Hanke on päättynyt 31.7.2019.
Hanke on saanut jatkorahoituksen. Tutustu jatkohankkeeseen Oona 2.0 - Yrittäjänaisten liiketoiminnan kasvua digitalisaation ja kumppanuusverkostojen kautta.
Oona - osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille ESR-hanke tukee uusmaalaisia yrittäjänaisia rohkeasti kasvattamaan yritystään osaamisen kehittämisen ja vertaistuen avulla.
Oona – Osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille -hankkeen tavoitteena on, että
- naisyrittäjien kasvuhalukkuus lisääntyy
- yrittäjät tekevät yrityksen kasvuun johtavia suunnitelmia tai tekoja hyödyntäen uutta johtamis-, kehittämis- ja digiosaamista
- naisyrittäjät tukevat toinen toisiaan ja saavat uusia oivalluksia vertaisryhmissä.
Hankkeen koulutuksiin ja vertaisryhmiin ovat tervetulleita kaikki uusmaalaiset yrittäjänaiset yrityksen toimialasta, yritysmuodosta tai koosta riippumatta. Koulutukset ja vertaisryhmät soveltuvat kuitenkin parhaiten mikro- ja pienyrittäjille (yrityksen koko 1-50 henkilöä).
Hanke on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osarahoittama. Hankkeen rahoittavana viranomaisena on Hämeen ELY-keskus. Hanketta toteuttavat yhdessä Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Työterveyslaitos.
Hanke koostuu opintokokonaisuuksista, työpajoista sekä vertaisryhmätyöskentelystä.
Kevään 2019 tarjonta
Yrittäjänaisen kasvukirjan julkaisutilaisuus
Yrittäjänaisen kasvukirja on Metropolia amk:n ja Työterveyslaitoksen yhdessä uusmaalaisten yrittäjänaisten kanssa toteuttama työkirja, joka auttaa yrittäjiä kurottamaan kohti omannäköistä yrittäjänä kehittymistä ja yrityksen kasvua omat voimavaransa tunnistaen ja huomioiden. Oona-hankkeen koulutuksissa, vertaisryhmissä tai työpajoissa tapaamamme naiset ovat olleet vahvasti kirjan mukana sisällössä ja toteutuksessa.
Tilaisuuden järjestää Oona - osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille -ESR-hanke yhdessä Euroopan komission Suomen-edustuston kanssa. Tilaisuuteen kutsutaan myös median edustajia. Tilaisuus on maksuton.
Ajankohta: | Naistenpäivänä, perjantaina 8.3.2019 klo 8.30-11.30 |
Paikka: | Metropolia Ammattikorkeakoulu, Myllypuron kampus, Myllypurontie 1, Helsinki, Auditorio MPA 1010, A-talo 1. krs |
Ohjelma
8.30 | Aamupala |
9.00 | Yrittäjänaisen kasvukirjan julkaisu,Kasvukirjan julkistuksen esitys (pdf) ● Tanja Kallio, graafinen suunnittelija ja tekstiilimuotoilija, yrittäjä, Suunnittelustudio Muotografia ● Sirkka-Liisa Kolehmainen, lehtori ja projektipäällikkö, Metropolia AMK ● Tiina Taipale, tutkija, Työterveyslaitos |
9.20 | EU-rahoituksen merkitys kasvuyritykselle. Meidän tarinamme.● Hanna Sissala, toimitusjohtaja, LullaMe |
9.40 | Naisten yrittäjyys Suomessa ja EU:n rooli kasvun tukijana.● Pia Siitonen, tiedotuspäällikkö, Euroopan komission Suomen-edustusto |
9.50 | Yleisön kysymyksiä |
10.00 | Vapaata verkostoitumista ja kasvukirjatyöpisteitä |
10.45 | Paneelikeskustelu: Kohti oman näköistä kasvua● Juontaja: Maria Baric, taiteellinen johtaja, Maria Baric Company, Voimauttavan taiteen äärellä ry ● Mira Ekonen, luova tuottaja, askartelija ja käsillätekemisen puolesta puhuja, Askartelu Amalia, Kässäfestarit sekä Event Heaven ● Heli Järvelin, kasvatustieteilijä (KM), kouluttaja, työnohjaaja, NLP-valmentaja ja yrittäjä, WorkWise ● Johanna Wahlbeck, taidefilosofi (FM), kuvataideterapeutti, työnohjaaja, tuotekehittäjä, taidekasvatuksen tohtorikoulutettava, Johanna Wahlbeck Oy |
