Opiskelu
Digitaalisten mediapalvelujen tutkinto-ohjelmassa voit syventää digitaalisen median osaamistasi. Asiantuntijuutesi kasvaa ja saat valmiuksia toimia kehittämis- ja esihenkilötehtävissä digitaalisen viestinnän alalla. Tutkinto antaa myös pätevyyden virkoihin, joiden kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto.
Kehity digitaalisen median asiantuntijana
Koulutuksen keskeisiä sisältöalueita ovat
- media-alan toimintakentän tuntemus: trendit ja tulevaisuudennäkymät, teknologiaympäristö, ansaintamallit ja arvoketjut
- digitaalisten palveluiden konseptisuunnittelu ja kehittäminen
- käyttäjäkeskeinen suunnittelu
- johtaminen ja esimiestyö media-alalla
- tutkiva kehittäminen.
Tutkinnon laajuus on 60 opintopistettä. Syventävien ammattiopintojen lisäksi tutkintoon sisältyy vapaavalintaisia opintoja ja 30 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö.
Tutustu digitaalisten mediapalvelujen opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.
Monimuoto-opiskelua työn ohessa
Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina niin, että opiskelu työn ohessa on mahdollista. Koko ryhmän yhteisiä tapaamisia on pääsääntöisesti yhtenä iltana viikossa (yleensä tiistaisin klo 17–20). Ryhmätapaamisiin osallistumisen lisäksi opiskelu edellyttää sitoutumista itsenäiseen opiskeluun ja pienryhmissä työskentelyyn.
Ryhmätapaamiset toteutetaan pääosin etänä, mutta ryhmäytymisen ja verkostoitumisen tukemiseksi opintoihin kuuluu myös lähitapaamisia Arabian kampuksella. Opiskelussa hyödynnetään erilaisia verkkotyökaluja sekä yksilö- että ryhmätehtävissä.
Tutkinnon kesto on 1,5 vuotta, mutta tutkinto on suoritettavissa myös yhden lukuvuoden aikana.
Monialaisessa opiskelijaryhmässä sinulla on erinomainen mahdollisuus verkostoitua toisten media-alan ammattilaisten kanssa.
Opinnäytetyö työelämän kehittämishankkeesta
Ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa opinnäytetyö perustuu konkreettiseen työelämän kehittämishankkeeseen. Kehittämishanketta ja sen tuloksia lähestytään tutkimuksellisella otteella. Opinnäytetyöllä osoitat kykysi soveltaa tutkimustietoa ja käyttää valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Opinnäytetyö kehittää myös valmiuksiasi itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön.
Opiskelijoiden kokemuksia Digitaaliset mediapalvelut -opinnoista
Kysyttävää digitaalisten mediapalveluiden opiskelusta?
Hakeminen
- Hakuaika1.11.2024 klo 08:00 - 15.11.2024 klo 15:00Opintojen aloituskevät 2025
- Kulttuuri
Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 15.11.2024 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Ennakkotehtävä (Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella 1.11.-15.11.2024)
Ennakkotehtävä
Tee tehtävä tekstinkäsittelyohjelmalla. Käytä tehtävissä fonttia Arial 11 pt ja riviväliä 1,5. Tallenna tehtävä palautusta varten pdf-formaattiin. Nimeä valmis dokumentti muotoon Sukunimi_Etunimi_DMYAMK.pdf
Kehittämishankkeen suunnitelma
Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon liittyy keskeisenä osana työelämää kehittävä ammatillinen opinnäytetyö, jonka laajuus on 30 opintopistettä. Opinnäytetyöllään opiskelija osoittaa kykyään soveltaa tutkimustietoa ja käyttää valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Opinnäytetyö kehittää myös opiskelijan valmiuksia itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön.
Millainen kehittämishanke tai soveltava tutkimus voisi tukea työuraasi ja/tai työyhteisösi kehittymistä? Tee alustava suunnitelma omasta kehittämishankkeestasi:
- Mistä aiheesta haluaisit tehdä opinnäytetyösi? Miksi aihe kiinnostaa sinua? Miten aiheideasi linkittyy digitaalisten mediapalveluiden kehittämiseen?
