Opiskelu
Musiikin ylemmästä AMK-tutkinto-ohjelmasta valmistuu asiantuntijoita vaativiin musiikkialan ja musiikkikoulutuksen kehittämis- ja johtamistehtäviin. Musiikin ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneet ovat musiikin ammattilaisia, joilla on monipuoliset valmiudet jatkuvaan oppimiseen, asiantuntijatyön edellyttämät viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä syvällinen oman erityisalan osaaminen.
Tutkintoon voi hakea kevään 2. yhteishaussa sekä korkeakouluväylän haussa, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa, toukokuussa ja marraskuussa.
Opiskelu alkaa kesätehtävillä ja opinnäytetyön tekemisellä elokuussa. Opiskelupäiviä on noin kerran kuukaudessa, syksyllä 2024 seuraavasti (muutokset mahdollisia): 22.–23.8., 12.–13.9., 3.–4.10., 31.10.–1.11. ja 12.–13.12.
Kysy opiskelusta tai hakemisesta:
Seuraavan hakuinfon ajankohta ja zoom-linkki ilmoitetaan tällä sivulla. Hakuinfossa voit kysyä tarkemmin hakemisesta ja opiskelusta suoraan tutkintovastaavalta. Tervetuloa mukaan!
Opintojen toteutustapa
Koulutus toteutetaan lähi- ja etäopetuksena ja siihen on mahdollista osallistua työn ohessa. Opiskelupäiviä on noin kerran kuukaudessa torstaisin ja perjantaisin.
Sinulle laaditaan opetussuunnitelman pohjalta henkilökohtainen kehittymissuunnitelma.
Opetus koostuu
- asiantuntijaluennoista
- työpajoista
- vertaisryhmätyöskentelystä sekä
- henkilökohtaisesta ohjauksesta.
Metropolia aloitti musiikin ylemmän AMK-koulutuksen ensimmäisenä Suomessa vuonna 2008. Tähän mennessä olemme kouluttaneet jo yli 200 musiikkialan kehittäjää. Tarjoamme sinulle:
- henkilökohtaista ohjausta
- yksilöllisesti rakennetun oppimispolun
- musiikkialan monia ammattiprofiileja tunnistavan oppimisympäristön
- alan huippuopettajat ja tohtoritason ohjaajat
- vertaistyöskentelyä moniäänisessä ammattilaisten ryhmässä
- taitoja, menetelmiä ja ideoita kehittämistyöhön
- mahdollisuuden kansainväliseen lyhytvaihtoon ja opintomatkoihin
- tuoreita näkökulmia työelämän uudistamiseen
- työnohjausta ja tukea työhyvinvointiin
Koulutuksen sisältö
Opinnot koostuvat yhteisistä ja ammattiprofiilin mukaisista syventävistä opinnoista sekä opinnäytetyöstä.
Suunnittelet tutorisi kanssa opintojen alussa ammattiprofiilisi ja henkilökohtaisten tavoitteittesi mukaisen opintopolun, joten saat paljon mahdollisuuksia yksilöllisiin valintoihin.
Tutustu musiikin ylemmän AMK-tutkinnon opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö perustuu ennakkotehtävässä esiteltyyn kehittämisideaan. Opinnäytetyö on tyypillisesti työelämälähtöinen kehittämisprojekti. Prosessiin voi kuulua taiteellista työskentelyä, opetuskokeilu, tuotteen kehittämistä jne. Opinnäytetyö voi sisältää kirjallisen raportin lisäksi esim. esityksen tai tuotannon, oppimateriaalin tmv. tekstistä erillisen osan.
Tutustu Musiikin ylempien AMK-tutkintojen opinnäytetöihin
- Milja Markkasen opinnäytetyö 2023 Laulunopettaja urheilijoiden hengitysvalmentajana Theseus-palvelussa
- Pilvikki Szilvay-Monton opinnäytetyö 2023 Laulaen arjen askareisiin: musiikkimateriaalipaketti varhaiskasvatukseen kokopäiväpedagogiikan tueksi Theseus-palvelussa
Lisää ylempien AMK-tutkintojen opinnäytetöitä löydät Theseus-tietokannasta.
