Metropolia varautuu koronaviruksen vaikutuksiin

13.3.2020 - 14:41

Metropolia varautuu koronaviruksen vaikutuksiin 

Metropolia linjaa toimintaansa lieventääkseen koronaviruksen vaikutuksia ja turvatakseen toiminnan jatkuvuutta.

Metropolian turvallisuusjohto seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta, pitää tiivistä yhteyttä viranomaisiin ja linjaa korkeakoulumme toimenpiteet. Turvallisuusjohto toimii Suomen viranomaisten ja asiantuntijoiden tilannearvioiden perusteella ja tekee tilanteen edellyttämät ammattikorkeakoulua koskevat päätökset ja määräykset.

Matkustaminen ja vierailijat

Matkustaminen ulkomaille työhön tai opiskeluun liittyvissä asioissa on kielletty toistaiseksi. Myös kotimaan työmatkailua vältetään. Matkoilta palaavat henkilöstöön kuuluvat sopivat 14 vuorokauden etätyöskentelystä esihenkilönsä kanssa. Matkoilta palaavat opiskelijat sopivat 14 vuorokauden etäopiskelusta tutkintovastaavansa kanssa. Flunssaoireisia opiskelijoita ja työntekijöitä ohjataan niin ikään jäämään kotiin.

Emme ota toistaiseksi ulkomaisia vieraita tai delegaatioita vastaan. Tämä koskee myös uusia, suunniteltuja opiskelijavaihtoja Metropoliaan. Tällä hetkellä vaihdossa oleviin opiskelijoihin ollaan yhteydessä ja heitä ohjeistetaan erikseen.

Etätyö ja -opiskelu

Metropolia suosittelee etätyöskentelyä mahdollisuuksien mukaan. Kokoukset ja tapaamiset hoidetaan pääosin virtuaalisesti.

Läsnäoloa vaativaa opetusta muutetaan mahdollisuuksien mukaan joko kokonaan tai osittain verkossa toteutettavaksi. Myös tenttien suoritustapoja muutetaan mahdollisuuksien mukaan sellaisiksi, etteivät ne vaadi läsnäoloa kampuksella.

Tarkoitus on turvata opiskelijoiden opintojen riittävä eteneminen mm. opintotuen määräytymisen kannalta sekä heidän mahdollisuutensa valmistua tutkinnolle asetetussa määräajassa. Opetuksen mahdollisista muutoksista opiskelijoille tiedottaa kukin tutkinto-ohjelma.

Yleisötapahtumat

Suomen hallituksen suosituksesta kaikki yli 500 henkilön tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.  Metropolia toimii Suomen viranomaisten ja asiantuntijoiden tilannearvioiden perusteella ja noudattaa tapahtumien osalta myös suosituksia. 

Esimerkiksi Myllypuron kampuksen avajaiset sekä AMK-päivät 2020 siirtyvät.

Valintakokeet

Kevään valintakokeiden järjestelyiden osalta tehdään yhteistyötä Arenen, muiden korkeakoulujen ja opetusviranomaisten kanssa.

Valintakokeisiin liittyvät järjestelyt etenevät tämän hetkiseen tietoon perustuen normaalisti ja ohjaus- ja neuvontapalvelut toimivat tavalliseen tapaan.

Viranomaistiedotus ja palvelunumerot

Saat lisätietoa viranomaisten sivuilta ajankohtaisesta tilanteesta, matkustamisesta ja koronaviruksen aiheuttamista oireista ja suojautumisesta.

THL: Ajankohtaista koronaviruksesta
UM: Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Pääkaupunkiseudun terveysasemien palvelunumerot:

  • ympärivuorokautinen terveysneuvonnan maksuton päivystysapu 116 117
  • Helsinki p. 09 3101 0024
  • Vantaa p. 09 8395 0070
  • Espoo p. 09 816 34500
  • Kirkkonummi p. 09 2968 3401

Kaikki mahdolliset tartuntaepäilyt hoidetaan aina puhelimitse tai verkon kautta. Älä tule sairaana tai altistuneena työpaikalle tai kampukselle.

Pysytään yhdessä myönteisinä haastavassa tilanteessa.

Lisätietoja

Riitta Konkola                  
toimitusjohtaja-rehtori              

Simo Mustila
varatoimitusjohtaja

Twitter @metropolia
www.facebook.com/MetropoliaAMK
https://www.instagram.com/metropolia_uas/
https://www.linkedin.com/school/helsinki-metropolia-university-of-applied-sciences/
www.youtube.com/user/MetropoliaAMK