11.30 | Tilaisuus päättyy |
Lataa oma Yrittäjänaisen kasvukirja (pdf)
Lue yhteenveto tilaisuudesta (pdf)
Oona-hanke on valittu InvestEU-nimellä kulkevaan viestintäkampanjaan. Kampanjasta vastaa Euroopan komission viestintä ja Hill+Knowlton Finland Oy läheisessä yhteistyössä Euroopan komission Suomen-edustuston kanssa. Kampanjan kohderyhmänä on suuri yleisö ja jokaisella kampanjamaalla on 2-4 avainprojektia. Tänä vuonna hankkeista mukana ovat Oona ja Tunne työ. InvestEU-kampanjan tavoite on lisätä suuren yleisön tietoisuutta EU-investoinneista ja niiden luomista mahdollisuuksista konkreettisten esimerkkien avulla sekä vahvistaa kansalaisten tietoisuutta siitä, että EU luo edellytyksiä kasvulle ja uusille työpaikoille.
Some-postauksia InvestEU-kampanjasta löydät täältä:
Facebook Newsfeed
Instagram Newsfeed
Instagram Stories
Työpajat
Kasvun askeleet -työpajasarja yrittäjänaisille
Oona-hanke järjestää keväällä 2019 yrittäjänaisille viisi maksutonta yrityksen kasvua ja kehittämistä tukevaa työpajaa. Työpajat järjestetään perjantaisin kello 9-12 Metropolian Myllypuron kampuksella, Myllypurontie 1, Helsinki, 15.3.2019 alkaen (joka toisena perjantaina).
Työpajat tarjoavat yrittäjänaisille mahdollisuuden kehittää yritystään ja osaamistaan yhdessä muiden yrittäjänaisten kanssa. Työpajat koostuvat alustuksista, keskustelusta ja työpajan teemaan liittyvistä harjoituksista.
Työpajojen teemat ja sisällöt perustuvat Oona-hankkeen Yrittäjänaisten kasvukirjaan, jonka kaikki osallistujat saavat omakseen työpajaosallistumisen yhteydessä.
Työpajat ovat maksuttomia. Voit ilmoittautua yhteen tai useampaan työpajaan. Mukaan mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta.
Ilmoittautuminen e-lomakkeella
Kasvun askeleet – työpajasarja yrittäjänaisille -koulutusesite (pdf)
Koulutus
Palvelujen ja tuotteiden uudistaminen 31.1. - 21.3.2019
Koulutuksessa saat työkaluja yrityksesi palvelujen ja tuotteiden uudistamiseen ja kehittämiseen. Koulutuksen aikana käydään läpi innovatiivinen kehittämisprosessi, joka auttaa sinua kehittämään yritystäsi tulevaisuussuuntautuneesti. Koulutukseen osallistuu myös Metropolian ammattikorkeakoulun innovaatioprojektia suorittavia opiskelijoita, jotka osallistuvat yritysten tuotteiden ja palveluiden yhteiskehittelyyn.
Lisätietoa
Koulutuksen sisällöstä:
- Lehtori Ulla Vehkaperä, ulla.vehkapera@metropolia.fi, p. 040 714 5147
- Erikoistutkija Minna Janhonen minna.janhonen@ttl.fi, p. 043 824 3391
- Lehtori Kati Ylikahri, kati.ylikahri@metropolia.fi, p. 040 714 5126
Ilmoittautumiseen liittyvät asiat ja peruutukset:
Projektipäällikkö Sirkka-Liisa Kolehmainen, sirkka-liisa.kolehmainen@metropolia.fi , p. 040 334 7988
Lue Työterveyslaitoksen Työpiste-verkkolehdessä 18.1.2018 julkaistu juttu:
Yrittäjä ja opiskelijat yhdistivät voimansa: uusi palveluidea lähti liikkeelle
Aiemmin järjestettyjä koulutuksia, vertaisryhmiä ja työpajoja
Koulutukset
Tuotteiden ja palvelujen uudistaminen 5 op Työkaluja yrityksesi palveluiden ja tuotteiden uudistamiseen ja kehittämiseen. Koulutuksen aikana käytiin läpi innovatiivinen kehittämisprosessi, joka auttoi kehittämään yritystä tulevaisuussuuntautuneesti.