Kokemuksia musiikin yamk-opinnoista
Kysyttävää musiikin YAMK-opinnoista?
Hakeminen
- Hakuaika-Opintojen aloituskevät 2025
- Kulttuuri
Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.
Hakuaika: 1.11.2024 klo 8:00- 15.11.2024 klo 15:00
Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa
Musiikin ylemmän AMK-tutkinnon koulutuksen ennakkotehtävä on syksyllä 2024 kolmiosainen. Valinnan kannalta keskeinen osa on opinnäytetyön esittely riittävän monipuolisesti. Ennakkotehtävään liitettyjä dokumentteja ei palauteta hakijalle.
Osa 1. Portfolio
Esittele portfoliossa osaamista, koulutusta, työkokemusta ja ammatillisia tavoitteita.
Osaaminen:
- koulutus
- ammatillinen osaaminen
- mahdolliset julkaisut ja äänitteet
- muu mahdollinen osaaminen
Työkokemus ja ammatilliset tavoitteet:
- työkokemus (sisältää oman harjoittelun, konsertit ja esiintymiset ym. omaan työnkuvaan kuuluvat toiminnat riippumatta niiden palkkauksesta)
- ammatilliset kiinnostuksen kohteet - mikä sinua innostaa?
- ammatilliset tavoitteet ja kehittymistarpeet
Tavoitteet opinnoille
- millaisia kehittymistarpeita sinulla on?
- hyväksiluettavien opintojen kuvaus, tutustu Musiikin YAMK -opetussuunnitelmaan
- millaisia toiveita sinulla on YAMK- opinnoista?
- mitkä ovat mahdollisuutesi sitoutua opintoihin, opintojen ajoitustoiveet?
Osa 2. Musiikillinen työnäyte
Musiikillisessa tai musiikillis-pedagogisessa työnäytteessä osoitat ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamiseen tarvittavat taiteelliset/pedagogiset valmiudet. Näytteen voi niveltää opinnäytetyön sisältöön.
Mikäli opinnäytetyöhösi sisältyy ylemmän korkeakoulututkinnon tasoinen konsertti/taltiointi, musiikillisessa työnäytteessä on esiteltävä riittävät taiteelliset valmiudet suunnitelman toteuttamiseen.
Työnäyte toimitetaan linkkinä hakijan tekemään tallenteeseen (YouTube tai Google Drive -tallenne)
- näyte tulee olla video
- linkki voi olla osana portfoliota tai se liitetään portfolio-tallenteeseen.
Osa 3. Opinnäytetyön idea
Kuvaa ideastasi seuraavat pääkohdat:
- Miksi kyseinen aihe kiinnostaa?
- Mitkä ovat tavoitteet? Mitä asioita kehität?
- Miten ajattelit tutkia kehittämääsi asiaa?
- Millaisia verkostoja ja/tai yhteistyökumppaneita tarvitaan?
- Vaatiiko toteutus tutkimuslupia? Entä tekijänoikeudet?
- Mihin kehittämistyösi vaikuttaa? Kuka voi soveltaa tuloksia? Mikä merkitys tällä työllä on musiikkialalle?
- Mitä tietoa olet löytänyt ideasi tueksi?
- Liittyykö tähän esityksiä, oppimateriaalia tai muita erillisiä osia? Miten dokumentoit ei-kirjalliset osiot?
- Vaatiiko toteutus erityisiä kustannuksia tai resursseja? Miten hankit niitä varten yhteistyökumppaneita tai muuta rahoitusta?
Opinnäytetyön idean arviointikriteerit:
- Aihe: YAMK-koulutus on ammatillista kehittäjäkoulutusta. Asetamme etusijalle projektit, joissa työn aihe kehittää sekä hakijaa että työyhteisöä ja vastaa laajemminkin ajankohtaisiin työelämän tarpeisiin.
