Aika
 • 27.1.2021
Hinta

Maksuton

Tapahtuman aihetunniste

Höntsä -silta eteenpäin! -hankkeen päätösseminaarissa esitellään hankkeen tärkeimpiä tuloksia ja ydinteemoja

 • yhdenvertainen harrastaminen
 • monialainen ohjaus
 • nuorista lähtevä toiminta
 • luovat ja toiminnalliset menetelmät nuorten ohjauksessa.

Ohjelma koostuu alan ammattilaisten ja hankkeen edustajien puheenvuoroista.Suomen koripallomaajoukkueen valmentaja Henrik Dettmann puhuu harrastamisesta valmentajan näkökulmasta ja ammattitanssija, hyvinvointivalmentaja Johannes ”Hatsolo” Hattunen matalankynnyksen harrastamisesta ja omasta tiestään huipulle. Muita puhujia ovat mm. nuorisotutkija Tommi Hoikkala ja teatteriohjaaja Satu Linnapuomi.

Nuorten ääni tuodaan esille erilaisten käyttäjäkokemusten, sekä nuorten itse suunnitteleman Höntsä räp-esityksen kautta. Verkkoseminaarissa höntsäillään tiukan asiasisällön lomassa. Tarkempi aikataulu päätösseminaarin ohjelmasta lähetetään osallistujille tammikuussa 2021.

Höntsä -silta eteenpäin! -hanke tukee 16–25-vuotiaiden nuorten sosiaalista vahvistamista tarjoamalla yhdenvertaista harrastustoimintaa. Tavoitteenamme on lisätä liikettä, luovaa tekemistä ja yhteisöllisyyttä oppilaitoksissa ja vapaa-ajalla. Hanke on saanut jatkoaikaa helmikuun 2021 loppuun asti ja tänä aikana olemme jatkaneet hankkeen juurruttamista ja Höntsä-oppaan levittämistä, jotta kaikilla nuorilla olisi mahdollisuus osallisuuden kokemuksiin, laadukkaaseen harrastamiseen ja ohjaukseen.

Hankkeen aikana kerätty tieto on koottu kattavaksi Höntsä-oppaaksi, johon pääset tutustumaan osoitteessa www.hontsaopas.fi

Lisätietoja

hontsa [at] metropolia.fi

Ohjelma (muutokset mahdollisia)

 • 09.00–09.05 Tervetuloa! 
 • 09.05–09.15 Projektipäällikkö Terhi Dahlmanin puhe 
 • 09.15–09.20 Rahoituksen edustaja Marika Lindrothin puhe 
 • 09.20–09.35 Osahankkeiden edustajien puheenvuorot
 • 09.35–09.40 Metropolian kulttuurituotannon opiskelijoiden suunnittelema Höntsä-räp esitys

09.40–09.45 tauko

 • 09.45–10.05 Nuorisotutkija Tommi Hoikkalan puheenvuoro + kysymykset
 • 10.05–10.40 Johannes ”Hatsolo” Hattusen puheenvuoro + kysymykset
 • 10.40–11.05 Käyttäjäkokemuksia nuorilta: Mukana Matti Ländèn + nuoret, sekä teatteriohjaaja Satu Linnapuomi

11.05–11.15 tauko

 • 11.15–11.55 Koripallo valmentaja Henrik Dettmannin puheenvuoro
 • 11.55–12.00 Höntsä-pelin esittely ja kiitokset

Puhujat

Satu Linnapuomi
Satu Linnapuomi

Satu Linnapuomi on suomalainen teatteriohjaaja ja dramaturgi sekä Kansallisteatterin Kantti-nuortenteatterin taiteellinen vastaava. Hän valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2007 Teatterikorkeakoulun ohjaajalinjalta. Hän on ohjannut Helsingin lisäksi mm. Lahden, Kouvolan ja Seinäjoen kaupunginteattereissa. Linnapuomi on toiminut myös TV-, radio- ja printtitoimittajana sekä näyttelijänä.

”Nuoret ansaitsevat oman teatterinsa sekä yleisönä että esiintyjinä ja omien tarinoidensa näyttämönä.”
 

Johannes Hattunen
Johannes "Hatsolo" Hattunen

Hatsolo on maineikkaan katutanssiryhmän ja kuusinkertaisen Suomen mestarin Flow Mo Crewn jäsen. Ryhmän kanssa Hatsolo on voittanut lukuisia tanssikilpailuja Euroopan lisäksi Aasiassa ja Amerikassa. Hatsolo on lisäksi tanssikoulu Saiffan perustajajäsen ja TFW Helsinki -kuntosaliketjun omistaja. Vuonna 2017 Hattunen julkaisi kirjan ”Hatsolo – Elämä breikkarin silmin”, joka on kertomus mahdottomana pidetyistä unelmista, joista tuli totta kovalla työllä, tinkimättömällä intohimolla ja ripauksella onnea. Kirja ei ole vain Hatsolon henkilökuva, vaan aito ja inspiroiva tarina positiivisuudesta sekä peräänantamattomasta asenteesta.

Hatsolon filosofiaan kuuluu, että joka päivä voi oppia jotain uutta ja innostaa kanssaihmisiä jakamalla opittua tietotaitoa eteenpäin. Varoituksena sanottakoon, että Hattusen puheista on mainittu seuraavaa: ”Hatsolon ainutlaatuiset esiintymiset ovat kokemuksia, jotka ihastuttavat, itkettävät, naurattavat ja jäävät poikkeuksetta kuulijoiden mieleen.”
 

Henrik Dettman
Henrik Dettman

Henrik Dettmann on suomalainen koripallovalmentaja ja valmentaa tällä hetkellä Suomen maajoukkuetta. Henrik on toiminut myös Saksan maajoukkueen päävalmentajana ja kohosi Saksan arvostetuimpien valmentajien joukkoon luotsatessaan Die Mannschaftin vuoden 2001 EM-mitalipeleihin ja 2002 MM-pronssille.
 
Ennen päävalmentajauraansa Henrik toimi Helsingin NMKY:n apuvalmentajana ja voitti kaksi Suomen-mestaruutta vuosina 1984 ja 1985. Vuoden 1992 jälkeen hän lopetti seurajoukkueiden valmentamisen ja siirtyi Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Syksyllä 2014 Henrik nimitettiin huippu-urheiluyksikön joukkuepelien vastuuvalmentajaksi Olympiakomiteaan.
 
Puhujana Henrik käsittelee aiheita mm. johtaminen, tiimityö ja erityisesti yksilön omien vahvuuksien tunnistamisesta, sekä hänen motivaatiotekijöidensä optimoinnista huipputiimin kehittämiseksi. Näihin asioihin kristallisoituu Dettmannin vahvuudet johtajana ja valmentajana.  

Logot Euroopan unioni - Euroopan sosiaalirahasto, Vipuvoimaa EUlta 2014-2020, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Metropolia, Nuorisoseurat, Urheiluopisto Kisakeskus, YMCA - Suomen NMKY, Diak, ODL, OSAO, OULU.