeen niin arvoissa, verotuksessa kuin musiikissakin. Anakronistisessa tyylissä yhdistyvät sulassa sovussa mm. proge-, jazz-, rock- ja folk-vaikutteet! Tomi Raikaslehto on julkaissut musiikkia aiemmin Vies Vignette- yhtyeen kanssa.
Sani Valoranta
Sani Valoranta on kotimainen on reggaeartisti ja laulaja, joka tunnetaan suomireggaen rohkeana uudistajana ja tienraivaajana. Emjoy-artistinimellä musiikkia tekevä Sani on ansioitunut 7-henkisen Emjoy Reggae Bandin luotsaajana. Yhtye äänittää parhaillaan seuraavaa julkaisua. Aurinkoinen ja aktiivinen Sani on myös Sound System -kulttuurin, vaskipuhaltimien ja vinyylien ystävä, joka on kokeillut kannuksiaan niin radiotoimittajana kuin äänittäjänäkin. Sani kertoo tulevaisuudessa unelmoivansa valmistumisesta ja omasta levymerkistä.
Emjoy Reggae Band - Uusi Tuuli I Spotify I YouTube
Emjoy Reggae Band I Instagram
Emjoy Reggae Band I Facebook
Emjoy Music I Instagram
Emjoy Music I Facebook