Tuotantotalouden (AMK) päiväopinnot
Ohjeet elokuussa 2024 opintonsa aloittaville avoin amk väyläopiskelijoille

Päivitetty 11.4.2024

Tervetuloa opiskelemaan Tuotantotalouden opintoja!

Perehdytyspäivät 15.8. - 16.8.2023

Uusien opiskelijoiden (tutkinto-opiskelijat ja avoin amk:n väyläopiskelijat) pakolliset perehdytyspäivät järjestetään torstaina 15.8. ja perjantaina 16.8. Karamalmin kampuksella (Karaportti 2, Espoo).

Perehdytyspäivillä saat tietoa mm. opintojen aloittamiseen liittyvistä asioista, opiskelukäytänteistä, sähköisistä järjestelmistä, saat järjestelmäkoulutusta ja tutustut omaan ryhmääsi. Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäiville. Jos olet estynyt osallistumaan (esim. sairastumisen vuoksi) perehdytyspäiviin, ota yhteyttä Bella Erlaan (yhteystiedot tiedotteen lopussa).

Lue sähköpostisi säännöllisesti 5.-14.8. välisenä aikana, koska sinulle lähetetään:

  • Metropolian järjestelmätunnuksien aktivointiohje: sinun pitää aktivoida tunnukset ennen to 15.8.2024 perehdytyspäiviä.
  • Perehdytyspäivien ohjelma.
  • Ryhmäjakolista (opiskelijat jaetaan A- ja B-ryhmiin).
  • Tietoa Karamalmin kampuksesta.

Tiedot lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos sähköpostiosoitteesi on muuttunut, niin lähetä siitä tieto Bella Erlalle (yhteystiedot tiedotteen lopussa).

Kampuksella järjestettävän ohjelman jälkeen alkaa vertaistuutoreiden järjestämä vapaamuotoinen ohjelma (varaudu sään mukaiseen vaatetukseen). Vertaistuutorien iltapäivän ja illan ohjelma on vapaaehtoista, mutta kaikkien opiskelijoiden toivotaan osallistuvan mahdollisuuksien mukaan.

HUOM! Ota oma kannettava tietokone mukaan to 15.8. perehdytyspäiville.

Opetuksen alkaminen 19.8., opetusryhmät ja lukujärjestykset

Syyslukukauden opinnot alkavat maanantai 19.8.2024 alkavalla viikolla. Opetus järjestetään Metropolian Karamalmin kampuksella, osoitteessa Karaportti 2, 02610 Espoo.

Tutustu oman ryhmäsi lukujärjestykseen jo ennen perehdytyspäiviä Lukkarikoneessa. Syyslukukauden lukujärjestykset on julkaistu.

Kirjoita lukkarikoneen vasemmassa laidassa olevaan Haku-ruutuun oman pienryhmäsi TXQ24S1-A tai TXQ24S1-B tunnus, jolloin näet kyseisen ryhmän opetuksen. Huom. Lukujärjestyksessä olevaa Tekniikan alan ruotsi -opintojaksoa väyläopiskelijat eivät opiskele.

Palvelu näyttää lukujärjestyksen viikkokohtaisesti, ja eri viikot voivat poiketa toisistaan. Lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia eli tarkista mahdolliset päivitykset ennen opintojen alkua.

Ryhmäjakolista lähetetään opiskelijoille opintopolku.fi-palvelussa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen ennen perehdytyspäiviä.

Jos sinulla on jokin pakottava syy, jonka vuoksi sinun tulisi kuulua A- tai -B-ryhmään, niin kerro siitä sähköpostilla Bella Erlalle viimeistään 7.8.2024 (yhteystiedot sivun lopussa).

Opettajat tiedottavat opiskelijoita opintojaksokohtaisista opetusjärjestelyistä opintojaksojen työtilojen kautta.

Opintoja ei voi suorittaa päivätyön ohessa, etäopintoina, verkko-opintoina tai yksilötyönä.

Väyläopiskelija opiskelee opintoja samassa n. 30-40 hengen opetusryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Opiskelu on täysipäivästä: 1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelutyötä. Opetustuntien lisäksi opiskeluun sisältyy pakollista itsenäistä opiskelua ilman opettajan opetusta. AMK-opinnoissa menestyminen vaatii vastuunottoa omasta toiminnasta ja oppimisestasi sekä aktiivista osallistumista opetustunneille ja valmiutta opiskella myös vapaa-ajalla.

Alla on lueteltu ne opintojaksot (yhteensä 60 op), jotka väyläopintojen opiskelijat opiskelevat:

Syyslukukausi 2024

  • Tuotantotalouden perusteet ja orientointi
  • Insinöörimatematiikka
  • Fysikaaliset ilmiöt
  • Tekniikan alan suomi ja viestintä
  • Projektin hallinta ja itsensä johtaminen
  • Tiedolla johtaminen

Kevätlukukausi 2025

  • Tuotantotalouden matemaattiset menetelmät
  • Johdantoprojekti
  • Python ohjelmoinnin perusteet
  • Hankinta ja logistiikka
  • Tuotannon- ja materiaalinohjaus
  • Toiminnanohjausjärjestelmät

Katso opintojaksojen tavoitteet ja sisällöt TXQ24S1-opetussuunnitelmasta.