- Mistä näkökulmasta aihetta olisi kiinnostavaa tarkastella? Miksi?
- Millainen tutkimuksellinen lähestymistapa sopisi kehittämishankkeeseen?
- Millaisia menetelmiä kehittämishankkeen toteuttamiseen voisi käyttää?
- Miten kehittämishanke tukisi työyhteisösi kehittymistä ja/tai omaa ammatillista kasvuasi?
Suunnitelman pituus enintään 2 sivua (n. 4000 merkkiä).
Palautusohjeet
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee täyttää hakulomake osoitteessa opintopolku.fi. Ennakkotehtävä palautetaan hakemuksen liitetiedostona ja tulee liittää hakemukselle hakemuksen lähettämishetkellä.
Tehtävät palautetaan ohjeistuksen mukaisesti, vain tehtävänannossa mainittu tiedostoformaatti.
Ennakkotehtävä palautetaan hakemuksen liitetiedostona ja tulee liittää hakemukselle hakemusta lähetettäessä.
- Hakuaika11.3.2025 klo 08:00 - 25.3.2025 klo 15:00Opintojen aloitussyksy 2025
- Kulttuuri
Hakuohjeet ja valintaperusteet
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee tehdä ennakkotehtävät. Ennakkotehtävä toimitetaan hakuaikana 11.3.- 25.3.2025 sähköisen yhteishakulomakkeen liitetiedostona 25.3.2025 klo 15:00 mennessä. Tiedostoformaatit tehtävänannon mukaisesti.
Ennakkotehtävät julkaistaan 14.2.2024.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee suorittaa tutkinto-ohjelman oma valintakoe hyväksytysti Opintopolussa kuvatulla tavalla. Valintakoekutsut lähetetään noin viikkoa ennen valintakoetta sähköpostitse hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
Tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin ja lisätietoihin valintakokeesta Opintopolussa.
Hyödyllisiä linkkejä
Kysyttävää hakemisesta?
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Opintojen aloitus
Opintojen aloitus Metropoliassa
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
- Intel i5/i7 prosessori (vähintään 8 gen), AMD Ryzen 5/7 tai vastaavan tehoinen suoritin
- RAM 8 GB muistia
- SSD-kovalevy min. 256 GB
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
- Työpaikkailmoituksia
- Työelämätapahtumia ja webinaareja
- Urasuunnittelu- ja työnhakuvinkkejä
- Tietoa yrityksistä
Kirjautuminen
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta - Elämässä.fi
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu - Elämässä.fi
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
- Kela palvelee myös Instagramissa asiakkaita arkipäivisin klo 10-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Kelaan kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.
Digitaalisten mediapalvelujen ylemmän AMK-tutkinnon opintojen aloitus
Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta digitaalisten mediapalveluiden YAMK-tutkinto-ohjelmassa!
Opintosi alkavat tiistaina 20.8.2024 klo 17.00–20.00 lähitapaamisella Arabian kampuksella, osoitteessa Hämeentie 135D. Kokoonnumme rakennuksen kolmannessa kerroksessa sijaitsevaan luokkaan AR304 (portaista vasemmalle käytävän päähän saakka). Ota tapaamiseen mukaan myös henkilöllisyystodistuksesi.
Tutustu alla oleviin opintojen aloittamiseen liittyviin materiaaleihin. Kesätehtävien tekeminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen ensimmäistä tapaamista.
Nähdään elokuussa!
Koko ryhmän yhteisiä tapaamisia on yleensä kerran viikossa tiistai-iltaisin klo 17–20, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Ensimmäisellä opiskeluviikolla on kaksi tapaamista, sekä tiistaina että torstaina. Syksyn ryhmätapaamisten ajankohdat löydät osiosta Lukujärjestys. Varaudu siihen, että pienet muutokset aikatauluissa voivat olla mahdollisia. Osa tapaamisista pidetään kampuksella ryhmäytymisen tukemiseksi, ja osa tapaamisista toteutuu etänä.