Koulutuksia on järjestetty syksyllä 2017: 18.8. - 27.10.2017, keväällä 2018: 25.1. - 5.4.2018 ja syksyllä 2018: 30.8. - 11.10.2018
Keväällä 2017 hankkeessa järjestettiin seuraavat koulutukset:
- Digiosaaminen: Verkkokauppa, 5 op 7.4. - 16.6.2017
- Kasva henkilöstöjohtajaksi, 5 op 9.3. - 2.6.2017
Työpajat
Keväällä 2018 hankkeessa järjestettiin kolmen työpajan sarja. Jokainen työpaja koostui yrittäjänaisen ja hankkeen asiantuntijoiden alustuksista, ryhmätyöskentelystä sekä verkostoitumisesta. Työpajojen teemoja olivat:
- Suunnittele markkinointiviestintäsi, 20.3.2018
- Kannattavampaan liiketoimintaan, 3.4.2018
- Itsensä johtaminen ja hyvinvointi, 17.4.2018
Syksyllä 2017 aloitettiin ja keväällä 2018 jatkettiin Digipajoja: kahdeksan työpajaa some-näkyvyyden parantamisesta, digityökaluista ja -markkinoinnista:
- Some-markkinointi 30.10.2017
- Facebook- sivun ylläpidon perusteet, 14.11.2017
- Facebook- mainonnan perusteet, 28.11.2017
- LinkedIn yrityksen somenäkyvyyden ja markkinoinnin välineenä, 16.1.2018
- Twitterin perusteet, yrityskäyttö ja mainonta, 23.1.2018
- Instagramin perusteet ja käyttö yrityksen viestinnän välineenä, 30.1.2018
- Kuvat somessa: ota hyviä kuvia omista tuotteistasi, 6.2.2018
- Video somessa, eri välineet ja parhaat vinkit, 27.2.2018
Syksyllä 2017 hankkeessa järjestettiin Onnistumista ja oivalluksia johtamiseen, viiden ½ päivän työpajasarja. Jokainen työpaja koostui yrittäjänaisen ja hankkeen asiantuntijoiden alustuksista, ryhmätyöskentelystä sekä verkostoitumisesta. Työpajojen teemoja olivat:
- Itsensä johtaminen, 10.10.2017
- Verkostot ja osuustoiminta, 24.10.2017
- Esimiestyö, 7.11.2017
- Yhteiskehittäminen, 21.11.2017
- Työntekijän rekrytointi, 5.12.2017
Vertaisryhmät
Ohjattu ja sparraava yrittäjänaisten vertaisryhmä
Vertaisryhmä on aloittanut 4.9.2018 ja jatkuu 13.11.2018 saakka.
Ohjatun vertaisryhmätyöskentelyn tavoitteena on antaa lisää voimavaroja, visioita ja iloa yrittäjänä toimimiseen. Tavoitteena on tunnistaa omia vahvuuksia ja kehittämisalueita ja näiden kautta kehittää omaa liiketoimintaa ja yrityksen kasvua. Vertaisryhmän (9-11 henkilöä) työskentely räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan ja käsiteltävät teemat sovitaan yhdessä osallistujien kanssa.
Kenelle?
Uudenmaan alueen yrittäjänaisille, toimialasta riippumatta, yrityksen henkilöstömäärän tulee olla alle 50 henkilöä.
Ryhmästä saat
- Rohkeutta ja innostusta liiketoiminnan kehittämiseen
- Voimavaroja ja osaamista yrittäjänä toimimiseen
- Sparrausta osaavalta joukolta
- Vertaistukea ja verkostoja oman toiminnan tueksi
- Iloa ja itseluottamusta
Miten?
