Jatkuvan oppimisen johtajaksi on valittu FT Heidi Rontu

30.3.2021 - 14:45

Metropolian jatkuvan oppimisen johtajaksi on valittu FT, dosentti Heidi Rontu. Hän siirtyy Metropoliaan 3.5.2021 alkaen Aalto-yliopistosta oppimispalveluiden hankejohtajan tehtävästä. Aallossa hän on toiminut myös kielikeskuksen johtajana.

Aikaisemmin Rontu on työskennellyt muun muassa johtajana Teknillisessä korkeakoulussa, professorina (määräaikainen viransijaisuus) Helsingin yliopistossa ja tohtorikoulutettavana Åbo Akademissa. Lisäksi hän toimii dosenttina Turun yliopistossa.

Metropolian strategiassa 2021-2030 jatkuvan oppimisen tavoitteena on luoda oppijoille yksilöllisiä oppimisratkaisuja elämän eri tilanteisiin ja tuottaa tulevaisuuden osaamista joustavasti, tarvelähtöisesti ja tehokkaasti. 

Tehtävässään Rontu vastaa mm. jatkuvan oppimisen toimintasuunnitelmasta, kokonaistarjonnasta (tutkintokoulutus ja muut koulutustuotteet), oppimistoiminnan laadun, pedagogiikan ja oppimisympäristöjen kehittämisestä sekä taloudellisesta ja tuloksekkaasta toiminnasta.

”Näen jatkuvan oppimisen johtajan tehtävän mielenkiintoisena ja rohkeana avauksena Metropolialta suomalaisessa korkeakoulukentässä. Se, että oppiminen nähdään yhtenä kokonaisuutena, eikä sitä ole pilkottu tutkintoon johtavaan koulutukseen ja muuhun oppimiseen, oli keskeisin syy, miksi innostuin tehtävästä”, kertoo Rontu.

Rontu on Metropolia Ammattikorkeakoulun johtoryhmän jäsen ja hän raportoi toimitusjohtaja-rehtorille.

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus teki päätöksen jatkuvan oppimisen johtajan valinnasta kokouksessaan 25.3.2021. Tehtävään oli 85 hakijaa.

Heidi Rontu Arabian kampuksen edustalla