Metropolian toinen vuosineljännes: laaja-alaisella yhteistyöllä vaikuttavuutta

23.9.2021 - 16:00

Toisella kvartaalilla aloitettiin valmistautuminen yhteiskunnan vaiheittaiseen avautumiseen ja koronarajoituksista luopumiseen. Tavoitteena on siirtyä syksyn aikana vaiheittain kohti kampuspainotteista opiskelua ja työskentelyä.

”Olemme laatineet yhteiset toimintaperiaatteet, jotka palvelevat mahdollisimman hyvin kaikkea toimintaa ja ottavat huomioon korkeakouluyhteisön hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden”, sanoo toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Keväällä nousi huoli opiskelijoiden hyvinvoinnista, sillä pitkittynyt koronapandemia on haastanut opiskelijoiden jaksamista. Metropoliassa panostettiin opiskelijahyvinvointiin jatkamalla alkuvuodesta käynnistynyttä kontaktointikampanjaa. Kampanjan tavoitteena oli tavoittaa kaikki Metropolian AMK-tutkinto-opiskelijat ja kysyä opintojen sujumisesta sekä mahdollisen tuen tarpeesta.

Aktiivista yhteistyötä eri foorumeilla

Metropolia toteuttaa strategiaansa vastuullisesti, avoimesti ja laaja-alaisessa yhteistyössä, rajat ylittäen. Kevään aikana Metropoliassa tehtiin tiivistä yhteistyötä. Koko korkeakouluyhteisöä osallistaen rakennettiin kestävän kehityksen tiekartta, joka sisältää konkreettiset tavoitteet, toimenpiteet ja mittarit kestävän kehityksen työlle. Tiekartta julkaistaan alkusyksystä 2021 osana Metropolian uutta kestävän kehityksen verkkosivua.

Toisella kvartaalilla toimittiin laaja-alaisesti yhteistyössä korkeakoulujen kanssa ja oppilaitosten kanssa. Taideyliopiston kanssa tuotetun Creativity and Arts in Social and Health Fields (CRASH) -maisteriohjelman ensimmäinen opiskelijahaku toteutettiin keväällä 2021. Kolmen suurimman ammattikorkeakoulun Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian muodostaman strategisen liittouman 3AMK-yhteistyössä erityisesti vertaisjakaminen ja -oppiminen opetus- ja hallintohenkilöstön kesken on tuottanut arvokasta tietoa 3AMK:in yhteisten toimintatapojen kehittämiseen.
Kesäkuussa Metropolia lähti mukaan Helsingin yliopiston, Helsingin kaupungin ja Aalto-yliopiston kanssa yhteistyössä toteutettavaan Urban Tech Helsinki –hautomohankkeeseen, jossa etsitään puhtaita ja kestäviä kaupunkiratkaisuja.

Taloudellinen tilanne hyvä

Metropolian toisen kvartaalin liikevaihto oli 27,3 miljoonaa euroa kasvaen 5,2 prosenttia vertailukaudesta (Q2/2020; 25,9 M€). Tulos oli 1,3 miljoonaa euroa pysyen lähes edellisvuoden tasolla (Q2/2020; 1,4 M€).

Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto oli 53,8 miljoonaa euroa kasvaen 6,2 prosenttia edellisvuodesta (H1/2020; 50,6 M€). Tulos oli 2,8 miljoonaa euroa kasvaen 324,8 prosenttia edellisvuodesta (H1/2020; 0,7 M€). Merkittävin syy tuloksen kasvuun edellisvuoteen verrattuna on liikevaihdon kasvu.

Lue vaikuttavuuskatsaus kokonaisuudessaan: vaikuttavuuskatsaus 2/2021

Lisätietoja:
Riitta Konkola
toimitusjohtaja-rehtori