Ensimmäisenä käynnistyy opintojakso Digitaalisten mediapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen tiistaina 20.8.2024 klo 17.00 alkaen. Tähän opintojaksoon liittyy etukäteistehtävä, joka tehdään opintojakson alkuun mennessä. Tehtävien ohjeet osiossa Kesätehtävät.
Muistathan varata riittävästi aikaa myös itsenäiselle yksilö- ja pienryhmätyöskentelylle. Esimerkiksi opintojakson Digitaalisten mediapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen yhtenä tehtävänä on laaja, koko opintojakson ajan kestävä ryhmätyö. Lisäksi opintojaksoon liittyy yksilötehtäviä, joista osaa työstetään myös yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa opintopiirityyppisesti.
Digitaalisten mediapalveluiden opinnoissa käytetään pääasiallisena opiskelualustana Microsoftin Teamsia. Aktivoi käyttäjätunnuksesi Metropolian tietojärjestelmiin jo ennen opintojen alkua, niin pääset liittymään opiskeluun liittyviin työtiloihin heti opintojen käynnistyessä. Ensimmäisissä tapaamisissa saat lisätietoja Metropolian tietojärjestelmistä ja Teams-ympäristöstä.
Syyslukukaudella on kaksi opintojaksoa, Digitaalisten mediapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen (15 op) ja Tutkimus- ja kehittämisvalmiudet (5 op). Opintojakso Tutkimus- ja kehittämisvalmiudet jatkuu tammikuulle 2025.
Digitaalisten mediapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen (15 op)
- tiistai 20.8.2024 klo 17–20 Arabian kampuksella
- torstai 22.8.2024 klo 17–18.30 etänä
- tiistai 27.8.2024 klo 17–20 etänä
- tiistai 3.9.2024 klo 17–20 Arabian kampuksella
- tiistai 10.9.2024 klo 17–20 etänä
- tiistai 17.9.2024 klo 17–20 etänä
- tiistai 24.9.2024 klo 17–20 Arabian kampuksella
- tiistai 1.10.2024 klo 17–20 etänä
- tiistai 8.10.2024 klo 17–20 etänä
- tiistai 22.10.2024 klo 17–20 Arabian kampuksella
- tiistai 29.10.2024 klo 17–20 etänä
- tiistai 5.11.2024 klo 17–20 etänä
- tiistai 12.11.2024 klo 17–20 etänä
- tiistai 19.11.2024 klo 17–20 Arabian kampuksella
Tutkimus- ja kehittämismenetelmät (5 op)
Opetuspaikat (etä/lähi) ilmoitetaan myöhemmin.
- tiistai 26.11.2024 klo 17–20
- keskiviikko 27.11.2024 tai torstai 28.11.2024 klo 17–20 (etänä)
- tiistai 3.12.2024 klo 17–20
- tiistai 10.12.2024 klo 17–20
- tiistai 14.1.2025 klo 17–20
- tiistai 21.1.2025 klo 17–20
- tiistai 28.1.2025 klo 17–20
Muut kevätlukukauden aikataulut julkaistaan myöhemmin.
Syksyn ensimmäisellä opintojaksolla Digitaalisten mediapalveluiden suunnittelu ja kehittäminen paneudutaan digitaalisten palveluiden käyttäjälähtöiseen kehittämiseen. Opintojaksolla on vuosittain vaihtuva teema, jonka kautta opintojakson sisältöjä tarkastellaan. Syksyllä 2024 teemana on digitaalisten palveluiden suunnitteluun liittyvät eettiset kysymykset.
Kesätehtävissä pohjustetaan syksyn opintojaksoa. Kesätehtäviä on kaksi, ja niiden osuus 15 opintopisteen kokonaisuudesta on noin 3 opintopistettä.
Tee tehtävät valmiiksi 25.8.2024 mennessä. Saat viikon 34 tapaamisten yhteydessä tarkemmat ohjeet tehtävien palauttamisesta. Tehtäviä käsitellään myös yhteisesti keskustellen opintojakson ensimmäisissä tapaamisissa.