- Projektin rajaus: Idean tulee olla riittävän selkeä, konkreettinen ja rajattu, jotta sen toteuttamisen voi aloittaa heti elokuussa. Projektin tarpeen, hyödyn ja tavoitteiden selkeä kuvaaminen on tärkeää. Hakemuksessa tulee myös esitellä, miten mahdolliset projektin kulut katetaan. Metropolia tarjoaa esimerkiksi konserttiprojekteihin tilat ja äänentoiston. Muista kuluista hakija vastaa itse.
- Kirjallinen ilmaisu: Kaikissa opinnäytetöissä on kirjallinen osa. Edellytämme opiskelijoilta taitoa tuottaa hyvää asiatekstiä.
- Perehtyneisyys aiheeseen kirjallisuuden, äänitteiden ja muiden lähteiden kautta. Työn hyötyjen avaaminen ja hakijan osoittama perehtyneisyys aiheeseen ovat tärkeitä valintakriteerejä.
Tehtävien palautus
Portfolio nimetään muodossa Portfolio_Sukunimi_Etunimi.pdf/docx Tiedostomuoto voi olla PDF- tai WORD-tiedosto. Jos portfoliosi on verkkosivuilla, tallenna tiedostoon linkki sivuille.
Musiikillinen tai musiikillis-pedagoginen työnäyte ilmoitetaan linkkinä YouTube- tai Google Drive -tiedostoon (tarkista, että tiedosto on jaettavassa muodossa). Linkin voi tallentaa erilliseen WORD- tai PDF-tiedostoon, joka liitetään hakemukseen tai sen voi tallentaa portfolioon.
Opinnäytetyön ideapaperi nimetään muodossa Idea_Sukunimi_Etunimi.pdf/docx Tiedostomuoto voi olla PDF- tai WORD-tiedosto.
Tiedostot liitetään Opintopolussa täytettävään yhteishakulomakkeeseen. Yhden tiedoston maksimikoko on 1GB. Tarkista tiedostojen toimivuus.
Hakijat haastatellaan tarvittaessa ja haastatteluaika sovitaan erikseen.
Mikäli sinut valitaan opintoihin, haastattelu pohjustaa henkilökohtaisen kehittymissuunnitelmasi laatimista. Seuraavat kysymykset auttavat haastatteluun valmistautumisessa:
- Millaisia ammatillisia kehittymistarpeita sinulla on?
- Minkälaisia toiveita sinulla on YAMK-opinnoista? Tutustu Musiikin ylemmän AMK-tutkinnon opetussuunnitelmaan
- Mitkä ovat mahdollisuutesi sitoutua opintoihin?
Jos sinulla on kysyttävää ennakkotehtävästä tai haastattelusta, ota yhteyttä:
Jukka Väisänen
Lehtori
Puh. +358403340351
Jukka.Vaisanen [at] metropolia.fi (Jukka[dot]Vaisanen[at]metropolia[dot]fi)Ennakkotehtävä palautetaan hakemuksen liitetiedostona ja tulee liittää hakemukselle hakemusta lähetettäessä.
- Hakuaika-Opintojen aloitussyksy 2025
- Kulttuuri
Hakuohjeet ja valintaperusteet
Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset korkeakoulut käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2025 toisessa yhteishaussa 11.3.2025 klo 8:00 - 25.3.2025 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.
Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet, tietoja valintakokeista ja paljon muuta.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee tehdä ennakkotehtävät. Ennakkotehtävä toimitetaan hakuaikana 11.3.- 25.3.2025 sähköisen yhteishakulomakkeen liitetiedostona 25.3.2025 klo 15:00 mennessä. Tiedostoformaatit tehtävänannon mukaisesti.
Ennakkotehtävät julkaistaan 14.2.2025.
Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee suorittaa tutkinto-ohjelman oma valintakoe hyväksytysti Opintopolussa kuvatulla tavalla. Valintakoekutsut lähetetään noin viikkoa ennen valintakoetta sähköpostitse hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
Tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin ja lisätietoihin valintakokeesta Opintopolussa.
Hyödyllisiä linkkejä
Kysyttävää hakemisesta?
Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)
Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot
Opintojen aloitus
Opintojen aloitus Metropoliassa
Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!
Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.
Opiskelupaikan vastaanottaminen edellyttää tiettyjen muodollisuuksien hoitamista määräaikaan mennessä. Lue tarkemmat ohjeet elo-syyskuussa aloittaville ja tammikuussa aloittaville:
Käyttäjätunnuksilla uusi opiskelija saa käyttöoikeudet Metropolian tietojärjestelmiin.
Käyttäjätunnukset tulee aktivoida ennen perehdytyspäiviä. Käyttäjätunnusten aktivointi on mahdollista opiskeluoikeuden alkamispäivästä lähtien. Opiskeluoikeuden alkamispäivämäärä on aikaisintaan 1.8. tai 1.1. Tarkista myös oman tutkinto-ohjelmasi ohjeet asiasta. Tunnistautumiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lue ohjeet käyttäjätunnusten aktivointiin Tietohallinnon sivuilta.
Mikäli käyttäjätunnusten aktivoinnista on kysyttävää, löydät yhteystiedot tietohallinnon sivustolta.
Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.
Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.
Kannattaa katsoa Tuudon päävalikosta löytyvä osio 'uudelle opiskelijalle'. Olemme julkaisseet uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.
Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön
Uusi opiskelija tarvitsee opiskeluaan varten kannettavan tietokoneen.
Uuden opiskelijan kannettavan tietokoneen minimivaatimukset:
- Intel i5/i7 prosessori (vähintään 8 gen), AMD Ryzen 5/7 tai vastaavan tehoinen suoritin
- RAM 8 GB muistia
- SSD-kovalevy min. 256 GB
Kannettavan tietokoneen elinkaari olisi hyvä olla vähintään neljä vuotta.
Suositusmäärittelyn mukainen kannettava maksaa arviolta 600€-800€ ja ylöspäin. Mikäli opiskelija suuntautuu opinnoissaan esim. pelialalle tai graafiseen suunnitteluun, kannettavassa olisi hyvä olla tehokkaampi näytönohjain ja enemmän SSD-kovalevyä.
Suositeltu käyttöjärjestelmä riippuu tutkinto-ohjelmasta ja suuntautumisvaihtoehdosta. Pääsääntöisesti Microsoft Windows ja Mac OS X ovat turvallisia valintoja kannettavan käyttöjärjestelmäksi.
XR Designin, 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sekä visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoille kerrotaan ensimmäisillä opiskeluviikoilla oman koneen hankinnasta ja sen tarvittavista ominaisuuksista.
Ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin. YTHS tarjoaa yleis- ja mielenterveyden sekä suunterveyden palvelut ja edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. YTHS:n palveluja voi käyttää perustutkintoa suorittava ammattikorkeakouluopiskelija, joka on ilmoittautunut lukukaudelle läsnä olevaksi.
Faktat haltuun! Tutustu palveluihin ja asiointiohjeisiin osoitteessa yths.fi sekä Terveystietopankkiin osoitteessa yths.fi/terveystietopankki. Löydät myös ohjeet ajanvaraukseen ja palvelupisteesi ajantasaiset tiedot osoitteessa yths.fi/palvelupisteet.
Ota Self käyttöön! Self on opiskelijan oma verkkopalvelu YTHS:llä asiointiin. Sen kautta voit muun muassa hallinnoida ajanvarauksia, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Kirjaudu verkkopalvelun käyttäjäksi heti lukukauden alussa ja pidä yhteystietosi ajan tasalla koko opintojesi ajan. Lue lisää: yths.fi/self-info.
Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle oma-aloitteisesti (kela.fi/terveydenhoitomaksu). Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.3. Jos ilmoittaudut läsnä olevaksi syyslukukaudelle, sinun pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään 15.11. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita.
Opiskelijatutorit ovat koostaneet uusille opiskelijoille infopaketin, joka sisältää esimerkiksi opiskelijatapahtumien päivämääriä ja hyödyllisiä linkkejä. Useimmissa infoissa on myös linkki keskusteluryhmään, jotta pääset heti juttelemaan tutoreidesi ja ryhmäläistesi kanssa.
Katso tutkinto-ohjelma- tai alakohtaiset tutorkirjeet opiskelijakunta METKAn sivuilta.
Luo oma profiilisi, kirjaudu JobTeaser-portaaliin ja löydä työpaikkoja, harjoittelumahdollisuuksia, urasuunnittelun tukea ja tietoa tulevista ura- ja rekrytointitilaisuuksista, jotka on kohdennettu erityisesti Metropolian opiskelijoille.
JobTeaser on työnvälityksen ja urasuunnittelun palvelu, josta löydät:
- Työpaikkailmoituksia
- Työelämätapahtumia ja webinaareja
- Urasuunnittelu- ja työnhakuvinkkejä
- Tietoa yrityksistä
Kirjautuminen
Kirjaudu palveluun käyttämällä @metropolia.fi-sähköpostiosoitettasi: https://metropolia.jobteaser.com/
Voit ladata myös Jobteaser-sovelluksen.
Kelan aloittavan opiskelijan infopaketti.
Kelan verkkosivuilta löytyy kaikki tärkeät tiedot opintotuesta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta:
Opiskelijat voivat saada myös yleistä asumistukea, josta löytyy lisätietoja Kelan verkkosivuilta ja Elämässä.fi-sivustolta:
Elämässä.fi-sivustolta löytyvät hyödylliset ja tiiviit tietopaketit opiskelijoille:
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta - Elämässä.fi
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu - Elämässä.fi
Suosittelemme myös laskureiden käyttöä. Niistä voi kätevästi tarkistaa, mihin tukiin on oikeutettu ja kuinka paljon tukia voi saada.
Kela jakaa instagram-tilillä @KelaFpa paljon hyödyllistä opiskelija-aiheista sisältöä:
- Kela palvelee myös Instagramissa asiakkaita arkipäivisin klo 10-16 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
- Kelaan kannattaa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.
Syksyn 2024 ohjelma: Musiikin koulutusohjelman ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavat opinnot
Tervetuloa opiskelemaan!
YAMKin kesätehtävät syksyllä 2024 aloittaville löydät tältä nettisivulta Opintojen aloitus -kohdan alta.
Opinnot alkavat 22.–23.8. ja seuraavat syksyn opiskelupäivät ovat
- 12.–13.9.
- 3.–4.10.
- 31.10.–1.11.
- 12.–13.12.
Kevätlukukauden opiskelupäivien ajankohdat julkaistaan myöhemmin.
Syksyllä elo-, syys- ja lokakuun opiskelupäivät ovat lähiopintopäiviä Metropolian Arabian kampuksella torstaisin klo 10–16 ja perjantaisin klo 9–15. Marras- ja joulukuun opiskelupäivät järjestetään Zoom-tapaamisina klo 9–16.
Ensimmäinen kokoontuminen 22.8.
Ensimmäinen yhteinen kokoontuminen on torstaina 22.8.2024 klo 10–16. Paikkana on Soiva, Muotoilijankatu 1 B, tila AS522 (5. krs.).
Ota mukaasi kannettava tietokone. Käy aktivoimassa Metropolian käyttäjätunnukset ennen opintojen alkua. Tämä on mahdollista 1.8. jälkeen. Katso tarkemmat ohjeet tältä sivulta Opintojen aloitus -kohdan alta.