Syksyn 2024 ajoitus

  • 1. lähiopetusperiodi = 19.8.- 13.10.2024
  • Projekti- ja itseopiskeluviikko 14.10. - 20.10.2024, jolloin ei ole pakollista opetusta.
  • 2. lähiopetusperiodi = 21.10. - 15.12.2024
  • Projekti- ja itseopiskeluviikko 16.12.- 22.12.2024, jolloin ei ole pakollista opetusta
  • Lomaviikko 23.12.- 29.12.2024
  • Projekti- ja itseopiskeluviikot 1.-12.1.2025.

Lomamatkat kannattaa sijoittaa projekti-ja itseopiskeluviikoille tai lomaviikolle.

Kevätlukukauden 2025 opetus alkaa 13.1.2025.

Pääainehaku

Pääainehakuun osallistuminen edellyttää, että 1. vuoden väyläopinnoista on suorittanut vähintään 55 op.

Väyläopiskelija osallistuu pääainehakuun ja -valintaan huhti-toukokuussa 2025 yhteishaussa hyväksyttyjen tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Infosta ja pääainehausta tiedotetaan keväällä 2025 ennen hakuajan alkamista.

Karamalmin kampus

  • Karamalmin kampus (Karaportti 2, Espoo) sijaitsee Nokian rakennuksessa Nokian alueella. Kampusrakennuksessa toimii myös Leppävaaran lukio.
  • Opiskelijoille ei ole omaa erillistä merkittyä parkkialuetta. Julkisen liikenteen käyttöä suositellaan.
  • Pyöräparkki sijaitsee rakennuksen takana Karaniityntien ja Karaportin kulmassa. Pyörää ei saa jättää pääsisäänkäynnin eteen.

Palvelut

  • Kampuksen pääsisäänkäynti, aulapalvelu, kansainvälisten palveluiden toimisto ja opiskelijaravintola ovat rakennuksen 2. kerroksessa.
  • Pääaula ja opiskelijaravintola ovat Metropolian ja Leppävaaran lukion yhteiskäytössä.

Oppimistilat

  • Tuotantotalouden opetustilat ja opiskelijoiden oleskelutilat ovat 5.-7. kerroksissa.
  • Tiloista löytyy luokkatiloja, pienempiä yhteistyötiloja pienryhmätyöskentelyyn, keittiönurkkauksia sekä opiskelijakunta METKAn tila.
  • Opiskelijat voivat myös käyttää Metropolian muiden kampuksien (Myllypuro, Myyrmäki ja Arabia) vapaina olevia tiloja, kirjastoja ja opiskelijaravintoloita.

Oma kannettava tietokone

Opiskelijalla tulee olla käytössä oma kannettava tietokone, koska Karamalmin kampuksen luokkatiloissa ei ole kiinteitä tietokoneita. Jos sinulla on jo oma kannettava tietokone, voit aloittaa opintosi käytössäsi olevalla tietokoneella. Jos olet hankkimassa uutta kannettavaa, hanki niin hyvä laite kuin oma budjettisi sallii. Mahdollista etäopetusta varten suositellaan kuulokemikrofonin käyttöä/hankkimista.

Lue laitesuositus.

Kaikkia tuotantotalouden opinnoissa käytettäviä ohjelmia ei ole käytettävissä MAC -tietokoneissa. Tästä syystä opiskelijoille suositellaan PC:tä. Jos opiskelijalla on MAC, niin osassa kursseista (n 7-10 kurssissa, riippuen pääaineesta) opintojaksojen tehtävät täytyy tehdä Metropolian tietokoneluokkien Windows -tietokoneilla. Lisätietoja saat tutkintovastaava Nina Hellmanilta (sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi (at) metropolia.fi).

Kielitaitovaatimus

Opiskelija on itse vastuussa siitä, että hänellä on riittävä suomen kielen taito ja englannin kielen taito. Opinnot toteutetaan suomeksi, mutta opetuksessa käytetään myös englanninkielistä materiaalia.

Katso lisätiedot kielitaitovaatimuksista avoimen AMK sivuilta.

Käyttäjätunnuksen aktivointi

Aktivoi käyttäjätunnuksesi ennen 15.8. perehdytyspäiviä. Katso ohjeet aktivoimisesta Metropolian tietohallinnon sivulta. Voit aktivoida järjestelmätunnukset opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen eli 1.8.2024 lähtien.

Kun olet aktivoinut järjestelmätunnuksen, voit tutustua itsenäisesti Metropolia OMA-in tranettiin. Ohjeet portaalin käytöstä lähetetään opiskelijoiksi valituille elokuun aikana.

Sähköiset palvelut Metropoliassa

Tutustu Metropolian Tietohallinnon kokoamaan Opiskelijan selviytymisoppaaseen.

Tuudo-sovellus

Käy hakemassa Tuudo-mobiilisovellus puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön. Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Tuudolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi, jos olet niihin avoimen amk:n väyläopiskelijana oikeutettu.

Lue lisätiedot opiskelusta avoimessa amk:ssa

Lisätietoja opintojen sisällöstä ja toteutuksesta

Bella Erla, bella.erla [at] metropolia.fi (bella[dot]erla[at]metropolia[dot]fi) (tiedusteluihin ei vastata 24.6. - 21.7.)

Aurinkoista ja virkistävää kesää!