Jos sinulla on kysyttävää tehtävänannoista, voit olla yhteydessä 12.8.2024 alkaen Liisa Seppäseen:
liisa.seppanen [at] metropolia.fi (liisa[dot]seppanen[at]metropolia[dot]fi)
puh. 0400 846 061
Kesätehtävä 1: alustojen valta
Tehtävän aineistona on Helsingin yliopiston Digitaalisen alustatalouden suuryritykset ja EU -hankkeeseen liittyvä podcast-sarja Alustojen valta. Kuuntele vähintään kaksi sinua kiinnostavaa jaksoa podcast-sarjasta. Etsi lisätietoja podcastissa esitetyistä teemoista muista lähteistä.
Pohdi valitsemastasi näkökulmasta Googlen, Facebookin ja Amazonin kaltaisten globaalien alustajättien vaikutuksia esimerkiksi talouteen, politiikkaan, yhteiskuntaan tai ihmisten arkeen ja/tai sitä, miten tätä valtaa on mahdollista säännellä. Koosta pohdintasi pohjalta ajatuskartta tai vastaava visuaalinen esitys tarkastelemistasi asioista ja niiden välisistä suhteista.
Voit toteuttaa tehtävän itsellesi mieluisilla välineillä, kunhan lopputuloksen saa tallennettua/valokuvattua/skannattua yhdelle sivulle pdf-tiedostoksi palautusta varten.
Huolehdi, että tehtävädokumentissa on näkyvissä oma nimesi sekä tieto siitä, mihin podcast-jaksoihin tehtäväsi perustuu. Jos käytät tehtävän tukena muita lähteitä Alustojen valta -podcastin lisäksi, kirjaa käyttämäsi lähteet tehtävän yhteyteen (lähteet voi kirjata erilliselle sivulle).
Tallenna valmis tehtävä pdf-formaattiin ja nimeä tiedosto muotoon Kesatehtava1_Sukunimi_Etunimi.
Kesätehtävä 2: median tulevaisuuskenaarioita
Tehtävän aineistona on Media-alan tutkimussäätiön julkaisema media-alan tulevaisuusselvitys Media 2035 – Neljä skenaariota median tulevaisuudesta. Kunkin skenaarion esittelyn yhteydessä nostetaan esiin kolme keskeistä skenaarioon linkittyvää muutosvoimaa. Tutustu selvitykseen ja pohdi sen herättämiä ajatuksia, esimerkiksi: Miten näet eri skenaariot ja niihin liittyvät muutosvoimat? Mitkä selvityksessä esitetyt asiat tai ilmiöt ovat sinusta kaikkein kiinnostavimpia? Miten todennäköisinä tai merkittävinä pidät skenaarioissa esitettyjä media-alan tulevaisuudennäkymiä? Miten skenaarioissa esitellyt kehityskulut voisivat näkyä nykyisessä tai tulevassa työssäsi?
Kirjoita pohdintasi pohjalta noin 2–3 sivun mittainen teksti (noin 500–700 sanaa). Voit valita tarkastelunäkökulman itse. Voit esimerkiksi keskittyä johonkin tiettyyn skenaarioon tai tiettyihin muutosvoimiin tai pyrkiä muodostamaan yleiskuvaa esitettyjen skenaarioiden pohjalta. Voit hyödyntää tehtävän toteutuksessa myös muuta lähdekirjallisuutta. Mainitse kaikki käyttämäsi lähteet.
Kirjaa tehtävän alkuun oma nimesi. Otsikoi tehtävä itse.
Tallenna tehtävä palautusta varten pdf-formaattiin. Nimeä tiedosto muotoon Kesatehtava2_Sukunimi_Etunimi.
Jos sinulla on kysyttävää opintojen aloittamiseen tai sisältöihin liittyen, voit olla yhteydessä Liisa Seppäseen 12.8.2024 alkaen:
liisa.seppanen [at] metropolia.fi (liisa[dot]seppanen[at]metropolia[dot]fi)
puh 0400 846 061
Metropolian opiskelija- ja hakijapalvelut vastaa hakuprosessiin ja opiskelupaikan vastaanottamiseen liittyviin kysymyksiin myös kesän aikana:
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
puh 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma–ke klo 10.00–12.00