Torstain 22.8. ohjelma
– Kurssin aloitus ja esittäytyminen
– Opiskelun käytännön asiat
– Orientoituminen opintoihin
– Tutustuminen Arabian kampukseen
– Opinnäytetyö
Perjantaina 23.8. klo 9–15 työskentely jatkuu Soivassa, Muotoilijankatu 1 B, AS522.
Yhteystiedot
Annu Tuovila YAMK-koulutuksen vastuuopettaja, annu.tuovila [at] metropolia.fi (annu[dot]tuovila[at]metropolia[dot]fi); kesälomalla 17.6.-11.8.2024
Aino Holma koulutussuunnittelija, aino.holma [at] metropolia.fi (aino[dot]holma[at]metropolia[dot]fi); kesälomalla 20.6.-4.8.2024
Kesätehtävät syksyllä 2024 aloittaville
Kesätehtävä 1: opinnäytetyön kuvaus
Kirjoita hakuvaihetta tarkempi kuvaus opinnäytetyöstäsi. Opinnäytetyösi ohjaaja saa tekstisi ennen kuin tapaatte ensimmäisen kerran. Lähetä teksti 20.8.2024 mennessä osoitteeseen annu.tuovila [at] metropolia.fi (annu[dot]tuovila[at]metropolia[dot]fi).
Kuvauksen olisi hyvä olla 5–10 sivun harjoitusteksti. Pyri kirjoittamaan asiakielistä omaa tekstiäsi, jonka tukena käytät lähteitä. Tekstin ei ole tarkoitus olla julkaisuvalmis tuotos. Olennaisempaa on kirjoittaa auki opinnäytetyöhön toivomaasi sisältöä ja siihen liittyviä kysymyksiä.
Opinnäytetyön taustaa
Kuvaa opinnäytetyösi lähtökohdat. Mille tilanteelle tai ammatilliselle tarpeelle se syntyi? Miksi juuri sinä kiinnostuit asian kehittämisestä? Mitä jo tiedät tästä aiheesta?
Kehittämistehtävä
Kuvaa konkreettisesti mitä tavoittelet ja mitä kysymyksiä sinulle on aiheestasi herännyt. Olennaista on rajata tutkittava asia opinnäytetyön kokoiseksi tutkittavaksi ja kehitettäväksi ilmiöksi. Kerro miten olet rajannut aihetta, tässä on varmaankin ollut pohdintaprosessi, jonka voit kuvata.
Tutkimusmenetelmä/t ja kerättävä aineisto
Pohdi mitä tutkimusmenetelmää käytät, kun keräät muuta kuin kirjallista tietoa opinnäytetyösi perustaksi. Pohdi myös mitä tutkimuseettisiä asioita tässä on huomioitava. Selvitä tarvitaanko esimerkiksi tutkimuslupa ja mistä se pitäisi hakea. Mieti konkreettisesti aineiston keräämisestä: miten, missä, keneltä. Lähtökohtaisesti tarvitset kirjallisen tutkimusluvan aina, kun keräät ihmisiltä tai toiminnasta tietoa opinnäytetyöhön, myös vaikka kyse olisi esimerkiksi omasta opetuksestasi. Vastuullisen tutkimus-, kehitys ja innovaatiotoiminnan periaatteet Metropoliassa.
Opinnäytetyön tulokset ja vaikuttavuus
Kuvaa mitä tuloksia odotat kehittämisprosessista. Miten työssä arvioidaan saavutettuja tuloksia? Miten jalkautat tulokset ammattikäytäntöihin?
Lähteet
Tee kuvauksen loppuun lista siinä käyttämistäsi lähteistä.
Perehdy aiheesi mukaisesti esimerkiksi opinnäytetöihin, tutkimuksiin, käsikirjoihin, artikkeleihin, opetusaineistoihin, musiikkiaineistoihin, ministeriöiden ja laitosten julkaisuihin, opetussuunnitelmiin ja strategioihin.