- Luottamuksellista oivallusten jakamista kahden innostavan ohjaajan vetämässä noin 10 yrittäjänaisen ryhmässä.
- 6 tapaamista kahden viikoin välein
- Työskentelyyn kuuluu kevyitä välitehtäviä, jotka tukevat omien vahvuuksien tunnistamista ja kehittämistä.Tehtävät ovat osa hankkeessa julkaistavaa Yrittäjänaisen työkirjaa.
- Työskentely ja teemat räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaisesti
- Ryhmä on osallistujille maksuton
Mihin yrittäjä sitoutuu?
- Oman yritystoiminnan ja yrittäjyyden tarkasteluun
- Osallistumaan ryhmätapaamisiin ja välitehtävien tekemiseen
- Aktiiviseen ja luottamukselliseen keskusteluun
- Muiden yrittäjien tilanteen pohtimiseen
- De Minimis tuki-ilmoitus. Yrittäjä sitoutuu antamaan hankkeeseen osallistuvan yrityksen De Minimis tuki-ilmoituksen, lomake toimitetaan ilmoittautuneille täytettäväksi. Saat hankkeelta tiedoksiannon myönnetystä De Minimis tuesta (500 euroa).
Hinta
Vertaisryhmä on maksuton. Ilmoittautuminen on sitova. Peruutusmaksu: mikäli peruutat osallistumisen viikkoa ennen (7 pv) ryhmän alkua, lähetämme sinulle 150 e peruutusmaksun.
Aikataulu
Ryhmä kokoontuu tiistaisin 4.9.-13.11.2018. Työskentely koostuu vain lähitapaamisista.
Lähitapaamiset pidetään osoitteessa: Metropolia AMK, Haagan toimipiste, Vanha viertotie 23, Helsinki.
ti 4.9. klo 12-16
ti 18.9 klo 13-15
ti 2.10 klo 13-15
ti 23.10 klo 13-15.
ti 30.10 klo 13-15
ti 13.11 klo 13-16
Lisätietoa
Vertaisryhmän sisällöstä ja ryhmien toiminnasta
Lehtori Sirkka-Liisa Kolehmainen, etunimi.sukunimi@metropolia.fi (sirkka-liisa), p. 040 334 7988
Asiantuntija Sara Lindström, sara.lindstrom@ttl.fi , p. 030 474 2404
Ilmoittautumiseen liittyvät asiat ja peruutukset:
Projektipäällikkö Sirkka-Liisa Kolehmainen, sirkka-liisa.kolehmainen@metropolia.fi , p. 040 184 1947
HUOM! Ilmoittautumiset käsitellään manuaalisesti. Saat ilmoittautumisestasi vahvistuksen sähköpostiisi mahdollisimman pian.
Lue Työterveyslaitoksen Työpiste verkkolehdessä 3.10.2017 julkaistu juttu:
Yrittäjät sparraavat toisiaan fiksumpaan työntekoon
Aiemmin toteutetut vertaisryhmät ovat ajoittuneet seuraavasti
Keväällä 2018 vertaisryhmä 3, 10.1. - 21.3.2018
Syksyllä 2017 vertaisryhmä 2, 4.9. - 13.11.2017
Keväällä 2017 vertaisryhmä 1, 27.3. -5.6.2017
Koulutukset ja vertaistukiryhmät tuottaa Oona - osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille ESR-hanke. Oona-hanke tukee uusmaalaisia yrittäjänaisia rohkeasti kasvattamaan yritystään osaamisen kehittämisen ja vertaistuen avulla. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osarahoittama. Hankkeen rahoittavana viranomaisena on Hämeen ELY-keskus. Hanketta toteuttavat yhdessä Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Työterveyslaitos.
Uusi EU:n laajuinen tietosuoja-asetus (GDPR) astui voimaan 25.5.2018. Olemme Metropoliassa sitoutuneita pitämään meille antamasi henkilötiedot turvassa. ESR Oona -hankkeen tietosuojaselostus tulossa pian.
Lisätietoa