Hakusanat tiedonhankintaan: https://finto.fi/yso/fi/
Metropolian musiikin YAMK-opinnäytetyöt ovat Theseus-tietokannassa https://www.theseus.fi
Valitse Metropolia Ammattikorkeakoulu > opinnäytteen tasoksi Ylempi AMK-opinnäytetyö > koulutusalaksi esittävä taide ja musiikki
Kesätehtävä 2: opintoja koskevat tavoitteet ja toiveet
YAMK-opintojen henkilökohtainen suunnittelu ja ryhmien muodostaminen alkavat aloituspäivänä 22.8. Lisäksi vastuuopettaja tapaa opiskelijat henkilökohtaisesti aloituspäivien jälkeen etätapaamisina (ajanvaraus opintojen alkaessa). Näissä tapaamisissa varmistetaan opintojen sisältö. On tärkeää, että tunnet opetussuunnitelman ja ilmaiset opintoja koskevia ammatillisia toiveitasi ja tavoitteitasi. Näin voimme rakentaa sinulle toimivan opintojen sisällön.
Lue YAMK-opintojen opetussuunnitelma ja pohdi samalla omia oppimisen tarpeitasi ja kiinnostuksen kohteitasi.
Kaikille yhteiset opinnot (Asiantuntijuuden vahvistaminen, Työhyvinvoinnin rakentaminen, Kehittämistyön johtaminen, Tutkimusmenetelmät ja -valmiudet): Mitä osaamista sinulla jo yhteisten opintojen osalta? Missä tarvitaan osaamisen täydentämistä? Mikä sinua kiinnostaa eniten? Mitä jäi askarruttamaan?
Voit paljolti määritellä itse syventävät ja vapaasti valittavat opinnot. Mitä toiveita sinulla näissä opinnoissa on? Omia soitto- tai laulutunteja tai muuta musiikillista henkilökohtaista ohjausta voit saada 10 tunnin verran. Opintoja voidaan järjestää myös ryhmälle, jos ryhmällä on riittävän samanlaiset opintojen sisältöintressit. Sisällöt, tuntien määrä ja mahdolliset opettajat?
YAMK-opintojen osana on mahdollista tehdä lyhytaikainen kv-vaihto. Tämä edellyttää sitä, että löydät itse sopivan vaihtokohteen ja neuvottelet vaihdon ko. vaihtokohteen kanssa. Metropolia voi tarjota pientä matka-avustusta. Kv-opetusta voi kustantaa Metropolian tarjoamalla musiikillisen ohjauksen 10 tunnin resurssilla (Metropolian tuntipalkalla). Jos suunnittelet kv-vaihtoa, ota se esiin HOPS-keskustelussa.
Voit ehdottaa opintojen osaksi hyväksiluettavaa opintoa ja/tai osaamisen näyttöä, jos opetussuunnitelman osaamistavoitteet voi saavuttaa näin.
Metropoliassa on ammattikorkeakoulujen yhteisenä opintotarjontana tarjolla verkko-opintoja erilaisista aihepiireistä. Myös Metropolian AMK-tutkinnon puolella käynnissä olevia opintoja saattaa olla mahdollisuus liittää osaksi YAMK-opintoja. Voit liittää opintoihin myös muiden korkeakoulujen opintoja hyväksiluvun kautta.
Kevään 2025 ohjelma: Musiikin koulutusohjelman ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavat opinnot
Kevätlukukauden opinnot syksyllä 2024 aloittaneille alkavat 16.1.2025 ja kevään opiskelupäivät ovat
- 16.-17.1.
- 6.-7.2.
- 6.-7.3. (Zoom)
- 3.-4.4.
- 15.-16.5. (Zoom)
Kevätlukukaudella tammi-, helmi- ja huhtikuun opiskelupäivät ovat lähiopintopäiviä Metropolian Arabian kampuksella torstaisin klo 10–16 ja perjantaisin klo 9–15. Maalis- ja toukokuun opiskelupäivät järjestetään Zoom-tapaamisina klo 9–15. (Muutokset mahdollisia.)